ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 27 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΦΕ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Ο Αγώνας , Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2004

Ο ΑΓΩΝΑΣ Nο: 09-11/03/2004
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
ΤΖΑΒΕΛΛΑ 3 - 106 81  ΑΘΗΝΑ  -  ΤΗΛ/ΦΑΞ -210 3848330,
e-mail:
oagonas@yahoo.com

ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΦΕΝΤΑ

Κατά τη διάρκεια της δίκης της υπόθεσης του Μπιρτάν Αλτουνμπάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βρίσκονταν μεταξύ των παρατηρητών της δίκης αλλά στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Μία δίκη που διαρκεί 13 ολόκληρα χρόνια και αγνοήθηκε παντελώς από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βρίσκεται άξαφνα σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δίκτυα. Γιατί; Διότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έκανε τώρα δηλώσεις για τη δίκη. Ο κατηγορούμενος δεν έχει ακόμη βρεθεί και οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης δήλωσε ο Κόλιν Πάουελ προσθέτοντας ότι η δίκη του Μπιρτάν Αλντουνμπάς διαρκεί τόσο πολύ που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην Τουρκία. Εξάλλου, ο αμερικανικός πρέσβης, πολύ πριν των δηλώσεων αυτών, είχε υιοθετήσει μία  παντελώς αρνητική στάση έναντι των τελευταίων εξελίξεων στην εκδίκηση της υπόθεσης. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, είναι ένα ακόμη παράδειγμα των ψευδών του ιμπεριαλισμού, ψευδών περί δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η θέση των εκπροσώπων των ΗΠΑ κατά τη εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του Μπιρτάν Αλτουνμπάς, δεν είναι μεταξύ των παρατηρητών της δίκης αλλά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΙΡΤΑΝ ΑΛΤΟΥΝΜΠΑΣ;

Αυτό που εξαρχής πρέπει να ειπωθεί είναι ότι Μπιρτάν Αλτουνμπάς ήταν ένας επαναστάτης, ο οποίος αγωνιζόταν για ανεξαρτησία, δημοκρατία και σοσιαλισμό. Ηταν μέλος της οργάνωσης Devrimci Sol (Επαναστατική Αριστερά) έχοντας μάλιστα ηγετικό ρόλο στον αγώνα. Ο Μπιρτάν Αλτουνμπάς υπηρέτησε άοκνα την πάλη ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τους συνεργάτες του. Δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα, στις 16 Ιανουαρίου 1991 από τους βασανιστές του Αρχηγείου της Αστυνομίας της Αγκυρας. Στη Τουρκία, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που καθορίζουν, προωθούν και έχουν άλλους, όργανα που εκτελούν τις πολιτικές που επιτάσσουν, με κύριο στόχο τον αφανισμό των επαναστατών. Οι ΗΠΑ, έχουν αποφασίσει και διατάξει αναρίθμητες σφαγές στο όνομα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων και προωθήσει την πολιτική της τρομοκρατίας και της καταπίεσης. Για να το πραγματοποιήσουν, δημιούργησαν τους συνεργάτες τους, τις εγχώριες ολιγαρχίες. Δημαγωγώντας περί τρομοκρατίας, έθεσαν στην ατζέντα τους την πολιτική των εξαφανίσεων και αποφάσισαν να εκτελούν τους επαναστάτες μέσα στα κελιά της απομόνωσης τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και κανείς άλλος, εκπαίδευσαν την ολιγαρχία στην Τουρκία ώστε να βασανίζει να εκτελεί και εξαφανίζει ανθρώπους. Ολοι οι επικεφαλείς των βασανιστών έχουν εκπαιδευτεί από τη CIA, περιλαμβανομένου και του τμήματος της DAL- (Laboratory for Intensified Research) στο Αρχηγείο της Αστυνομίας στην Αγκυρα, όπου δολοφονήθηκε ο Μπιρτάν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που εξοπλίζουν τους εγχώριους συνεργάτες τους, την ολιγαρχία, και την στηρίζουν απολύτως, οικονομικά και πολιτικά. Οι ΗΠΑ δεν αναμειγνύονται εμμέσως στις δολοφονίες, ούτε είναι απλώς συνεργοί. Είναι ο πραγματικός δολοφόνος, ο ηθικός αυτουργός.Μαζί με την ολιγαρχία της Τουρκίας είναι ένοχες για φόνο πρώτου βαθμού στη δολοφονία του Μπιρτάν.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΙΡΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΉΘΗΚΑΝ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ!

