ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολ. Παρέμβαση Ηρακλείου Παρασκευή 03 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Διαμετακομιστικό Λιμάνι, νεώτερα από την ¶ποψη του Νότ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου - Μεσσαρά
Από την ¶ποψη του Νότου , Σάββατο, 14 Οκτώβριος 2006

Δημοσίευμα της ¶ποψης του Νότου 19.09.2006

Διαμετακομιστικό κέντρο στο Λιμάνι Τυμπακίου
Κορυφώνεται η ανησυχία για το μέλλον της περιοχής
Στο Δ.Σ. Τυμπακίου οι φορείς

Το αίτημα της Επιτροπής φορέων Δήμου Τυμπακίου για την κατασκευή Λιμανιού στον κόλπο της Μεσαράς κυριάρχησε στο ΔΣ Τυμπακίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (15.09.2006) καθώς είναι το μόνο τρέχον και σοβαρό πλέον ζήτημα που απασχολεί τον παραθαλάσσιο Δήμο της Μεσαράς.

Οι γραμμές πλεύσης

Δύο είναι αυτή τη στιγμή οι γραμμές πλεύσης στο Δ. Τυμπακίου όπως φάνηκε και από το Δ.Σ.. Η μία τηρείται από τη Δημοτική Αρχή που μπορεί να καταστεί επίσημο εργαλείο διαπραγμάτευσης και οποία καλεί για αυτοσυγκράτηση και όχι αίολες αποφάσεις ανάλογα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, όπως και επίσημη ενημέρωση από το ΥΕΝ προκειμένου να μην πεταχτεί με ελαφρά την καρδία μία ευκαιρία επένδυσης για το Τυμπάκι και την ευρύτερη περιοχή. Εφόσον δε, υπάρξει ενημέρωση για το θέμα θα διενεργηθεί δημοψήφισμα όπου θα αποφασίσει ο Τυμπακιανός λαός για το τι μέλει γενέσθαι.

Η άλλη τηρείται από τους φορείς οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους ζητώντας σύμπνοια με τον δήμο, εγρήγορση και άμεσες ενέργειες καθώς όπως πιστεύουν δεν θα υπάρξουν περιθώρια αντίδρασης μια και σε πολιτικό επίπεδο τα πράγματα προχωρούν ( πρώτα με την συνέντευξη Κεφαλογιάννη στο press room τον Δεκέμβρη του 2005 και στη συνέχεια με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφτηκε προσφάτως με την Κορέα) και το Τυμπάκι, όπως αναφέρουν θα βρεθεί χωρίς να το καταλάβει προ εκπλήξεως με ένα λιμάνι διαμετακομιστικό που δεν θα εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα αλλά τα συμφέροντα των ξένων επενδυτών.

Οι θέσεις

Απέναντι λοιπόν από το Δ.Σ. της Παρασκευής, η επιτροπή φορέων του Δ. Τυμπακίου που ζήτησε ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το θέμα της κατασκευής του διαμετακομιστικού κέντρου. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κ. Κτιστάκης «θέλουμε να γίνουμε πιο σοφοί, γι' αυτό θέλουμε και την άποψη του Δ.Σ. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν παράλληλο δρόμο με το Δήμο και τους υποψηφίους στο θέμα αυτό γι' αυτό και ήρθαμε με καλή διάθεση να σας ακούσουμε..»

«Η θέση μας είναι γνωστή και ξεκάθαρη, «αστραφτερή» θα έλεγα», ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Τυμπακίου κ. Μ. Μαρακομιχελάκης και παρέπεμψε τους φορείς στην δημοσιευμένη απόφαση του Δ. Τυμπακίου. « Ζητούμε ένα λιμάνι ανοιχτό, επιβατηγό, τουριστικό, αλιευτικό όπως όλα τα λιμάνια. Έχω πει ότι όταν έρθει η ώρα να μας ενημερώσουν οι αρμόδιοι- επίσημοι, θα στηθεί κάλπη. Το τι λέγεται και τι ακούγεται προσωπικά δε με αφορά. Η τοπική κοινωνία θα αποφασίσει με δημοψήφισμα που θα το σεβαστούμε»

