ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Κυριακή 05 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Τη Διακήρυξη παρουσίασε ο υποψήφιος Νομάρχης Μιχάλης Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Τοπική Αυτοδιοίκηση - Δημοτικά
Οικολογία Αλληλεγγύη , Τρίτη, 20 Ιούνιος 2006

ΝΕΟ, ΕΥΡΥ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τη Διακήρυξη παρουσίασε ο υποψήφιος Νομάρχης Μιχάλης Τρεμόπουλος

Μειώνει τα πρόστιμα στους παρανομούντες ο Ψωμιάδης

«Είμαστε το μόνο ανεξάρτητη ψηφοδέλτιο στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, που προσπαθεί να βγάλει την πόλη και το νομό από την παρακμή, καταθέτοντας έγκαιρα πρόταση για ενωτική συσπείρωση όλης της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Τα κόμματα επέλεξαν να αντιστοιχήσουν πλήρως τους υποψηφίους τους με τις δικές τους σκοπιμότητες, λες και δεν έχουμε να κάνουμε με την πόλη και την αυτοδιοίκηση αλλά με εθνικές εκλογές. Είμαστε, λοιπόν, αναγκασμένοι να καταθέσουμε την ενωτική μας πρόταση στην ίδια την κοινωνία, για να σταλεί ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις». 

Αυτό τόνισε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος Νομάρχης Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος, παρουσιάζοντας τη Διακήρυξη της Νομαρχιακής  και Δημοτικής Κίνησης Πολιτών ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. 

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και πήραν το λόγο ο Γιάννης Τζιώλας, δύο φορές υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρώτος σε ψήφους στις προηγούμενες Νομαρχιακές εκλογές, ο Νίκος Φωτίου, μέλος της Π.Ε. του Συνασπισμού, ο Ανδρέας Κουράκης, δημοτικός σύμβουλος και στέλεχος του ΣΥΝ, στελέχη της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουτάρη, ο Νίκος Μανομενίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών και μέλος της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, η αρχιτεκτόνισσα Ντίνα Καζάνα, μέλος του ΠΑΣΟΚ, ο καθηγητής του ΑΠΘ και συγγραφέας βιβλίων για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Αλέκος Γεωργόπουλος και ο δικηγόρος Μπάμπης Κουρουνδής, στέλεχος της «Πρωτοβουλίας Γένοβα 2001» και της «Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο».

Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χαιρετίζω την προσπάθεια του Μ. Τρεμόπουλου να διεκδικήσει τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Οι πολύχρονοι και συνεπείς αγώνες του για την κοινωνική αλληλεγγύη, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε έναν νομό σαν το δικό μας, με πολλαπλά περιβαλλοντικά προβλήματα (Αξιός, Κορώνεια, Θερμαϊκός, ρύπανση κτλ) αποτελούν πολύτιμο εχέγγυο για την επιτυχή αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων. Οι θέσεις του ξεπερνούν όμως το περιβάλλον και συσπειρώνουν τους ελεύθερους, σκεπτόμενους πολίτες σε μια συνολική πρόταση για μια άλλη πορεία της πόλης και του νομού». 

«Θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου που το ΠΑΣΟΚ επέλεξε για τη Νομαρχία τη Βούλα Πατουλίδου, που καμιά σχέση δεν έχει με τα προβλήματα της πόλης και του νομού αλλά αποτελεί το alter ego του Ψωμιάδη, συμπλέοντας μαζί του ακόμη και στην εθνικολαίκιστική ρητορεία», τόνισε η Ντίνα Καζάνα.

Ο Μ. Τρεμόπουλος παρουσίασε, επιπλέον, πλήρεις καταστάσεις των προστίμων που έχουν επιβληθεί από τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης σε περιπτώσεις υποβάθμισης και βλάβης του περιβάλλοντος. Από αυτά προκύπτει ότι η σημερινή διοίκηση της Νομαρχίας φέρεται χαριστικά απέναντι σε όσους παρανομούν, περικόπτοντας συνεχώς τα πρόστιμα τα οποία εισηγούνται οι αρμόδιοι υπάλληλοι που κάνουν τους ελάχιστους ελέγχους, με αμφίβολη τελικά εξέλιξη και έκβαση. Κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Π. Ψωμιάδη ότι αντί να προστατεύει το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον, καλλιεργεί προνομιακές σχέσεις με τους παρανομούντες, περιμένοντας βέβαια την αντίστοιχη προεκλογική στήριξη. Παρουσίασε μάλιστα συγκεκριμένο πρόστιμο προς το Δήμο Ασσήρου για χωματοληψίες, κοπή δένδρων και αυθαίρετα έργα, που τα 15.000 Ευρώ πρόστιμο που εισηγείται η αρμόδια υπάλληλος, μειώνονται στα 5.000 Ευρώ από τον  Διευθυντή κ. Ζαρκανέλλα, για να επιβληθεί τελικά πρόστιμο 1.000 Ευρώ από τον ίδιο τον Νομάρχη κ. Ψωμιάδη.
      
