ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τρίτη 29 Νοέ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ευρεία η συμπαράσταση στους δικαζόμενους για το σκάνδ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Δάση
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ /Συνασπισμός Των Πολιτών , Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2006

Σκάνδαλο Πόρτο Καράς:
Στις 11 Απριλίου η δίκη με τον Στέγγο
Δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα 5.4.06 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη δίκη που πραγματοποιείται στις 11 Απριλίου στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά από μήνυση του ιδιοκτήτη του Πόρτο Καράς Κ. Στέγγου εναντίον του νομαρχιακού συμβούλου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου και των δημοτικών συμβούλων Σιθωνίας Χαλκιδικής Τάσου Τζίμου και Στέλιου Χαραλαμπίδη, για συκοφαντική δυσφήμηση των ανώνυμων εταιρειών του, επειδή τον είχαν καταγγείλει για αυθαιρεσίες και εξαγορά συνειδήσεων.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και οι Ιωάννης Παπαγιάννης, νομικός –περιβαλλοντολόγος, Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, καθηγητής ΑΠΘ, πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, Νίκος Παυλίδης, γραμματέας του Συνασπισμού Α’ Θεσσαλονίκης και Ιωάννης Λεμπετλής, νομαρχιακός σύμβουλος της παράταξης Χατζησάββα (ΠΑΣΟΚ).

Ήδη έχουν δοθεί 3 αναβολές της δίκης μέσα στο 2005, με αίτημα των δικηγόρων του Στέγγου. Οι κατηγορούμενοι υποβάλλονται σε ταλαιπωρία, όπως και οι μάρτυρες υπεράσπισης, συνολικά 10 άτομα μαζί με τους δικηγόρους, που κατεβαίνουν και πάλι στην Αθήνα, επειδή το επέλεξε ο μηνυτής, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση για απάτες στο Χρηματιστήριο.

Ευρεία συμπαράσταση στους δικαζόμενους

Ήδη 83 φορείς και οργανώσεις πολιτικές, κοινωνικές, οικολογικές και περιβαλλοντικές και εκατοντάδες ενεργοί πολίτες, ευρωβουλευτές, στελέχη ΜΚΟ, πρόσωπα της επιστήμης, της τέχνης, της αυτοδιοίκησης κτλ από όλους τους πολιτικούς χώρους, έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους.

Το κείμενο των υπογραφών συμπαράστασης μπορεί να το βρει κανείς και στην ιστοσελίδα www.ecology-salonika.org

Μερικές δηλώσεις:

«Η τροπολογία που προωθούσε η επιχείρηση, είχε σκοπό, εάν τελικά ψηφιζόταν από τη Βουλή, να μηδενίσει τα νομικά εμπόδια που αναφέρονταν στον δασικό χαρακτήρα της περιοχής και στις πολεοδομικές ρυθμίσεις, προκειμένου να υλοποιήσει εκτεταμένη οικιστική δόμηση, με την παραγωγή μαζικών κατοικιών στην περιοχή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ. Η τροπολογία αναφέρεται στο δικτατορικό διάταγμα 69/1968, που έλεγε ότι η έκταση αυτή «παύει να χαρακτηρίζεται εν όλω ή εν μέρει δασική», διάταξη που είναι όμως αντισυνταγματική κατά το άρθρο 24 του Συντάγματος του 1975. Οι Οικολογικές οργανώσεις δεν μπορούσαν παρά να σταθούν απέναντι, όπως και σε μια σειρά από προσπάθειες να χτιστούν τα δάση στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο νομικός και στέλεχος των Οικολογικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης κ. Ι. Παπαγιάννης.

«Αυτό που κάναμε ήταν απλώς η υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος, ακριβώς γιατί για το σκοπό αυτό μας εξέλεξαν οι πολίτες», είπε ο κ. Μ. Τρεμόπουλος. «Τη διαπίστωσή μας ότι “υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια του ιδιοκτήτη να εξαγοράσει συνειδήσεις”, την είχε κάνει όλη η Ελλάδα. Στη δίκη αυτή δικάζονται όσοι έχουν αγωνιστεί συγκεκριμένα ενάντια στα συμφέροντα, για την υπεράσπιση του μέλλοντος της περιοχής και την αξιοπρέπειά τους».

