ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Πέμπτη 01 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ! Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολόγοι Πράσινοι , Δευτέρα, 23 Φεβρουάριος 2004

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

23.2.04

ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ!

Συγκρότησαν στη Ρώμη Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα

Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα ίδρυσαν το Σαββατοκύριακο στη Ρώμη 32 πράσινα κόμματα της Ευρώπης και φιλοδοξούν να παίξουν έναν σημαντικό πολιτικό ρόλο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια που προχωρά στην ίδρυση ενιαίου πολιτικού κόμματος σε ηπειρωτικό επίπεδο. Πρόκειται για μια μέρα ιστορική για το παγκόσμιο οικολογικό κίνημα. Πρόκειται για έναν πολύχρωμο και ελπιδοφόρο πολιτικό σχηματισμό, σε μια εποχή που οι παλιές αξίες καταρρέουν. Πρόκειται για το κοινό σπίτι όλων των Ευρωπαίων πολιτών, που υπερασπίζονται την ποιότητα ζωής και την κοινωνική αλληλεγγύη, σε Ανατολική και Δυτική Ευρώπη. Πρόκειται για μια πράσινη πολιτική πλατφόρμα, που θα λάβει μέρος στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου μέσα από μια ενιαία προεκλογική καμπάνια και στις 25 χώρες μέλη της Ε.Ε.

Με το σύνθημα «LET`s HAVE A PARTY» τα πράσινα κόμματα της Ευρώπης υλοποιούν την απόφαση που πάρθηκε πριν δύο χρόνια στο Βερολίνο στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Πράσινων Κομμάτων για ίδρυση ενός ενιαίου Πράσινου Κόμματος.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε στη Ρώμη ενιαμελής αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, του πολιτικού φορέα που συγκροτείται στη χώρα μας με προσεκτικά βήματα τον τελευταίο χρόνο και τώρα συμμετείχε ισότιμα στην ίδρυση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Ο επικεφαλής της ελληνικής ευρωλίστας, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος, που αναδείχτηκε μετά από εσωτερικές εκλογές των μελών των Οικολόγων Πράσινων την προηγούμενη εβδομάδα, συμμετείχε στην πανηγυρική τελετή παρουσίασης από το ιστορικό στέλεχος των Πρασίνων Ευρωβουλευτής Daniel Cohn Bendit και των 25 επικεφαλής από όλες τις χώρες.

Το μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Κώστας Διάκος συμμετείχε στην τελετή υπογραφής της ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στο Καπιτώλιο ενώ ο επίσημος αντιπρόσωπος στους Ευρωπαίους Πράσινους και δεύτερος στην ελληνική ευρωλίστα Γιάννης Τσιρώνης συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση των τελικών ντοκουμέντων. Ταυτόχρονα τα τρία αυτά στελέχη, μαζί με τους Νίκο Χρυσόγελο, Νίκο Μυλωνά, Μελίτα Γκουρτσογιάννη και Όλγα Δημητρίου συμμετείχαν σε αντίστοιχες ομάδες εργασίας, που επεξεργάστηκαν θέσεις για τα ζητήματα ασφάλειας, οικολογικής πληροφόρησης, αυτοδιοίκησης, παγκοσμιοποίησης και διεθνούς συντονισμού των πράσινων κινημάτων.

Ο Μιχάλης Θεοδωρόπουλος και η Μαρία Ζώτου συμμετείχαν δραστήρια στις διαδικασίες της Ομοσπονδίας των Πράσινων Νεολαιών της Ευρώπης (Federation of Young European Greens-FYEG), που επικέντρωσε στα θέματα της συμμετοχής νέων στα ψηφοδέλτια των Πράσινων για τις Ευρωεκλογές, στην ανάγκη να περιληφθούν θέματα νεολαίας στην ενιαία προεκλογική εκστρατεία, στην ανάγκη στήριξης της Ομοσπονδίας και των εθνικών οργανώσεων νεολαίας ενώ διεκδίκησαν να αναγνωριστεί ότι η πολιτική για τη Νεολαία δεν αφορά μόνο τη νέα γενιά αλλά το σύνολο των πολιτών.

«Στόχος της ενιαίας πολιτικής συγκρότησης των Πράσινων και της κοινής προεκλογικής καμπάνιας για τις Ευρωεκλογές θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση της συνεργασίας, η διάδοση των οικολογικών ιδεών, των πράσινων αξιών και των ανθρωπιστικών αξιών της παγκόσμιας αλληλεγγύης αλλά και η ανάδειξη της διαφορετικότητας της κουλτούρας των ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής ευρωλίστας Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Δεν πρόκειται για μια πράσινη Διεθνή αλλά για την ολοκλήρωση της κοινής δράσης για μια Ευρώπη βιώσιμη, πολυπολιτισμική, ειρηνική, που θα αποτελεί εγγύηση αυτών των αξιών σε όλον τον πλανήτη», δήλωσε και ο Γιάννης Τσιρώνης.

Η Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562 τηλ. 210 - 3241001, fax: 210 - 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631 Τηλ. 2310-222503, fax: 2310-421196
e_mail:
ecogreen@otenet.gr

www.ecogreens.gr

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 117 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56162012
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.