ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 06 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ- ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Μειονότητες - Ρατσισμός
Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης , Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2006

Επειδή εμείς πιστεύουμε ότι κάθε μέρα είναι  Ημέρα Κατά της Βίας, το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης- Ελλάδος, καλεί την πολιτεία να στηρίξει τα άτομα που η ζωή τους και η προσωπική τους εξέλιξη βιάζονται από χτυπήματα, προσβολές και απειλές σε καθημερινή βάση.

Καλούμε την πολιτεία να θεσπίσει νομικό καθεστώς αναγνώρισης των εγκλημάτων που τελούνται μέσα στην οικογένεια και την συμβίωση, για να μπορέσει η οικογένεια να είναι ο ασφαλής χώρος ανάπτυξης των ενηλίκων και των ανηλίκων που όλοι χρειαζόμαστε.

Οι ελλείψεις σε νομοθεσία και θεσμούς υποχρεώνουν σήμερα χιλιάδες γυναίκες και παιδιά κατά κύριο λόγο, αλλά και άνδρες, όλων των ηλικιών και των τάξεων, να βιώνουν απαράδεκτες συνθήκες επιβίωσης.

Τα θύματα σιωπούν. Μόνο μερικά τολμούν να επικοινωνούν και οι 3.200 περιπτώσεις που διαχειρίστηκε και κατέγραψε η Γραμμή ΣΟΣ αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφισβήτηση το μέγεθος του προβλήματος.

- Χρειαζόμαστε: Πρόληψη της βίας μέσα από την  εκπαίδευση. Θεραπεία του βίαιου θύτη.

- Χρειαζόμαστε: Περιοδική και συνεχή επιμόρφωση όλων των επαγγελματιών που ασχολούνται με θύματα και θύτες, όπως, δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, αστυνομικών, κοινωνικών λειτουργών, γιατρών, εκπαιδευτικών.

- Χρειαζόμαστε: Νομοθεσία άμεσης απομάκρυνσης του δράστη και φροντίδας, νομικής ψυχολογικής και κοινωνικής του θύματος. Θεσμό στελεχωμένο κατάλληλα, όπως αυτόν του Οικογενειακού Δικαστηρίου.

Σήμερα, το ΔΓΕ στηρίζει τα θύματα βίας με τις Γραμμές ΣΟΣ, τον Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών και παιδιών τους και το Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης κι Επαγγελματικής Επανένταξης.

Ευχαριστούμε όλους όσους με την προσωπική τους προσφορά εθελοντικής εργασίας, οικονομική στήριξη, πολιτική και κοινωνική συμπαράσταση, έκαναν δυνατή την λειτουργία των δομών μας.

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ 2005

Συνεχίζοντας την παράδοση των δυο προηγούμενων ετών δίνεται στην δημοσιότητα  η έκθεση στατιστικών λειτουργίας της γραμμής ΣΟΣ «Δίπλα Σου»  για το 2005. Το πρώτο και πιο βασικό που πρέπει να αναφερθεί σχετικά με την έκθεση είναι τα μηδενικά ποσοστά , σε κάθε διάγραμμα, του μήνα Αυγούστου επειδή ακριβώς  η γραμμή απαντούσε μόνο με εθελόντριες και δεν κατέγραψε κλήσεις.

Αυτό που επίσης πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι λαμβάνουμε ως αληθή τα λεγόμενα αυτού καλεί στην γραμμή. Τα στοιχεία που παραθέτουμε  δίνουν εικόνα στον βαθμό που έχουμε πληροφορίες για κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις. Δεχόμαστε την άποψη των ατόμων που καλούν στο κατά πόσο θεωρούν τους εαυτούς τους θύματα κακοποίησης ή όχι, εκτός αν υπάρχει πληροφόρηση στην συνέχεια που αποδεικνύει το αντίθετο.
 
1. Κλήσεις προς την Γραμμή ΣΟΣ.

