ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Πέμπτη 01 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
17 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ... ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ "Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Ανθρώπινα Δικαιώματα
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 20 , Πέμπτη, 01 Φεβρουάριος 2007
Στο κρατητήριο ο συντονιστής της πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ

Γεύτηκα από πρώτο χέρι τι σημαίνουν τα αυξημένα μέτρα "νόμου και τάξης" του Βύρωνα Πολύδωρα σε ένα κρατητήριο στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως χθες τη Δευτέρα ολόκληρο το βράδυ.

Καταρχήν "έπεσα στα δόκανα" των ζητάδων που σταματούσαν κόσμο στην Αθηνάς και Σοφοκλέους όταν κατέβαινα οδηγώντας μηχανάκι. Με κάλεσαν "να τους πλησιάσω" όταν σταμάτησα στο φανάρι απΆ όπου  άνετα διέκριναν τα αυτοκόλλητα της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ στους καθρέφτες με σύνθημα καταλήψεις απεργίες, η αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν θα περάσει. Στο τσέκ-πόιντ ο ζητάς μου ζήτησε να τον ακολουθήσω λέγοντας μου "σου κάνω προσαγωγή για να γίνει εξακρίβωση των στοιχείων σου στα κομπιούτερ του τμήματος".

Σε ελάχιστα λεπτά μου ανακοίνωσαν ότι δεν μπορώ να φύγω γιατί η Ασφάλεια τους κοινοποιεί ότι εκκρεμεί σε βάρος μου καταδικαστική 8μηνη απόφαση από τις 2/2/2005 για συκοφαντική δυσφήμιση! Ρωτήθηκα μάλιστα αν γνωρίζω από που μπορεί να προέρχεται μια τέτοια καταδίκη αφού οι ίδιοι δεν μπορούσαν να μου πουν τίποτα γι αυτή την καταδίκη! Δήλωσα ότι ως συντονιστής της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ και εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο δεν γνωρίζω να έχει συμβεί κάτι τέτοιο και αμφισβήτησα ότι πράγματι έχω καταδικαστεί αρνούμενος να υπογράψω έγγραφο που συνέταξε το τμήμα για την σύλληψη μου με την αιτιολογία  "διώκεται". Τους έδειξα μάλιστα άρθρο καθημερινής εφημερίδας με την υπογραφή μου με τίτλο "άρχισε η αντίστροφη πορεία για τον Μπούς στην Ουάσιγκτον" της ίδιας μέρας. Σε λίγη ώρα συνδικαλιστές της  ΑΔΕΔΥ και της ΟΤΟΕ και του ΕΚΑ ζητούσαν χωρίς να παίρνουν εξηγήσεις.

Παρά τις διαμαρτυρίες του δικηγόρου Δ.Μπελαντή που επισήμανε ότι η διεύθυνση δεν συμπίπτει και τα στοιχεία που έδινε η ασφάλεια δεν ήταν πλήρη οδηγήθηκα σε ένα κλουβί μαζί με δύο ζητιάνους από την Ρουμανία, ένα φοιτητή της Καλών Τεχνών και ένα ταξιδιωτικό πράκτορα. Δίπλα σε αυτό το γεμάτο κατσαρίδες κλουβί βρίσκονταν μετανάστες που ακριβοπλήρωναν τις τηλεκάρτες του ΟΤΕ για να επικοινωνούν με τις οικογένειες τους (10 αντί για 5 ευρώ) και πλήρωναν 5 ευρώ το πακέτο τσιγάρα! ¶ραγε σε ποιους κ. διοικητά;

Η ξαγρύπνια ήταν αναγκαστική και στις 9 το πρωί μας πέρασαν χειροπέδες - κι αυτές φρόντισε να τις έχει από τις ΗΠΑ ο κ Πολύδωρας - για να πάμε στην σήμανση της ΓΑΔΑ για να "φωτογραφηθούμε". Οι συνοδοί  κουβαλούσαν τα δακτυλικά αποτυπώματα που μας πήραν στο τμήμα. "Είστε  πια ένας σεσημασμένος" μου δήλωσε ένας ασφαλίτης. Είχα ήδη πληροφορηθεί από τον δικηγόρο μου ότι στην εισαγγελία τα στοιχεία δεν αφορούσαν εμένα αλλά κάποιον με "αντίστροφο" ονοματεπώνυμο από το δικό μου. Παρ΄ όλα αυτά συνέχισαν να την "σήμανση" έτσι κι αλλιώς.

Είναι ένα μικρό δείγμα τι τραβάνε καθημερινά χιλιάδες νεολαίοι, τις πιο πολλές φορές χωρίς την στήριξη που είχα εγώ καταλήγοντας να τραβάνε τα μαλλιά τους φορτωμένοι με κλήσεις η άλλες ανύπαρκτες κατηγορίες.

Δεν θεωρώ τυχαίο το συμβάν να συμπληρώνει τον φάκελο μου η ασφάλεια με καταδίκες ανύπαρκτες και να με τσακώνουν ζητάδες για μια βραδιά φρονηματισμού στο τμήμα. Είναι κατήφορος χωρίς τέλος του Βύρωνα Πολύδωρα που για χάρη του Μπους και του πολέμου του έχει μετατρέψει την Αθήνα σε Γάζα με τσέκ-πόιντ με τους πραίτορες του να εκπλήσσουν πότε σαν απαγωγείς των Πακιστανών και πότε σαν επιτιθέμενες ζαρντινιέρες.

Ευχαριστώ τους συνδικαλιστές και τους δικηγόρους που βρέθηκαν στο πλευρό μου.

Υ.Γ. Στην εισαγγελία μου έδωσαν ένα χαρτί που μου συστήσανε να το κουβαλάω για να δείχνω ότι ΔΕΝ κατηγορούμε για συκοφάντηση!!! Επειδή σε λίγο θα μου δώσουν βεβαίωση ότι δεν είμαι ελέφαντας επιφυλάσσομαι για τις αντιδράσεις μου άμεσα σε συνεννόηση με τον ΔΣΑ. για να κόψουμε την φόρα στους επιτελείς του νόμου και της τάξης του Βύρωνα Πολύδωρα.

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001
τηλ.: 6932828964
e-mail: jspg@otenet.gr


.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 101 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56160710
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.