ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολ. Παρέμβαση Ηρακλείου Δευτέρα 30 Ιαν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Τα προβλήματα στο Ηράκλειο διογκώνονται μετά τις εκλο Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου - Δημοτική Κίνηση "Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη"
Δημοτική Κίνηση "Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη" , Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2006

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα προβλήματα της πόλης, που απασχολούν το 100% των δημοτών, φαίνεται πως δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των εκλογών και δεν συμφωνούν με την προτίμηση του 73% των δημοτών. Γι΄αυτό ένα μήνα μετά τις δημοτικές εκλογές επιμένουν κι επανέρχονται δριμύτερα. Τι ζήσαμε τον ένα μετεκλογικό μήνα;

Πλημμύρισε δύο φορές η πόλη αποδεικνύοντας έτσι την ανεπάρκεια των δικτύων ομβρίων υδάτων και την έλλειψη σχεδιασμού για νέους αγωγούς στις επεκτάσεις του σχεδίου πόλης ή στις περιοχές που δεν υπάρχουν καθόλου, τις κακοτεχνίες έργων αλλά πιθανά και την ανάγκη τροποποίησης των προδιαγραφών μελέτης τους αφού τα καιρικά φαινόμενα, λόγω των κλιματικών αλλαγών που οφείλονται στις ανεξέλεγκτες παρεμβάσεις μας στη φύση, θα γίνονται όλο και εντονότερα. Οι καταστροφές ήταν μεγάλες και οι ζημιές των δημοτών σε ορισμένες περιοχές μεγαλύτερες. Εντύπωση προκαλούν όμως οι εκτιμήσεις και οι δηλώσεις Δημάρχου κι Αντιδημάρχου πως ο Δήμος ανταποκρίθηκε και πως «η πόλη άντεξε». Δηλαδή τι θα 'πρεπε να συμβεί, να πνιγεί η πόλη για να αναγνωρίσουν πως υπάρχει πρόβλημα και πως κάτι άλλο πρέπει να γίνει;

Η ρύπανση από την χωματερή των Πέρα Γαλήνων που οδήγησε στην έκδοση απαγορευτικής απόφασης Νομάρχη για το κολύμπι και την αλιεία στην περιοχή, αλλά κυρίως η έντονη μικροβιολογική και χημική ρύπανση (η τελευταία μη αναστρέψιμη) της περιοχής και πιθανά του υδροφορέα αποδεικνύει την ορθότητα της κριτικής μας στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων. Η απόρριψη της λυματολάσπης στη χωματερή και η καθυστέρηση στην εξεύρεση λύσης διάθεσης κι αξιοποίησής της, λύσης πιθανά παγκρήτιας, επιβεβαιώνει την κριτική μας και γι΄ αυτό το ζήτημα.

Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, της Αυτοδιοίκησης συνολικά αλλά και της Περιφέρειας είναι μεγάλες. Και στο θέμα αυτό προξενούν εντύπωση οι δηλώσεις της δημοτικής αρχής πως «ήταν κάτι αναπόφευκτο». Δηλαδή πρέπει να μιλάμε για «προμελετημένο έγκλημα»; Το θέμα της επανεξέτασης του σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων και κυρίως η εφαρμογή του δεν παίρνει καμία αναβολή. Έπρεπε να είχε γίνει προχθές. Κοντά σ΄ αυτά και το ιδιοκτησιακό πρόβλημα της χωματερής των Πέρα Γαλήνων, που επίσης είχαμε αναδείξει προεκλογικά, αποκτά βαρύνουσα σημασία (εκδήλωση 29/3/2006 «τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα», συνέντευξη τύπου στις 23/8/2006).

