ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τρίτη 28 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Στο νοσοκομείο της Λαμίας Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Τοπική Αυτοδιοίκηση - Δημοτικά
Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία , Τετάρτη, 03 Μάιος 2006

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο Λαμίας συνάντηση της «Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία» με εκπροσώπους του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου μετά από πρωτοβουλία της «Παρέμβασης» στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών της με μαζικούς φορείς της περιοχής.

Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αυτή συνάντηση ενημερωθήκαμε διεξοδικά για τα σοβαρά προβλήματα τόσο των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης όσο και των ίδιων των εργαζομένων στο ΓΝ Λαμίας, καθώς και για τις προτάσεις του σωματείου για τη λύση αυτών των προβλημάτων. Μας δόθηκε έτσι η ευκαιρία να διαμορφώσουμε παραπέρα και να αναπτύξουμε και τις δικές μας θέσεις για τα παραπάνω προβλήματα. Η συζήτηση περιστράφηκε ιδιαίτερα γύρω από το μείζον πρόβλημα έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού καθώς και από το νέο κτίριο του νοσοκομείου.

Η «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία» πιστεύει ότι το πρόβλημα της υγείας και των υπηρεσιών της στην πόλη μας, όντας από τα πλέον σημαντικά, δεν μπορεί να θεωρείται ζήτημα μόνο της κεντρικής πολιτικής σκηνής και να μένει έξω από το φάσμα των θέσεων και δράσεων του Δήμου και των δημοτικών κινήσεων όπως συμβαίνει έως σήμερα.

Σήμερα η κατάσταση των υπηρεσιών υγείας, και ιδιαίτερα του νοσοκομείου της πόλης, δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Λόγω της χρόνιας πολιτικής υποχρηματοδότησης και αποσάρθρωσης του ΕΣΥ, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού όλων των κλάδων (γιατροί, νοσηλευτές κλπ) σε επικίνδυνο βαθμό για την υγεία ασθενών και εργαζομένων. Αλλά και πρόβλημα έλλειψης σύγχρονου ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού. Παράλληλα, παρά τα αιτήματα και τις αντιδράσεις των εργαζομένων, μια σειρά υπηρεσιών του νοσοκομείου (καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση) έχουν παραδοθεί σε ιδιώτες με οικονομικά ασύμφορους όρους και αμφιλεγόμενη ποιότητα υπηρεσιών. Όσο για το πολυπόθητο και πολυδιαφημιζόμενο νέο κτίριο, και παρά τη θητεία τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο υγείας δυο πολιτευτών του νομού, η λειτουργία του έχει παραπεμφθεί στις καλένδες, ενώ, όπως έχει ανακοινωθεί από το σημερινό υφυπουργό, θα διαθέτει λιγότερες κλίνες ακόμη κι από το υπάρχον (!), καταργώντας μια ολόκληρη πτέρυγα (σημερινό κτίριο Σανατορίου), που αρχικά προβλεπόταν να λειτουργεί μετά από ανακαίνισή της. Αυτό για κάποιους σημαίνει πρόοδο, όταν μάλιστα η Φθιώτιδα βρίσκεται ήδη στις τελευταίες θέσεις σε αναλογία κλινών στον πληθυσμό σε κάθε νομό. Ταυτόχρονα δε, στο έδαφος αυτών των ανεπαρκειών και καθυστερήσεων ιδιωτική εταιρεία που συστήθηκε πέρυσι στη Λαμία ανακοίνωσε το σχέδιό της για ανέγερση ιδιωτικής πολυκλινικής στη γειτονιά του δημόσιου νοσοκομείου, που θα διαθέτει ακριβώς εκείνα τα τμήματα και τον εξοπλισμό, που επί χρόνια οι ηγεσίες του υπουργείου υγείας των κυβερνήσεων του δικομματισμού στερούν από το δημόσιο νοσοκομείο της πόλης μας…

Η «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία», θεωρώντας την υγεία βασικό κοινωνικό αγαθό-δικαίωμα και όχι εμπόρευμα, πιστεύει ότι και οι δημότες της πόλης μας δικαιούνται να απολαμβάνουν δωρεάν δημόσιες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλα τα επίπεδα (πρόληψη, πρωτοβάθμια φροντίδα, νοσοκομειακή περίθαλψη, αποκατάσταση), και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων στην υγεία να απολαμβάνουν ανθρώπινες, σύγχρονες συνθήκες εργασίας με επαρκείς, κατάλληλες αποδοχές, διασφάλιση της μονιμότητας και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

- την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό μέσα από τη μαζική προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων και τη δημιουργία νέων μέσα από την επέκταση του νέου οργανισμού

- την άμεση λειτουργία του νέου νοσοκομείου με ανάπτυξη νέων τμημάτων, αύξηση κλινών, αγορά σύγχρονου ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού

- την επιστροφή των ιδιωτικοποιημένων υπηρεσιών του στο δημόσιο, καμιά ιδιωτικοποίηση με οποιαδήποτε μορφή (παράδοση σε ιδιώτες ή άλλους φορείς) άλλων υπηρεσιών

- την ανακαίνιση του κτιρίου του Σανατορίου και λειτουργία κλινικών σε αυτό

- τη διατήρηση του υπάρχοντος δημόσιου ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κάτω κτιρίου και δημιουργία σε αυτό Κέντρου Αποκατάστασης ενταγμένου στο ΕΣΥ. Όχι στην παράδοσή του σε άλλους φορείς (ιδιωτικούς ή μη)

- την ανάπτυξη στην πόλη μας σύγχρονων δημόσιων δομών και υπηρεσιών πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και αποκατάστασης. Όχι στην παράδοση αυτών των υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.

- καμιά συμμετοχή του Δήμου σε συμπράξεις ιδιωτών-δημοσίου ή σε όποια άλλη μορφή ιδιωτικοποίησης προωθείται στο χώρο της υγείας.

Στη συνάντησή μας με τους εκπροσώπους του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου εκφράστηκε αμοιβαία η ανάγκη και η θέληση για συντονισμό της δράσης για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Η «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία» θα προσπαθήσει να είναι παρούσα και να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία, διεκδίκηση και αγώνα που αναπτύσσεται στην πόλη μας για την αναβάθμιση της υγείας των δημοτών μέσα από ένα δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο, υψηλού επιπέδου σύστημα υγείας. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε κάθε δημότη, μαζικό φορέα ή συλλογικότητα, που γεύεται καθημερινά την απογοήτευση των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων των εκάστοτε κρατούντων, να συντονίσουμε τις δράσεις μας για να πάρουμε τις τύχες της υγείας μας στα χέρια μας.

Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία
Λαμία  4/5/06

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 136 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57606540
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.