ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολ. Παρέμβαση Ηρακλείου Πέμπτη 02 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Επιμένει ο Κεφαλογιάννης για διαμετακομιστικό λιμάνι Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Μεσσαρά
ecocrete , Σάββατο, 02 Σεπτέμβριος 2006

Υπέγραψε μνημόνιο με τον Υπουργό Ναυτιλίας της Κορέας για τη διερεύνηση της πιθανότητας συνεργασίας στο λιμάνι του Τυμπακίου.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Μεσσαράς, Δημοτικών Συμβουλίων της Νότιας Κρήτης, περιβαλλοντικών οργανώσεων και πολλών άλλων φορέων που βλέπουν να ανατρέπονται με αυτό το τρόπο όλες οι προοπτικές ήπιας και βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης στον τομέα της γεωργίας και του τουρισμού ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης επιμένει στην πρότασή του για την κατασκευή ενός τεράστιου διαμετακομιστικού λιμανιού στη Νότια Κρήτη και συγκεκριμένα στο κόλπο της Μεσσαράς.

Χθες, 1 Σεπτεμβρίου 2006, ο Υπουργός υπέγραψε μνημόνιο για την διερεύνηση της πιθανότητας συνεργασίας για την κατασκευή και λειτουργία διαμετακομιστικού λιμανιού στη Μεσσαρά με τον Υπουργό Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας της Κορέας Sung Jin. Την πρόταση φέρεται ότι εισηγήθηκε κορεάτικη αντιπροσωπεία, η οποία επισκέφθηκε το ΥΕΝ την περασμένη εβδομάδα.

Στο μνημόνιο αναφέρεται ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν για την ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και στοιχείων σχετικά με την ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία του Λιμένα Τυμπακίου και την ανταλλαγή αποτελεσμάτων μελέτης σκοπιμότητας, ρυθμιστικού σχεδίου και άλλων προγραμμάτων. Στο κείμενο αναφέρεται ότι "το Μνημόνιο Συνεργασίας, δε θίγει τις συζητήσεις ή τις διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη με άλλα Μέλη, τα οποία επέδειξαν ή πρόκειται να επιδείξουν ενδιαφέρον στην ανάπτυξη του Λιμένος Τυμπακίου".

Το λιμάνι αυτό, στην περίπτωση που θα κατασκευαστεί, θα αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, θα είναι κλειστού τύπου και με μοναδικό αντικείμενο την μεταφόρτωση αδασμολόγητων προϊόντων σε κοντέινερς με τεράστια πλοία ξένων συμφερόντων. Από την εμπειρία παρόμοιων λιμανιών του εξωτερικού θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται να υποβαθμίσει περιβαλλοντικά τις ακτές της Νότιας Κρήτης, με τις ανάλογες συνέπειες στην περιφερειακή τουριστική και αγροτική ανάπτυξη. Ο Υπουργός μέχρις στιγμής μοιάζει να κινείται μόνος του σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, χωρίς επαφή με την τοπική κοινωνία αλλά και χωρίς σοβαρή υποστήριξη της υπόλοιπης Κυβέρνησης που τηρεί στάση αναμονής. Οι κάτοικοι έχουν συστήσει επιτροπές αντίδρασης στο διαμετακομιστικό λιμάνι και ήδη συγκεντρώνουν υπογραφές ενώ έχουν στο πλευρό τους περιβαλλοντικές οργανώσεις της Κρήτης και του εξωτερικού.

