ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 27 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Να κάνουμε ένα δικό μας μηχανισμό εποπτείας της αγοράς Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΒΙΟ.ΖΩ, , Τρίτη, 02 Μάρτιος 2004

Να κάνουμε ένα δικό μας μηχανισμό εποπτείας της αγοράς

Η Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών «ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ», θα πραγματοποιήσει το συνέδριό της την ερχόμενη ¶νοιξη. Βασικός οργανωτικός στόχος μέχρι το συνέδριο παραμένει η μαζικοποίηση της Ένωσης με την εγγραφή νέων μελών. Αν η «ΒΙΟ.ΖΩ» ξεπεράσει...

Πανελλαδικό Κίνημα κατά των μεταλλαγμένων - τροποποιημένων με μηχανική γενετική προϊόντων (ΓΤΟ) - γεννήθηκε από 142 οργανώσεις την Κυριακή 1η Φλεβάρη 2004 στην Θεσσαλονίκη. Στο κίνημα που ξεπήδησε από το πανθεσσαλικό δίκτυο φορέων, πρωτοστάτησε και η ΒΙΟ.ΖΩ. Το κίνημα όχι μόνο εκφράζει την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στα προϊόντα - φραγκενστάιν, αλλά δημιουργεί και ένα ισχυρό αντίπαλο σε κάθε απόπειρα εισαγωγής των μεταλλαγμένων. (Ολόκληρο το άρθρο).  Το κίνημα δημιουργεί μια βιβλιογραφική υποστήριξη με άρθρα και μελέτες για τα μεταλλαγμένα και τις επιπτώσεις τους στην υγεία και το περιβάλλον (Δείτε ένα μέρος). Συγκροτεί επίσης ομάδα νομικής υποστήριξης και ομάδα λειτουργίας ιστοσελίδας.

Πολλαπλασιάζονται τα νομαρχιακά συμβούλια, που συνεπικουρούμενα από πολλούς μαζικούς φορείς, έχουν κηρύξει τους νομούς τους απαλλαγμένους από μεταλλαγμένα προϊόντα. (Περισσότερες πληροφορίες). Εξαπλώνονται και συντονίζονται οι αντιδράσεις κατά της εισαγωγής και καλλιέργειας μεταλλαγμένων στην Ελλάδα. Στις 28 του Μάρτη θα δημιουργηθεί στην Λάρισα πανελλαδική συντονιστική επιτροπή και στις 18 Απρίλη θα γίνει πανελλαδική συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα.

Μεγάλη ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν τα βιολογικά προϊόντα, αντίποδας στην «λαίλαπα» των μεταλλαγμένων και φως στο τούνελ των αδιεξόδων της συμβατικής ανάπτυξης της γεωργίας. (Βιολογικά – οργανικά προϊόντα).

Νηστέψτε, σας κάνει καλό!  Εφαρμόζοντας τις Ορθόδοξες Χριστιανικές παραδόσεις και στο τραπέζι μας, τα οφέλη είναι πολλά. Η σαρακοστή είναι μια ευκαιρία να προσεγγίσουμε πιό βαθιά την φυτική διατροφή και να αποτοξινώσουμε το σώμα μας. (Η νηστεία που εξαγνίζει ή και θεραπεύει)

H θεραπευτική δύναμη της αγάπης.  Απ' όλες τις ανάγκες που μας καθοδηγούν, πρώτο εκδηλώνεται το πάθος για αγκαλιά. Όπως ανακάλυψε το 1918 ο Γερμανός παιδίατρος Eρνστ Mόρο, εάν ένα μωρό, που μόλις έχει βγει από την κοιλιά της μητέρας του, τρομάξει, πρώτα ανοιγοκλείνει σπασμωδικά τα χέρια του και έπειτα τα τυλίγει απελπισμένα γύρω από το σώμα του. Η αγάπη σχετίζεται άμεσα με τη μακροζωία, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την καλή σωματική και ψυχική υγεία. (Το άρθρο).

¶λλες Δραστηριότητες της «ΒΙΟ.ΖΩ»

Η «ΒΙΟ.ΖΩ» συμμετείχε σαν παρατηρητής στην τρίτη συνεδρίαση του «Εθνικού Συμβουλίου Βιολογικής Γεωργίας», όπου ανέπτυξε τις απόψεις των καταναλωτών, ιδιαίτερα για τα βιολογικά προϊόντα.