Η ΣΟΣ Γραμμή «Δίπλα Σου» το 2005 δέχθηκε 1237 νέα περιστατικά, πέρα από τις επαναληπτικές κλήσεις για προηγούμενα. Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί σε αριθμό ατόμων που αντιμετωπίζουν  άμεσα αλλά και μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας ζητήματα  ενδοοικογενειακής βίας. Από τον Ιανουάριο του 2005 μέχρι και τον Αύγουστο ο αριθμός μηνιαίων κλήσεων κινήθηκε πάνω από τις εκατό (100) όπως  φαίνεται και στο διάγραμμα 1. Τον Αύγουστο το ποσοστό ήταν μηδενικό επειδή η γραμμή δεν κατέγραψε λόγω μερικής ανταπόκρισης με εθελόντριες. Τον Σεπτέμβριο οι κλήσεις πέφτουν κάτω από εκατό, αλλά τον Νοέμβριο  έφτασαν τις  104.
 
Φίλε ταξιδιώτη του διαδικτύου,

Αν έχεις κοινωνικές ευαισθησίες   

Εάν πιστεύεις ότι δεν πρέπει να τα περιμένουμε  όλα από την πολιτεία μένοντας αμέτοχοι                                     

Αν κάποιες φορές θα 'θελες να προσφέρεις άμεση  στήριξη σε κοινωνικές οργανώσεις, χωρίς οικονομικό κόστος για σένα τότε η πρόταση μας είναι:

Κάνε ένα κλίκ και μπες στην ιστοσελίδα του Act Click. Με μία απλή εγγραφή στο news letter του Act Click θα μας βοηθήσεις. Οσο περισσότερους φίλους αποκτήσει η οργάνωση μας, τόσο μεγαλύτερο μερίδιο οικονομικής στήριξης θα έχει απο τον 'κουμπαρά' των χορηγών.

Σ' ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη σου!

Για το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης

http://www.enow.gr

Κάνε τώρα την εγγραφή σου και βοήθησε το έργο μας

Εάν θέλετε να δείτε περισσότερα για το έργο μας πατήστε εδώ http://www.enow.gr/index.asp

Τι είναι το Act Click και τι προσφέρει.

Το Act Click είναι ο νέος τρόπος για να στηριχθούν οικονομικά (αλλά και σε φήμη) τα προγράμματα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), με σπόνσορες - υποστηρικτές τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Εσύ  θα κάνεις  μόνο ένα κλικ. Χωρίς καμία χρέωση ή άλλη υποχρέωση.

Είναι απλό!!

Κάνοντας κλικ με το ποντίκι πάνω στο δεσμό ( link ) της ΜΚΟ που σε συγκινεί, θα σου ζητηθεί να γραφτείς ΔΩΡΕΑΝ στο Act Click  και θα λαμβάνεις περιοδικά  news letter με e-mails . Αυτά θα έχουν τα νέα της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης που σ' ενδιαφέρει και έτσι θα μαθαίνεις τα πάντα γι' αυτήν και παράλληλα διαφημιστικά μήνυματα απο τους χορηγούς. Αυτοί έχουν αναλάβει, κάθε φορά που θα κάνεις accept  στο news letter  που θα παίρνεις απο το Act Click να καταβάλουν την μονάδα που σου αναλογεί στο σωματείο που επιθυμείς.Δεν μεσολαβεί ούτε πιστωτική κάρτα, ούτε κάποια εγγραφή σε επαναλαμβανόμενο πρόγαρμμα στήριξης.Με άλλα λόγια κάθε επισκέπτης του ίντερνετ θα μπορεί να στηρίξει τον σκοπο που τον συγκινεί με τα χρήματα του χορηγού, κάνοντας μόνο ένα κλικ! Αν πολλαπλασιάσεις την μονάδα αυτή με τους πολλούς παραλήπτες των news letter, θαν δείς ότι πολλοί άνθρωποι μαζί μπορούν να κάνουν πολλά! Εσύ δεν χρεώνεσαι απολύτως τίποτα, οπότε θα ήταν καλή ιδέα να πείς και στους κάποιους φίλους σου να γραφτούν και να στηρίξουν ένα Φιλανθρωπικό φορέα, κυριολεκτικά με τα χρήματα των άλλων.

Το Act Click είναι ο δικτυακός τόπος προσφοράς και αλληλεγγύης στον ευαισθητοποιημένο πολίτη και στις ΜΚΟ.

Αυτή η πρωτοβουλία του Act Click  βοηθάει πρώτα απ' όλα τις ΜΚΟ, οι οποίες πάντα έχουν ανάγκη απο χρήματα.

