ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 01 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Διαβάστε στη ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νο 8 Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Ενημέρωση
Νέα Πολιτική , Πέμπτη, 18 Μάιος 2006

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νο 8
 
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 8OY ΤΕΥΧΟΥΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2006
 
Κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ το 8ο τεύχος της μηνιαίας επιθεώρησης H ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Στο editorial που υπογράφουν οι Μελέτης Μελετόπουλος και Γιάννης Σακιώτης, επισημαίνεται ο μέγας κίνδυνος για την ανθρωπότητα που προκύπτει από την πιθανότητα εκτροπής της ισχύουσας λεπτής γεωπολιτικής ισορροπίας που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με το status quo κατοχής πυρηνικής τεχνογνωσίας και ισχύος, αναλύεται η αδυναμία και οι ανεπάρκειες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και επισημαίνεται ο κίνδυνος έλευσης του Αρμαγεδδώνος από την πιθανή χρήση έστω και μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων εκ μέρους των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν.

Το τεύχος Μαΐου περιλαμβάνει ειδικό φάκελο για την περιβόητη εξαγορά της τουρκικής FinnansBank από την Εθνική Τράπεζα, με τίτλο, «Η Εθνική όμηρος της τουρκικής αστάθειας». Ο φάκελος αναφέρεται στην πρόσφατη οικονομική κίνηση μεγάλης κλίμακας, που εκτός από τη διοίκηση της ΕΤΕ φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και οδηγεί στην ομηρία της ιστορικής ελληνικής τράπεζας υπό το κράτος της διεθνώς επισημασμένης αστάθειας της τουρκικής οικονομίας και πολιτικής, όπως σε υψηλούς τόνους περιέγραψε ο ECONOMIST της 4ης Μαίου 2006 και επιβεβαίωσαν –πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι στο νέο τεύχος της ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ- τα ρεπορτάζ του οικονομικού τύπου της 17ης Μαΐου 2006, όπου αποκαλύφθηκε ότι αμέσως μετά την εξαγορά και την καταβολή των 3,5 εκατομμυρίων Ευρώ από την ΕΤΕ, «δραπέτευσαν» από την τουρκική χρηματαγορά κεφάλαια 5,5 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ η τουρκική λίρα υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου κατά 16% την ίδια περίοδο. Στο φάκελλο παρουσιάζονται αναλύσεις και άρθρα των Αντώνη Παπαγιαννίδη, Γιάννη Μήτσιου και Θεόδωρου Μπατρακούλη.

Στο τεύχος 8, η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ παρουσιάζει επίσης την πλέον τολμηρή και υπερβατική πρόταση που έχει κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο για την εξωτερική πολιτική της χώρας τα τελευταία 17 χρόνια. Πρόκειται για την πρόταση – έκπληξη του Στέλιου Παπαθεμελή να προτείνουμε τη ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – FYROM, επί ισότιμης βάσης, πρόταση που εάν βρει έδαφος προς υλοποίηση θα δημιουργήσει μια εντελώς διαφορετική και σίγουρα ελπιδοφόρα προοπτική, όχι μόνο για τις σχέσεις των δύο κρατών, όσο και για την περιφρούρηση των υφισταμένων συνόρων στην περιοχή, τα οποία απειλούνται από την καλπάζουσα οικοδόμηση της Μεγάλης Αλβανίας.

Επίσης, η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του Μαΐου παρουσιάζει μια αποκλειστικότητα, συνέντευξη του Φράνσις Φουκουγιάμα προς τη Λιάνα Γαβριλάκη, στην οποία ο διεθνώς γνωστός φιλελεύθερος στοχαστής που διακήρυξε το θρίαμβο του φιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου αποδέχεται την αναγκαιότητα της κρατικής παρέμβασης στην αγορά.

Ιράν, για το ποντιακό ζήτημα, για την αναμόχλευση του ζητήματος της Μεγάλης Αλβανίας και για την κρίση διακυβέρνησης στις ΗΠΑ που προκαλείται από μεγάλα σκάνδαλα.

Στο νέο τεύχος της ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ περιλαμβάνονται ακόμη αναλύσεις και άρθρα γνώμης για την κρίση του Ιράν, την κίνηση ιδεών στον ευρωπαϊκό τύπο, το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, για το ζήτημα των μέγιστων δυνατών θητειών σε αιρετά αξιώματα, για τις δυνατότητες που προσφέρει η άμεση δημοκρατία, για το ετοιμόρροπο της μεταπολίτευσης, για το εάν θα πρέπει να επιδοτούνται τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, για το μύθο της διείσδυσης της ελληνικής οικονομίας στα Βαλκάνια, για το πρόβλημα της μονιμότητας στο δημόσιο, για τις δυνατότητες μετατροπής του εγκαταλελειμμένου κτήματος Τατοΐου σε εθνικό πάρκο, για την αξιολόγηση στην παιδεία και για το πώς οργανώνουν διοικητικά τους τομείς της παιδείας και του πολιτισμού άλλα ευρωπαϊκά κράτη, για το πρόβλημα του εξισλαμισμού της Τουρκίας, για τους κρυπτο-χριστιανούς του Πόντου και προβληματισμοί για τη σημασία της ανάστασης.

Η ύλη του περιοδικού συμπληρώνεται από τις μόνιμες στήλες, με κείμενα των Ανδρέα Καμπάνη, Κωνσταντίνου Μπλάθρα, Γιάννη Δρακόπουλου, Δημήτρη Πολίτη και Δημήτρη Κουτσονίκα. Επίσης, συνεχίζεται η στήλη με σταυρόλεξα για πολύ καλά ενημερωμένους λύτες.

Τέλος, στην επιφυλλίδα του 8ου τεύχους την οποία υπογράφει ο έγκριτος ιστορικός Δημήτρης Μιχαλόπουλος, αναπτύσσεται τεκμηριωμένος προβληματισμός για το ζήτημα της καταγωγής του Χριστού.

Γράφουν: Κώστας Κόλμερ, Κώστας Σταματόπουλος, Βασίλειος Γιούλτσης, Νίκος Ράπτης, Γιώργος Παπαγούνος, Φάνης Μαλκίδης, Νίκος Γιαννής, Αλέξανδρος Καριώτογλου, Δημήτρης Δημόπουλος, Αλέξανδρος Κόντος, Αριστείδης Μπιτζένης, Νίκος Λιναρδάτος, Πέτρος Δημητρακόπουλος και Κώστας Σπηλιώτης.

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 15 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τιμή τεύχους: 3,5 Ευρώ. Ετήσια συνδρομή (11 τεύχη): 30 Ευρώ Τηλ. 210 5225479, fax:210 5243345, e-mail: neapolitiki@pressline.gr

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 289 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55167543
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.