«Πρόκειται για πολιτική δίκη, όπου διώκεται η ελεύθερη έκφραση. Βρισκόμαστε σε μια φάση θεοποίησης της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και η δίκη αποτελεί επίδειξη πολιτικής ισχύος από μια επιχείρηση που ευνοήθηκε εδώ και δεκαετίες από όλα τα καθεστώτα», δήλωσε ο δικηγόρος κ. Κ. Παπαδάκης.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι εναντίον του συγκεκριμένου επιχειρηματία ειπώθηκαν χειρότερα πράγματα εκείνη την περίοδο αλλά μήνυση έκανε μόνο στους τρεις. Γι’ αυτό έχουμε και κατάχρηση δικαιώματος», τόνισε η δικηγόρος κ. Ελεάνα Ιωαννίδου.

«Ο κ. Τρεμόπουλος εξέφερε τις συγκεκριμένες δηλώσεις σε μία στιγμή όπου η ελληνική κοινωνία παρακολουθούσε συγκλονισμένη την αποκάλυψη των συνθηκών ψήφισης μίας τροπολογίας, η οποία, παρακάμπτοντας τη συνταγματική προστασία των δασών, παραχωρούσε τη δυνατότητα οικιστικής εκμετάλλευσης μίας αμιγώς δασικής περιοχής σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η οξύτητα των εκφράσεών του, με δεδομένες τις περιστάσεις υπό τις οποίες διατυπώθηκαν και το πολιτικό κλίμα των ημερών, ήταν συνέπεια της συνεπούς υπεράσπισης του δάσους απέναντι σε προκλητικές μεθοδεύσεις άρσης της προστασίας των δασών της χώρας. Διατυπώθηκαν στο πλαίσιο μιας δημόσιας κριτικής και ενός δημόσιου πολιτικού διαλόγου, απευθυνόταν σε δημόσια πρόσωπα και πάντως σε πράξεις και ενέργειες προσώπων που είχαν γίνει δημόσια γνωστά», τόνισε ο κ. Αντώνης Μανιτάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου.  

«Η συγκεκριμένη ποινική δίωξη αφορά ουσιαστικά τις ιδέες και τις απόψεις των κατηγορουμένων ως προς ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα του δημόσιου βίου, που είχε απασχολήσει το σύνολο της κοινής γνώμης κατά το χειμώνα του 2004. Γνωρίζοντας, ειδικότερα, τους πολύχρονους αγώνες του Μιχάλη Τρεμόπουλου για την προστασία του περιβάλλοντος, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι τα κίνητρά του είχαν αμιγώς πολιτικό και ιδεολογικό χαρακτήρα. Διαφωνώ ριζικά με κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής κριτικής, καθώς μια ενδεχόμενη εξάπλωση τέτοιων πρακτικών φίμωσης του ελεύθερου λόγου έρχεται αναμφίβολα σε αντίθεση με τα ίδια τα θεμέλια ενός δημοκρατικού πολιτεύματος», είπε ο κ. Φώτης Κουβέλης, δικηγόρος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η προσπάθεια του Μιχάλη Τρεμόπουλου και των άλλων στελεχών της αυτοδιοίκησης ήταν να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον και να ελέγξουν τις παρανομίες. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, με μηνύσεις και αγωγές να επιχειρείται η φίμωση και να απαξιώνεται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Δυστυχώς όμως τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν παρόμοια κρούσματα ενάντια σε δημοσιογράφους και εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Τελίδης.