Στο δελτίο τύπου του Υπουργείου αναφέρεται η ανάπτυξη νέων λιμενικών υποδομών έχει στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, που θα δώσουν ώθηση στις εμπορευματικές μεταφορές, θα ενισχύσουν αποφασιστικά την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας και περιφέρειας και θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας. Ωστόσο, αυτά ακριβώς τα επιχειρήματα έχουν αμφισβητηθεί έντονα από τις επιτροπές των κατοίκων και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου μόλις 5 μέρες πριν το Μνημόνιο, αναφέρει ότι ένα λιμάνι διαμετακόμισης είναι ένας κλειστός χώρος που δε συνδέεται με την ντόπια οικονομία. Προϊόντα ελεύθερα δασμών φτάνουν εκεί από κάπου για να φύγουν με άλλα καράβια για κάπου αλλού. Για να λειτουργήσει, δεν χρειάζονται ιδιαίτερα έργα υποδομής στην ενδοχώρα, άρα και δεν προκαλούν τέτοια. Θα μπορούσαν να λειτουργούν σε ένα μικρό νησί αν μπορούσε να εξασφαλιστεί νερό και ενέργεια και αν οι εργαζόμενοι άντεχαν την κοινωνική απομόνωση.

Στην ανακοίνωσή της, η περιβαλλοντική οργάνωση αναφέρει επίσης ότι αυτό το έργο, που λίγο απέχει από το καθεστώς μιας στρατιωτικής βάσης, επιμένουν κάποιοι να εξασφαλίσουν στη Μεσσαρά. Ένα έργο που χρειάζεται γη, νερό και ενέργεια και που, ακόμα κι αν δώσει κάποιες θέσεις εργασίας, δεν είναι θέσεις που μπορούν να ενταχθούν στα όνειρα των κατοίκων της περιοχής και στην προοπτική που ονειρεύονται για τα παιδιά τους. Και το αντάλλαγμα θα είναι αναμφίβολα ιδιαίτερα βαρύ... Απασχόληση εισαγόμενου φτηνού εργατικού δυναμικού και, με στατιστική βεβαιότητα αναμενόμενη, διαρκής ρύπανση των ακτών της νότιας Κρήτης με απόβλητα από την κίνηση ενός τόσου μεγάλου αριθμού εμπορικών πλοίων.

Σχετικά κείμενα:

Το κείμενο διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για την ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών (αγγλικά και ελληνικά).

Η ανακοίνωση της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ή ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ;"

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Γ. Δραγασάκη για το λιμάνι στο Τυμπάκι.

Η πρώτη ανακοίνωση της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου για το θέμα (Δεκέμβριος 2005) "Διαμετακομιστικό λιμάνι χωρίς τον ξενοδόχο!".

Ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Μηχανικών Ανατολικής Κρήτης "ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ...ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!".

¶λλα κείμενα για τη Μεσσαρά στον ιστοχώρο της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου.

ecocrete

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του ΥΕΝ και το κείμενο του μνημονίου:


Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας  για την ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία του Λιμένα Τυμπακίου από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη και τον Υπουργό Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας της Δημοκρατίας της Κορέας Sung Jin

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία του Λιμένα Τυμπακίου υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με τον Υπουργό Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας της Δημοκρατίας της Κορέας Sung Jin, μετά από πρόταση που εισηγήθηκε η κορεάτικη αντιπροσωπεία, η οποία επισκέφθηκε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας σύγχρονων υποδομών που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού λιμενικού συστήματος στη διεθνή αγορά.

Παράλληλα πρόκειται για μία ακόμη δράση στο πλαίσιο υλοποίησης της Εθνικής Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργού Ε.Ν. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, με στόχο την ανάπτυξη νέων λιμενικών υποδομών με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, που θα δώσουν ώθηση στις εμπορευματικές μεταφορές, θα ενισχύσουν αποφασιστικά την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας και περιφέρειας και θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας.

Με την υπογραφή του Μνημονίου οι δύο χώρες, που επιβεβαιώνουν τις μεταξύ τους καλές σχέσεις, θα συνεργαστούν για:

· Την ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων σχετικά με την ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία «των λιμενικών εγκαταστάσεων και των πολυσύνθετων υποδομών διαχείρισης εμπορευματικών μεταφορών του λιμένα Τυμπακίου».

· Την ανταλλαγή αποτελεσμάτων της μελέτης σκοπιμότητας και του ρυθμιστικού σχεδίου για την ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία του Λιμένα Τυμπακίου.

