ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 07 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η σύσκεψη μεταξύ φορέων του Τυμπακίου, της Αγίας Γαλήν Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου - Μεσσαρά
Από την "¶ποψη του Νότου" , Τετάρτη, 04 Οκτώβριος 2006
Ρεπορτάζ από την εφημερίδα "¶ποψη του Νότου" στις 12 Σεπτεμβρίου 2006 με θέμα το γιγάντιο λιμάνι στον κόλπο της Μεσσαράς. Αφορμή για το ρεπορτάζ ήταν η συνάντηση μεταξύ φορέων του Νότου για τον συντονισμό των ενεργειών προκειμένου να αποφευχθεί η κατασκευή του διαμετακομιστικού λιμανιού. Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τυμπακίου…

Από την "¶ποψη του Νότου" 12.09.06

Συνάντηση ανάμεσα σε Φορείς του Νότου για το λιμάνι, πραγματοποιήθηκε στο Τυμπάκι την περασμένη Τετάρτη (6.9.2006)

«Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα»

Θα φτάσουμε ως και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να σώσουμε τον τόπο μας
 
Την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Τυμπακίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ξενοδόχων και φορέων του Δήμου Τυμπακίου αλλά και της Αγίας Γαλήνης. Θέμα της συζήτησης ήταν το μείζον ζήτημα της κατασκευής λιμανιού στο Τυμπάκι και το τι μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί η κατασκευή του, η οποία θα σημάνει και την έναρξη της καταστροφής της περιοχής όπως όλοι ομόφωνα είπαν στις τοποθετήσεις τους. Παρόντες ήταν και αρκετοί απλοί δημότες της περιοχής οι οποίοι παρευρέθηκαν εκεί για να εκφράσουν την ανησυχία και την αγανάκτηση τους από την μη έγκαιρη πληροφόρησή τους από τους υπεύθυνους για το θέμα αυτό.

Το μνημόνιο συνεργασίας

Στην συνάντηση - συνεδρίαση, τον λόγο πήρε αρχικά ο κ. Κτιστάκης, μέλος της Επιτροπής Φορέων Δήμου Τυμπακίου, όπου διάβασε στους παρευρισκόμενους το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στον Κορεάτη Υπουργό Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας και στον Έλληνα Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κεφαλογιάννη για την κοινή συνεργασία στην επένδυση ανάπτυξης, διαχείρισης και λειτουργίας  του Λιμένα Τυμπακίου.

Αίτημα για έκτακτο Δ.Σ.

Έπειτα ο κ. Κτιστάκης εκπροσωπώντας την Επιτροπή, ανακοίνωσε πως με κοινή απόφασή τους τα μέλη θα αλλάξουν τακτική και θα γίνουν πιο πιεστικοί ζητώντας ενημέρωση. Ήδη την περασμένη Δευτέρα, μέλη της επιτροπής επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τυμπακίου, όπου με επιστολή τους, ζήτησαν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. με σκοπό να συζητηθεί το θέμα για να γίνουν γνωστές, οι ακριβείς προθέσεις της δημοτικής αρχής για το τεραστίων διαστάσεων και ξένων συμφερόντων εμπορευματικό λιμάνι που ενδέχεται να κατασκευαστεί στην περιοχή του κόλπου της Μεσαράς.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. τους ενημέρωσε πως δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση με ένα μόνο θέμα και ότι θα φροντίσουν να επισπεύσουν το επικείμενο Δ.Σ.

Οι επιστολές στον Κεφαλογιάννη...

Στην συνάντηση τους με τον Δήμαρχο ενημερώθηκαν και πήραν στα χέρια τους, μία περιεκτική και ξεκάθαρη, όπως χαρακτηρίστηκε επιστολή που το ίδιο πρωί είχε στείλει ο κ. Μαρακομιχελάκης στον Υπουργό Ναυτιλίας ζητώντας του να τοποθετηθεί και να τους ενημερώσει για τα σχέδια του για το λιμάνι Τυμπακίου. Επιστολή, η οποία είχε αργήσει πολύ να σταλεί, όπως είπαν άτομα που παρακολουθούσαν την συνάντηση και η οποία πιστεύουν ότι έγινε έπειτα από πιέσεις, όπως και μια παρόμοια αλλά πιο «λιτή», όπως την χαρακτήρισαν, επιστολή προς τον Υπουργό η οποία είχε προηγηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