Συγκαλύπτεται το εμπορικό λιμάνι

Ο κ. Κτιστάκης στη συνέχεια λαμβάνοντας το λόγο είπε: « Σοφότερο όλων είναι να υπάρξει τώρα τοποθέτηση του Δ.Σ. ώστε να αποσαφηνιστεί το θέμα. Όλοι θέλουμε Νότια Πύλη αλλά τώρα έχει προκύψει κάτι άλλο. Έχουμε επανειλημμένως στείλει γράμμα στο υπουργό ΥΕΝ –αν και εμείς δεν εκπροσωπούμε 10.000 πληθυσμό- αλλά δεν πήραμε καμία ξεκάθαρη απάντηση. Συγκαλύπτεται ότι θα γίνει εμπορικό λιμάνι και κανείς δεν μιλάει για συμφέροντα αγροτικά ή τουριστικά της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα μάλιστα με το τελευταίο μνημόνιο Κορέας- Ελλάδας, γίνεται λόγος καθαρά για δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου καθώς και ότι όλα θα πρέπει να γίνουν εν κρύπτω χωρίς να διαρρεύσουν πληροφορίες. Υποπτεύομαι ότι κάτι δεν πάει καλά... Μία έξυπνη κίνηση για τον τόπο θα ήταν ο δήμαρχος και οι φορείς να αποσπάσουν ενημέρωση από τον υπουργό. Εμείς σαν επιτροπή, δεν έχουμε εξουσία να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι και να απαιτήσουμε. Υπάρχει η άποψη πως ένα τέτοιο έργο έρχεται κάθε 2.000 χρόνια... Θα πρέπει να το πάρουμε χωρίς να το εξετάσουμε; Είναι έργο μεγάλης εμβέλειας και πρέπει η τοπική κοινωνία να έχει γνώμη...»

Σχεδιασμός της περιοχής

« Τι δεν πήγε καλά και δεν το πήρε η Ιεράπετρα;» διερωτήθηκε ο κ. Κτιστάκης που επεσήμανε «Δεν είναι θέμα Νότιας Πύλης. Είναι άλλο πράγμα. Παρακολουθούμε τα δημοσιεύματα στον ξένο και τον τοπικό τύπο και ακούμε για το μνημόνιο συνεργασίας. Θέλουμε να μάθουμε πως θα αλλάξει τον τόπο μας, δεν θέλουμε να έρθουμε προ εκπλήξεως... Κάποιοι ήδη πιστεύουν ότι έχουμε πει το ναι! Όλοι έχουμε λόγο στον βασικό σχεδιασμό της περιοχής. Η δημοτική αρχή έχει κάθε δικαίωμα να το ψάξει, δημοψήφισμα όμως χωρίς ενημέρωση θα είναι παγίδα. Μόνο όταν γνωρίζουμε πως θα είναι οι εξελίξεις θα πρέπει να αποφασίσουμε.

Αυτοσυγκράτηση

« Οι δημότες πρέπει να ανησυχούν και αυτό είναι υγιές» είπε από την πλευρά του αντιδήμαρχος κ. Πατρικαλάκης που σύστησε αυτοσυγκράτηση. « Ο Δήμος όμως δεν μπορεί να φωνάζει αλλά να περιμένει. Και εγώ σα δημότης έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα... αλλά ένα μνημόνιο είναι χωρίς προϋπολογισμούς. Πρέπει να περιμένουμε ώστε να μην ακυρώσουμε την όποια προοπτική! Αν βγει κάτι κακό τότε θα είμαστε όλοι μαζί και όπως είπαμε και στο Κινηματοθέατρο «να πάρουμε τα τουφέκια» Όλοι θέλουμε να μείνουμε εδώ... Προς το παρόν όμως δεν βλέπω κανέναν εχθρό. Συμφωνώ ότι πρέπει να έχει ήδη άποψη η περιοχή και να μην στηριχτούμε αλλού, αλλά δεν είναι εύκολο για ένα τέτοιο έργο να σχηματίσεις άποψη. Οι επενδυτές ένα από τα βασικά πράγματα που κοιτάζουν είναι η συναίνεση και δεν θα έρθει κανείς αν αυτή δεν υπάρχει. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι πως θα εξασφαλίσει ρόλο η τοπική κοινωνία στον φορέα διαχείρισης αν το έργο προχωρήσει και από εκεί θα προκύψουν και τα αντισταθμιστικά οφέλη, οι άλλες μορφές ανάπτυξης και η προστασία του περιβάλλοντος.

