ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 07 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Διαψεύδουμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφί Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Κυνήγι
ΠΑΝΔΟΙΚΟ - ΑΕΠΑΦ , Πέμπτη, 24 Αύγουστος 2006

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

Διαψεύδουμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την προηγούμενη Πέμπτη 10/8/06 η Κυβέρνηση, δια στόματος του αρμόδιου Υπουργού της κ. Μπασιάκου, ανακοίνωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τη «ρυθμιστική» για την κυνηγετική περίοδο 2006-2007. Η απόφασή αυτή ήταν ακριβώς η πρόταση των Ελλήνων κυνηγών, δηλαδή θα ισχύει και φέτος ότι και πέρυσι.

Στην προσπάθειά του να αιτιολογήσει το σκεπτικό της απόφασης, ο κ. Μπασιάκος δήλωσε ότι ήρθε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς και πως είχε τελικά τη συναίνεση όλων αυτών των φορέων.

Θέλουμε να διαψεύσουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έμφαση τον κ. Υπουργό! Καμία περιβαλλοντική οργάνωση, από αυτές που πήραν μέρος στη συζήτηση για τη «ρυθμιστική», δε συναίνεσε με τις θέσεις που περιλαμβάνει η «ρυθμιστική» που εκδόθηκε . Μάλιστα ο κ. Μπασιάκος δεν έλαβε υπόψη του ούτε καν την επιστημονική μελέτη που το ίδιο το Υπουργείο του ανέθεσε στο ΕΘΙΑΓΕ! Υιοθέτησε πλήρως την πρόταση των κυνηγών και μόνο, παρόλο που ο ίδιος γνώριζε ότι η Ελλάδα εγκαλείται από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει εξηγήσεις για την περσινή ρυθμιστική.

Ο κ. Υπουργός είναι άλλος ένας από αυτούς τους πολιτικούς που δεν έχουν όραμα αλλά και στοιχειώδη πολιτική αντίληψη ώστε να δουν τι συμβαίνει γύρω τους. Όλη η υφήλιος βοά για την καταστροφή που συντελείται στο περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα και ο ίδιος καταμετρά τις ψήφους των κυνηγών, χωρίς πολιτικό ένστικτο. Δεν έχει άραγε αντιληφθεί την τεράστια πλέον δυναμική που έχει το φιλοπεριβαλλοντικό κίνημα στην Ελλάδα, αλλά και την ευαισθησία του κοινωνικού συνόλου απέναντι στο φυσικό περιβάλλον και τα ζώα; Δυναμική η οποία καταδικάζει πολιτικές αυτού του είδους.

Με παρωχημένες πολιτικές και ανυπαρξία ευαισθησίας ο πολιτικός δε μπορεί να υπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο, παρά μόνο να ασκήσει μικροπολιτική.

Ακολουθούν οι θέσεις των οργανώσεων, που κατατέθηκαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις οποίες έγραψε «στα παλιότερα των υποδημάτων του» ο κ. Υπουργός. Τη δε σύσκεψη με τις οργανώσεις που ασχολούνται με την πανίδα τη συγκάλεσε κυριολεκτικά από υποχρέωση και «για τα μάτια του κόσμου».

Η ΕΠΤΑΜΕΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΔΟΙΚΟ
ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ 6946-381707, ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6977-686838, ΖΗΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 6977-606820, ΚΑΡΑΤΖΟΣ ΚΙΜΩΝ 6977-303202, ΜΙΧΑΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 6944-862254, ΠΑΠΑΧΡΥΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 6974-640419, ΦΑΝΑΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  6938-712638

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ Κωνσταντία Τραμπάζαλη

(Το κείμενο δήλωσε ότι προσυπογράφει και η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης)Αθήνα 18/07/2006 Αρ. Πρωτ. 06/534

Προς: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δ/νση Αισθητικών Δασών Δρυμών και Θήρας Τμήμα Α’

Θέμα: Ρυθμιστική Απόφαση Κυνηγιού Περιόδου 2006-2007.

