ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 01 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Επαναπόκτηση της χαμένης δύναμης Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Κοινότητες, Χωριά ειρήνης, Tamera
Σόνια Χάιδα , Τετάρτη, 21 Φεβρουάριος 2007
Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2007

Αγαπητοί φίλοι,

έναν θερμό χαιρετισμό από εμάς και από την κοινότητα της Ταμέρα. Έναν χαιρετισμό σε όλους όσους δουλεύουν και προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν διαφορετικό κόσμο ο καθένας εκεί που βρίσκεται.

Η κοινότητα βρίσκεται σε μία περίοδο αναπροσαρμογής. Από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πάνω από 30 καλεσμένους ειδικούς στο χτίσιμο σπιτιών με πηλό, οι οποίοι θα βοηθήσουν στο τελείωμα της "αίθουσας του πανεπιστημίου", μία κατασκευή από ξύλο και πηλό που έχει ξεκινήσει από πέρυσι τον Απρίλιο. Έτσι αρχίζουν ξανά να έρχονται άνθρωποι που μας βοηθούν και που θέλουν να γνωρίσουν τη δουλειά της Ταμέρα. Τον Μάιο ξεκινάει η δεύτερη χρονιά του τρίχρονου εκπαιδευτικού πειράματος Monte Cerro.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα στο ίντερνετ, στην ιστοσελίδα www.tamera.org (στα αγγλικά) αλλά μπορείτε επίσης να γράψετε σε εμάς εάν έχετε ενδιαφέρον ή ερωτήματα.

H Χρύσα και εγώ προετοιμαζόμαστε για μία συνάντηση που θα κάνουμε στην Κρήτη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για μία εβδομάδα, μέσα στα πλαίσια του σχολείου ειρήνης που θέλουμε να ξεκινήσουμε. Σύντομα θα σας στείλουμε την πρόσκληση με το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες για αυτή τη συνάντηση.

Το κείμενο που ακολουθεί ονομάζεται "Επαναπόκτηση της χαμένης δύναμης". Είναι από το βιβλίο το ιερό πρότυπο (the sacred Matrix) του Ντίτερ Ντουμ, ένα από τα πιο αγαπημένα μου και πιο σημαντικά κείμενα μελέτης για τον "δρόμο της δύναμης".

Σόνια Χάιδα
grace_ingreece@yahoo.gr


Επαναπόκτηση της χαμένης δύναμης

Μπορείς να δεις τον κόσμο με τα μάτια ενός θύματος,
ή ενός αναζητητή στο δρόμο για το θησαυρό του.
Paolo Coelho

Θεραπεία (ίαση) είναι η επαναπόκτηση της χαμένης δύναμης. Όταν λέω δύναμη δεν εννοώ την κυριαρχία πάνω στους άλλους, αλλά την παρουσία των δικών μας δυνάμεων, την παρουσία της αντίληψης ακόμη και σε κρίσιμες καταστάσεις, την παρουσία μίας μη εγωιστικής υψηλής εικόνας του εαυτού μας και μίας υψηλής σύνδεσης. Δεν εννοώ τη δύναμη πάνω στους άλλους, αλλά τη δύναμη πάνω στον εαυτό μας: δηλαδή την ικανότητα, να μπορούμε να σταματήσουμε ένα συναίσθημα όταν αυτό «μας πηγαίνει προς τα κάτω», να μπορούμε να σκεφτούμε μία σκέψη ή να μην τη σκεφτούμε, να μπορούμε να αντιδράσουμε σε μία κατάσταση ή να μην αντιδράσουμε, να εγκαταλείψουμε τις παλιές αντιδράσεις του φόβου, του θυμού και της εκδίκησης και αυτό που θέλουμε να πετύχουμε να το έχουμε τόσο σταθερά μέσα μας, ώστε να μην μπορεί κανείς να μας το πάρει.

Τι είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε; Για παράδειγμα στην αγάπη; Στη συνάντηση με έναν άνθρωπο που ποθούμε; Σε μία πολιτική συγκέντρωση; Σε μία κατάσταση έντασης με τους φίλους μας ή με τους «αντίπαλους»; Στην προσωπική ή επαγγελματική μας ζωή; Δεν μπορούμε να βρούμε εκ των προτέρων τις απαντήσεις, πρέπει πρώτα να συνδεθούμε ξανά με τη δύναμη μας, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τα ερωτήματα και να εμβαθύνουμε σε αυτά.

