ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολ. Παρέμβαση Ηρακλείου Κυριακή 11 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ένα όραμα για μια άλλη πορεία στο νομό Ηρακλείου Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Νομαρχιακή Παρέμβαση Πολιτών και Οικολογίας
Νομαρχιακή Παρέμβαση των Πολιτών και της Οικολογίας , Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2006

Νομαρχιακή Παρέμβαση των Πολιτών και της Οικολογίας

Διακήρυξη

Ένα όραμα για μια άλλη πορεία στο νομό Ηρακλείου

Εμείς που υπογράφουμε τη διακήρυξη αυτή, εκφράζουμε την υποστήριξη μας στην Νομαρχιακή Παρέμβαση των Πολιτών και της Οικολογίας (ΝΠΠΟ) στις επικείμενες εκλογές για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου.

Ζούμε σε μια χώρα που λειτουργεί με ένα υπερσυγκεντρωτικό, Αθηνοκεντρικό και αναποτελεσματικό σύστημα διακυβέρνησης.

Το έλλειμμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι τεράστιο και συνοψίζεται στον απαράδεκτο Γ΄ Βαθμό ετερο-διοίκησης με τους διορισμένους γενικούς γραμματείς των Περιφερειών, με τις υπερνομαρχίες για το φόβο των … μουσουλμάνων, το Β΄ βαθμό με ελάχιστους πόρους και αρμοδιότητες και τον πρώτο βαθμό χωρίς πόρους. Με Δημαρχο – Νομαρχο κεντρική αντίληψη αντί της πλατειάς δημοκρατίας και της συμμετοχικότητας που υποτίθεται ότι πρέπει να υπάρχει στην κοντινότερη στον πολίτη εξουσία.

Τι κυριότερο ίσως από τα ελλείμματα είναι η απουσία Περιφερειακής Αντίληψης και Περιφερειακής Πολιτικής τόσο στο κέντρο όσο και στην Περιφέρεια.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας, που δώσαμε μαζί τους μάχες ως Νομαρχιακή Παρέμβαση Πολιτών για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της σχολικής στέγης στο Νομό, για την απομάκρυνση του αεροδρομίου από την Ν. Αλικαρνασσό, για την επίλυση του ενεργειακού προβλήματος και την μετεγκατάσταση των ΑΗΣ από τα Λινοπεράματα, για την κατασκευή των κάθετων οδικών αξόνων του Νομού, για μια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στη βάση της ανακύκλωσης και αξιοποίησης τους, για την αλόγιστη καταστροφή του περιβάλλοντος, τις πελατειακές σχέσεις στον οικιστικό και πολεοδομικό τομέα, τις κραυγαλέες προχειρότητες, αυθαιρεσίες και συναλλαγές στα έργα, όπου κυριάρχησε η νοοτροπία της κακοτεχνίας, της κερδοσκοπίας και της κομματικής λογικής.

Για όλους εμάς η ΝΠΠΟ είναι ο σύµµαχος όλων όσων αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωµάτων τους, για ένα παρόν ανθρώπινο και ένα μέλλον πιο φωτεινό στα δρώμενα του Νομού Ηρακλείου.

Είμαστε αντίθετοι στη διαιώνιση των συνεπειών του συναινετικού διπολικού, δικοµµατικού συστήματος στο τόπο μας.

Αναζητούμε και δημιουργούμε την νέα ταυτότητα πολιτικής παρέμβασης στις εξελίξεις στο Ν. Ηρακλείου, συµµετέχοντας ενεργά στα κοινωνικά κινήματα του τόπου, επιδιώκοντας τη σύγκλιση µε τη ριζοσπαστική οικολογία. Αγωνιζόμαστε για πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς πιο ευνοϊκούς για τους αγρότες, τους εργαζόμενους, για τους ευαίσθητους και ενεργούς πολίτες του τόπου μας.

Αντιστεκόμαστε σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν, ότι είναι δήθεν µονόδροµος η σύγκλιση με τις δυνάμεις που εκφράζουν το δικομματισμό στο Νομό, σε όσους δεν θέλουν στα πόδια τους τις συσπειρωμένες δυνάμεις των προοδευτικών πολιτών, της Αριστεράς και της οικολογίας και προσπαθούν συστηματικά να τις περιθωριοποιήσουν.