Τα πλήρη στοιχεία των καταγγελιών μπορούν να σταλούν με fax σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται.
      
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Διακήρυξης της Οικολογίας- Αλληλεγγύης:
      

Αξίζουμε μια άλλη Θεσσαλονίκη
Πάμε μαζί, για μια άλλη πορεία στην πόλη και το Νομό
Να σώσουμε λίγο απ’ το αύριο που μας κλέβουν

Οι ανεξάντλητες δυνάμεις, που κρύβει αυτή η πόλη και ο νομός, οφείλουν να δώσουν μια ολοκληρωμένη και δημιουργική απάντηση στην καθημερινή υποβάθμιση, να διεκδικήσουν νικηφόρα το μέλλον.

Απευθύναμε έγκαιρα δημόσια πρόσκληση για μία ενωτική και δυναμική παρέμβαση στη Νομαρχία όλων των ζωντανών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης, για μια συσπείρωση όλης της δημοκρατικής αντιπολίτευσης αλλά οι κεντρικοί κομματικοί μηχανισμοί επέλεξαν και πάλι την καταγραφή των δυνάμεών τους.

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να καταθέσουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ την ενωτική μας πρόταση στην ίδια την κοινωνία.

Υπάρχουν οι δυνατότητες για μιαν άλλη πορεία. Δεν είμαστε καινούργιοι:  καταθέτουμε καθαρά τις προτάσεις μας 8 χρόνια μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο αλλά και έξω από αυτό. Αγωνιζόμαστε εδώ και τριάντα χρόνια και έχουμε να δείξουμε μια σειρά από νίκες και επιτυχίες.

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ

Είναι γνωστό στους πολίτες ότι, μέσω του Νομαρχιακού μας Συμβούλου Μ. Τρεμόπουλου και γενικότερα, είχαμε πάμπολλες παρεμβάσεις, που αφορούσαν την:

- υπεράσπιση της ποιότητας ζωής και του συλλογικού συμφέροντος,

- αποκέντρωση και αναζωογόνηση της υπαίθρου,

- ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας,

- προστασία του περιβάλλοντος από τη ρύπανση, σε γη, αέρα και θάλασσα,

- υπεράσπιση των περιαστικών δασών, των ελεύθερων χώρων και των πρώην στρατοπέδων,

- προστασία του καταναλωτή από τους διατροφικούς εφιάλτες και τα μεταλλαγμένα

- μη περιθωριοποίηση των «ευπαθών ομάδων» του πληθυσμού (μετανάστες, πρόσφυγες, τσιγγάνοι, παλιννοστούντες, μόνοι γονείς, κλπ.),

- υπεράσπισης του δικαιώματος στη διαφορά,

- πρόληψη και υπεράσπιση της δημόσιας υγείας,

- απαίτηση για επαρκή και ποιοτική σχολική στέγη και υποστήριξη της σχολικής ζωής, αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης

- προστασία από τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας,

- προώθηση της κατασκευής δικτύου τραμ, προαστιακού σιδηροδρόμου και θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, υποστήριξη των δικύκλων και των πεζών

- αντιμετώπιση των στερεών αποβλήτων και των αυθαίρετων αμμοληψιών,

- ένταση και διαφάνεια των περιβαλλοντικών ελέγχων,

- αποκατάσταση της λίμνης Κορώνεια και οικολογική διαχείριση των νερών,

- στήριξη της οικολογικής γεωργίας και των βιοκαλλιεργητών

- μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και αυστηρό έλεγχο των συνθηκών εργασίας,

- προστασία των μνημείων και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς,

- δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενων κέντρων γυναικών, καταγγελία του σεξισμού, της βίας, της περιθωριοποίησης των γυναικών και των νέων,

- στήριξη των αλληλέγγυων κοινωνικών σχέσεων, των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, κάθε αντιπολεμικής, αντιρατσιστικής και αντιεθνικιστικής παρέμβασης,

- ενίσχυση κάθε συλλογικής δραστηριότητας, της ελεύθερης έκφρασης, των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης στις τέχνες και τον πολιτισμό,

- ποιοτική αναμόρφωση της πόλης και των λειτουργιών της, του εμπνευσμένου σχεδιασμού του μέλλοντός της, της θέσης της στον ελληνικό και διεθνή καταμερισμό και το χωροταξικό σχεδιασμό κ.α.

ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ

Συγκροτούμε μια ανοιχτή πρωτοβουλία, από πολίτες με έντονη αγωνιστική και συμμετοχική διάθεση, με όραμα και δράση:

- Θέλουμε να πάρουμε τη Θεσσαλονίκη στα χέρια μας, να της δώσουμε την ποιότητα και την ακτινοβολία που της αξίζει.

- Επιθυμούμε την ανανέωση στην αυτοδιοίκηση, με γνώμονα την άμεση δημοκρατία, την οικολογία, την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη

- Θέλουμε να συμβάλουμε πραγματικά στην αειφόρο προοπτική, την κοινωνική και οικονομική αναδιοργάνωση της πόλης και του νομού και δεν χρησιμοποιούμε τα προβλήματα των πολιτών για κομματικές σκοπιμότητες

- Συνδιαλεγόμαστε και προσπαθούμε να συσπειρώσουμε όλους/ες όσους/ες αναζητούν ειλικρινείς συνεργασίες, απαιτούν δημοκρατία και διαφάνεια, μακριά από τη διαφθορά και την ευνοιοκρατία, συμμετέχουν στα μέτωπα ενάντια στις συντηρητικές ή νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ανοίγουν δρόμους για ουσιαστικές αλλαγές

- Προσπαθούμε να ανατρέψουμε μια απαράδεκτη νομαρχιακή διοίκηση ενός συντηρητικού κατεστημένου, μίας ξεπερασμένης νοοτροπίας, δήθεν φιλολαϊκής αλλά ουσιαστικά εχθρικής προς τον πολίτη και την ποιότητα της ζωής του, που μας δηλητηριάζει με εθνικιστική και ξενοφοβική δημοκοπία, φτηνό λαϊκισμό και κούφιο τοπικισμό, που δεν έχει να παρουσιάσει ουσιαστικό έργο και καταφεύγει στα επικοινωνιακά τρυκ. Επιπλέον, όμως, βρισκόμαστε μπροστά σε μια σύγκρουση διαφορετικών κόσμων, αντίθετων κοινωνικών και πολιτισμικών αξιών, που απαιτούν τη συνολική κατάθεση εναλλακτικών οραμάτων και προτάσεων.

Η Θεσσαλονίκη, η πόλη και η ύπαιθρος, αναζητά μιαν άλλη προοπτική, με πραγματική ευημερία για όλους, χωρίς καταστροφή των φυσικών πόρων, χωρίς εξαρτήσεις από οικονομικά συμφέροντα, αγκυλώσεις και μικροκομματικές σκοπιμότητες, χωρίς μεγαλοστομίες. Κάποιοι προτιμούν τους πολίτες ολιγαρκείς χειροκροτητές, να μη διεκδικούν πραγματική ζωή και δημοκρατία, να μη στηρίζονται στις δημιουργικές τους δυνατότητες. Εκεί στοχεύουν και οι επικίνδυνες απόψεις του εθνολαϊκισμού, με κύριο εκφραστή τον Π. Ψωμιάδη.

Μαζί, μπορούμε να πετύχουμε

Ελάτε να οραματιστούμε μαζί μία άλλη Θεσσαλονίκη, χωρίς περιχαράκωση και εσωστρέφεια αλλά με αλληλεγγύη και αγώνες «πάνω και πέρα από τα σύνορα», μέσα σε μια «κοινωνική Ευρώπη -κοινό σπίτι των λαών της», εμπνεόμενοι από την πολυπολιτισμική μας παράδοση, που σήμερα ανανεώνεται. Για μας, η απάντηση στο «Αθηνοκεντρικό κράτος» δεν είναι ο τοπικισμός. Είναι η ενίσχυση της αυτοδιοίκησης, η ανάδειξη των ενεργών πολιτών, των κινημάτων πόλης. Είναι η οικοδόμηση μιας Θεσσαλονίκης της ποιότητας ζωής και της κοινωνικής αλληλεγγύης, των ανοιχτών οριζόντων και της δημιουργίας. 

Ζητείστε το πρόγραμμά μας
Ελάτε μαζί μας –ενισχύστε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ φωνή μας
Ψηφίστε μας

Οικολογία Αλληλεγγύη
Υποψήφιος Νομάρχης
Μιχάλης Τρεμόπουλος

Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310.222503/409770, fax 2310.421196
E-mail:
ecology-trem@nath.gr
www.ecology-salonika.org

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 101 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57078922
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.