ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Επιτροπή Αγ. Αποστόλων Παρασκευή 02 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Επιτροπή ενάντια στο ξεπούλημα των Αγ. Αποστόλων - Ανακοινώσεις
Επιτροπή Αγίων Αποστόλων , Κυριακή, 15 Οκτώβριος 2006

Πρίν από ένα μήνα, η Επιτροπή Ενάντια στο Ξεπούλημα των Αγίων Αποστόλων,απευθύναμε στους νομαρχιακούς συνδυασμούς και στους συνδυασμούς των υποψηφίων για τους δήμους Χανίων και Νέας Κυδωνίας γράμμα με το οποίο τους ζητούσαμε να μας εκθέσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον της περιοχής των Αγ. Αποστόλων. Καταγράφουμε παρακάτω συνοπτικά τις απαντήσεις.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

«Ανεξάρτητη Νομαρχία» (Υποψ. και νύν Νομάρχης Γ. Κατσανεβάκης): Δεν υπήρξε γραπτή απάντηση. Ωστόσο, θυμίζουμε πως το Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 17/2/2003 αποφάσισε ομόφωνα, μετά από πρόταση του κ. Κατσανεβάκη, να ζητήσει «την εξαίρεση της περιοχής των Αγ. Αποστόλων από τα περιουσιακά στοιχεία της Ε.Τ.Α. Α.Ε». και «τη συνολική παραχώρηση της έκτασης από κοινού στη Ν.Α. Χανίων, το Δήμο Χανίων και το Δήμο Ν. Κυδωνίας». Επίσης αποφάσισε πως, μετά την παραχώρηση και αφού ξεκαθαριστούν οι ρυθμίσεις που θα θέσουν για την περιοχή οι αρμόδιες υπηρεσίες (Αρχαιολογική, Δασική, Πολεοδομία), η τοπική αυτοδιοίκηση «θα αναλάβει πρωτοβουλίες» ώστε «να καθοριστούν οι όποιες λειτουργίες διημέρευσης είναι συμβατές με την περιοχή». Η απόφαση αυτή στάλθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στην Ε.Τ.Α. και άλλους σχετικούς φορείς.

Πρόσφατα, ο κ. Κατσανεβάκης πρότεινε την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου σε τμήμα της περιοχής Ν.Α. του γηπέδου ποδοσφαίρου.

«Νομαρχιακή Προοπτική» (Υποψ. Νομάρχης Γ. Τζανακάκης): Δεν υπήρξε γραπτή απάντηση. Σε τηλεοπτικό «πάνελ» που είχε θέμα τον τουρισμό, ο εκπρόσωπος του συνδυασμού Κ. Πρωτοπαπαδάκης δήλωσε πως είναι αντίθετοι με την εκποίηση και τσιμεντοποίηση.

«Χανιά Ανάπτυξη Τώρα» (Υποψ. Νομάρχης Γρ. Αρχοντάκης): Δεν υπήρξε γραπτή απάντηση. Στην προεκλογική τηλεοπτική συζήτηση που προαναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του συνδυασμού Στ. Πατεράκης δήλωσε πως είναι αντίθετοι με την εκποίηση και τσιμεντοποίηση.

«Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (Υποψ. Νομάρχης Γ. Νταγκουνάκης): Ο συνδυασμός αυτός υποστηρίζει την Επιτροπή από την ίδρυσή της και συμφωνεί με τις θέσεις της. Τονίζει ιδιαίτερα την ανάγκη επιμελημένης καθαριότητας στην περιοχή και προστασίας-εμπλουτισμού του πράσινου και δηλώνει πως αντιτίθεται στην προσθήκη νέων κατασκευών όπως το θέατρο που προαναφέρθηκε.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Δήμος Χανίων:

«Χανιά-21ος αιώνας» (Υποψ. και νύν Δήμαρχος Κυρ. Βιρβιδάκης): Ο κ. Βιρβιδάκης μας έστειλε ένα πακέτο εγγράφων με ένα διαβιβαστικό γράμμα όπου δηλώνει πως από τις ενέργειες του Δήμου φαίνεται η πολιτική του. Από τα έγγραφα αυτά ως πιο ενδιαφέροντα αναφέρουμε: 1. Το πρακτικό του Δημ. Συμβουλίου της 29ης Δεκεμβρίου 2003, όπου, με πρόταση του κ. Δημάρχου, ψηφίζεται ομόφωνα να ζητηθεί «η εξαίρεση της περιοχής των Αγίων Αποστόλων Χανίων από τα περιουσιακά στοιχεία της Ε.Τ.Α. Α.Ε…» και «η παραχώρηση της έκτασης για 99 χρόνια από κοινού στο Δήμο Χανίων και στο Δήμο Νέας Κυδωνίας, για τη διαχείριση και αξιοποίηση σύμφωνα με όρους και πλαίσιο που θα συμφωνηθούν, με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής». 2. Δύο πρόσφατα υπομνήματα του Δήμου προς την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, όπου παρατίθεται κατάλογος με διάφορα αιτήματα. Ένα από αυτά είναι: «Ορθή αξιοποίηση των ακινήτων της Ε.Τ.Α. στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων από τους εμπλεκόμενους Δήμους Χανίων και Νέας Κυδωνίας». Παρακάτω αναφέρεται πως «στη συνάντηση της 8/8/06 συζητήσαμε (εννοεί με τον διευθ. σύμβουλο της Ε.Τ.Α.) και το παραπάνω θέμα με την παρουσία του Δημάρχου Ν. Κυδωνίας κ. Ν. Αποστολάκη και συμφωνήσαμε ότι: α) Το θέμα θα πρέπει να το διαχειριστούν μόνο οι δύο εμπλεκόμενοι Δήμοι και η Ε.Τ.Α. β) Θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό των αρχαιολογικών ζωνών και γ) θα πρέπει να οριστεί τριμελής επιτροπή με συγκεκριμένο θέμα, η οποία και θα φέρει τις προτάσεις της το συντομότερο δυνατό».

«Μαζί για τα Χανιά μας» (Υποψ. Δήμαρχος Γ. Ντερμανάκης): Δεν υπήρξε γραπτή απάντηση. Σε πρόσφατο τηλεοπτικό «πάνελ», όπου αναφέρθηκε το θέμα των Αγ. Αποστόλων, ο εκπρόσωπος του συνδυασμού κ. Μ. Βεκρής δήλωσε πως συμφωνεί με τη θέση κατά της εκποίησης-τσιμεντοποίησης.

«Τα Χανιά των Πολιτών» (Υποψ. Δήμαρχος Αν. Σχετάκης): Ο συνδυασμός αυτός από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές υποστηρίζει την Επιτροπή και συμφωνεί με τις θέσεις της υπέρ της προστασίας και αναβάθμισης της περιοχής, της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της και ενάντια σε κάθε εκποίηση-τσιμεντοποίηση.

«Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία - Οικολόγοι» (Υποψ. Δήμαρχος Ν. Παπαντωνάκης): Όλα τα συνεργαζόμενα μέρη που απαρτίζουν τον συνδυασμό υποστηρίζουν την Επιτροπή από την ίδρυσή της και συμφωνούν με τις θέσεις της. Οι προερχόμενοι από τον οικολογικό χώρο υποψήφιοι δημοσίευσαν πρόσφατα στον τοπικό τύπο κείμενο όπου επιχειρηματολογούσαν ενάντια στην κατασκευή συνεδριακών κέντρων και ξενοδοχείων στην περιοχή.

«Αριστερή Παρέμβαση Χανίων» (Υποψήφιος Δήμαρχος Αρτ. Αρχολέων): Απέστειλε κείμενο με τίτλο: «Αγώνας ενάντια στον εφιάλτη της «αξιοποίησης» όπου επισημαίνει πως: «….οι Αγ. Απόστολοι δεν κινδυνεύουν μόνο από το ξεπούλημα σε ιδιώτες, αλλά και από την εγκατάλειψη……».

«Η διακηρυγμένη κατεύθυνση της ΝΔ σε πλήρη αρμονία με τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την εξυπηρέτηση ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού για το θέμα των Αγίων Αποστόλων….».

«Θέλουμε οι ¶γιοι Απόστολοι να εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες, τις δικές μας ανάγκες,...Ζητάμε να αποδοθεί άμεσα το σύνολο της έκτασης εκεί που πραγματικά ανήκει, στο Χανιώτικο λαό, χωρίς παζάρια και περιορισμούς, να παραμείνει η περιοχή δημόσια, να μην τσιμεντοποιηθεί, να μη γίνει καμία κερδοσκοπική εκμετάλλευση και να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση όλων στην περιοχή.

