ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Κυριακή 05 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΕΛΤΙΟ ...ΚΕΡΑΙΩΝ! Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Κεραίες Τηλεφωνίας Τηλεοπτικές - Κινητά
Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας , Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2006
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ OI ΚΕΡΑΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας αποστέλλει θερμή παράκληση για την αφαίρεση ένδεκα από τις πολλές κεραίες που βρίσκονται κρυμμένες ανάμεσά μας. Σε περίπτωση που η έκκλησή μας δεν γίνει σεβαστή είμαστε αναγκασμένοι να καταφύγουμε σε όλα τα μέσα που μας παρέχει ο Νόμος.

Απευθυνόμαστε  προς όσους είναι υπεύθυνοι για την τοποθέτηση τουλάχιστον για τις παρακάτω ένδεκα περιπτώσεις.

Οι κεραίες αυτές είναι ως επί το πλείστον κυψελωτά κεραιοσυστήματα που βρίσκονται όμως πολύ κοντά σε κατοίκους κυρίως της παλιά πόλης και του Ιστορικού κέντρου. Συγκεκριμένα:

1) Στην οδό Γεωργίου Θεοτόκη 61 πάνω από το στέγαστρο του καταστήματος "Γερμανός" βρίσκονται δύο κεραίες, μόλις ένα μέτρο απόσταση από το κυλικείο της πολυκατοικίας που συχνάζει πολύς κόσμος και πάνω από τα κεφάλια των περαστικών.

2) Στην ίδια οδό, Γεωργίου Θεοτόκη 23, πάνω από το στέγαστρο του υποκαταστήματος της "Vodaphone", δίπλα από τα καταστήματα Marcs and Spencers, βρίσκεται μια κεραία που εκπέμπει εστραμμένη προς το φαρμακείο "Κοσκινάς".  Επίσης παρακαλούμε από τα καταστήματα Marcs and Spencers να μας ενημερώσουν για το αν, και πόσες κεραίες είναι τοποθετημένες στη σκεπή του κτηρίου που στεγάζονται, δηλαδή στην πρώην καλοκαιρινή αίθουσα του κινηματογράφου "Παλλάς".

3) Στο Σαρόκο, στα μπαλκόνια του φροντιστηρίου "Όμιλος Ξυνή", στον δεύτερο όροφο, βρίσκονται δύο κεραίες καμουφλαρισμένες με την επιγραφή "Παραδίδονται μαθήματα κομπιούτερ". Οι δύο κεραίες βρίσκονται σε απόσταση "ανάσας" από τους μαθητές της σχολής. Παρακαλούμε την διεύθυνση του φροντιστηρίου να συνεργαστεί μαζί μας σε περίπτωση που δεν γνωρίζει για την ύπαρξη της κεραίας.

4) Απέναντι από την Εθνική Τράπεζα, στην Ευγενίου Βουλγάρεως 52, στο στέγαστρο του υποκαταστήματος της εταιρίας "Vodaphone", επίσης σε πολύ μικρή απόσταση από τους κατοίκους και τους περαστικούς, βρίσκεται μια κεραία.

5) Στην οδό Νικηφόρου Θεοτόκη 58, πάνω στα στέγαστρα των καταστημάτων "Λευκαδίτης" και "Μάμαλος" βρίσκονται δύο κεραίες σε πολύ κοντινή απόσταση από τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στο μικρό αυτό κτίριο.

6) Στην είσοδο του καφέ μπάρ "Μποέμ", στην πλατεία, οδό  Καποδιστρίου 28, κρυμμένες κάτω από την πινακίδα, , δίπλα από το ανθοπωλείο "Βαρότσης", μετά το καφέ "Ευ".

7) Στην Καποδιστρίου και Αγίων Πάντων, στον δεύτερο όροφο, ακριβώς απέναντι από το Καφέ Γκρέκ υπάρχουν οι δύο γνωστές κεραίες που συνεχίζουν να ακτινοβολούν ...ανενόχλητες.

8) Κρυμμένη στην σκεπή του κτιρίου που στεγάζεται το Corfu Chanel. Οι πρώτοι κάτοικοι βρίσκονται πολύ κοντά στην κεραία. Η διεύθυνση του τηλεοπτικού ακόμη δεν έχει απαντήσει σε προηγούμενη ανοικτή επιστολή που στείλαμε με σχετικές ερωτήσεις.

