ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Κυριακή 05 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Εκδικητική πράξη εξόντωσης της «Οικολογίας Αλληλεγγύ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Τοπική Αυτοδιοίκηση - Δημοτικά
Οικολογία-Αλληλεγγύη , Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2006

Θίγεται το ίδιο το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση

Συμπαράσταση και συνέντευξη Τύπου

Ως εκδικητική πράξη απέναντι στην «Οικολογία –Αλληλεγγύη» και προσωπικά στον Μιχάλη Τρεμόπουλο, που κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας και στην προεκλογική περίοδο άσκησε σκληρή αντιπολίτευση στην διοίκηση Ψωμιάδη, θεωρήθηκε από τους παρευρισκόμενους στην σημερινή συνέντευξη Τύπου η καταγγελία που έκανε προσωπικά ο Π. Ψωμιάδης για παράνομη αφισοκόλληση.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα, μπροστά στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την κλήση για απολογία του επικεφαλής της Οικολογίας Αλληλεγγύης Μ. Τρεμόπουλου.

Παραβρέθηκαν, εκτός από τα στελέχη της «Οικολογίας Αλληλεγγύης» και οι επικεφαλής παρατάξεων, που συμμετείχαν στις νομαρχιακές εκλογές, Β. Πατουλίδου και Κ. Τσιπίδης αλλά και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης. Ο Τ. Κουράκης, επικεφαλής της κίνησης «Θεσσαλονίκη των Κινημάτων και της Οικολογίας» και ο Γ. Ζιώγας, επικεφαλής της Νοπμαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας έστειλαν κείμενο συμπαράστασης ενώ η υποψήφια Δήμαρχος κ. Χ. Αράπογλου και υποψήφιοι νομάρχες Σ. Πλωμαρίτης και Χ. Παπαγεωργίου εξέφρασαν τηλεφωνικά τη συμπαράστασή τους.

Ακόμη, συμπαραστέκονται η ΚΕΔΚΕ (Κεντρική ‘Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων) και η ΕΝΑΕ (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων).

Στη συνέχεια, ο κ. Τρεμόπουλος, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του κ. Ε. Ιωαννίδου, παρουσιάστηκε ενώπιον της Επιτροπής, ανάπτυξε τις απόψεις του και κατέθεσε γραπτό υπόμνημα, που συνυπογράφει και ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γιώργος Χ. Σωτηρέλης, νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΚΕ.

Το υπόμνημα έλεγε μεταξύ άλλων:

«Αρνούμαι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την καταγγελία για  παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, η οποία προδήλως αποτελεί πράξη πολιτικής αντεκδίκησης που αποσκοπεί στην ηθική και οικονομική εξόντωση τόσο εμού όσο και των μελών του συνδυασμού «Οικολογία-Αλληλεγγύη». Ενός συνδυασμού ο οποίος, όπως είναι γνωστό, είναι παντελώς ανεξάρτητος, δεν στηρίχθηκε στις νομαρχιακές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2006 από κανένα κομματικό μηχανισμό, ενώ ανέπτυξε ενεργά και με συνέπεια, εδώ και οκτώ ήδη χρόνια, ουσιαστική αντιπολιτευτική δράση απέναντι στις διοικήσεις της νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Η εξεταζόμενη αναφορά πρέπει να απορριφθεί ως αόριστη, αβάσιμη και καταχρηστική», γιατί στα σημεία, στα οποία αναφέρεται η καταγγελία, «δεν ανευρέθησαν αφίσες του συνδυασμού μας» ενώ οι φωτογραφίες αναφέρονται σε άλλα σημεία.

Επιπλέον, «στο συνδυασμό μας δόθηκε το δικαίωμα να προβληθεί σε ελάχιστα σημεία προβολής της Θεσσαλονίκης (σε ποσοστό μικρότερο του 1% του συνολικού αριθμού των χώρων προβολής της πόλης). Καθίσταται, λοιπόν, προφανές ότι η κατανομή στον Δήμο Θεσσαλονίκης έγινε καθ’ υπέρβαση του νόμου, η «αναλογία» που προσχηματικά τηρήθηκε ήταν εξοντωτική και ο μοναδικός τρόπος προβολής του συνδυασμού μας που απέμεινε ήταν η δήθεν «παράνομη» αφισοκόλληση, η οποία έγινε από πολίτες που δεν χρησιμοποίησαν αθέμιτα μέσα αλλά απλώς προσπάθησαν να διασφαλίσουν ένα minimum προβολής μας».