· Την προώθηση προγραμμάτων τα οποία θα αποφασίζονται από κοινού και θα στοχεύουν στην ανάπτυξη διαχείριση και λειτουργία του Λιμένα Τυμπακίου.

Για τους σκοπούς αυτούς, το Μνημόνιο παρέχει τη δυνατότητα στις δύο πλευρές να συστήσουν μία μικτή επιτροπή, που θα προβεί στην επισκόπηση θεμάτων σχετικών με τέτοια προγράμματα δράσης και άλλων θεμάτων κοινών ενδιαφερόντων.

Επιπλέον, θα διευκολύνουν και θα προωθούν τη συνεργασία μεταξύ των Λιμενικών Αρχών και Οργανισμών, και άλλων ενδιαφερόμενων μερών των δύο χωρών, για να ενισχύσουν την επένδυση στην ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία του Λιμένα Τυμπακίου.

Όλα τα προγράμματα δράσης θα διέπονται από το Δίκαιο και τους Κανονισμούς της Ε.Ε. και από την νομοθεσία των δύο κρατών.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, δε θίγει τις συζητήσεις ή τις διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, τα οποία επέδειξαν ή πρόκειται να επιδείξουν ενδιαφέρον ή συμμετοχή στην ανάπτυξη του Λιμένα Τυμπακίου».


To Μνημόνιο Συνεργασίας:


«Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργού Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας της Δημοκρατίας της Κορέας για την Κοινή Συνεργασία στην επένδυση Ανάπτυξης, Διαχείρισης και Λειτουργίας του Λιμένα Τυμπακίου

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Υπουργείο Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας της Δημοκρατίας της Κορέας (τα οποία θα αναφέρονται στο εξής «Μέλη»), επιβεβαιώνοντας τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, επιθυμώντας να προβούν στην ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων σχετικά με την ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία «των λιμενικών εγκαταστάσεων και των πολυσύνθετων εγκαταστάσεων διαχείρισης εμπορευματικών μεταφορών του λιμένος Τυμπακίου» (το οποίο στο εξής θα αναφέρεται «Λιμένας Τυμπακίου»), βασιζόμενοι σε αμοιβαία εμπιστοσύνη,

Κατέληξαν στο ακόλουθο Μνημόνιο Συμφωνίας:

Παράγραφος 1

Σκοπός

Το Μνημόνιο Συμφωνίας (το οποίο θα καλείται στο εξής «Μνημόνιο»), στοχεύει στην παροχή βασικών διακανονισμών μεταξύ των Μελών για την ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων και στην κοινή συνεργασία στην επένδυση ανάπτυξης διαχείρισης και λειτουργίας του Λιμένα Τυμπακίου.

Παράγραφος 2

Πεδίο Εφαρμογής Ανταλλαγής και Συνεργασίας

Η συνεργασία βάσει του παρόντος Μνημονίου περιλαμβάνει το ακόλουθα προγράμματα δράσης: 

1. Ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και στοιχείων σχετικά με την ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία του Λιμένα Τυμπακίου

2. Ανταλλαγή αποτελεσμάτων της μελέτης σκοπιμότητας και του ρυθμιστικού σχεδίου για την ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία του Λιμένα Τυμπακίου  και

3. ¶λλα προγράμματα τα οποία θα αποφασίζονται από κοινού, μέσω γραπτής συναίνεσης μεταξύ των Μελών, τα οποία εμπλέκονται στην ανάπτυξη διαχείριση και λειτουργία του Λιμένα Τυμπακίου

4. Το κόστος των ανωτέρω θα βαρύνει εξίσου τα εμπλεκόμενα Μέλη ή τρίτους που ορίζονται από αυτά.