Τίποτα δεν είναι σίγουρο

Τι δική του οπτική έδωσε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παπαδάκης. Όπως είπε: « Τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο πέρα από το ρόλο που επιτελούν έχουν γίνει απλώστρες για να απλώνει ο κάθε ένας την πραμάτειά του. Ήρθαν οι Κινέζοι και οι ¶ραβες και έφυγαν, τώρα ήρθαν οι Κορεάτες και έμειναν. Το Δ.Σ. πρέπει να δείχνει σοβαρότητα και να μην παίρνει αποφάσεις ανάλογα με την κάθε φήμη. Είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή να ξεσηκώσει τον κόσμο και να λεει όχι ή να κάνει πόλεμο για ένα τέτοιο θέμα; Η ίδια δεν μπορεί να απαγορέψει έναν υπουργό να κάνει συναντήσεις. Από την άλλη τίποτα δεν είναι σίγουρο καθώς η κυβέρνηση ψάχνεται – έχει πάρει ένα δάνειο και ψάχνει συνχρηματοδότηση κατά 50% ή καλύτερη πρόταση- αν το ίδιο το υπουργείο δεν έχει κάτι στα χέρια του τι να σου πει;
Η θέση που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή και που έχει δημοσιευτεί καλύπτει τις ανησυχίες της περιοχής».

Τελικά και ύστερα από τις παρεμβάσεις φορέων και δημοτών της περιοχής αποφασίστηκε στο τέλος της θέσης του Δ.Σ. Τυμπακίου να προστεθεί η φράση « δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα σε καμία περίπτωση»

¶λλες τοποθετήσεις

κ. Χρηστάκης: Επειδή έχουμε ορισμένα δεδομένα όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από τα δημοσιεύματα, τις δηλώσεις του υπουργού ΥΕΝ και τις κινήσεις του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, θα ήταν καλό να πιέσουμε την κοινωνία να πάρει τη σκυτάλη. Η Βόρεια Κρήτη αναπτύσσεται και η Νότια Κρήτη είναι χωρίς υποδομές και υπηρεσίες ενώ ήδη σχεδιάζεται ο τουριστικός χάρτης της Ελλάδας. Σαν δημοτική αρχή πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο

κ. Βογιατζάκης: Ας κάνει ο υπουργός όσες επισκέψεις και συναντήσεις θέλει, αλλά να μην μας το φέρουν εδώ ως προτετελεσμένο γεγονός. Όταν έρθουν εδώ πρέπει να έχουμε πλήρη ενημέρωση και θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα πέσουν υπογραφές πριν ενημερωθούμε. Το δημοψήφισμα θα έρθει μετά.

κ. Ηλιόπουλος: Το θέμα του λιμανιού στο Τυμπάκι είναι μία διεθνής υπόθεση και δεν είναι μόνο τυπικού ενδιαφέροντος, γι' αυτό και θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη ένα Δ.Σ. όπου θα μας ενημέρωνε για το θέμα. Θα έπρεπε σαν μία γροθιά να ενώσετε τον κόσμο. Δεν βλέπω ποιο θα ήταν το όφελος ενός διαμετακομιστικού κέντρου για τα αγροτικά προϊόντα καθώς αν γίνεται η μεταφορά τους με τα καράβια το πολύ- πολύ να φτάνουν μέχρι τα Παξιμάδια. Σίγουρα επιβάλλεται ένα αναπτυξιακό έργο αλλά θα πρέπει να ξέρουμε όλα τα εναλλακτικά σενάρια και τι θα χρειαστεί για να γίνει αυτό το έργο στην περιοχή.

κ. Μαθιουλαντωνάκης: Δεν θέλουμε να γίνουν πράγματα ερήμην μας. Αυτό που ζητάμε είναι ο δρόμος Ηράκλειο- Μεσαρά, μία μαρίνα που θα εξυπηρετεί τα πλοία για τουριστικό σκοπό και να ενταχθούμε σε έναν τουριστικό σχεδιασμό ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα εισοδήματα στην περιοχή και τίποτα άλλο. Δεν θέλουμε διαμετακομιστικό κέντρο.