Τέλος, ότι «το προστατευόμενο έννομο αγαθό από τους νόμους 3023 και 3202 δεν είναι η δυνατότητα των ισχυρών να διασφαλίζουν μια καταθλιπτική επικοινωνιακή κυριαρχία αλλά το κατοχυρωμένο τόσο από το Σύνταγμα όσο και από την ΕΣΔΑ δικαίωμα ισότιμης πολιτικής έκφρασης, χωρίς έμμεσους και έντεχνους αποκλεισμούς των οικονομικά ασθενέστερων υποψήφιων συνδυασμών. Εν κατακλείδι με τους νόμους αυτούς προστατεύεται ο ίδιος ο πυρήνας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος: η πολυφωνία».

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την τοποθέτηση του Μ. Τρεμόπουλου, ο δικηγόρος κ. Γ. Κωτσόπουλος, μέλος της τριμελούς Επιτροπής, έκανε δήλωση εκ μέρους της ΕΝΑΕ, η οποία απορρίπτει οποιοδήποτε πρόστιμο στον κ Τρεμόπουλο και ζητά να αλλάξει ο νόμος που επιτρέπει τέτοιες εξελίξεις.

Οικολογία Αλληλεγγύη
Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196,
e-mail:
ecology-trem@nath.gr
www.ecology-salonika.org


Ως απάντηση στην επίθεση Ψωμιάδη, κυκλοφορεί το παρακάτω κείμενο συμπαράστασης, που ήδη έχει αρχίσει να υπογράφεται από φορείς και συλλογικότητες:

«Συμπαραστεκόμαστε στη Νομαρχιακή και Δημοτική Κίνηση «Οικολογία – Αλληλεγγύη», απέναντι στην προσπάθεια του Π. Ψωμιάδη να τη φιμώσει και να την εξοντώσει οικονομικά, καταγγέλλοντάς την στην Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων της Περιφέρειας για παράνομη αφισοκόλληση και απειλώντας με πρόστιμο από 50 έως 100.000 ευρώ!

Ένας νομάρχης που, κατά κατάφωρη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, διαφημίστηκε με στόλο αυτοκινούμενων μέσων, που προσέφερε φαγητό και ψηφοδέλτια έξω από τα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών, που γέμισε την πόλη με ολόσωμα σταντ που τον απεικόνιζαν, έρχεται να καταγγείλει την αφισοκόλληση σε χώρους που ήδη χρησιμοποιούνταν για το σκοπό αυτό και μάλιστα ενώ από τα 1.300 διαφημιστικά μέσα (στέγαστρα ΟΑΣΘ, ρακέτες) στο Δήμο Θεσσαλονίκης παραχωρήθηκαν στην Οικολογία – Αλληλεγγύη μόνο πέντε!

Πρόκειται για μια απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, μεθοδευμένη και εκδικητική συμπεριφορά απέναντι στη νομαρχιακή παράταξη που αποκάλυψε τα σκάνδαλα της διοίκησης Ψωμιάδη και τον κατέβασε από το 64% τον Ιούνιο στο 48% τον Οκτώβριο. Είναι προφανές ότι αυτή η μικρότητα, που προφανώς θα ακολουθηθεί και από άλλες, στόχο έχει να κάμψει το φρόνημα της παράταξης και να αποτρέψει από το να δοθεί νομική συνέχεια σε όλες τις σκανδαλώδεις υποθέσεις που αφορούν το καθεστώς Ψωμιάδη και καταγγέλθηκαν πολιτικά στην προεκλογική περίοδο.

Σε μια πόλη που είναι πρωταθλήτρια στη ρύπανση και την έλλειψη πρασίνου, το να καταγγέλλει κάποιος την παράταξη που με την οικολογική δράση της υπερασπίζεται το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής όλων, αποτελεί όχι μόνο ένα κακόγουστο αστείο αλλά απειλεί το ίδιο το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση όλων των συλλογικοτήτων που δεν έχουν πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης. Και αυτό μας αφορά όλους».

Υπογράφουν, μέχρι στιγμής:
Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
Οικολόγοι Πράσινοι
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Πρωτοβουλία Γένοβα
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
Ηλιόσποροι (Νέοι Πράσινοι), Εναλλακτικό Δίκτυο Ενημέρωσης για την Πολιτική και Κοινωνική  Οικολογία
Αντιγόνη, Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και μη Βία
Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων
Οικολόγοι Ελλάδας
Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα
Πρωτοβουλία Νέων Οικολόγων
Περιοδικό Υγεία Οικολογία
Φυσιολατρικό Κοινωνικό Κίνημα Κρίκος του Λαού
Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
Μια Γη- One Earth
Παρέμβαση πολιτών στη Μαγνησία και στην πόλη
"Οικολογία...Όραμα και Δράση" -www.e-ecology.gr
Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου
ecocrete.gr - το βήμα των περιβαλλοντικών οργανώσεων της Κρήτης

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 75 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57078728
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.