...και τα παράπονα για τον χαμένο χρόνο

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Αυγερινός, ο οποίος σαν απλός πολίτης όπως τόνισε, θέλησε να εκφράσει το παράπονο του για την μη πληροφόρηση των δημοτών για το θέμα του Λιμανιού. Όπως είπε συγκεκριμένα «Αν δεν υπήρχαν οι φορείς, οι οποίοι τρέχουν και τα ΜΜΕ τι θα γινόταν; Από πού θα αντλούσαμε πληροφορίες για το τι πρόκειται να συμβεί στον τόπο μας ως τώρα; Από τον Δεκέμβριο που στάλθηκε η πρώτη επιστολή στον Κεφαλογιάννη έως τώρα, από την στιγμή που η Δημοτική Αρχή δεν είχε λάβει κάποια απάντηση για το θέμα έπρεπε να συνεχίσει τις πιέσεις και να οργανώσει τις κατάλληλες ενέργειες για να ζητήσει ενημέρωση. Στις επισκέψεις του Υπουργού στην περιοχή μας συζητήθηκε τίποτα;».

Σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Εταιρείας

Έπειτα ο κ. Κτιστάκης πήρε ξανά το λόγο, ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους ότι πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ομαδικά, για να υπάρξουν έτσι αποτελέσματα. Δηλαδή να προσπαθήσουν να αποσπάσουν ενημέρωση. Ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι με την Επιτροπή φορέων συζήτησαν και προσπάθησαν να βρουν έναν ευέλικτο και αποδοτικό «τρόπο» ώστε να μπορέσουν όλοι οι σύλλογοι και οι φορείς να κινηθούν μαζικά. Το γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά του κάθε συλλόγου διαφέρουν - ερασιτεχνικοί, πολιτιστικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι δεν μπορούν να ενταχθούν σε έναν ενιαίο σύλλογο – τους οδήγησε να προτείνουν την σύσταση μίας «Κίνησης Πολιτών», όπου θα μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι μαζικά ή τη σύσταση μιας Αστικής Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Εταιρείας. Η διαφορά όμως των δύο, είναι ότι η τελευταία μπορεί να εκπροσωπηθεί νομικά και κάθε ενέργεια της να έχει κύρος και να μην επιδέχεται νομική αμφισβήτηση.

Στην συνέχεια η κ. Μπριλάκη Βάσω, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Γαλήνης τόνισε το ότι ίσως η σύσταση μιας τέτοιου είδους εταιρείας να είναι χρονοβόρα και μέχρι να γίνει πραγματικότητα η σύσταση της, πρέπει όλοι οι Σύλλογοι να δράσουν άμεσα και πρότεινε ο κάθε Σύλλογος ξεχωριστά, να στείλει επιστολή στον Υπουργό ζητώντας ενημέρωση.

Να πάμε στον Κεφαλογιάννη!

Ο κ. Ανδριγιαννάκης, πρόεδρος του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου συνέχισε, τονίζοντας ότι πρέπει κάθε κίνηση να γίνει ομαδικά. Να υπογραφεί ένα ψήφισμα από όλους τους Συλλόγους, ότι ζητάνε ενημέρωση για το μέλλον του Λιμανιού και να επισκεφθεί η Επιτροπή τον ίδιο τον Κεφαλογιάννη, γιατί έτσι ίσως να δοθούν άμεσες απαντήσεις.

Να ζητήσουμε την βοήθεια της Unesco

Την συζήτηση αυτή παρακολούθησε και ο κ. Καζάκης Ολύμπιος, κάτοικος Ματάλων, Υποπλοίαρχος ε.α., ο οποίος έχει Master στις φορτώσεις πλοίων και όπως είπε λόγω του επαγγέλματος του έχει «δει» πολλά και κυρίως λιμάνια τέτοιου είδους σαν αυτό που φέρεται να κατασκευαστεί στο Τυμπάκι και γι’ αυτόν το λόγο τάσσεται εναντίον στην κατασκευή του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πρόκειται για μια επένδυση δισεκατομμυρίων, μόνο με την συγκέντρωση υπογραφών και την σύνταξη επιστολών, δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα. Υπάρχουν πολλά συμφέροντα στην μέση. Μόνο αν μπορέσουμε να κινηθούμε νομικά ίσως έχουμε αποτελέσματα. Έτσι θα μπορέσουμε να απευθυνθούμε στην Unesco και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Εάν δημιουργηθεί μία εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα αφορά την Μεσαρά, θα μπορούμε να κινηθούμε νομικά και να μην επιδέχεται καμία από τις κινήσεις μας αμφισβήτηση. Πρέπει να υποστηρίξουμε τον τόπο μας.

