ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Παγκρήτιο Δίκτυο Οικ. Οργ. Τρίτη 07 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Υπέγραψε ο Σουφλιάς την ΜΠΕ της τουριστικής επένδυσης Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Παγκρήτιο Δίκτυο Οικ. Οργ. - Γήπεδα γκολφ στη Κρήτη;
e , Δευτέρα, 06 Νοέμβριος 2006

Σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2006 ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επένδυση της αγγλικής εταιρείας Loyalward Ltd στο Κάβο Σίδερο του Λασιθίου, στα διοικητικά όρια των Δήμων Σητείας και Ιτάνου, σε έκταση που παραχωρεί η "Παναγία Ακρωτηριανή ΑΕ" (Μονή Τοπλού).

Πρόκειται για την μεγαλύτερη τουριστική επένδυση που έχει γίνει στην Ελλάδα σε έκταση περίπου 25.000 στρεμμάτων, προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ. Περιλαμβάνει έξι τουριστικά συγκροτήματα - χωριά δυναμικότητας 7.000 κλινών, 3 γήπεδα γκολφ και άλλες υποδομές.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, με τους περιβαλλοντικούς όρους που τίθενται διασφαλίζεται η ακεραιότητα και συνεκτικότητα της περιοχής Natura που υπάρχει και προστατεύεται πλήρως το οικοσύστημα - χλωρίδα, πανίδα και υδάτινοι πόροι ...με την απόφαση αυτή επιλύεται μια εκκρεμότητα αρκετών ετών στον τομέα των μεγάλων τουριστικών επενδύσεων, δεδομένου ότι ο πρώτος φάκελος για τα το θέμα υποβλήθηκε πριν το 2000.

Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου μέσα σε προστατευόμενη περιοχή του Natura 2000. Το Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων "Οικοκρήτη", η Οικολογική Ομάδα Σητείας και άλλοι είχαν υποβάλει ενστάσεις κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιτροπές πολιτών από τους Δήμους Σητείας και Ιτάνου πρόκειται να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους για να αποτρέψουν την επένδυση για την οποία θεωρούν ότι θα βλάψει σοβαρά και ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και ότι θα υποθηκεύσει το μέλλον της περιοχής και τις προοπτικές αυτοδύναμης και βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.

ecocrete

What know
pascoe , 2006-11-14 22:17:23
Some years ago, about 1999/200 I had a chat with Mr. Hill, Llloyal Ward, close to the Hilton, Athens. 
 
I asked him, if he really does not foresee problems in water supply for the Cabo Sidero project. 
His answer has to be seen as a Fonds manager answer. Thats what he is.  
He said: No. 
A Fond has a bussiness plan. The bussiness plan 'Capo Siderou' is by far gone out of order. Lloyal Ward is Stock Exchange noted at London. An inquirement at the Stock Exchange concening the performance of Llloyal Ward is opportune. 
 
To achieve subsidies the project has to prove European level requirements. Due to its size a positive cost-benefit analysis with environmetal dimensions is essential, . 
If this analysis shows up improvements to the existing situation, la di improvements in biodiversity and biomass, than this project is an advantage.  
 
Cabo Siderou requires a complex study. Any action has to be pre-evaluated in its impact on the natural environment, it has to evaluated the impact on macroclimate eg.. 
 
They, (The fond executives), have spent allready more than a hundred million Euro more, than they forcasted in their bussines plan. How to finance the necessary permission period, if pre-permission period had evoked costs, that should cover the whole permission process. 
 
Now is coming the permission period, whereas, scientifically spoken, a single Meletitisoffice has to be overstressed. Marine scientologists, Geologists, enourmous capacities of hydogeologists, energy experts, environmetal impact specialists have to state their expertise and promote this project in a Natura 2000 site. Thanks to NAWACrete too,by the way. 
 