Το κίνημα της ειρήνης εξαρτάται από την προσωπική δύναμη των μελών του. Από την φρεσκάδα του μυαλού τους, την τόλμη τους, τη γενναιοφροσύνη απέναντι στα λάθη τους αλλά και σε αυτά των άλλων, από ην ικανότητα τους για αγάπη και επίσης από την σεξουαλική τους δύναμη. Αυτό σημαίνει σε όλες τις περιοχές της ζωής, ακόμη και στις καυτές να μη "βγαίνει κανείς από το κέντρο του", αυτό σημαίνει να μην δίνει τη δύναμη του στους άλλους, να μην υποτάσσεται στο βλέμμα κάποιας εξουσίας έξω από αυτόν και σε όλες τις καταστάσεις να έχει την "μπλε μπάλα" της δύναμής του - συμβολική εικόνα της συγκράτησης της δύναμης στον εαυτό μας- . Οι "αντίπαλοι" σε ανθρώπινο και σε πολιτικό επίπεδο, έχουν εξουσία πάνω σε άλλους, όσο οι άλλοι τους φοβούνται και προβάλλουν σε αυτούς. Ο κόσμος του φόβου είναι ένας φανταστικός κόσμος όπου εμείς προβάλλουμε εικόνες του παρελθόντος σε τωρινές ή μελλοντικές καταστάσεις και έτσι δίνουμε τη δύναμη μας στους άλλους. Χρειαζόμαστε μία "πνευματική προπόνηση" για να δούμε αυτούς τους συσχετισμούς. Κανένας φόβος δεν βασίζεται σε μία αντικειμενική πραγματικότητα, κάθε φόβος βασίζεται σε μία προβολή η οποία μπορεί να γίνει πραγματικότητα όταν εμείς την αποδεχόμαστε σαν πραγματικότητα και αντιδρούμε με φόβο σε αυτήν.

... Θεραπεία (ίαση) είναι η επαναπόκτηση της δύναμης σε όλους τους τομείς. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο ηρωικό, αγγίζει όμως το βαθύτερο πυρήνα του "πράγματος", και γιατί να μην είμαστε λίγο ηρωικοί; Αυτό που εννοείται είναι να βρούμε ένα "δρόμο της δύναμης" που να μας ανοσοποιεί από τις παλιές μας ευπάθειες. Ο Δον Χουάν ( ο δάσκαλος του Κάρλος Καστανέτα) τον ονομάζει επίσης "ο δρόμος της καρδιάς". Δύναμη και αγάπη, δύναμη και καρδιά δεν αντιπαρατίθενται η μία στην άλλη, αλλά συνενώνονται. Ο δρόμος της δύναμης είναι να ακολουθούμε την ενέργεια της ζωής και όχι εξωτερικούς κανόνες ή καπρίτσια και ιδιοτροπίες της διάθεσης μας. Κάθε κατάσταση εμπεριέχει κοσμική ενέργεια (μάνα) και εμείς ανάλογα με τη συμπεριφορά μας μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για εμάς ή να την στρέψουμε ενάντια μας. Όποιος ακολουθεί το δρόμο της δύναμης μαθαίνει βήμα προς βήμα να συνδέεται με αυτές τις ενέργειες. Δεν θα έχει πάντα επιτυχίες αλλά θα μεγαλώνει η δύναμη του. Ο Jacques Lusseyran αγωνιστής της γαλλικής αντίστασης που ήταν τυφλός, πήγαινε για ένα διάστημα όπως ο ίδιος λέει "νικηφόρος από αποτυχία σε αποτυχία". Αυτή είναι μία ασυνήθιστη μαθητική πρόοδος, αλλά θα συναντήσουμε όλα αυτά τα σημεία όπου αντιδρούσαμε με παράλυση σύμφωνα με τις παλιές μας συνήθειες και όχι με την έννοια της δύναμης. Κυρίως στις περιοχές όπου μέχρι τώρα αντιδρούσαμε με φόβο, θυμό και πείσμα, έρχονται τελείως καινούργιες ασκήσεις μάθησης σε εμάς. Μπαίνουμε σε μία θεμελιακή εκπαίδευση της ζωής, η οποία μας καθιστά όλο και περισσότερο ικανούς να συγκεντρώσουμε τόση δύναμη μέσα μας, ώστε να μην αντιδρούμε με φόβο απέναντι στους κινδύνους, γιατί είμαστε φυλαγμένοι και ασφαλείς κάτω από μία υψηλότερη σύνδεση. Δεν χρειάζεται πια να προσπερνούμε τις ζώνες του φόβου στη ζωή μας, γιατί αυτές μας προσφέρουν την ύλη της μάθησης που χρειαζόμαστε για να έρθουμε στην τελευταία επίγνωση και ηρεμία. Ολόκληρος ο κόσμος τώρα είναι η σκηνή στην οποία το θαύμα της ύπαρξής μας λαμβάνει χώρα.

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 77 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55170540
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.