Η μυστικοπάθεια και οι ...προμήθειες

Ο κ. Κοτζάκης Δημήτρης, συνταξιούχος δάσκαλος, όταν πήρε τον λόγο, μίλησε για μυστικοπάθεια από μεριάς Υπουργείου σε όλους του τις κινήσεις για το θέμα του Λιμανιού. Συγκεκριμένα επικαλέστηκε την παράγραφο 6 και 7 του Μνημονίου που υπογράφτηκε ανάμεσα στους Υπουργούς των δύο χωρών, όπου αναφέρεται ότι θα πρέπει να διασφαλίζεται το απόρρητο όλων των πληροφοριών και των εγγράφων που αφορούν την συνεργασία τους για την ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία του Λιμένα Τυμπακίου.

Στην συνέχεια ο κ. Κοτζάκης ανέφερε ένα σημείο που υπάρχει στην Ελληνική Νομοθεσία, ότι δηλαδή σε κάθε έργο που γίνεται ο εκάστοτε Υπουργός λαμβάνει την δια νόμου ορισμένη προμήθεια από αυτό. Η προμήθεια για κάθε έργο από ότι είπε ο κ. Κοτζάκης ανέρχεται στο 12 ή 13% του προϋπολογισμού κάθε έργου. ¶ρα οι προμήθεια για ένα τεράστιο έργο σαν αυτό που ετοιμάζουν για τον Λιμένα Τυμπακίου, ίσως να είναι ένας ακόμη λόγος για την δημιουργία του.

Πρέπει να αλλάξει μορφή ο αγώνας

Η κ. Κατερίνα Νικολιδάκη από τους Βώρους, εξέφρασε την ανησυχία της για την μορφή που πρέπει να πάρει ο αγώνας κατά της κατασκευής του Λιμανιού. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Οι επιστολές,  δεν τους συγκινούν. Το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη, δεν μας δίνει άλλα περιθώρια παρά να δράσουμε.»

Ωστόσο, στην συνάντηση αυτή παρών ήταν και ένας απλός δημότης, ο κ. Γιώργος, όπου κάνει τον δικό του αγώνα, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στις λαϊκές αγορές της περιοχής, προσπαθώντας να δώσει στον κόσμο, όπως είπε, να καταλάβει τι θα επιφέρει στην περιοχή ένα τέτοιο λιμάνι.

Ο πήχης πρέπει να μπει ψηλότερα!

Ο κ. Ασκοξυλάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσαράς, τόνισε ότι ο πήχης, στις προσπάθειες που γίνονται κατά της κατασκευής του λιμανιού, πρέπει να μπει ψηλότερα. «Πρέπει να πάμε απ’ ευθείας στον Πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Να ζητήσουμε εξηγήσεις και ενημέρωση. Πως, που, πότε και τι θα γίνει; Πρόκειται για το μέλλον του τόπου μας. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να κρατήσουμε μια αδελφική σχέση. Να μην πατήσουμε την πεπονόφλουδα του εμφυλίου που πετάνε κάτω από τα πόδια μας.

Να μας ενημερώσουν πρώτα επακριβώς, σωστά και εμπεριστατωμένα, για το τι πρόκειται να συμβεί και έπειτα να γίνει ένα Δημοψήφισμα και να αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες αν θέλουν το λιμάνι ή όχι.»

Ενημέρωση, αλλά ...τι ενημέρωση;

Όταν πήρε τον λόγο ο κ. Ντισπυράκης Γιώργος, είπε ότι συμφωνεί με το να γίνει ενημέρωση αλλά πρέπει να αναρωτηθούμε για το αν η ενημέρωση αυτή θα είναι αντικειμενική. Σίγουρα, όπως είπε, «αν η ενημέρωση γίνει από το Υπουργείο, τότε ίσως να μην είναι απόλυτα αντικειμενική, αφού θα υποστηρίζει τα συμφέροντα και τις θέσεις του Υπουργείου. Χρειάζεται να έρθουν ανεξάρτητοι επιστήμονες και άνθρωποι που γνωρίζουν να μας ενημερώσουν για τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από την κατασκευή ενός τέτοιου έργου στην περιοχή μας.

