ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 06 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ - Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Τοπική Αυτοδιοίκηση - Δημοτικά
Οικολογία Αλληλεγγύη , Κυριακή, 19 Νοέμβριος 2006
16.11.2006

Σε ένα πολύ θετικό κλίμα έγινε χθες Τετάρτη 16.11 η εκδήλωση της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο Ρετζίκι, στο Δήμο (Πεύκων), όπου την τίμησε το 10,02% των πολιτών με την ψήφο τους. Η εκδήλωση ήταν η πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων σε όλο το Νομό, με σύνθημα "Συνεχίζουμε δυναμικά".

Στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού σχολείου στους συμμετέχοντες, που ήταν κυρίως κάτοικοι των Πεύκων, ανέπτυξαν τις θέσεις της κίνησης ο επικεφαλής της και νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, η νομαρχιακή σύμβουλος (από 1.1.2007) Δήμητρα Γωγάκου καθώς και τα στελέχη της Νίκος Βουδρισλής (πρώτος σε ψήφους στο Δήμο Πεύκων) και Ζαφείρης Φωτιάδης.

Μέσα από τις ομιλίες και τη συζήτηση που ακολούθησε με τους παρευρισκόμενους, αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής που όπως επεσήμανε ο Νίκος Βουρδισλής είναι: το κυκλοφοριακό, ο κίνδυνος της καθίζησης των εδαφών, ο κακός και άστοχος σχεδιασμός της αερογέφυρας, η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου, η έλλειψη σχολικής στέγης – σχολεία σε παλιό μοναστήρι, containers, διπλοβάρδια – και ο κίνδυνος οικοπεδοποίησης του Σέιχ-Σου, προβλήματα που προκύπτουν από τη γρήγορη αστικοποίηση χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και κατάλληλες υποδομές. Ο ομιλητής επεσήμανε ότι για τη λύση τους απαιτείται "ένα δυνατό οικολογικό κίνημα".

O Ζαφείρης Φωτιάδης επεσήμανε την ανάγκη διοργάνωσης περιφερειακών δράσεων, με την αλληλέγγυα συμμετοχή όλων των οικολογικών κινημάτων και σχημάτων με αναφορά στην οικολογία, τα οποία στις τελευταίες εκλογές καταγράφηκαν σαν τρίτη δύναμη.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος αφού τόνισε ότι η περιοχή είναι στην ουσία "μια κοινότητα που καλείται να σηκώσει το βάρος ενός δήμου με πολίτες που έχουν απαιτήσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής" κατέληξε ότι οι πολίτες χρειάζεται να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και ενδυνάμωση του ρόλου τους μέσα από μια ενωτική δράση, επειδή η λύση των προβλημάτων πραγματώνεται μέσα από την ενεργή συμμετοχή και δεν είναι πλέον ουτοπία, όπως προκύπτει από την Ευρωπαϊκή εμπειρία. "Δεν κάνουμε πολιτική για τα προβλήματα αλλά πολιτική για να λυθούν τα προβλήματα" κατέληξε ο κ. Τρεμόπουλος.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, κάτοικοι της περιοχής ευχαρίστησαν για τη στήριξη της νομαρχιακής κίνησης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής όλα τα προηγούμενα χρόνια και αναφέρθηκαν σε ζητήματα περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής, κυκλοφορίας της περιοχής και γενικότερα της πόλης και του νομού.

Από τους παρευρισκόμενους εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για ύπαρξη κοινής δράσης των ανεξάρτητων πρωτοβουλιών των Πεύκων (ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ, μέλη της τοπικής Δημοτικής Κίνησης πολιτών, κ.ά.) με την ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Τέλος, υπήρξε δέσμευση από τους διοργανωτές για την πραγματοποίηση, στο άμεσο μέλλον, παρόμοιων εκδηλώσεων και σε άλλους Δήμους του νομού, σε μια προσπάθεια να αποκεντρωθεί η δράση και να δοθεί δυνατότητα συμμετοχής στους 26.000 πολίτες (4,6%), που εκτίμησαν τη δράση της κίνησης.

Ξεκίνησε επίσης με επιτυχία η εγγραφή νέων μελών στην Οικολογία – Αλληλεγγύη, κάνοντας πράξη την διάθεση όλων για καλύτερη ενημέρωση και μεγαλύτερη συμμετοχή και ενωτική δράση.

Οικολογία - Αλληλεγγύη
Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη,
τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196,
e-mail: ecology-trem@nath.gr
www.ecology-salonika.org

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 116 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57090220
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.