Συνήθως μια ΜΚΟ δαπανά μέρος των χρημάτων που λαμβάνει απο το κράτος ( όταν συμβαίνει αυτό ) ή απο ιδιώτες για να δημιουργήσει ένα μήνυμα ή ένα κανάλι στήριξης. Παράδειγμα οι κάρτες και τα τετράδια της Unisef , τα τηλεοπτικά σποτάκια και οι καταχωρήσεις στον τύπο της Greenpeace και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Τώρα μιά ΜΚΟ δεν δαπανά τίποτα απολύτως. Δεν τυπώνει κάρτες και δεν ξοδευεται σε καταχωρίσεις, που φέρνουν κύρος αλλά είναι και αμφίβολου πραγματικού αποτελέσματος.

Επίσης, το Act Click  δεν επιλέγει ποιες ΜΚΟ θα περιλάβει, οπότε κάθε ΜΚΟ, ακόμα και μικρή, μπορεί να λάβει τη στήριξη σας μέσα απο το Act Click  , αρκεί να το θελήσει η ίδια , έχοντας σαν βασική προυπόθεση την ορθή νομική της υπόσταση. Σημειώστε  ότι ούτε η εταιρεία-χορηγός επιλέγει τις ΜΚΟ που θα στηριχθούν απο τα χρήματα της, ενώ ο κανόνας θέλει τους χορηγούς να επιλέγουν τον Φιλανθρωπικό φορέα ή την ΜΚΟ που θα στηρίξουν να μην χαλάει το προφίλ τους.

Στο Act Click παίζουν όλοι, με πρωταγωνιστή εσένα!

Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να στηρίξουν τον αγώνα μιας ΜΚΟ, αλλά έχουν συνδέσει τη στήριξη σε μια  ΜΚΟ με την απόσταση, με την δύσκολη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, με την απαίτηση ελευθέρου χρόνου (που δεν υπάρχει) και την οικονομική ευμάρεια (που επίσης δεν είναι χαρακτηριστική κάθε νοικοκυριού). Ειδικά όσον αφορά το τελευταίο, ο επισκέπτης -και τώρα μέλος του Act Click- δεν αισθάνεται μειονεκτικά καθώς δεν κρίνεται από το ποσό που δίνει. Όπως και να έχει, στη χώρα μας δύσκολα να ανέβαινε τα σκαλιά μιας ΜΚΟ για να δώσει 3 ή 5 Ευρώ, αν μόνο τόσα χρήματα ήθελε ή μπορούσε να δώσει.

Συμπτωματικά, αυτό είναι χρήσιμο και στις επιχειρήσεις, ειδικά του μικρού και μεσαίου μεγέθους, που μπορούν να μπούν στο σύστημα των χορηγιών, χωρίς να δαπανήσουν τεράστια ποσά και χωρίς να έχει απώλεια ( φύρα ) η χρηματική προσφορά τους.

Μέχρι τώρα, μόνο πολύ μεγάλες επιχειρήσεις έκαναν κάποια χορηγία και αυτό με θεαματικά μέσα, πχ με χρηματοδότηση κονσέρτων στο Μέγαρο Μουσικής ή εμφανίσεων ( φανέλα) ποδοσφαιρικών  ομάδων. Το πόσο αύξησε τις πωλήσεις της μια εταιρεία διοργανώνοντας ένα κονσέρτο δεν μπορεί να μετρηθεί. Το πόσα κλικ κάνατε εσείς και πόσα χρήματα έλαβε ο Φιλανθρωπικός σκοπός που σας συγκινεί είναι σίγουρα μετρήσιμο. Εξ' άλλου γι' αυτήν ακριβώς την διαφάνεια το Act Click ανέθεσε την πιστοποίηση απόδοσης των χρημάτων προς ΜΚΟ  ( χωρίς να είναι υποχρεωμένο ), στο μεγαλύτερο και έγκυρο Σώμα Ορκωτών Λογιστών  ΣΟΛ ΑΕ. Γιατί εμείς οι άνθρωποι του Act Click πιστεύουμε ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά πρέπει και να φαίνεται!

Οπότε και μια μικρομεσαία εταιρεία δεν έχει καμία δυσκολία να ανακαλύψει την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη και να στηρίξει με το δικό σου κλικ την ΜΚΟ της επιλογής σου.

Κάντε κλικ στο Act Click !

Διέδωσε το!
 
τηλ επικοινωνίας  210 8071220
email 
info@actclick.com     
http://www.actclick.com

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 207 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58233629
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.