κ. Πετειναράκης: Για μένα ό,τι λιμάνι και να γίνει δεν το θέλω... Εύκολα μπορούν να μας πουν ότι με το λιμάνι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην περιοχή αλλά δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα. Ένα διαμετακομιστικό μόνο προβλήματα θα φέρει και όχι οφέλη. Πρέπει να το δούμε ψύχραιμα και ο Δήμος να προχωρήσει σε έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό που να προωθήσει τα αγροτικά συμφέροντα για να μην πέσουμε στο δίλημμα λιμάνι ή τίποτα.

κ. Ανδριγιαννακης: Πρέπει χέρι-χέρι να προχωρήσουμε. Ο κ. Αρναουτάκης έχει φέρει το θέμα στην Ευρώπη και εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα.... Αν περιμένουμε να πάρουν πρώτα τις πολιτικές αποφάσεις θα είναι πολύ αργά.

Χαραλαμπάκης

Παρόν στο Δ.Σ. ήταν και ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Χαραλαμπάκης ο οποίος ζήτησε από το Δ.Σ. να προκαλέσει διημερίδα ή τριημερίδα και να γίνει δημόσιος διάλογος: «Μπορεί να πάρει απόφαση το Δ.Σ. ότι μετά τις εκλογές κατά τον Νοέμβριο θα γίνει μία διεθνής διημερίδα με ειδικούς επί του θέματος όπως λιμενολόγους, δημάρχους και επιστήμονες όπου θα γίνει ενημέρωση. Θα μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων και τότε θα είναι αργά»

Όταν δε τον κάλεσαν να πει ξεκάθαρα την γνώμη του για το διαμετακομιστικό κέντρο εκείνος δε δίστασε να απαντήσει: « Ο συνδυασμός μου και εγώ είμαστε υπέρ της κατασκευής ενός εμπορικού λιμανιού που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της περιοχής και σε συνδυασμό με τον δρόμο Ηράκλειο- Μεσαρά θα βοηθήσει στην ανάπτυξη. Όσον αφορά δε το διαμετακομιστικό κέντρο, χρειάζεται τεκμηριωμένη ενημέρωση γι' αυτό και επιμένουμε ότι ο Δήμος θα έπρεπε να έχει προκαλέσει μία διημερίδα».

Προεκλογικές κόντρες

Το λόγο από το δήμαρχο κ. Μαρακομιχελάκη για δημοσίευμά του στον τοπικό τύπο ζήτησαν ο κ. Βογιατζάκης και ο κ. Κοκαράκης, Όπως ανέφεραν το δημοσίευμα κατονόμαζε τους ίδιους ως πολέμιους της Επένδυσης στα Μάταλα. « Από που και ως που είμαι πολέμιος της επένδυσης» ανέφερε ο κ. Βογιατζάκης « Πρέπει να το διαψεύσεις κατευθείαν. Δεν υπήρξα πολέμιος αλλά είμαι υποψήφιος του Χαραλαμπάκη και απαιτώ να με αποκαταστήσεις» είπε.

Στο ίδιος μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. Κοκαράκη « Το πολέμιοι αυτό δεν λεει τίποτα... Μόνοι σας πήγατε στην επιτροπή και στον δικηγόρο, μόνοι σας τα κάνατε όλα. Τι σχέση έχουμε λοιπόν εμείς; Προσωπικά κατέβασα πρόταση που έλεγε « Ναι στα Τσιμπραγά» και εμείς ψηφίσαμε ΝΑΙ στην επένδυση. Εσείς είπατε το ΟΧΙ. Ο δήμαρχος από την πλευρά του επεσήμανε: «Δεν είπα ότι είστε πολέμιοι. Όταν όμως όλοι εδώ πήραμε ομόφωνες αποφάσεις, μετά εσείς κάνατε άλλα».