Εγκαλούμε τη σημερινή ηγεσία της Ν.Α. Ηρακλείου για απουσία πολιτικής, για πλήρη αδυναμία ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων του Νομού, γιατί μετέτρεψε την πολιτική σε επικοινωνιακό παιχνίδι, γιατί δεν έκανε τις αναγκαίες ρήξεις με την Κεντρική Εξουσία, ώστε η Ν.Α να αποκτήσει αρμοδιότητες και πόρους και να γίνει πραγματική αυτοδιοίκηση στο τόπο της.

Εγκαλούμε την ηγεσία της Ν.Α. Ηρακλείου που αντί να εφαρμόσει μια ενιαία πολιτική διαχείρισης υδάτινων πόρων στο Νομό, για να αντιμετωπίσει το σοβαρό κίνδυνο λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν στο άμεσο μέλλον πολλές περιοχές του σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές μελέτες, υιοθετεί αποσπασματικά και μεγαλεπήβολα μέτρα πολύ μεγάλου κόστους με αμφίβολα αποτελέσματα.

Κατηγορούμε την ηγεσία της Ν.Α. Ηρακλείου για έλλειψη οράματος και στόχων ισόρροπης κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης του Νομού, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της ερήμωσης της ενδοχώρας του και την ταυτόχρονη στρεβλή γιγάντωση της πόλης του Ηρακλείου.

Όλοι εμείς ως πολίτες του Νομού Ηρακλείου, καταγγέλλουμε την πολιτική της Συμπολίτευσης και της Μείζονος Αντιπολίτευσης στη Ν.Α. Ηρακλείου για την πλήρη ανυπαρξία μέτρων και παρεμβάσεων με γνώμονα τα συμφέροντα των αγροτών του Νομού, για την παθητική προσαρμογή τους στην νεοφιλελεύθερη Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) παρότι γνωρίζουν ότι με την εφαρμογή της πλήττονται βάναυσα τα συμφέροντα τους.

Καταδικάζουμε την ηγεσία της Ν.Α. Ηρακλείου για την απουσία πολιτικής αναπτυξιακού χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια την έξαρση της αυθαίρετης δόμησης και την αποτελμάτωση του οδικού δικτύου.

Ελέγχουμε της εξουσία της Ν.Α. Ηρακλείου για την έλλειψη σοβαρής πολιτικής προβολής του τουριστικού προϊόντος του Νομού, για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Νομό που θα σέβονται το περιβάλλον και το τοπίο.

Αγανακτούμε γιατί η ηγεσία της Ν.Α. Ηρακλείου εμφανίζεται να είναι σε διάσταση με τον πολιτισμό, αφού μέσα στα πεπραγμένα της απουσίαζε παντελώς η ολοκληρωμένη ανάδειξη της ιστορίας του τόπου σε συγκριτικό πλεονέκτημα και η δημιουργική αξιοποίηση της πολιτιστικής του παράδοσης (βλέπε και την απουσία των αρχαιολογικών χώρων μας από τον κατάλογο της UNESCO).

Κατηγορούμε την ηγεσία της Ν.Α. Ηρακλείου για την παντελή έλλειψη ουσιαστικής βοήθειας προς τις ΜΜΕ, ώστε να συνεργασθούν στρατηγικά με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Νομού και να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα της τεχνολογικής έρευνας τους με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων τεχνολογικά δραστηριοτήτων ανταγωνιστικών στη παγκοσμιοποίηση των αγορών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Καλούμε όλους εσάς που αγωνιστήκαμε μαζί, να συνεχίσουμε τη δράση μας µε το ίδιο πείσµα, συνέπεια και φαντασία.

Καλούµε τους συμπολίτες μας να ενισχύσουν την Νομαρχιακή Παρέμβαση των Πολιτών και της Οικολογίας. Γιατί το μέλλον των εργαζομένων, των αγροτών, των νέων, των ευαίσθητων πολιτών στο Νομό μας δεν πρέπει να εξαρτάται από τις κερδοσκοπικές επιδιώξεις του κεφαλαίου και από το ανούσιο παιχνίδι του δικοµµατισµού.

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 201 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58263962
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.