«Θα τα ξεπουλήσω όλα και θα φύγω»

«Δεν υπάρχει κανένα καλό λιμάνι» Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα ενός ναυτικού από το Τυμπάκι που παρακολουθούσε τη συζήτηση. Είπε ότι είναι από το 1969 στα καράβια και ότι έχουν δει πολλά τα μάτια του. «Με έκλεψαν στο λιμάνι μέρα μεσημέρι» είπε εμφανώς οργισμένος για το μέλλον που βλέπει να έρχεται στην περιοχή του. «Στο Ρότερνταμ υπάρχει ένα ίδιο λιμάνι με αυτό που επιχειρούν να φτιάξουν στην περιοχή μας. Εκεί όλα είναι αυτοματοποιημένα. Ως και η ασφάλεια ενός τόσο τεράστιου χώρου εξασφαλίζεται μέσα από κύκλωμα. Οι μόνοι εργαζόμενοι εκεί είναι εξειδικευμένοι εργάτες πάνω στις γερανογέφυρες. Και όσοι νομίζουν ότι θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή κάνουν λάθος. Ούτε ανάπτυξη θα υπάρξει στις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις. Ακόμη αν οι παραγωγοί και οι μανάβηδες εδώ νομίζουν ότι θα έχουν την ευκαιρία να τροφοδοτούν τα καράβια, θα δουν τεράστιες εταιρείες τροφίμων που θα παρέχουν τα πάντα στα πλοία που θα έρχονται. Δεν υπάρχει χώρος για μικρές επιχειρήσεις. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε «τόπο» τον τόπο μας. Να επενδύσουμε σε αυτά που έχουμε. Να προσπαθήσουμε να τον κάνουμε καλύτερο. Μην το καταστρέψουμε. Οι διοικούντες την περιοχή μας πρέπει να πάρουν θέση και να μας προστατεύσουν. Αν τελικά το λιμάνι γίνει πραγματικότητα θα τα ξεπουλήσω όλα και θα φύγω».

Τότε τον λόγο πήρε, ο κ. Πετειναράκης και επισήμανε την αναγκαιότητα που υπάρχει να γίνει κάτι να προστατευθεί ο κόλπος. Και αυτό το κάτι είναι γίνει αυτή η εταιρεία, για να σωθεί η περιοχή, όποιο και αν είναι το τίμημα. «Αξίζει να χαντακώσουμε τον κόλπο μας». Ήταν η τελευταία κουβέντα του κ. Πετειναράκη.

Νέο Κιλελέρ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αφθραθιά κ. Μαθιουλαντωνάκης, ανακοίνωσε πως η θέση του Συλλόγου είναι ξεκάθαρη. «Δεν το θέλουμε το λιμάνι. Δεν θα δεχθούμε να γίνει ξανά ότι έγινε παλιά με το αεροδρόμιο όταν απαλλοτριώθηκαν περιουσίες πολιτών με υποσχέσεις που δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα.» και συνέχισε λέγοντας πως «Όποιος προσπαθήσει να φτιάξει αυτό το λιμάνι να ξέρει ότι θα μας βρει μπροστά του. Θα γίνει νέο Κιλελέρ.».

Πρέπει να καταγγείλουμε το Μνημόνιο

Η κ. Βαλιάνου, όταν πήρε τον λόγο συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις, και γρήγορα. Πρότεινε να δοθεί το μνημόνιο σε δικηγόρο, ώστε να καταγγείλουν τα γενικόλογα που γράφει. Να γίνουν αγωγές στους υπευθύνους από τους φορείς και να υπάρξει συνεργασία με Ευρωπαϊκούς φορείς, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξουν αποτελέσματα όπως είπε.

Τα παιδιά τους θα τα φέρνανε να ζήσουν εδώ;

Αργότερα ένας αγανακτισμένος ακροατής έκανε μία απλή ερώτηση, αν όσοι ετοιμάζουν αυτό το μεγάλο «αναπτυξιακό» για την περιοχή λιμάνι, θα φέρνανε τα παιδιά τους να ζήσουν ποτέ εδώ. Τόνισε την αύξηση της εγκληματικότητας και της πορνείας που θα υπάρξει και ότι ο τόπος μας δεν θα είναι και τόσο ασφαλής πια. Πρότεινε να γνωστοποιήσουν το θέμα με το λιμάνι στα Αθηναϊκά Μ.Μ.Ε. ώστε να κάνουν ευρέως γνωστό το πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα.