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής

Αρχές του έτους 2003 όταν αναμενόταν να κατατεθεί από την Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ, Βάσω Παπανδρέου στην Βουλή προς κύρωση το Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού της χώρας και μαζί του και το Ειδικό Σχέδιο της Περιφέρειας Κρήτης, υπήρξαν πολλές συζητήσεις σχετικά με την δημιουργία Νότιας λιμενικής πύλης στο Τυμπάκι . Ο Χωροταξικός Σχεδιασμός για την περιφέρεια Κρήτης προέβλεπε μεταξύ άλλων και την χωροθέτηση της «Πύλης του Νότου», της μεγαλύτερης δηλαδή εισόδου στην Κρήτη από το Λιβυκό Πέλαγος, την οποία τοποθέτησε στο Τυμπάκι . Η χωροθέτηση της «Νότιας Πύλης» στο Τυμπάκι φάνηκε να ικανοποιεί όλους τους πολίτες της Μεσαράς, των οποίων αποτελούσε πάγιο αίτημα, είναι δε χαρακτηριστικό ότι η προσπάθεια για την Διεκδίκηση και δημιουργία της κυριαρχούσε στα προεκλογικά προγράμματα όλων των συνδυασμών που μετείχαν στις δημοτικές εκλογές Οκτωβρίου 2002 στο Τυμπάκι.

Επιθυμούμε την δημιουργία ενός λιμένα που 0α εξυπηρετεί την τουριστική, εμπορική και αλιευτική δραστηριότητα των κατοίκων της περιοχής και ολόκληρης της Κρήτης. Ενός λιμένα που θα είναι εργαλείο ανάπτυξης, θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και που άμεσοι αποδέκτες των ωφελειών που θα προκύπτουν θα είναι οι ίδιοι οι δημότες και ο τόπος μας, ενός λιμένα πόα δεν θα επιβάρυνε» το περιβάλλον και την οικονομία της περιοχής . Ωστόσο μέχρι σήμερα ως Δήμος Τυμπακίου ουδεμία επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση έχουμε (πλην των κατά καιρούς δημοσιευμάτων στον τύπο) από τον κατ' εξοχήν αρμόδιο, τον κ. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, για τους σχεδιασμούς που αφορούν τον Λιμένα Τυμπακίου, παρά το γεγονός ότι έχουμε ζητήσει αυτό επανειλημμένα γραπτά και προφορικά και είχαμε επιδιώξει με γραπτό αίτημα μας και συνάντηση μαζί του . Σχετικά έχει δημοσιευθεί και στον τύπο το τελευταίο έγγραφο του Δήμου Τυμπακίου προς τον κ. Υπουργό,

Η κατασκευή ενός καθαρά και μόνο διαμετακομιστικού κέντρου από επενδυτές, το οποίο δεν θα είναι σύμφωνο με το ευρύτερο χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής, τα οφέλη του οποίου θα καρπούνται μόνο ξένα προς τον τόπο και την χώρα συμφέροντα και το οποί μόνο επιβαρύνσεις στον τόπο, του περιβάλλον του, την οικονομία και την ανάπτυξη του θα επιφέρει, δεν θα μας βρίσκει σύμφωνους.

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε τις επίσημες απαντήσεις του κ. Υπουργού και επισημαίνουμε ότι θεωρούμε πως οι Δημότες έχουν τον πρώτο, κύριο και καθοριστικό λόγο για όσα σχεδιάζονται να υλοποιηθούν στα διοικητικά όρια του Δήμου μας με ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανείς σχεδιασμός ερήμην μας, χωρίς την σύμφωνη γνώμη μας και την συμμετοχή μας. Τέλος για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνω ότι έχω ταχθεί υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος, μετά από πλήρη ενημέρωση των δημοτών μας, ώστε με δημοκρατικές διαδικασίες ν΄ αποφασίζει η πλειοψηφία των δημοτών για το μέλλον της περιοχής και του Δήμου μας. Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα σε καμία περίπτωση.

¶ποψη του Νότου 19.09.2006

Επισκέπτης , 2006-11-03 13:21:24
Η ΜΕΣΑΡΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ Σ !!!!!!
Επισκέπτης , 2006-11-13 02:48:12
η μεσσαρα γραφεται με 2 σ!!!!!!! οπου και να το δεις με 2 σ το βλεπεις!!!! εξυπναδα

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 144 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57064956
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.