Με βάση τη σχετική νομολογία του ΔΕΚ(C-435/92, C-38/99) η λήξη της θήρας με κλιμακωτές ημερομηνίες απαγορεύεται εκτός εάν: το κράτος μέλος έχει υποβάλει μελέτες που αποδεικνύουν ότι δεν θα υπάρχει σύγχυση των ειδών και δεν θα υπάρχει ενόχληση από τους κυνηγούς στα υπόλοιπα μη θηρεύσιμα είδη που έχουν εισέλθει στη φάση αναπαραγωγής ή μετανάστευσης. Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει τέτοιες μελέτες, οφείλει να ορίζει καταληκτική ημερομηνία για την άσκηση θήρας την ίδια για όλα τα είδη

Με βάση τα παραπάνω η μόνη αποδεκτή καταληκτική ημερομηνία για να είναι η ρυθμιστική σύμφωνη με το άρθρο 7 (4) της οδηγίας 79/409EEC είναι η 31 Ιανουαρίου για όλα τα είδη. Επίσης προτείνεται να αφαιρεθεί η ασπρομέτωπη χήνα (Anser albifornes) από τον κατάλογο των θηρεύσιμων ειδών λόγω του κινδύνου σύγχυσης της με την παγκοσμίως απειλούμενη νανόχηνα (Anser erythropous).

Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα έχει παραπεμφθεί στο ΔΕΚ για τρεις υποθέσεις που αφορούν την ελλιπή συμμόρφωση με την οδηγία 79/409EEC για τις οποίες, εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση. Η ρυθμιστική του κυνηγιού για την περίοδο 2006-2007 είναι μία καλή ευκαιρία για την χώρα μας να αποδείξει ότι τουλάχιστον σε αυτό το θέμα υπάρχει η πολιτική βούληση για την τήρηση των επιταγών της συγκεκριμένης οδηγίας η οποία, αποτελεί το σημαντικότερο νομοθετικό εργαλείο για τον στόχο που έχει θέσει η ΕΕ για αναστροφή της τάσης μείωσης της βιοποικιλότητας μέχρι το 2010.

Με εκτίμηση,
Ξενοφών Κάππας
Διευθυντής ΕΟΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Σωματείο Μη Κερδοσκοπικό. Αρ. Εγκρ. Πρωτ. Αθηνών: 691/82. ΑΦΜ: 090145013 ΑΦ : 11104
Κεντρικά Γραφεία: Β. Ηρακλείου 24, Αθήνα 106 82. Τηλ./Fax: 210-8228704, 8227937
Γραφεία Θεσ/νίκης: Καστριτσίου 8, Θεσ/νικη 546 23. Τηλ/Fax: 2310-244245
e-mail:
info@ornithologiki.gr website: www.ornithologiki.grΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ
Hellenic Wildlife Care Association
Τ.Θ.75072, 17610 Καλλιθέα, τηλ./fax 210-9510075
Αθήνα 19/7/2006 Αρ. Πρωτ.: 0001/2006

ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ, ΔΑΣΩΝ & ΘΗΡΑΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα: Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2006-2007

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε συνέχεια της σύσκεψης της 17ης Ιουλίου 2006 σας καταθέτουμε την άποψή μας για την έκδοση της Ρυθμιστικής του Κυνηγιού 2006-2007.

Σύμφωνα με την κοινοτική Οδηγία 79/409 κατά την οποία δεν πρέπει να ασκείται θήρα κατά τη διάρκεια της εαρινής μετανάστευσης και του φωλιάσματος των πουλιών και με βάση τα στοιχεία που μέχρι τώρα έχουμε στη διάθεσή μας, θεωρούμε καλύτερη δυνατή ημερομηνία για τη λήξη του κυνηγιού την 31η Ιανουαρίου.

Σε κάθε όμως περίπτωση που η κυνηγετική περίοδος θα περιλάβει και τμήμα του Φεβρουαρίου, θεωρούμε ασύμβατη με την κοινοτική νομοθεσία κάθε κλιμάκωση των ημερομηνιών λήξης. Οι κλιμακωτές ημερομηνίες λήξης, ιδίως σε είδη που ανήκουν στην ίδια ομάδα (υδρόβια, τσίχλες) δημιουργεί κίνδυνο σύγχυσης και, όπως αναφέρεται στο Έγγραφο Κατευθύνσεων για τη θήρα (Αύγουστος 2004) στο 2.6.3  δεν είναι αποδεκτές στα πλαίσια της Οδηγίας.

