ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολογική Ομάδα Σητείας Τετάρτη 10 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Λασίθι στην Πλώρη, Νομαρχιακή Κίνηση
Αντώνης Ανηψητάκης , Πέμπτη, 06 Ιούλιος 2006

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ιεράπετρα 6-7-8/7/2006
Χαιρετισμός του Αντώνη Ανηψητάκη [i]

Αγαπητοί φίλοι, εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Χαιρετίζω το συνέδριο σας με τετραπλή χαρά, ως πολίτης, ως οικολόγος, μέλος της Οικολογικής Ομάδας Σητείας, ως αριστερός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού και ως υποψήφιος Νομάρχης, επικεφαλής της Νομαρχιακής Κίνησης “το Λασίθι στην Πλώρη”.

Για κάθε μια απ’ αυτές τις ιδιότητες σάς παρακαλώ να ακούσετε τι θέλω από σας και τι προτίθεμαι να κάνω για τους στόχους σας, τους οποίους συμμερίζομαι: τη λελογισμένη κερδοφορία του παραγωγού, την ικανοποίηση του καταναλωτή, την προστασία του περιβάλλοντος.

Ως πολίτης θέλω να ξέρω τι τρώγω και είμαι διατεθειμένος να ψάξω την πιστοποιημένη ποιότητα και να την πληρώσω θυσιάζοντας ευχαρίστως εκείνο το τμήμα της ποσότητας που πνίγεται αύτανδρο στον σκουπιδοτενεκέ.

Ως οικολόγος θέλω βιολογικές καλλιέργειες, αποφυγή των μεταλλαγμένων, ελαχιστοποίηση των χημικών φυτοφάρμακων, ορθολογική χρήση του νερού, σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο τον περιορισμό τους και την μεγαλύτερη δυνατή επαναχρησιμοποίησή τους, την περιβαλλοντική προστασία.

Ως οικολόγος πάλι είμαι διατεθειμένος να συμβάλω με τη δράση μου στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου γύρω από θέματα διατροφικής ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος και να προσπαθήσω, ώστε να γίνει μόδα το καθαρό, αξιόπιστα πιστοποιημένο προϊόν.

Ως μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας θέλω κάθε δράση ατομική ή συλλογική να προστατεύει ταυτόχρονα το περιβάλλον, τον εργαζόμενο και τον καταναλωτή.

Διεκδικώ να αποκτήσει η χώρα μας τους θεσμούς που θα διευκολύνουν, αλλά και θα ελέγχουν μια τέτοιας ποιότητας παραγωγή.

Ονειρεύομαι τη μέρα που κάθε προϊόν πέραν της τιμής και των συνήθων πληροφοριών σύστασης και χρήσης θα φέρει και μια εύληπτη σήμανση, ένα οιονεί κοκκινοπράσινο ISO, που θα μαρτυρεί για το κατά πόσο η εταιρεία παραγωγής σέβεται τον εργαζόμενο και το περιβάλλον. Ένα τέτοιο ISO σε συνδυασμό με ένα πολιτικοποιημένο, καλά πληροφορημένο και συντονισμένο  καταναλωτικό κίνημα, που το κάνουν εφικτό σήμερα  οι δυνατότητες του διαδικτύου, θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να δείξουν την μεταξύ  τους αλληλεγγύη και στο παγκόσμιο γήπεδο της αγοράς να ανακτήσουν όσα τα τελευταία χρόνια έχασαν μέσα στις επιχειρήσεις, προστατεύοντας ταυτόχρονα αποτελεσματικά το περιβάλλον.

Τέλος ως υποψήφιος νομάρχης θέλω να συνεργαστούμε για να γίνει ο νομός μας πρωτοπόρος σε θέματα διατροφικής ασφάλειας, εξοικονόμησης και ορθολογικής διαχείρισης πόρων, της ενέργειας, του νερού, πρωτοπόρος στη σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων, δράση που αφορά άμεσα τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Ότι συμβάλει στους στόχους του συνεδρίου σας θα το στηρίξουμε, ότι τους δυσχεραίνει θα το ελέγξουμε.

Θα το στηρίξουμε με τεκμηριωμένες διεκδικήσεις, επιδιώκοντας την παγκρήτια συνεννόηση για να είμαστε αποτελεσματικοί, με βελτίωση των παρεχόμενων Νομαρχιακών υπηρεσιών.

Πιστεύουμε πως πέρα από την τυπική διεκπεραίωση και πέρα από την περιθωριοποιούμενη ευαίσθητη καταγγελία υπάρχει πεδίο για δημιουργική διαχείριση, για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Συζητώντας τις προάλλες με τη διοίκηση του ΤΟΕΒ, που διαχειρίζεται το φράγμα Μπραμιανών, με τα οξυμένα προβλήματα συντήρησης, επιβεβαιώσαμε την άποψη πως πολλά μπορούμε να κάνουμε εμείς για μας, πολίτες, φορείς, υπηρεσίες.

Έχουμε εντοπίσει ως κύρια αιτία για την εμφανέστατη υστέρηση του νομού μας σε υποδομές, χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ΒΟΑΚ, τον διπλό τοπικισμό εσωτερικό και εξωτερικό και θα προσπαθήσουμε να τον υπερβούμε να συνεννοηθούμε σ’ ένα πρόγραμμα ισορροπημένο χωρικά, χρονικά και κοινωνικά, για ένα Λασίθι 4Χ4, για μια Κρήτη 4Χ4.

Ειδικότερα, υπάρχει ένα έλλειμμα σε αναπτυξιακά εργαλεία, όπως το κτηματολόγιο και το χωροταξικό.

Καταθέτω ένα προβληματισμό. Η Ιεράπετρα διαθέτει τους φυσικούς πόρους, που ευνοούν τόσο την γεωργία όσο και τον τουρισμό. Η άναρχη συνύπαρξή τους δημιουργεί πρόβλημα και στους δυο τομείς. Θεωρώ ότι η εκπόνηση ενός ειδικού χωροταξικού σχεδίου, ως κατάληξη μιας επαρκούς δημοκρατικής διαβούλευσης, που θα προβλέπει σαφή και οργανωμένη τουριστική και γεωργική γη, θα είχε μόνο κερδισμένους. 

Αγαπητοί φίλοι κλείνω εκμυστηρευόμενος την φιλοδοξία μου: την έμπνευση που μου προκαλείται με τούτο το έξοχο συνέδριο σας, να μπορέσω έστω και λίγο να σας να σας την επιστρέψω με τη δράση μου, ως μέλος του επόμενου Nομαρχιακού Συμβουλίου από την όποια θέση εσείς, η Λασιθιώτικη κοινωνία θα ήθελε να με τοποθετήσει.

i] Πολιτικός μηχανικός, επικεφαλής της Νομαρχιακής Κίνησης το Λασίθι στην Πλώρη και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού.

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 71 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54567498
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.