Δημιουργήθηκε 3μελής επιτροπή της «ΒΙΟ.ΖΩ» στην Θεσσαλονίκη, με σκοπό την συσπείρωση των καταναλωτών και την δημιουργία παραρτήματος.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την κατατρομοκράτηση του πληθυσμού από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για αποκλεισμούς με τα χιόνια κλπ, με σχετική επιτυχία έγινε η συγκέντρωση για την κοπή της πίτας της Ένωσης.

Διοργανώνεται εκδήλωση στο Περιστέρι την Δευτέρα 15/3/04 με θέμα «Βιολογικά Προϊόντα και Υγεία». Περισσότερες λεπτομέριες προσεχώς.

Βουλευτικές Εκλογές

«Υπερψήφισα τα μεταλλαγμένα, αλλά...» !! Λέει η επίτροπος κα ¶ννα Διαμαντοπούλου για την θετική της ψήφο στην καλλιέργεια του τροποποιημένου με μηχανική γενετική (μεταλλαγμένου) καλαμποκιού Bt11, σε απάντησή της σε άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή». Η κα ¶ννα Διαμαντοπούλου είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Οι θέσεις των κομμάτων για το περιβάλλον και τα μεταλλαγμένα.

Ψηφίστε βιο-καταναλωτές στις προσεχείς εκλογές! Υπάρχουν 4 υποψήφιοι μέλη της ΒΙΟ.ΖΩ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν παίρνουν μέρος στις εθνικές εκλογές, και ...

Τα Νέα του καταναλωτικού κινήματος

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η «ΕΚΠΟΙΖΩ»: Τα γυμναστήρια UNIVERSAL κοροϊδεύουν και εξαπατούν τον κόσμο!

Η συμμετοχή των καταναλωτών στην e - Democracy. ¶ρθρο του προέδρου της Ε.ΚΑΤ.Ο Γρεβενών.

Τα Νέα από τον χώρο της επικίνδυνης Γεωργίας & Βιομηχανίας

Τρελές Αγελάδες Νο 2 ! Επιστήμονες εντόπισαν στην Ιταλία νέα μορφή της νόσου ...

Από τις 18 Απρίλη ξεκινά η υποχρεωτική σήμανση των μεταλλαγμένων. Η Πανελλήνια κίνηση ενάντια στα μεταλλαγμένα διοργανώνει συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα.

Τα Νέα από τον χώρο της βιολογικής Γεωργίας

Ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Λαϊκών Αγορών Αττικής έκανε εκλογές και ανέδειξε νέα διοίκηση. Το νέο Δ.Σ. του ΣΥ.ΒΙ.Λ.Α.Α. είναι πενταμελές.

Νέες Πρότυπες Λαϊκές Αγορές Βιολογικών Προϊόντων θα ξεκινήσουν την ερχόμενη άνοιξη σε Γλυφάδα και Βούλα. Ελπίζουμε το ίδιο διάστημα να ξαναλειτουργήσει και η λαϊκή στο Χαλάνδρι.

Νέο κατάστημα πώλησης Βιολογικών Προϊόντων άνοιξε στην ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ στην Τατοΐου 122, με τηλέφωνο το 21-06206785 και επωνυμία “GREENPOST”.

Το Νέο περιοδικό «βιόραμα» είναι μια πρόταση ζωής στο σύγχρονο άνθρωπο. Κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος και το βρίσκουμε στα περίπτερα, στο τηλέφωνο: 21-05317600, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: biorama@panafonet.gr

Πρόταση "Αγρόκτημα-Σχολείο" υπέβαλε στο τέλος του 2002, ο αγροτικός σύνδεσμος «Νέα γη». Δείτε περισσότερες λεπτομέριες στο Δελτίο Τύπου του αγροτικού συνδέσμου.

Στις 17 Απρίλη, Σάββατο, θα γιορτάσει το διεθνές κίνημα «Via Campesina» τον αγρότη του μόχθου, με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο και με συνθήματα «ΔΟΕ, Διεθνής Τράπεζα και Παγκοσμοποιητές κάτω τα χέρια από την αγροτιά και τα τρόφιμα».

Δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο το νέο τεύχος της " Οικολογικής Επιθεώρησης" http://www.oikologos.gr/

 

Γραφτείτε και ενεργοποιηθείτε στην ΒΙΟ.ΖΩ

Στείλτε ελεύθερα τό ηλ-ενημερωτικό δελτίο της ΒΙΟ.ΖΩ παντού, σ' όλους τους γνωστούς σας

 

ΒΙΟ.ΖΩ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ" - email: biozo@in.gr - Τηλ: 697-6192166

Στείλτε την γνώμη σας στην ΒΙΟ.ΖΩ

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 133 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57606186
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.