Το κυκλοφοριακό έμφραγμα της πόλης εντείνεται και ακούσαμε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια (4.11.2006) από τον κ. Δήμαρχο το εξωφρενικό πως ο Δήμος δεν διαθέτει καμιά κυκλοφοριακή μελέτη και πως τώρα πιέζει τους μελετητές της παλιάς πόλης να την υποβάλουν μέχρι τέλος του χρόνου. Το επιχείρημα αυτό χρησιμοποίησε για να απορρίψει την παρέμβαση πεζοδρόμησης του παραλιακού δρόμου από τον Ο.Λ.Η. Αυτό βέβαια δεν ισχύει γιατί οι κατευθύνσεις από την εγκεκριμένη προκαταρκτική μελέτη είναι δεδομένες και συνηγορούν υπέρ της πεζοδρόμησης, αλλά και γιατί οι τόσες πεζοδρομήσεις που κάνει η δημοτική αρχή σε ποια μελέτη στηρίζονται;

Από την άλλη, η δήλωση του κ. Δημάρχου μαρτυρά πως τέσσερα χρόνια τώρα ο Δήμος δεν πίεσε για την ολοκλήρωση της μελέτης καθώς διαφωνεί με τις βασικές επιλογές της -ιδίως τις ρυμοτομικές και κυκλοφοριακές- και γι' αυτό έχει δώσει εντολή στο μελετητή να τροποποιήσει τη μελέτη του. Η δήλωση αυτή του κ. Δημάρχου παραπέμπει σε δηλώσεις νεοεκλεγμένων δημοτικών αρχών πως παρέλαβαν χάος ή ανύπαρκτες μελέτες από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Να ξέχασε ο κ. Δήμαρχος ότι διαδέχεται τον εαυτό του; Η Δημοτική Κίνηση Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη θα προκαλέσει ένα γενικευμένο διάλογο πάνω σ' αυτό το θέμα με αφορμή ημερίδα – εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στις αρχές του καινούριου χρόνου.

Η ρήξη -λόγω της υποτιθέμενης κόντρας Δήμου και Ο.Λ.Η.- πάντα αποφεύγεται μετά «συνεννόηση» Δημάρχου και Υπ. Ναυτιλίας. Αυτό το σενάριο το ζήσαμε για άλλη μια φορά με αφορμή τα σχεδιαζόμενα έργα του Ο.Λ.Η στην παραλιακή ζώνη. Τοποθετηθήκαμε στη σχετική σύσκεψη υπέρ της παραχώρησης στο Δήμο όλης της παραλιακής ζώνης και τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων του Ο.Λ.Η στη ζώνη Λιμένα. Διαφωνήσαμε έντονα με την δημιουργία μαρίνας στον κόλπο του Δερματά κι εκφράσαμε τις έντονες επιφυλάξεις μας για τη Σύμβαση Παραχώρησης σε ιδιωτικούς ομίλους των χώρων του ενετικού λιμένα και τους όρους της. Συμφωνήσαμε όμως με τις άλλες σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις που οδηγούν σε ήπια κυκλοφορία και σε σταμάτημα των διαμπερών κινήσεων κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

• Ζούμε το τραγελαφικό φαινόμενο ο δημόσιος χώρος (μετά τα έργα πεζοδρομήσεων) να παραχωρείται σε ιδιώτες και να καταλαμβάνεται από τραπεζοκαθίσματα αλλά ο Δήμος να αδυνατεί να το κάνει νόμιμα και να τον χρεώνει αντίστοιχα. Το είχαμε πει και προεκλογικά, πως τα έργα που συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε δεν μπορεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να αποφέρουν έσοδα στο Δήμο, ενώ είχαμε αναδείξει έντονα το πρόβλημα καταπάτησης κι εμπορευματοποίησης του δημόσιου χώρου.

Αποδεικνύονται τώρα τα σοβαρά προβλήματα διαχείρισης του δημοσίου χώρου από το Δήμο και πως η δημοτική αρχή συνεχίζει την ίδια πολιτική παρά την γενικευμένη κριτική που δέχθηκε προεκλογικά, και όχι μόνο από εμάς. Με αυτό σχετίζεται και το πρόβλημα της μεγάλης καθυστέρησης ολοκλήρωσης διάφορων έργων πεζοδρομήσεων αλλά και η μη παραλαβή από το Δήμο όσων ολοκληρώθηκαν, μήνες τώρα. Το θέμα έχει μεγάλο βάθος και πρέπει να δημοσιοποιηθούν όλες οι αδειοδοτήσεις καταστημάτων αναψυχής που έχουν δοθεί, οι ανισοβαρείς όροι με τους οποίους δόθηκαν και αν ο Δήμος εισπράττει, τι και από ποιους. Το είχαμε ζητήσει εγγράφως από τον κ. Αντιδήμαρχο Οικονομικών κι απάντηση δεν πήραμε. Το κεφάλαιο όμως αυτό να ξέρουν όλοι πως θα ανοίξει διάπλατα θέλοντας και μη, με κάθε νόμιμο τρόπο και με κάθε πρόσφορο μέσο.