Η γενικευμένη κατακραυγή του Χανιώτικου λαού, η θέλησή του να υπερασπίσει την περιοχή...είναι αυτή που έχει ως τώρα μπλοκάρει τα σχέδια «αξιοποίησης». Δεν εμπιστευόμαστε τις προθέσεις της κεντρικής και της τοπικής εξουσίας για την περιοχή των Αγίων Αποστόλων…..»

Δήμος Νέας Κυδωνίας:

«Ανεξάρτητη Αναπτυξιακή Κίνηση Ν. Κυδωνίας» (Υποψ. Δήμαρχος Μ. Σταματάκης): Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας δήλωσε πως η θέση του παραμένει υπέρ της προστασίας της περιοχής όπως και πρίν από τέσσερα χρόνια. Στο πρόγραμμα του συνδυασμού αναφέρεται πως: «Ο πρόσφατος χαρακτηρισμός της περιοχής ως αρχαιολογικός χώρος φαίνεται πως γίνεται εμπόδιο για οποιαδήποτε εκποίηση και τσιμεντοποίηση του χώρου αυτού. Δυστυχώς όμως η σημερινή εικόνα της περιοχής δεν προσβάλει μόνο τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα της αλλα και τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής. Η σημερινή δημοτική αρχή ανέχτηκε εδώ και χρόνια την εμπορευματοποίησή της και την εξυπηρέτηση διαφόρων συμφερόντων. Ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός της περιοχής, η ανακαίνιση και η αξιοποίηση των κτιριακών μνημείων που κατασκευάστηκαν από την Ελενα Βενιζέλου και σπιλώθηκαν από τη χούντα είναι οι άξονες του ενδιαφέροντός μας με σκοπό πάντα η περιοχή να γίνει το περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κέντρο ολόκληρου του νομού…». Σχετικά με την πρόταση για κατασκευή θεάτρου στην περιοχή αναφέρει πως είναι σύμφωνοι, και πως είταν παλιότερη δική τους πρόταση, αν και σε διαφορετικό χώρο. Καταλήγει τονίζοντας πως: «οπωσδήποτε απαιτείται μια ολοκληρωμένη μελέτη αποκατάστασης και αναβάθμισης του χώρου όπως και η χωροθέτηση των πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων».

«Δημοτική Συνεργασία Ν. Κυδωνίας» (Υποψ. Δήμαρχος Νικηφ. Νικηφοράκης): Εστειλε γράμμα στον τύπο με τίτλο: «Να αναλάβουμε την ευθύνη μας για τους Αγ. Αποστόλους», δίνει στο θέμα σημαντική θέση στο έντυπο του προγράμματος και εξέδωσε και χωριστό φυλλάδιο για την περιοχή. Με βάση τα παραπάνω, καταγράφουμε επιγραμματικά θέσεις και προτάσεις: «….Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην κατασκευή Συνεδριακού Κέντρου και τουριστικών εγκαταστάσεων, γιατί επιδιώκουμε να προστατευτούν οι φυσικοί ζωτικοί πόροι, να διασωθεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας –με τον οποίο επικυρώνεται η δημόσια ωφέλεια-και να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν προς όφελος όλων των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή….». «Δεσμευόμαστε να κινηθούμε σε 3 άξονες: α) Αναβάθμιση της υπάρχουσας κατάστασης (καθαριότητα, έλεγχος). β) Διεκδίκηση από το Δήμο της κυριότητας της περιοχής (ή της μόνιμης χρήσης της) γ) Εκπόνηση σχεδίου ανάπλασης της περιοχής από ειδικούς. Δεσμεύσεις του σχεδίου: προστασία της αισθητικής του τοπίου, της χλωρίδας και της πανίδας. Χωροθέτηση ελαφρών κατασκευών διημέρευσης. Αναστήλωση των κτηρίων των παλιών παιδικών εξοχών (χωρίς επέκταση) και δημιουργία Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου, με εκθέσεις ιστορικής μνήμης, διαλέξεις, συναυλίες, παιδικό στέκι, καφέ-βιβλιοπωλείο κ.α. Επίσης προτείνουν και αυτοί κατασκευή υπαίθριου θεάτρου ανατολικά του γηπέδου.