Τέρμα οι καλλιέργειες στην Μεσαρά

Ο κ. Ανδριγιαννάκης στην δευτερολογία του τόνισε ότι πλέον με την μόλυνση της ατμόσφαιρας από τα φουγάρα των καραβιών και όχι μόνο, ο κάμπος της Μεσαράς θα μετατραπεί ακατάλληλος για καλλιέργεια. Τάχθηκε σαφώς κατά του λιμανιού και πρότεινε να γίνει μια λαϊκή συγκέντρωση στην πλατεία Τυμπακίου ώστε να μάθει όλος ο κόσμος τι ακριβώς είναι αυτό που ετοιμάσουν για την περιοχή.

Το λιμάνι μας αφορά όλους

Ο κ. Καρυωτάκης από τον πολιτιστικό Σύλλογο Δαιδάλου και Ικάρου από την Αγία Γαλήνη, είπε ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι φορείς και όλοι οι πολίτες. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το λιμάνι αφορά άμεσα 5 Δήμους του Νότου, τον Δήμο Φοίνικα, Λάμπης, Κουρητών, Τυμπακίου και Μοιρών. Να μπούμε όλοι στην μάχη».

Έπειτα ο κ. Μηλολιδάκης, ακροατής στην συνάντηση, ζήτησε να μάθει την καθαρή τοποθέτηση όλων των Υποψηφίων Δημάρχων αλλά και Νομαρχών για το θέμα του λιμανιού.

Στην συνέχεια ο κ. Βαλιάνος ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο ένα Υπουργός να αποφασίσει για μια περιοχή χωρίς να ενημερώνει κανένα για τα σχέδια του. Επισήμανε ότι η Μεσαρά έχει μία ιδιαίτερη φυσιογνωμία, χαρακτήρα, ιστορία και φυσικό πλούτο και δεν μπορεί κάποιος με το «έτσι θέλω» να την αλλοιώνει.

Αυριανοί «¶ρχοντες» τοποθετηθείτε

Κλείνοντας αυτή την συνάντηση, όλοι συμφώνησαν να γίνει σύντομα μία άλλη, στην οποία κεντρικά πρόσωπα θα είναι όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των 5 Δήμων (Φοίνικα, Λάμπης, Κουρητών, Τυμπακίου και Μοιρών), τους οποίους αφορά άμεσα η δημιουργία του λιμανιού, αλλά και οι υποψήφιοι για την Νομαρχία με σκοπό να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό το θέμα.

«Κόλπος Μεσαράς»

Επίσης συμφώνησαν να γίνει η Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία, με πιθανό όνομα «Μεσαρά» ή «Κόλπος της Μεσαράς», η οποία θα αφορά τη Μεσαρά, και θα αποτελέσει το όργανο που θα χειριστεί την υπόθεση αυτή, αλλά και για να έχουν νομική υπόσταση όλες οι ενέργειες που πραγματοποιούνται για το θέμα του λιμανιού αλλά και άλλα στο μέλλον.

Όλοι οι εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων που βρέθηκαν στην συνάντηση παρέλαβαν και ένα έγγραφο με την επιστολή στον Πρωθυπουργό που υπάρχει στο internet (στα ελληνικά στο http://www.thepetitionsite.com/takeaction/168535142 και στα αγγλικά στο www.petitiononline.com/forcrete/petition.html) για να την μοιράσουν και να την υπογράψουν τα μέλη κάθε Συλλόγου.

Επίσης για το ζήτημα της λαϊκής συγκέντρωσης στο Τυμπάκι, αποφασίστηκε ότι πρέπει πρώτα να αποσπάσουν ενημέρωση για το μέλλον του Λιμένα Τυμπακίου από τους υπεύθυνους και έπειτα να γίνει μια λαϊκή συγκέντρωση, ώστε με την σειρά τους να ενημερωθούν οι κάτοικοι της Μεσαράς για τις επιπτώσεις που θα έχει η δημιουργία ενός τέτοιου λιμανιού.

Από την "¶ποψη του Νότου" 12.09.06

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 85 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57105689
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.