Παράγραφος 3

Διευκόλυνση Ανταλλαγής και Συνεργασίας

1. Τα Μέλη δύνανται να συστήσουν μία ad hoc μεικτή ομάδα, συναποφασίζοντας, ώστε να διασφαλισθεί αμοιβαία συνεργασία στα προγράμματα δράσης που προβλέπονται στην Παράγραφο 2 του παρόντος Μνημονίου. Η Επιτροπή θα προβεί στην επισκόπηση θεμάτων σχετικών με τέτοια προγράμματα δράσης και άλλων θεμάτων κοινών ενδιαφερόντων

2. Τα Μέλη θα διευκολύνουν και θα προωθούν τη συνεργασία μεταξύ των Λιμενικών Αρχών και Οργανισμών, και άλλων ενδιαφερόμενων Μερών των δύο χωρών, για να ενισχύσουν την επένδυση στην ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία του Λιμένα Τυμπακίου.

Παράγραφος 4

Πλαίσιο Συνεργασίας

Τα Μέλη θα υλοποιήσουν τα προγράμματα δράσης με καλή πίστη βάσει του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας.

Τα Μέλη θα καταβάλουν προσπάθεια να αναπτύσσουν ανταλλαγές και συνεργασία στη ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία του Λιμένα Τυμπακίου και να διευκολύνουν την αμοιβαία ανταλλαγή των απαραίτητων πληροφοριών

Όλα τα προγράμματα δράσης βάσει του παρόντος Μνημονίου Συμφωνίας θα διέπονται από τους ευρωπαϊκούς νόμους και κανονισμούς καθώς και από αυτούς των αντίστοιχων κρατών. Η πληροφόρηση δύναται να παρακρατείται από ένα Μέλος, εφόσον η σχετική νομοθεσία και κανονισμοί της εν λόγω χώρας, κηρύσσουν έκνομη την παροχή αυτής της πληροφορίας στο άλλο Μέλος.

Το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας δεν αποσκοπεί στη δημιουργία νομικών υποχρεώσεων βάσει του διεθνούς δικαίου.
 
Παράγραφος 5

Διακανονισμός Διαφορών
 
Οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει από την ερμηνεία ή εφαρμογή του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας, θα διευθετείται μέσω αμοιβαίων διαβουλεύσεων μεταξύ των Μελών, και δε θα παραπέμπεται σε οποιοδήποτε εθνικό ή διεθνές δικαστήριο ή τρίτο μέρος προς συμβιβασμό.

Παράγραφος 6

Ασφάλεια
 
Το Μέλος λήψης πληροφοριών,  θα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίζεται το απόρρητο των ταξινομημένων πληροφοριών και των εγγράφων που ανταλλάσσονται βάσει του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας, εάν κοινοποιούνται κατ' αυτόν τον τρόπο από το Μέλος παροχής πληροφοριών.  Το παραλαμβάνον Μέλος,  δε θα φανερώνει οποιαδήποτε πληροφορία ούτε θα παραδίδει έγγραφα σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του Μέλους παροχής πληροφοριών.

Παράγραφος 7

Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος, Τροποποιήσεις και Λήξη
 
1. Το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας, θα τεθεί σε ισχύ την ημερομηνία υπογραφής και θα συνεχίσει να έχει ισχύ εκτός, εάν, ένα Μέλος κοινοποιήσει προκαταβολικά την πρόθεσή παύσης του, εγγράφως, στο άλλο Μέλος.

 Το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας, δύναται να τροποποιηθεί μέσω κοινής γραπτής συναίνεσης μεταξύ των Μελών.
 
Η παύση του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας, δε θίγει τα προγράμματα δράσης σύμφωνα με το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας.
 
Η υποχρέωση ασφάλειας, όπως αυτή καθορίζεται στην Παράγραφο 6, θα παραμείνει σε ισχύ ακόμη και μετά τη λήξη της παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας.
 
Το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας, δε θίγει τις συζητήσεις ή τις διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη με άλλα Μέλη, τα οποία επέδειξαν ή πρόκειται να επιδείξουν ενδιαφέρον στην ανάπτυξη του Λιμένος Τυμπακίου».
 

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 02 Σεπτέμβριος 2006 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 152 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57053846
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.