«Νέα Κυδωνία – Σύγχρονος Δήμος» (Υποψ. Δήμαρχος Α. Μαρκογιαννάκη): Η επικεφαλής του συνδυασμού δήλωσε πρόσφατα πως συμπαρατάσσεται με την Επιτροπή, και είναι αντίθετη στην κατασκευή συνεδριακών κέντρων και ξενοδοχείων αλλά και άλλων μεγάλων κατασκευών στην περιοχή, όπως το θέατρο που προαναφέρθηκε. Στο φυλλάδιο του προγράμματος αναφέρεται πως: «Δεσμευόμαστε: α) Για τη δυναμική διεκδίκηση διατήρησης του χαρακτήρα της περιοχής. Οι Αγ. Απόστολοι θα πρέπει να παραμείνουν χώρος πρασίνου, μια μοναδική όαση αναψυχής για την ευρύτερη περιοχή, στην οποία κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα πρόσβασης. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις προτάσεις εκείνες που κάνουν λόγο για δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, συνεδριακού κέντρου και άλλων κατασκευών που θα αλλοιώνουν, συνολικά ή τμηματικά, το μοναδικό αυτό φυσικό περιβάλλον. β) Για τη βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην περιοχή, με φροντίδα του Δήμου μας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την υλοποίηση συγκεκριμένων παρεμβάσεων μικρής κλίμακας, που θα αναβαθμίσουν αισθητικά και αρχιτεκτονικά το φυσικό περιβάλλον, αφού θα έχει προηγηθεί η εκπόνηση μελέτης από ειδικούς επιστήμονες. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε σε θέματα καθαριότητας…»

Τέλος, αναφέρουμε πως το κόμμα ΛΑΟΣ, που στηρίζει ορισμένους συνδυασμούς στα Χανιά, δημοσίευσε κείμενο για τους Αγ. Αποστόλους όπου υπεραμύνεται του δημόσιου χαρακτήρα τους και δηλώνει πως αντιτίθεται στην εκποίηση και τσιμεντοποίηση της περιοχής.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Γενικά σχόλια:
Πιστεύουμε πως ο προσεκτικός αναγνώστης μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα, ιδιαίτερα αν έχει παρακολουθήσει διαχρονικά το θέμα. Φυσικά, σε προεκλογική περίοδο τα λόγια είναι «τζάμπα».
Σε γενικές γραμμές, πάντως, εκτιμούμε πως οι δυνάμεις εκείνες που από την αρχή είχαν ξεκάθαρη στάση ενάντια στην εκποίηση-τσιμεντοποίηση και υπέρ της προστασίας και του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής συνεχίζουν να έχουν αυτή τη στάση και να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα, αναφέροντας και συγκεκριμένες προτάσεις.

Η πίεση της κοινής γνώμης και οι εξελίξεις που αφορούν νομοθεσία περιοριστική για οικοδόμηση στην περιοχή έχουν «τραβήξει» και τις υπόλοιπες δυνάμεις σε μια φραστική, τουλάχιστον, συμφωνία με την παραπάνω θέση. Οι δυνάμεις που εξαρτώνται από τα δύο κόμματα εξουσίας είναι, κατά τη γνώμη μας, περισσότερο επιρρεπείς σε μια συνδιαλλαγή με την Ε.Τ.Α. Α.Ε. που θα αφορά προσπάθεια επιχειρηματικής εκμετάλλευσης ενός κομματιού, έστω, της περιοχής (γι αυτό και το αίτημα για σύντομο καθορισμό Α΄και Β΄ Ζώνης από την αρχαιολογία).

Το θέμα της κατασκευής θεάτρου διχάζει, και οπωσδήποτε δεν έχει κανένα νόημα και για μας να συζητιέται, αν μπαίνει ξεκομμένα χωρίς μια συνολική ρύθμιση για κατοχύρωση της περιοχής ως περιαστικό πράσινο, γιατί δημιουργεί τον κίνδυνο σταδιακής ανεξέλεγκτης επέκτασης κατασκευών και δραστηριοτήτων εις βάρος του ελεύθερου χώρου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΩΝ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
Τηλ.: 2821042774, 2821059510. FAX:20821049018
E-mail:
ecohania@otenet.gr
Δνση: Τ.Θ. 215 – Χανιά 731.00

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 56 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56170611
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.