ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 26 Σεπ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Οι επενδυτές των γηπέδων γκολφ συμμαχούν Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Γήπεδα Γκολφ - Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις
e , Σάββατο, 21 Οκτώβριος 2006

Πριν από μερικές εβδομάδες έγραψαν οι εφημερίδες για την δημιουργία της Ένωσης Ξένων επενδυτών Τουρισμού στην Ελλάδα (Association of Foreign Investors for the Tourism Sector in Greece - AFIT). Γραμματέας της ένωσης είναι ο Johan Vandeweghe της Greenwell SA που προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί στα Μάταλα της Κρήτης με ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο χιλιάδων στρεμμάτων, εκατοντάδων κατοικιών και γηπέδου γκολφ μέσα σε περιοχή που περιλαμβάνεται στο Δίκτυο Natura 2000.

Την είδηση ότι οι ξένες εταιρείες real estate και γηπέδων γκολφ συμμάχησαν σε μια ένωση δημοσίευσαν στις οικονομικές σελίδες τους η Καθημερινή, το Κέρδος, το Έθνος, η Εγνατία, η Ημερησία, η Express αλλά και οι δικτυακοί τόποι www.traveltimes.gr και www.euro2day.gr. Εκεί θα βρείτε πληροφορίες από την συνέντευξη που έδωσαν οι ξένοι «μεγαλοεπενδυτές» καθώς για τους σκοπούς της ένωσης.

«Το πρόβλημα, πάντως, που αντιμετωπίζουν οι ξένοι επενδυτές δεν αφορά αποκλειστικά στη δημιουργία και αξιοποίηση γηπέδων γκολφ, αλλά στην ένταξή τους σε ευρύτερα επενδυτικά σχέδια που συνδέονται με νέες ξενοδοχειακές μονάδες και οικιστικά αναπτυξιακά προγράμματα. "Τα γήπεδα του γκολφ δεν είναι εν γένει κερδοφόρα, αλλά πρέπει να συνδυάζονται με αναπτυξιακά προγράμματα στο χώρο του real estate" διευκρίνισε ο ο πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Ενωσης κ. Κλεμέντε Πινέντο.

Όπως δήλωσε χθες ο κ. Πινέντο "αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να πιέσουμε για ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα αποσαφηνίζει πλήρως τους κανόνες της αγοράς". Οι ξένοι επενδυτές πιέζουν την κυβέρνηση να αναμορφώσει το νομοθετικό πλαίσιο για την αξιοποίηση γηπέδων γκολφ, το οποίο σήμερα κρίνεται άκρως αποθαρρυντικό» έγραψε «το Κέρδος».

Αυτό που διαφαίνεται μέσα από αυτή τη δήλωση είναι ότι βασικός σκοπός και επιδίωξη των "μεγαλοεπενδυτών" είναι να επιτύχουν μεγαλύτερο ποσοστό οικοδομικής κάλυψης στις εκτάσεις που θα αγοράσουν ή έχουν αγοράσει, για να έχουν περισσότερα ακίνητα για να πουλήσουν.

Ως σκοποί και στόχοι της Ένωσης αναφέρεται ότι είναι:
«Να προωθήσει την Ελλάδα ως ιδανικό τόπο ανάπτυξης τουριστικών επενδύσεων, προσελκύοντας ξένους επενδυτές
- Να παρέχει αφιλοκερδώς συμβουλευτική υποστήριξη σε ξένους επενδυτές που σκοπεύουν να αναπτύξουν τουριστικά έργα στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα να τους παρέχει ενημέρωση σχετικά με τη νομοθεσία για τη χρήση γης που υφίσταται στην Ελλάδα και που καθορίζει το πλαίσιο ανάπτυξης επιχειρήσεων επενδύσεων στον κλάδο αυτό.
- Να παρέχει αφιλοκερδώς συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνογνωσία στις ελληνικές δημόσιες αρχές, εάν αυτές το επιθυμούν.
- Να αποτελέσει το επίσημο όργανο για την επικοινωνία μεταξύ των επενδυτών - μελών του Συνδέσμου και της κυβέρνησης»

«Ο Πρόεδρος του AFIT, κ. Clemente Pinedo, δήλωσε σχετικά: "Είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε την Ελλάδα και πιστεύουμε ότι αποτελεί έναν από τους πλέον ιδανικούς τόπους για ανάπτυξη μεγάλων επενδύσεων, χάρη στο κλίμα και στη μοναδική ομορφιά του ελληνικού τοπίου»

Βασικό πρόβλημα των εταιρειών δεν φαίνεται να είναι η γραφειοκρατία αλλά η ανεπάρκεια του χωροταξικού πλαισίου που δεν τους δίνει την δυνατότητα να κατασκευάσουν και να πουλήσουν περισσότερα ακίνητα.

«Βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων είναι σύμφωνα με την Ένωση, η επίλυση του χωροταξικού σχεδιασμού της ελληνικής επικράτειας και η δημιουργία ξεκάθαρου νομοθετικού πλαισίου που θα διευκολύνει την ομαλή εξέλιξη των επενδύσεων. Επίσης ζήτησαν να υπάρξει νομοθεσία για τις τουριστικές παραθεριστικές κατοικίες, για τις οποίες η ζήτηση είναι μεγάλη, ιδίως από ξένους συνταξιούχους υψηλών εισοδημάτων που επιθυμούν να αποκτήσουν σπίτι στην Ελλάδα» έγραψε το «Έθνος»

«Η υλοποίηση των μεγάλων επενδύσεων δεν είναι θέμα φορολογικών κινήτρων ή επιχορηγήσεων», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Παπαπολίτης, αντιπρόεδρος της Ένωσης, «αλλά σαφούς θεσμικού πλαισίου, για τις παραθεριστικές κατοικίες, που θα αντιμετωπίζει και θα προωθεί τα σύνθετα αναπτυξιακά τουριστικά προγράμματα», συμπληρώνει.» έγραψε ή «Εγνατία».

«Τα μέλη της Ένωσης υπογράμμισαν ότι η αδυναμία χειρισμού επενδύσεων μεγάλης κλίμακας, που πηγάζει από την έλλειψη κατάλληλου νομοθετικού και αδειοδοτικού πλαισίου, δεν καθυστερεί απλώς τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια, αλλά αποτρέπει «πακτωλό επενδυτικών κεφαλαίων» από το να επενδυθούν στη χώρα μας. Σύμφωνα με την Eνωση κάποια κίνητρα, όπως τα φορολογικά που προσφέρει η κυβέρνηση, ευνοούν κυρίως μικρές και μεσαίες επενδύσεις, ενώ οι μεγαλύτερης κλίμακας πολλών εκατ. ευρώ χρήζουν άλλης αντιμετώπισης» έγραψε ή «Express» στις 22/09/06.

e

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 130 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55088003
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.