• Δεν χρειάστηκε παραπάνω από μήνας από τις δημοτικές εκλογές για να διαψευστεί ο κ. Δήμαρχος καθώς η δημοτική αρχή εισηγείται νέες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το 2007. Θα ακολουθήσουν βέβαια και οι άλλες αυξήσεις στα Τιμολόγια Δημοτικών Υπηρεσιών κλπ. Προεκλογικά επισημαίναμε τον κίνδυνο αυτό και προκαλέσαμε τον κ. Δήμαρχο να δεσμευτεί πως δεν θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, πράγμα που έκανε στις 5 Οκτωβρίου παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του. Είχε τότε χαρακτηρίσει την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών ως την εύκολη λύση που δεν πρόκειται να ακολουθήσει και ταυτόχρονα δήλωσε πως δεν θα χρειαστεί να γίνουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και τους φόρους των δημοτών καθώς οι πόροι υλοποίησης των έργων είναι εξασφαλισμένοι και σκοπεύει να διεκδικήσει από την κυβέρνηση την επιστροφή του 5% των φόρων των Ηρακλειωτών.

Ο κ. Δήμαρχος μπορεί να ξέχασε κιόλας τις εξαγγελίες του, εμείς όμως και οι δημότες τις θυμόμαστε πολύ καλά. Όταν το κόστος ζωής των δημοτών έχει ανέβει στα ύψη από τις συνεχείς ανατιμήσεις, όταν έχουν καθηλωθεί από την κυβερνητική πολιτική οι μισθοί και τα μεροκάματα, γιατί η δημοτική αρχή ευθυγραμμίζεται με την κυβερνητική πολιτική και παίζει τον ρόλο του φοροεισπράκτορα που επιφυλάσσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση; Γι΄αυτό την υπερψήφισαν οι δημότες; Γιατί τους εξαπάτησε προεκλογικά; Και τέλος πάντων πόσο ανταποδοτικές είναι οι υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος στο δημότη; Η ποιότητά τους αντιστοιχεί στο ύψος των τελών; Αυτό ισχύει για το δημόσιο χώρο, για τα σκουπίδια και την καθαριότητα, για την ύδρευση και αποχέτευση κλπ.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αποσύρει κάθε τέτοια εισήγηση και το Δημοτικό Συμβούλιο να την απορρίψει εφόσον έρθει το θέμα σε συνεδρίασή του. Όχι μόνο για τους παραπάνω λόγους αλλά και γιατί τον Ιανουάριο του 2007 κατατίθεται από την κυβέρνηση Νομοσχέδιο για θέσπιση και επιβολή νέου «φόρου επιτηδεύματος» υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα εισπράττεται μαζί με το φόρο εισοδήματος. Ο νέος φόρος θα αντικαταστήσει εννέα υφιστάμενα δημοτικά τέλη αυξάνοντας τις εισφορές των δημοτών προς την Τ.Α, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αυξήσει τα έσοδα των Δήμων αλλά σε βάρος των δημοτών και όχι του κρατικού προϋπολογισμού. Ας περιμένουν τουλάχιστον αυτή τη νέα εξέλιξη. Ας επανεξετάσει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο την πολιτική των δημοτικών τελών μετά την πιθανή ψήφιση του Νομοσχεδίου. Ας μην την προκαθορίσει το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Η έναρξη του προγράμματος συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, έστω και με τον λειψό τρόπο που ξεκίνησε, ήταν κάτι θετικό που ξεκίνησε μετεκλογικά. Μόνο που προχωρά με αργά βήματα, δεν έγινε υπόθεση όλων και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα συνέπειας κι αποτελεσματικότητας. Οι δημότες ανταποκρίθηκαν τόσο θετικά που αποδείχθηκε πως ο σχεδιασμός δεν τους προλαβαίνει. Το πρόγραμμα πρέπει να γενικευτεί σε όλη την πόλη, να ενταθούν τα μέτρα και μέσα υλοποίησής του, να γίνει πραγματική και συνεχής καμπάνια ενημέρωσης, πρώτα και κύρια στους χώρους εκπαίδευσης. Να θεσπιστούν σχετικά κίνητρα συμμετοχής των δημοτών και των περιοχών στο πρόγραμμα αλλά και αντικίνητρα για το αντίθετο. Γνωρίσαμε κι άλλες φορές πιλοτικές εφαρμογές που στην πορεία ξεχάστηκαν κι ατόνησαν. Τώρα δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου μετά τις εξελίξεις και τα προβλήματα των Πέρα Γαλήνων.

