ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Κυριακή 05 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΚΩ! Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Τοπική Αυτοδιοίκηση - Δημοτικά
Δημ. Κίνησ Κω: Συμπαράταξη Ελπίδας , Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2006

Δύναμη Αλλαγής 44%, Ανθρώπινη Πόλη 31%, Συμμετοχική Πρωτοβουλία 16% , Συμπαράταξη Ελπίδας 9%

Η Συμπαράταξη Ελπίδας, τοπική ενωτική προσπάθεια λαϊκής συγκρότησης, ελεύθερης συνεργασίας ελεύθερα συνεργαζόμενων πολιτών, κινηματικής πρακτικής, συνεχούς κοινωνικής παρέμβασης και πολιτικής δουλειάς 5 χρόνων, με ποσοστό 8,71% εξέλεξε ένα δημοτικό σύμβουλο, τον επικεφαλής της, Νίκο Μυλωνά.

Για μας οι εκλογές κατέγραψαν τη επιρροή της πολιτικής μας πρότασης στην συνειδηση των ψηφοφόρων. Το 8,71% δεν μας ικανοποιεί σε σχέση με τους στόχους μας και την προσπάθεια μας. Τα αποτελέσματα των άλλων παρατάξεων δεν δικαιολογούνται ως προϊόν της δουλειάς τους στα τοπικά ζητήματα, η οποία ήταν αποσπασματική, σε πολλά θέματα επιφανειακή και προσωρινή. Βλέπουμε το αποτελεσμα ως ύψιστη λαϊκή έκφραση. Δεχόμαστε ότι αποτελεί αντανάκλαση στην συνείδηση των πολιτών των απόψεων τους γύρω από τις προοπτικές της κοινωνίας μας και τα προβλήματα μας, όπως αποτυπώθηκαν στα προγράμματα και τις πρακτικές των 4 δημοτικών παρατάξεων.

Α). Έγινε μια αλλαγή εντός των πλαισίων της ελίτ του τοπικού συστήματος διοίκησης και εξουσίας. Πρόσωπα που είχαν αποσπαστεί από την 20-ετη ηγετική ομάδα του Δήμου Κω και είχαν συγκροτήσει την Δύναμη Αλλαγής το 2002, έχοντας την ίδια αντίληψη για την πολιτική και εφαρμόζοντας την ίδια πρακτική των παραγοντίστικων υποσχέσεων και των οικονομικών, ψυχολογικών πιέσεων, πήραν το 44% και θα διοικήσουν την επόμενη περίοδο. Παρα τις καλές προθέσεις, τις καλές διακηρύξεις και την αλλαγή πολλών προσώπων, πιστεύουμε ότι ίσως, το πιθανότερο, τα ίδια αίτια (παραγοντισμός, κομματισμός, λαϊκισμός, ωφελιμισμός, εξουσιολατρεία, επιπολαιότητα κλπ) να οδηγήσουν στα ίδια αποτελέσματα! Γι αυτό θέση μας στο δημοτικό συμβούλιο θα παίξει καίριο ρόλο.

Β). Το δικό μας ποσοστό, αποδεικνύει ότι η αλλαγή στην διευθέτηση των δημοτικών πραγμάτων και την αντίστοιχη βελτίωση της κοινωνικής συνείδησης, απαιτεί πιο μεγάλη προσπάθεια. Για ακόμη μια φορά ο παραγοντισμός κατάφερε να βάλει στην άκρη την πολιτική αλλαγή ως βαθιά κοινωνική διεργασία απηλλαγμένη από δουλείες και σκοπιμότητες. Κατάφερε να εξοστρακίσει την εκλογική διαδικασία από το να είναι μέσο χειραφέτησης της πολιτικής μας ζωής. Ως μεθοδολογία αυτόβουλης και χωρις πιέσεις ατομική πολιτική κατάθεση. Κέρδισε δυστυχώς, η παλιά μέθοδος των υποσχέσεων και επιβραβεύτηκε η τυπική διαδικασια της ψυχολογικής πίεσης και της διαφήμισης.

Γ). Εμείς επιδιώκουμε μια νέου τύπου πολιτική εκπροσώπηση που ξεπερνά τον τυφλό κομματισμό, τον τοπικό παραγοντισμό και να στηρίζεται στην αναγνώριση της ποιότητας της πολιτικής δουλειάς γύρω από τα ζητήματα του τόπου μας. Η παράταξη δεν είχε την στήριξη κάποιου κόμματος. Μονο οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Εποχή δήλωσαν την προτίμηση τους, στο σχήμα μας. Ψηφιστήκαμε από όλο το φάσμα των κομματικών χώρων σε προσωπικό επίπεδο. Υπηρετήσαμε μια άλλη διάσταση της πολιτικής που έχει να κάνει με τον αυτοκαθορισμό και την αυτοέκφραση των πολιτών γύρω από τα πραγματικά υλικά τους συμφεροντα. Γι αυτό δουλέψαμε με συνέπεια γύρω από όλα τα τοπικά ζητήματα, συνδέοντας το τοπικό με το γενικό με ιδιαίτερη προσοχή και προβάλλοντας εναλλακτικά σενάρια υλοποίησης λύσεων στα δημοτικά θέματα. Προτρέψαμε στη απεμπλοκή από τις δευτερεύουσες έως και ασήμαντες πλευρές βάζοντας ερωτήματα και προωθώντας διαδικασίες που οδηγούν στον αυτοκαθορισμό της τοπικής πολιτικής μας ζωής. Το ποσοστό μας αντανακλά ακριβώς αυτή την διαφοροποίηση των κριτηρίων εκπροσώπησης στην κοινωνία μας.

Έχουμε μια πολύ δύσκολη πολιτική δουλειά να κάνουμε με δεδομένες τις απαιτήσεις της κοινωνίας και τις διαφορές απόψεων που υπάρχουν στο χώρο μας. Στο επόμενο διάστημα θα συζητήσουμε δημόσια τα συμπεράσματα και τις προοπτικές της δουλειάς μας στον Δήμο μας.

Ν. Μυλωνάς

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟΝ δικτυακό μας χώρο: www.s-elides.org

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Συμπαράταξη Ελπίδας
δικτυακός χώρος:
www.s-elpidas.org

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 90 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57078830
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.