Πιστεύουμε ότι είναι μικρότερο πρόβλημα για τα πουλιά η απόκλιση δύο-τριών ημερών στην ημερομηνία λήξης που αναφέραμε από την κλιμάκωση των ημερομηνιών ανάμεσα σε παρόμοια είδη. Οι κλιμακωτές ημερομηνίες, πέρα από τον κίνδυνο σύγχυσης δημιουργούν και σοβαρό κίνδυνο παρενόχλησης των ειδών που φωλιάζουν στην ίδια περιοχή (2.6.14).

Μία ψυχαγωγική δραστηριότητα όπως το κυνήγι, η οποία κάνει χρήση της φύσης που είναι κοινό αγαθό, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την επιβίωσή της.

Με εκτίμηση,
Μαρία Γανωτή
Αντιπρόεδρος"¶μεση Επέμβαση για την Προστασία της ¶γριας Φύσης"
trapdim@otenet.gr

Αθήνα, 18/07/06
Προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,, Δ/νση θήρας

Θέμα: Προτάσεις για την ετήσια ρυθμιστική απόφαση για την κυνηγετική περίοδο 2006 - 2007

Εν όψει της ετήσιας ρυθμιστικής απόφασης  για την κυνηγετική περίοδο 2006-2007 σας καταθέτουμε εγγράφως τις εξής προτάσεις:

Επειδή οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπίστωσαν πλημμελή ενσωμάτωση της Οδηγίας 409/79 ως προς το άρθρο 7 της Οδηγίας, σχετικά με την κλιμακωτή/ κυμαινόμενη λήξη της θήρας ορισμένων ειδών, η οποία δεν μπορεί να γίνει δεκτή χωρίς αποδείξεις εκ μέρους των ελληνικών αρχών. 

Επειδή από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της 3ετούς μελέτης των υδροβίων, την οποία έχει αναλάβει το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας, διαπιστώθηκε πως για τα είδη αυτά το κυνήγι πρέπει να λήγει στις 31/1.

Και επειδή για τα είδη των δεντρόβιων πουλιών δεν υπάρχει προς το παρόν μελέτη.

Προτείνουμε η λήξη της φετινής κυνηγετικής περιόδου να είναι ενιαία, για τα μεν υδρόβια η ημερομηνία 31/1, για τα δε δεντρόβια η ημερομηνία 5/2.

Επίσης προτείνουμε:

1. Σε περίπτωση παγετού, η απαγόρευση της θήρας να εκδίδεται για ολόκληρη την επικράτεια. 

2. Να δοθούν κίνητρα και να φροντίσει το ελληνικό Κράτος ώστε να αντικατασταθούν τα μολύβδινα σκάγια με χάλκινα ή αλουμινένια για αποφυγή της νόσου της μολυβδίασης στα πουλιά και τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Τέλος, προτείνουμε  και φέτος να εξαιρεθούν από τον κατάλογο των θηρεύσιμων οι χήνες διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος σύγχυσης μεταξύ ειδών της ίδιας οικογένειας, μερικά από τα οποία ανήκουν στα απολύτως προστατευόμενα όπως η  Νανόχηνα (Anser erythropus).

Με τιμή
Η Πρόεδρος Κωνσταντία ΤραμπάζαληΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
PAN-HELLENIC NETWORK OF ECOLOGICAL ORGANIZATIONS
Γαζή 216,  382.22-Βόλος / Gazi 216, 382.22-VOLOS
Tel-Fax:  ++30 4210  20620 / 38387
site: //
www.pandoiko.gr       e-mail: eco-net@otenet.gr
Βόλος 21/7/2006, 7μελής73p/06/1025π

Προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διεύθυνση Θήρας

Σε συνέχεια της τοποθέτησής μας στο Υπουργείο σας στις 17 Ιουλίου 2006, για το θέμα της νέας ρυθμιστικής, σας στέλνουμε και γραπτά τις παρακάτω θέσεις μας:

Γενικά προτείνουμε την παύση του κυνηγιού για ένα τουλάχιστον χρόνο, επειδή, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κατάσταση της πανίδας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι άσχημη.