• Κοντά στα παραπάνω προέκυψε και η τροποποίηση της μελέτης του Πολιτιστικού Κέντρου, πράγμα που μαρτυρά το πρόβλημα του επιπέδου και της ποιότητας και πληρότητας των μελετών που παραλαμβάνονται, που αναδεικνύει το πρόβλημα ανατροπής των όρων υγιούς ανταγωνισμού αφού οι μελέτες τροποποιούνται «κατά το δοκούν» στη φάση της κατασκευής των έργων. Προσθέστε σ΄ αυτά και το πρόβλημα της ποιότητας των εκτελούμενων έργων που αρκετά καλά γνωρίζουν οι δημότες για όσα εκτελούνται στην περιοχή τους (μη εγκιβωτισμός σωληνώσεων σε άμμο, μη επίχωση των σκαμμάτων με θραυστό υλικό αλλά με προϊόντα εκσκαφής κ.ά πολλά). Το σύστημα παραλαβής μελετών κι εκτέλεσης έργων στο Δήμο χρειάζεται πολλές βελτιώσεις κι αλλαγές στην κατεύθυνση αυστηρής τήρησης των τεχνικών προδιαγραφών, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις και σκοπιμότητες.

Τα παραπάνω θέματα, της πρόσφατης επικαιρότητας μόνο, ήρθαν μέσα σε ένα μόλις μήνα να αποδείξουν πόσο δίκιο είχαμε όταν προεκλογικά λέγαμε πως τα σοβαρότερα προβλήματα της πόλης έχουν παραμείνει στάσιμα ή επιδεινώθηκαν την προηγούμενη τετραετία. Ήταν και είναι τα προβλήματα σχεδιασμού μιας σύγχρονης πόλης, τα προβλήματα εξασφάλισης των βασικών υποδομών της. Ήταν αυτά που παραμελήθηκαν από τη δημοτική αρχή. Η ανάγκη αλλαγής πολιτικής και προτεραιοτήτων του Δήμου, ανάγκη που αναδείξαμε προεκλογικά, επιβεβαιώθηκε πολύ σύντομα. Αυτή την ανάγκη θα υπηρετήσουμε.

