ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Πέμπτη 06 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ τεύχος 16 Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ενημέρωση
ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , Σάββατο, 17 Φεβρουάριος 2007
Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 16OY ΤΕΥΧΟΥΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2007
 
Κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ το 16ο τεύχος της μηνιαίας επιθεώρησης H ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο editorial ο Νίκος Ράπτης αναφέρεται στο σύγχρονο ελληνικό δημοκρατικό πολίτευμα το οποίο έχει μεταλλαγεί σε ένα είδος «μεταδημοκρατίας», όπου εξαιτίας των αδυναμιών του συστήματος (κληρονομικό δίκαιο, ολιγαρχικές δομές) η ισοπολιτεία και η ισονομία λειτουργούν σε περιορισμένη κλίμακα και γενικά έχει διαμορφωθεί ένα μοντέλο «περιορισμένης» δημοκρατίας που απέχει μακράν των δημοκρατικών παραδόσεων της χώρας και αποτελεί μια αρνητική εξαίρεση στο πλαίσιο του ελεύθερου κόσμου.

Ο Σωτήρης Δημόπουλος καταγράφει τα ενεργειακά «παιχνίδια» στο χώρο της Κεντρικής Ασίας, ενώ ο Χάρης Τσιτσόπουλος αναλύει το πολιτικό σύστημα του Ιράν μέσα από την πρόσφατη ιστορία του και τις γεωπολιτικές ισορροπίες της περιοχής. Ο Πέτρος Δημητρακόπουλος παρουσιάζει το διάλογο δύο ειδημόνων για την ανάδειξη της Κίνας σε ηγέτιδα δύναμη. Η Νέα Πολιτική παρουσιάζει τις απειλές Τούρκων και Τουρκοκυπρίων κατά της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου που διαθέτει η υφαλοκρηπίδα της Κύπρου από τη νόμιμη κυβέρνηση του νησιού και με ειδικό σημείωμα αναδεικνύει τον πραγματικό πληγέντα στόχο από την επίθεση με ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας, ο οποίος δεν είναι άλλος από το ίδιο το ελληνικό κράτος.

Ο Α. Δ. Παπαγιαννίδης κάνει λόγο για μια απέραντη κούραση που κάνει την εμφάνισή της κάθε φορά που ξυπνούν τα φαντάσματα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, ο Στέφανος Σωτηρίου καταθέτει μια ρηξικέλευθη πρόταση για τη μεταφορά της πρωτεύουσας προς το βορρά, εκτιμώντας ότι μια ανάλογη στρατηγική θα ανανέωνε τον ελληνισμό, ο Νίκος Λιναρδάτος χαρτογραφεί το απέραντο δίκτυο διαπλοκής στη χώρα, ενώ ο Μελέτης Μελετόπουλος φωτογραφίζει τον σύγχρονο Έλληνα εκπαιδευτικό και τον αντιπαραθέτει με τον υγιή παιδαγωγό.

Ο Αριστείδης Μπιτζένης αναλύει την ψυχρή λογική των πολυεθνικών επενδύσεων και την απόστασή τους από τα εθνικά συμφέροντα, ο Δημήτρης Κουτσονίκας θέτει τις προϋποθέσεις για άνοδο του ελληνικού χρηματιστηρίου και ο Παναγιώτης Λατσούδης,  παρουσιάζει το προφίλ της Εθνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Στον ειδικό φάκελο του τεύχους με τίτλο η Ενιαία Εκκλησία του μέλλοντος, αναλύεται η σχέση των δύο εκκλησιών και η πιθανή μελλοντική ενοποίησή τους, με αφορμή την συνάντηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τις δηλώσεις του πρώτου για απαγκίστρωση του Βατικανού από την μακραίωνη εμμονή του παπικού πρωτείου. Στον φάκελλο αρθρογραφούν οι Κώστας Σταματόπουλος, Βασίλης Γιούλτσης, Αλέξανδρος Καριώτογλου, Λέων Μπράνγκ, Θεόδωρος Μπατρακούλης, Φάνης Μαλκίδης, Νικος Νικολούδης και Κωνσταντίνος Χολέβας.

Στις μόνιμες στήλες του περιοδικού συμπεριλαμβάνονται τα κείμενα που υπογράφουν, ο Ανδρέας Καμπάνης (Πολιτιστικά Ιδιότροπα) οι Μελέτης Μελετόπουλος και Κωνσταντίνος Μπλάθρας (βιβλίο), ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας (κινηματογράφος), ο Γιάννης Δρακόπουλος (θέατρο) ενώ στο “Scripta Mannent”, γίνεται μια εκτενής αναφορά στην ζωή και το έργο του Παναγιώτη Κονδύλη από τον Δ. Πολίτη. Στις τελευταίες σελίδες του τεύχους θα βρείτε το καθιερωμένο «Σταυρόλεξο» του Νίκου Λιναρδάτου, ενώ η ύλη του τεύχους ολοκληρώνεται με την επιφυλλίδα του Δ. Πολίτη για τον Μοριά και την ιστορία του.

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ, ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τιμή τεύχους: 4 Ευρώ. Ετήσια συνδρομή (11 τεύχη): 35 Ευρώ Τηλ. 210 5225479,
fax:210 5243345, e-mail: neapolitiki@pressline.gr


.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 153 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55275387
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.