ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Πέμπτη 01 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Συμπαράσταση στον Τούρκο αντιρρησία συνείδησης Halil Savda Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Αντιρρησίες συνείδησης
Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης , Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2007
02.02.2007

Δημοσιεύουμε σε δική μας μετάφραση την επιστολή της Suna Coskun, δικηγόρου του Τούρκου αντιρρησία συνείδησης Halil Savda, που βρίσκεται ουσιαστικά αιχμάλωτος του τουρκικού στρατού για την άρνησή του να καταταγεί σε αυτόν για λόγους συνείδησης.

Τη Δευτέρα 12/02 το βράδυ θα κάνουμε μια συνάντηση στο χώρο της Τσαμαδού 13, με στόχο να προσπαθήσουμε να οργανώσουμε κάποιες ενέργειες συμπαράστασης. Θα θέλαμε να είστε όλοι εκεί.

ΣYNΔEΣMOΣ ANTIPPHΣIΩN ΣYNEIΔHΣHΣ
Tσαμαδού 13A, Aθήνα
Tηλ.: 6977 956091, 210 3813928
e-mail: greekco@hotmail.com
www.antirrisies.gr


Ακολουθεί η επιστολή της Suna Coskun:

"Προς τον τύπο και την κοινή γνώμη,

Ο πελάτης μου Halil Savda συνελήφθη στις 7 Δεκεμβρίου 2006 στο δικαστήριο όπου προσήλθε για να παραστεί στην του σχετικά με την άρνησή του να στρατευθεί για λόγους συνείδησης.

Στις 25 Ιανουαρίου 2007 και ενώ η δίκη του συνεχιζόταν, ο πελάτης μου αφέθηκε ελεύθερος για να δικαστεί χωρίς να μένει προφυλακισμένος.

Μετά από την απελευθέρωσή του ο Halil Savda στάλθηκε στην 8η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Tekirdag Besiktepe. Αν και είναι αντιρρησίας συνείδησης και παρόλο που το δήλωσε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δίκης του και δικάστηκε για το λόγο αυτό, του ζητήθηκε ξανά να φορέσει στρατιωτική στολή. Ο Halil Savda επανέλαβε τότε ότι είναι αντιρρησίας συνείδησης και ότι δεν θα υπηρετήσει στρατιωτική θητεία. Μετά τη δήλωσή του αυτή συνετάχθη επίσημη αναφορά και ο Halil οδηγήθηκε ενώπιον του Στρατιωτικού Εισαγγελέα του Çorlu με την κατηγορία της "διαρκούς ανυποταξίας".

Αντί να πάρει κατάθεση από τον Halil Savda για την πράξη του, ο Στρατιωτικός Εισαγγελέας του Çorlu τον φώναξε και τον επέπληξε αναφερόμενος στις προηγούμενες δίκες του και ισχυριζόμενος ότι ο Halil πήγε εκεί για να κάνει προπαγάνδα υπέρ του ΡΚΚ αλλά ο ίδιος δεν θα το επιτρέψει αυτό. Ως αποτέλεσμα ο Halil Savda είπε ότι δεν θα καταθέσει υπό αυτές τις συνθήκες και δεν έδωσε κατάθεση.

Ο Στρατιωτικός Εισαγγελέας έστειλε τον Halil Savda πίσω στην στρατιωτική μονάδα και πάλι προκειμένου να δικαστεί χωρίς προφυλάκιση. Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2007 ο Halil Savda υπέστη κακομεταχείριση στο Πειθαρχείο της 8ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. Ο αρχιλοχίας που ήταν ο υπεύθυνος του Πειθαρχείου μαζί με δυο φρουρούς και άλλον έναν αξιωματικό έσπρωξαν τον Halil με το πρόσωπο στον τοίχο, άνοιξαν με κλοτσιές τα πόδια του και άρχισαν να τον χτυπούν. Συνέχισαν να τον κλωτσούν και όταν έπεσε στο πάτωμα ενώ του φώναζαν "είσαι προδότης, είσαι τρομοκράτης" και για να μην ακούγονται οι κραυγές του, του έχωσαν ένα βρώμικο φίμωτρο στο στόμα του. Εξαιτίας των χτυπημάτων που δέχτηκε, το πρόσωπο του Halil Savda είναι πρησμένο και τα χείλη του σκισμένα και ματωμένα.

Αργότερα οι ίδιες αρχές θέλησαν να ψάξουν τον Halil και συνέχισαν να τον παρενοχλούν κατά τη διάρκεια της έρευνας και απαίτησαν να βγάλει τα ρούχα του. Για να αποφύγει περαιτέρω κακοποίηση ο Halil γδύθηκε μέχρι τα εσώρουχα. Αφού ξαναντύθηκε ο Halil οδηγήθηκε σε ένα δωμάτιο όπου δεν υπήρχε τίποτα για να καθίσει ή να ξαπλώσει. Ο Halil κρατήθηκε εκεί επί 3 ημέρες, αναγκάστηκε να κοιμηθεί πάνω στο τσιμέντο και δεν του δόθηκε καν μια κουβέρτα. Ο Halil Savda έκανε απεργία πείνας για 5 μέρες ως διαμαρτυρία γι' αυτή την απάνθρωπη μεταχείριση ώσπου συναντήθηκε με τη δικηγόρο του. Ο διοικητής του Πειθαρχείου ήρθε τη Δευτέρα και παρενέβη στην κατάσταση. Ο Halil δήλωσε ότι η κατάστασή του έχει βελτιωθεί. Η πορεία της δίκης του Halil Savda είναι υπό αόριστο καθεστώς τώρα και έχει αφεθεί στις αυθαίρετες και υποκειμενικές πολιτικές του Στρατιωτικού Εισαγγελέα του Çorlu."

Suna Coskun (η δικηγόρος του Halil)

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 114 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56160785
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.