ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 26 Σεπ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Κατασκήνωση διαμαρτυρίας κατά του γηπέδου γκολφ στης Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Γήπεδα Γκολφ - Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις
Τέσσερις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις , Κυριακή, 30 Απρίλιος 2006

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡIΑΣ ΣΤΙΣ ΝΗΕΣ

Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο στις Νηες της Σούρπης η κατασκήνωση διαμαρτυρίας των οικολογικών οργανώσεων της Μαγνησίας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Πρωτομαγιά. Ήδη εγκαταστάθηκαν οι πρώτες σκηνές στο σημείο που η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος προγραμματίζει την εγκατάσταση γηπέδου γκολφ.

Αυτό είναι η αρχή των αντιδράσεων των φορέων της Μαγνησίας ενάντια στην επερχόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος, από την άγρια ανάπτυξη, που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν μόνο για το χρήμα. Θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό η εκκλησία, που δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός να δίνει γεωργική γη, υψηλής παραγωγικότητας, για την κατασκευή καταστροφικών για το περιβάλλον δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα προβλέπει σήμερα στις 5 το απόγευμα συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 4-7 Μαΐου στο οποίο συμμετέχουν το σύνολο σχεδόν των Ελληνικών κοινωνικών, εργατικών φορέων και η τοπική αυτοδιοίκηση. Έχουν δηλώσει συμμετοχή και 10.000 ξένοι.

Αύριο Κυριακή 10-12 π.μ. θα γίνει συζήτηση για τα γήπεδα γκολφ και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον ενώ στις 12 μ. θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στους υγροτόπους Λειβάρι της Σούρπης και Ζηρέλια της Ευξεινούπολης. Στις 8 το απόγευμα θα γίνει συζήτηση για το οικολογικό κίνημα στην Ελλάδα και τη Μαγνησία.

Τη Δευτέρα, ημέρα Πρωτομαγιάς προγραμματίζεται ενημέρωση του κόσμου, που θα βρίσκεται στις Νηες για την Πρωτομαγιά, σχετικά με τις επιπτώσεις που έχουν τα γήπεδα γκολφ στο περιβάλλον και στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον υγρότοπο της Λειχούρας Πτελεού.

Είναι γνωστή η προσπάθεια ορισμένων κύκλων στην Ελλάδα, να κατασκευάσουν γήπεδα γκολφ, την ίδια στιγμή που αυτά εγκαταλείπονται στις Ευρωμεσογειακές χώρες (π.χ. Ισπανία). Η γνώμη έγκριτων πανεπιστημιακών καθηγητών και ανεξάρτητων και  κρατικών φορέων είναι αντίθετη με την κατασκευή γηπέδων γκολφ.

Οι φορείς και οι πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη κατασκευή γηπέδου γκολφ στις Νηες και να συμμετάσχουν στην κατασκήνωση διαμαρτυρίας μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 6945-155897  (Τάκης Κολώνιας) , 6972-098613 (Χρ. Καραζούπης), 6977-686838 (Κώστας Βολιώτης).

Οι οικολογικές οργανώσεις αντιδρούν στην κατασκευή γηπέδου γκολφ στις Νηες γιατί:

1) Η εκκλησία δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός για να καταστρέψει γη υψηλής παραγωγικότητας για την κατασκευή γηπέδου γκολφ.

2) Η γνώμη έγκριτων πανεπιστημιακών καθηγητών και ανεξάρτητων και  κρατικών φορέων είναι αντίθετη με την κατασκευή γηπέδων γκολφ.

3) Είναι σημαντική μείωση της ποσότητας του νερού που είναι διαθέσιμη για άλλες χρήσεις (γεωργική, ανθρώπινη, βιομηχανική). Κάθε γήπεδο γκολφ καταναλώνει κάθε μέρα όσο νερό χρειάζεται μια πόλη 12.000 κατοίκων! 

4) Δημιουργούνται φαινόμενα διάβρωσης και μειώνεται η απορροφητικότητα του εδάφους σε νερό, με αποτέλεσμα φαινόμενα υφαλμύρωσης του υδροφόρου ορίζοντα και ερημοποίησης.

5) Χρησιμοποιούνται τοξικά και αγροχημικά (κάδμιο, υδράργυρος, αρσενικό, λιπάσματα, φυτοφάρμακα).

6) Χρησιμοποιείται μεταλλαγμένο γρασίδι με κίνδυνο επιμόλυνσης των μη γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών σε απόσταση ακόμα και 20 χιλιόμετρα.

7) Τα γήπεδα γκολφ θεωρούνται επεμβάσεις με μη αναστρέψιμο χαρακτήρα. Η επαναφορά των οικοτόπων με το πέρας της επένδυσης στη φυσική τους κατάσταση είναι σχεδόν αδύνατη.

8) Τα τοξικά απόβλητα (κάδμιο, αρσενικό, υδράργυρος) που παραμένουν στο έδαφος και στα νερά  δεν απομακρύνονται ούτε με τριτοβάθμιους καθαρισμούς νερού.


Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει»
Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας
Οικολόγοι – Πράσινοι
Σταθμός Περίθαλψης Αγρίων Ζώων και Πτηνών

Βόλος 29/4/06

Μανόλης Τσαντάκης
Επισκέπτης , 2006-05-03 12:33:36
Το κακό πρέπει να κτυπηθεί από την ρίζα του. Αν δεν αντιληφθούν οι κυβερνώντες μας και οι ασκούντες εξουσία τον επερχόμενο κίνδυνο από την καταστροφική αυτή μάστιγα των γκολφ που εντέχνως σχεδιάζεται από το "λόμπι των γκολφ" στα πιο όμορφα και παρθένα μέρη της Ελλάδας, φοβάμαι πως οι ισορροπίες σύντομα θα ανατραπούν και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας θα γνωρίσει την μεγαλύτερη καταστροφή στο όνομα της παραπλανητικής «αειφόρου ανάπτυξης» συντελώντας έτσι και στο μεγαλύτερο ξεπούλημα γης στην ιστορία μας.

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Κυριακή, 30 Απρίλιος 2006 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 315 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55086254
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.