Developments with such heavy impacts on the environment require exquisite study materials. I suggest, that this materials are not available. As such the project is dead. Specifically if a trained controler firm checks the Fonds documents.  
Nevertheless: Whats your proposal to improve the natural environment in the area? 
This doesn not mean, that I do not admire the Sitianus people for their acceptance of innovations. 
Ciao Thomas 
ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!
Επισκέπτης , 2006-11-15 07:21:18
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΟ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥ ΓΚΑΖΟΝ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ !!! ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ Κ.Τ.Λ. ΘΑ ΕΠΕΙΡΕΑΣΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΚΑΖΟΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ !!! ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ. Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΦΑΛΑΤΩΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΙΔΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 7000 ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΟΣΕΣ "ΣΥΚΩΝΕΙ" Η ΠΕΡΙΟΧΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΠΙΣΕΙΣ Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΟΡΦΗ ΕΝΤΕΛΩΣ, ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΡΗΤΗ , ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ !!! ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ !!!!!!
siga siga
pascoe , 2006-11-17 00:03:22
Without bla bla Lloyald Ward has not put a stone upon the other. Check their credibility instead of screaming. 
And make a better proposal!
Επισκέπτης , 2006-11-21 21:22:45
Η "σύγχρονη" Ελληνική Εκκλησία μεταμορφώνετε στον μεγαλύτερο "real estate" "πωλητή" με την δημιουργία Ανωνύμων Εκκλησιαστικών Εταιριών που πουλούν και ενοικιάζουν τα ακίνητα της, σε διάφορους ξένους και Έλληνες επενδυτές. 
Θέλει να πουλήσει και να ενοικιάζει τα εκατομμύρια στρέμματα Ελληνικής Γης στην Κρήτη και στην Ελλάδα με απώτερο σκοπό, όχι την ταπεινότητα, την αγάπη , και την πνευματικότητα , αλλά τα ευρώ και τα δολάρια των επενδυτών , και τα υλικά ανταλλάγματα (τα οποία όμως σύμφωνα με την "διδασκαλία" της Εκκλησίας δεν πρέπει να τα επιδιώκει, "τα υλικά αγαθά", το ποίμνιο και οι πιστοί). 
Το μόνο που απομένει πλέον για να αποτραπεί "η θεάρεστη επένδυση" είναι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους οι κάτοικοι και οι περιβαλλοντικές ομάδες ( που αποτελούν το "ποίμνιο" της Εκκλησίας ) και επίσης να γίνουν προσφυγές στα Ελληνικά δικαστήρια που θα δικαιώσουν "το φτωχό τω πνεύματι ποίμνιο" και θα ματαιώσουν τελικά την επένδυση στο Λασίθι. 
Θα πρέπει η Ελληνική δικαιοσύνη να δείξει ότι είναι πιο δίκαια και " πιο ταπεινή" από την "Α.Ε Εκκλησία ή Παναγία Ακρωτηριανή ΑΕ" και ότι "το ποίμνιο" μπορεί να "βρει καταφύγιο" πλέον στην Ελληνική Δικαιοσύνη, και όχι στην σύγχρονη "Α.Ε Εκκλησία" 
Πρέπει και οι Δήμοι και οι Δήμαρχοι Σητείας και Ιτάνου να αντιταχθούν στην επένδυση και να σταθούν στο πλευρό του "ποιμνίου που δεν πρέπει, και δεν επιζητά τα υλικά αγαθά" και όχι του "του ποιμένα που πουλάει και ενοικιάζει και επιδιώκει τα υλικά αγαθά " 
 
Κλιμάκωση των αντιδράσεων και προσφυγές στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να ματαιωθεί τελικά η "Θεάρεστη τουριστική επένδυση" στο Λασίθι, και όσες ίσως την ακολουθήσουν στην Κρήτη που απλά θα καταστρέψουν το περιβάλλον, την κοινωνική και οικονομική συνοχή του νησιού.  
 

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Δευτέρα, 06 Νοέμβριος 2006 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 88 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57104819
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.