Καταλαβαίνετε πως έχουμε πολύ καλά συνειδητοποιήσει το μέγεθος των προβλημάτων αλλά και τη σημασία του ρόλου μας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι δημότες μας εμπιστεύτηκαν το ρόλο της αντιπολίτευσης, μιας αντιπολίτευσης που δεν θα χαρίζεται σε κανένα και για τίποτα αλλά ταυτόχρονα δεν θα διστάζει ν΄ αναγνωρίζει κάτι θετικό. Αντιπολίτευση δηλαδή δημιουργική, με ιδέες, απόψεις, προτάσεις και όχι στείρα. Πάνω απ΄ όλα όμως εκτιμούμε πως οι δημότες απαιτούν από εμάς υπευθυνότητα, ανιδιοτέλεια και πολλή δουλειά. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το ρόλο μας και θα τον ασκήσουμε επάξια.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2006, ημέρα Δευτέρα, στις 19.00 στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου καλούμε Ανοικτή Γενική Συνέλευση της Δημοτικής μας Κίνησης (το ανώτερο όργανο της Κίνησης) με καλεσμένους όλους τους Ηρακλειώτες που επιθυμούν να καταθέσουν τον προβληματισμό και τις προτάσεις τους για τη μέχρι τώρα δράση μας, για τη λειτουργία της Δημοτικής μας Κίνησης και τον προγραμματισμό της δουλειάς μας το 2007. Η Γενική Συνέλευση θα εκλέξει και τη νέα Συντονιστική Επιτροπή της Κίνησης. Έτσι, με τις αποφάσεις μας, τα όργανά μας, τις επιτροπές μας, το 2007 μας βρίσκει πανέτοιμους να ριχτούμε στη δουλειά για την υλοποίηση του Οράματος μιας Ανθρώπινης Πόλης. Να δοκιμάσουμε και να δοκιμαστούμε. Με αυστηρότητα και υπευθυνότητα. Με τόλμη και καινοτομία. Με φαντασία και όραμα.

Κλείνοντας αυτή την πρώτη μας μετεκλογική συνέντευξη τύπου θέλουμε να κάνουμε τρεις εκκλήσεις – προτάσεις στη δημοτική αρχή.

• Η πρώτη είναι να συνδράμει ουσιαστικά και καθοριστικά στην εξεύρεση στέγης του ΟΚΑΝΑ στο Ηράκλειο. Ανεξαρτήτως αρμοδιότητας, δεν είναι δυνατό να μην αφουγκράζεται το τεράστιο πρόβλημα και να μην πρωταγωνιστεί στην αντιμετώπισή του.

• Η δεύτερη είναι να θεωρήσει επιτέλους ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι και αγροτικός. Όχι μόνο γιατί έχει αγροτικά διαμερίσματα αλλά και γιατί το αγροτικό πρόβλημα απασχολεί μεγάλο μέρος των δημοτών του. Όταν όλοι ξεσηκώνονται με την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και τα προβλήματα των επιδοτήσεων δεν είναι δυνατόν ο Δ. Ηρακλείου να σφυρίζει αδιάφορα.

• Η τρίτη είναι η δημοτική αρχή να τοποθετείται και να δραστηριοποιείται γύρω από τρέχοντα σοβαρά προβλήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικά, κι ας μην έχουν πάντα άμεση αντανάκλαση στο Δ. Ηρακλείου. Πόσο μάλλον όταν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου πιθανολογείται πως θα διεκδικήσει και την Προεδρία της ΚΕΔΚΕ. Τέτοια σοβαρά προβλήματα των ημερών είναι το τεράστιο πρόβλημα των συμβασιούχων αλλά και των υψηλότατων χρεών της κυβέρνησης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προβλήματα που ανέδειξε η ΚΕΔΚΕ και ο Πρόεδρός της, προβλήματα που επιτείνονται διαβάζοντας τον νέο προϋπολογισμό που κατέθεσε προχθές η κυβέρνηση στη Βουλή των Ελλήνων.

Τέλος, με αφορμή την αυριανή επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θέλουμε να δηλώσουμε πως το Πολυτεχνείο ζει μέσα στους αγώνες, τους σημερινούς και τους αυριανούς, για ειρήνη, κοινωνική απελευθέρωση, για κατακτήσεις, ελευθερίες και δικαιώματα στη σκληρή αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του πολέμου και του νεοφιλελευθερισμού. Τιμάμε την επέτειο και συμπαραστεκόμαστε – συμμετέχουμε στους σημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, την απόκρουση των αυταρχικών αντιλήψεων της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.

Ηράκλειο 16 Νοεμβρίου 2006
(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ)

Η Συντονιστική Επιτροπή

Δημοτική Κίνηση "Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη"
www.filopolis.gr – e-mail : info@filopolis.gr

KOKOLAKIS MANOLIS
Επισκέπτης , 2007-01-06 23:40:01
NA MENOYME KYRIOS TOPIKA

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 152 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57018352
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.