Η πρότασή μας στηρίζεται στα παρακάτω:

1. Η έκδοση άδειας κυνηγιού έχει καταντήσει μια αστεία διαδικασία όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει  κυνηγός αρκεί να πληρώσει το σχετικό τίμημα της αδείας. Οι εξετάσεις είναι απαράδεκτες και είναι αυτονόητο πως ένας κυνηγός δεν έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίσει τα είδη μεταξύ τους.

2. Η ελλιπής φύλαξη εδώ και δεκαετίες που έχει επιτρέψει την αχαλίνωτη λαθροθηρία δείχνει ότι όλες οι διαπραγματεύσεις γύρω από το κυνήγι, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που το ορίζει, πρέπει να τεθεί σε νέα από την αρχή διαπραγμάτευση. Η λεγόμενη θηροφυλακή δεν έχει καμία αξιοπιστία, αφού αποτελεί προέκταση των κυνηγετικών συλλόγων και η φύλαξη και αστυνόμευση πρέπει να γίνεται από κρατικά όργανα.

3. Η έλλειψη έγκυρων επιστημονικών μελετών δεν επιτρέπει τη λήψη ορθών αποφάσεων τόσο γύρω από τις ημερομηνίες λήξης της κυνηγετικής περιόδου όσο και για το κυνήγι εν γένει.

4. Η πρόσφατη έρευνα του ΕΘΙΑΓΕ για την κατάσταση των παρόχθιων πτηνών. Παρόλο που τα συμπεράσματα της επιστημονικής έρευνας που διεξάγει το ΕΘΙΑΓΕ  δεν έχουν ολοκληρωθεί, ήδη έχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες κυνηγοί κυριολεκτικά «χτυπούν  ότι βρίσκουν». Δεν υπάρχει όμως καμία μελέτη όπου να αποτιμά την όχληση από τους πυροβολισμούς στα πτηνά που ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν αλλά το κυριότερο δεν κάνει καμία αναφορά στη δενδρόβια πανίδα που υφίσταται τον τεράστιο όγκο της λαθροθηρίας λόγω της ελλιπούς φύλαξης και όχι μόνο. 

5. Η παντελής έλλειψη ερευνών και μελετών δημιουργεί κινδύνους για τοπικά είδη και «κλειστά» οικοσυστήματα (πχ στα νησιά μας), δεν λαμβάνει υπόψη της ακτίνα προστασίας θήρευσης αρκετών χιλιομέτρων γύρω από χιονισμένες περιοχές ή προστασία περιοχών που επικρατεί παγετός που καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτα τα πτηνά.

6. Η εδώ και πολλά χρόνια αντιπεριβαλλοντική  συμπεριφορά και στάση των Υπουργών Γεωργίας που υποχωρούν στο λόμπυ των κυνηγών, θεωρώντας πως ο αριθμός τους πλειοψηφεί έναντι των ευαισθητοποιημένων πολιτών στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η έλλειψη γενναιότητάς τους να δουν το πρόβλημα στην ουσία του και όχι στο δήθεν πολιτικό κόστος. Ένα κόστος το οποίο είναι απορίας άξιο πώς θεωρείται ως τέτοιο, από τη στιγμή που οι ευαίσθητοι προς το περιβάλλον πολίτες αγγίζουν πλέον νούμερα εκατομμυρίων, όταν οι κυνηγοί είναι κάποιες λίγες εκατοντάδες χιλιάδες.

7. Η μολυβδίαση η οποία εξοντώνει μεγάλο αριθμό πτηνών και προκαλεί έντονη ρύπανση των εδαφών και που οφείλεται στα σκάγια μολύβδου που χρησιμοποιούνται για τη γέμιση των φυσιγγιών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε ότι για ένα τουλάχιστον χρόνο πρέπει να απαγορευτεί το κυνήγι.

Η ΕΠΤΑΜΕΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 63 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57107869
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.