9) Στο κτίριο που στεγάζεται η λέσχη του ΟΤΕ, που έχει είσοδο επί της Δερβινιώτη συνεχίζουν να υπάρχουν δύο κεραίες, ενώ οι δύο όροφοι που βρίσκονται ανάμεσα από τις κεραίες αυτές, είναι γεμάτοι από ανύποπτους ανθρώπους που εργάζονται για το ψωμί τους, χωρίς να γνωρίζουν, χωρίς να αντιλαμβάνονται τίποτα. Κανείς, ποτέ δεν τους έχει ενημερώσει. Η μία κεραία εκπέμπει εστραμμένη προς το κτίριο της Εμπορικής Τράπεζας και η άλλη προς το υποκατάστημα του συνεταιρισμού βιολογικών προϊόντων "Οικοζωή" και τα γραφεία της εφημερίδας "Ελευθερία", επί της Δερβινιώτη.

10) Στο κεντρικό κτίριο του ΟΤΕ στην λεωφόρο Αλεξάνδρας διακρίνονται αρκετές κεραίες και διάφορα κάτοπτρα.. Παρακαλούμε την διεύθυνση του ΟΤΕ να μας ενημερώσει για το πόσες κεραίες από αυτές είναι κεραίες κινητής.

11) Στο πλακάδο τ' Αγίου, στην σκεπή του πρώτου κτιρίου που βρίσκεται βόρεια του κτηρίου της πρώην Ιονικής Τράπεζας (και τώρα Alpha), προς την μεριά του Αγίου, τοποθετήθηκε πρόσφατα κεραία κινητής που καμουφλαρίστηκε. Τρεις εκκλησίες βρίσκονται πολύ κοντά. Ακριβώς από κάτω από την σκεπή αυτή, μένουν ανύποπτοι πολίτες που ποτέ κανείς δεν τους ενημέρωσε, ενώ ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν διαμένει πια στο κτίριο αυτό.

Δύο άλλες κεραίες έχουν προβεί σε παύση λειτουργίας, μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και αναμένεται η τελική εκδίκαση για ριζική τους αφαίρεση. Μια κεραία απομακρύνθηκε οικιοθελώς από τον ιδιοκτήτη του χώρου ο οποίος υποσχέθηκε ότι σύντομα θα απομακρύνει ακόμη μια που βρίσκεται σε άλλο σημείο ιδιοκτησίας του, στην παλιά πόλη.

Πολλοί συμπολίτες μας, μας έχουν ενημερώσει για την (γνωστή πια σε όλους) εμφάνιση "καλοντυμένων" κυρίων με (τις πιο πολλές φορές μαύρο) κοστούμι και χαρτοφύλακα στο χέρι, οι οποίοι προσέφεραν σε πολλούς και διάφορους κατοίκους τελευταίων ορόφων σπιτιών και σε ιδιοκτήτες καταστημάτων, ακόμα και πάνω από τρεις χιλιάδες Ευρώ το μήνα, ως ενοίκιο για να τους επιτρέψουν να τοποθετήσουν την κεραία τους στον χώρο της ιδιοκτησίας τους. Οι περισσότεροι δεν το δέχθηκαν και τους συγχαίρουμε γι' αυτό. Δεν δέχθηκαν να θέσουν σε πιθανό κίνδυνο την υγεία των γειτόνων τους και "άδειασαν" τους "Μαυροντυμένους Ανθρώπους". (Μ.Α.)

Πως είναι δυνατόν, όμως εμείς, σαν κοινωνία να επιτρέψουμε το γεγονός ότι, όταν οι  "Μ.Α." πήγαν σε έναν από τους επόμενους γείτονες, κάποιος από αυτούς που οι άλλοι σεβάστηκαν την υγεία του, δεν έκανε το ίδιο. Δεν "άδειασε" τους Μ.Α. αλλά τους συνανθρώπους του. Συνήθως αυτοί που δίνουν τον χώρο τους για κεραίες κινητής φεύγουν και μένουν μακριά από τον χώρο αυτό, αφήνοντας τους υπόλοιπους στην άγνοια και στην ...μοίρα τους. Όχι μόνον δεν ενημερώνουν ότι υπάρχει κεραία, αλλά επιμένουν να μην παραδέχονται την ύπαρξή της σε όσους ρωτούν, ή διαμαρτύρονται, χρησιμοποιώντας την λογική του "απόδειξέ το".

Μέχρι πότε θα τους επιτρέπουμε να παίζουν κατά αυτόν τον τρόπο με την νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας, θέτοντας ταυτόχρονα και σε πιθανό κίνδυνο την υγεία μας;

Το Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας

Ο πρόεδρος

Δημήτρης Φαναριώτης

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας
Διε/νση: ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 15, Τ.Κ. 49100
E-mail: oikokerkyra@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: www.ecocorfu.gr
Τηλ.: 26610 37761 & 6938712638

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 136 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57079814
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.