Ανατρέξτε πίσω, στο τι συνέβαινε το 1991, χρονιά όπου δολοφονήθηκε μετά από βασανιστήρια ο σύντροφός μας Μπιρτάν. Μία χρονιά, μία χρονική περίοδος όπου σχεδόν σε καθημερινή βάση, στους δρόμους, στα σπίτια και στους τόπους δουλειάς, εκτελούνταν επανάστατες από τους παρακράτους ή απαγάγονταν και τους εξαφάνιζαν. Τα κέντρα βασανισμού βρίσκονταν  εν πλήρη λειτουργία και επαναστάτες εκσφενδονίζονταν απ'τα παράθυρα των κτιρίων των αρχηγείων της αστυνομίας. Μόλις έξι μήνες μετά τη δολοφονία του Μπιρτάν Αλτουνμπάς, σε μία και μόνο επιχείρηση, την 12η Ιουλίου 1991, δολοφονήθηκαν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης μέρα μεσημέρι, 10 μέλη της  Devrimci Sol, ενώ τα πτώματά τους παρουσιάστηκαν ωσάν δώρο στο πρόεδρο Μπους τον πρεσβύτερο, που θα επισκεπτόταν τότε την Τουρκία... Κι ενώ όλα αυτά ελάβαν χώρα, οι ΗΠΑ χειροκροτούσαν και μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου έπλεκαν το εγκώμιο της Τουρκίας όσον αφορά στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, με την αμερικανική κυβέρνηση να υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη στήριξη σε αυτόν τον αγώνα.Σε κάθε περίπτωση όμως, όλες αυτές οι εκτελέσεις, σφαγές, βασανιστήρια και εξαφανίσεις σχεδιάστηκαν και διευθετήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενας εκ των αρχηγών των παρακράτων, ο  Μεχμέτ Αγάρ,  ο οποίος  το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν στην κορυφή της εκστρατείας εξόντωσης των επαναστατών, χρόνια μετά και κατόπιν συμφωνίας, ομολόγησε ότι: «Αυτή την περίοδο» εννοώντας τις αρχές της δεκαετίας του '90, «επιλύσαμε το πρόβλημα της στρατηγικής μας σε σχέση με τις ΗΠΑ. Ως αρχηγός της αστυνομίας, επικοινώνησα κατ'επανάληψη με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους. Τονίσαμε από την πλευρά μας και τους πείσαμε, ότι θα επιλύσουμε το ζήτημα (τον επαναστατικό και εθνικό αγώνα) και το λύσαμε» (Εφημερίδα Hurriyet , 8 Σεπτεμβρίου 2003).

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΊΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι ο λαός της Τουρκίας δεν έχει μνήμη και νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τους πάντες να ξεχάσουν, έχοντας τώρα υιοθετήσει αντιπολιτευτική στάση  έναντι μίας δίκης βασανιστήριων. Ομως πρόκειται περί εξαπάτησης. Το ότι κάποιες δυνάμεις υπέρ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης λαμβάνουν μέρος στο παιχνίδι δεν αλλάζει τίποτα. Οι ΗΠΑ επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις αναφορές και ελίσσονται, προκειμένου να δώσουν την εντύπωση ότι είναι δημοκρατικές και σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάθε χρόνο, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις εκθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλες τις χώρες του κόσμου, προκειμένου να συγκαλύψουν τη δική τους πολιτική, πολιτική δολοφονιών η οποία εξακολουθεί να διαιωνίζεται παγκοσμίως. Σήμερα,  η συζήτηση έχει στραφεί πια στη νομιμοποίηση της βίας και των βασανιστηρίων. Ομως, το παράδειγμα του Γκουαντάναμο είναι τόσο κραυγαλέο που δεν αφήνει στην πραγματικότητα κανένα περιθώριο για συζήτηση.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση χρησιμοποίησε την υπόθεση της Μανίσα (Σημ. υπόθεση που έλαβε χώρα κατά τη δεκαετία του '90 όταν μέλος του Τουρκικού Κοινοβουλίου έπιασε επ'αυτοφόρω βασανιστές στο αστυνομικό τμήμα της Μανίσα στη Δυτική Τουρκία, την ώρα που βασάνιζαν εφήβους και αποκαλύπτοντάς τους προκλήθηκε σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων) και κατά τον ίδιο τρόπο οι ΗΠΑ προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη δίκη του Μπιρτάν Αλτουνμπάς, ώστε να αυτοπαρουσιαστούν ως υπέρμαχοι και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ομως χιλιάδες ανάλογες δίκες έγιναν και γίνονται σ'αυτή τη χώρα. Και το πιο σημαντικό είναι ότι η βία και τα βασανιστήρια είναι καθημερινή ακόμη και ωριαία πραγματικότητα στη χώρα μας. Μία πραγματικότητα που συνεχίζεται. Τα κελιά τύπου F, κελιά βασανισμού και θανάτου είναι μία συνεχιζόμενη πραγματικότητα. Παρόλα αυτά ουδείς εκστομίζει λέξη γι'αυτό. Παρότι οι ΗΠΑ κάνουν επίδειξη όσον αφορά στις δίκες βασανιστηρίων, την ίδια στιγμή εξακολουθούν την πολιτική εξόντωσης και εκκαθάρισης των επαναστατών. Οι ΗΠΑ λοιπόν που επιδεικνύονται με τη δίκη του Μπιρτάν, πολύ προσφάτως ανακήρυξαν ως στόχο τους συντρόφους του, το DHKP-C.  Ομως η ταυτότητα του Μπιρτάν Αλτουνμπάς είναι απολύτως σαφής και δεν δύναται να διαστρεβλωθεί ή αποκρυβεί.  Ηταν στέλεχος του επαναστατικού κινήματος που πάλευε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό.  Τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής του, πριν δολοφονηθεί, τουλάχιστον 5 φορές είχε συλληφθεί και κτηνωδώς βασανιστεί κάθε φορά. Αλλά δεν υπέκυψε ποτέ και συνέχισε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους συνεργάτες του. Και αυτός είναι ο λόγος που δολοφονήθηκε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν βία και πραγματοποιούν εκτελέσεις ενάντια σ'όλους όσους εναντιώνονται σε αυτή την πολιτική τους, άνθρωποι όπως ο Μπιρτάν. Συνεπώς, οι ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να πουν τίποτα. Θα έπρεπε απλώς να δώσουν λογαριασμό.

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΠΙΡΤΑΝ ΑΛΤΟΥΝΜΠΑΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ! ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΙΡΤΑΝ ΑΛΤΟΥΝΜΠΑΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ!

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 78 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57605653
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.