«Η δίωξη ευαίσθητων πολιτών με μακρά θητεία στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος, όπως ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, εξοργίζει κάθε πολίτη που βλέπει να ευνοούνται καταπατητές και κερδοσκόποι, με την ανοχή και τη σύμπραξη της προηγούμενης και νυν κυβέρνησης. Είναι απαράδεκτο, αντί για εύσημα, να εισπράττουν απειλή καταδίκης», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Τάσος Κουράκης.

«Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος υπερασπίστηκε το αυτονόητο. Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον υπερβολική η μήνυση εναντίον του, γιατί είναι γνωστός για τους πολύχρονους αγώνες και την ευαισθησία του στα θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής. Έχει τη συμπαράσταση όλων μας και ευχόμαστε αυτή η δίκη να ενδυναμώσει τη διάθεσή του για νέους αγώνες», δήλωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόρης Χατζησάββας.

«Η δίκη είναι πολιτική, γιατί ο Μ. Τρεμόπουλος όχι μόνο δεν συκοφάντησε κανένα αλλά με πολιτικούς όρους κατέδειξε τις πολικές ευθύνες και τη διαπλοκή που υπήρξε. Πρόκειται για προσπάθεια συνολικής δίωξης της αντίληψης που υπερασπίζεται το περιβάλλον από τις προσπάθειες του συστήματος και εκείνων που πλουτίζουν σε βάρος του δάσους», δήλωσε ο κ. Νίκος Παυλίδης, γραμματέας του Συνασπισμού Α’ Θεσσαλονίκης.

«Πρόκειται για μια δίωξη ενάντια στην έκφραση ιδεών και απόψεων για ένα θέμα που βρίσκεται εδώ και χρόνια σε εκκρεμότητα, λόγω της ατολμίας των κυβερνήσεων να προστατέψουν το περιβάλλον. Διαφωνώ με κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της κριτικής και ειδικά της πολιτικής. Γνωρίζοντας τους αγώνες του Μ. Τρεμόπουλου, θεωρώ ότι η κριτική που έχει ασκήσει σε οποιοδήποτε επίπεδο, έχει καθαρά ιδεολογικοπολιτικό χαρακτήρα και κανένα άλλο κίνητρο», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν το κείμενο συμπαράστασης είναι και οι:

Daniel Con Bendit, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ευρωβουλευτής Green Group
Hamstra Arend, γραμματέας της FYEG (Ομοσπονδία Νέων Πράσινων της Ευρώπης)
Monica Franssoni, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ευρωβουλευτής Green Group
Butikofen Reinhard, Γραμματέας των Γερμανών Bundis90/ Die Grunen
Voynet Dominique, γερουσιαστής -Γαλλία
Cande Claudio, ευρωβουλευτής Green Group
Belireud Ivan, ευρωβουλευτής Green Group
Jonckheer Pierre, ευρωβουλευτής Green Group
Romero Raul, ευρωβουλευτής Green Group -Ισπανία
Relecce Hans, ευρωβουλευτής Green Group
Turnes Claude, ευρωβουλευτής Green Group
Schlyter Carl, Ευρωβουλευτής Green Group -Σουηδία
Dede Abdulhalim, Δημοσιογράφος /Azinlikca Κομοτηνής
Αβραμίδης Στάθης, αντινομάρχης Θεσσαλονίκης
Αλεξιάδης Μένιος, πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς
Αλιφέρη Στέλλα, πρώην βουλευτής ΣΥΝ, δημοτική παράταξη «¶ρωμα Πόλης»
Αλμπάνης Γιάννης, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα 
Βερούλη ¶ννα, νομαρχιακή σύμβουλος Αθηνών
Βωβού Σίσσυ, μέλος Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών 
Γκαργκάνας Πάνος, ΣΕΚ
Δωροβίνης Βασίλης, αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Θεοδωρακοπούλου Νατάσα, Πολιτική Γραμματεία ΣΥΝ
Καραβέλας Δημήτρης, διευθυντής WWF Hellas –Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση
Κατσίκης Βασίλης, σκηνοθέτης
Κορωνάκης Τάσος, Γ. Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΝ, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ 
Κουβέλης Φώτης, δικηγόρος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Κουράκης Νίκος, μέλος ΔΣ Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
Κουράκης Τάσος, καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ, δημ. σύμβουλος Θεσ/νίκης, «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας»
Κωνταντίνου Πέτρος, Πρωτοβουλία Γένοβα 2001
Κορωνάκης Τάσος, Γ.Γ. Νεολαίας ΣΥΝ, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Λαζαρίδης Χαράλαμπος, Καθηγητής Α.Π.Θ.
Λαζαρίδου Μαρία, Καθηγήτρια Ζωολογίας ΑΠΘ
Λιοναράκης Νικήτας, Δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος Greenpeace
Μανδραβέλης Πάσχος, δημοσιογράφος
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Πρόεδρος Γ΄ ΕΛΜΕΘ
Μήτσιου Θανάσης, πρόεδρος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσ/νίκης
Μίχας Γιάννης, Νομάρχης Πειραιά
Μουσουλιώτης Χρήστος, δημοσιογράφος
Μποτόπουλος Κώστας, συνταγματολόγος, μέλος της Επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ.
Μπαλαούρας Μάκης, εφημερίδα Εποχή 
Νάντσου Θεοδώρα, στέλεχος WWF –Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση
Νταβανέλος Αντώνης, δημοσιογράφος, ΔΕΑ
Οικονομόπουλος Γιώργος, γιατρός φαρμακευτικών εξαρτήσεων
Παπαγιαννάκης Μιχάλης, μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ
Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Τραπεζοϋπάλληλος-Γραμματέας Δικτύου Κοινων. Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, μέλος Π.Γ. του ΣΥΝ
Σαλπιγκτής Κρίτων, πολιτικός μηχανικός, συγγραφέας
Σηφακάκης Γιάννης, Συμμαχία «Σταματήστε τον Πόλεμο»
Σπηλιοπούλου Μάγδα, υπεύθυνη τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ
Στάγκος Πέτρος, καθηγητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. 
Στράτης Ιωάννης, καθηγητής Α.Π.Θ.
Τελίδης Χρήστος δημοσιογράφος
Τζόλλας Μιχάλης, αντινομάρχης Θεσσαλονίκης
Τσέτση Βούλα, Γραμματέας Πράσινων του Ευρωκοινοβουλίου
Φελέκης Γιάννης, ΟΚΔΕ, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Χαρίτου-Φατούρου Μίκα, Ομ. Καθηγήτρια ΑΠΘ
Χατζησάββας Γρηγόρης, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Χρηστάκης Χρήστος, αντιδήμαρχος Ελευσίνας
Ψωμιάδης Διονύσης, αντινομάρχης Θεσσαλονίκης

Ακολουθεί το κείμενο συμπαράστασης και ο κατάλογος των μέχρι στιγμής υπογραφών:

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο συμπαράστασης, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο νομαρχιακός σύμβουλος και ιδρυτικό στέλεχος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος δικάζεται για άλλη μια φορά από εκείνα ακριβώς τα συμφέροντα που ευθύνονται για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και την καταστροφή του περιβάλλοντος της χώρας μας.

Είναι φανερό ότι στις 10 Μαΐου, που ο Μ. Τρεμόπουλος δικάζεται με συγκατηγορούμενους τους δημοτικούς συμβούλους Σιθωνίας Τάσο Τζίμο και Στέλιο Χαραλαμπίδη, μετά από μήνυση του ιδιοκτήτη του Πόρτο Καράς Κ. Στέγγου για συκοφαντική δυσφήμηση των ανώνυμων εταιρειών του, δικάζεται το ίδιο το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και του δημόσιου ελέγχου από τους ενεργούς πολίτες.

Από όλη εκείνη την περσινή δημόσια κατακραυγή εναντίον των μεθοδεύσεων των Στέγγου-Πάχτα κ.α. πολιτικών προσώπων γιατί παρέβησαν τα πολιτικά ήθη, υπάρχει κίνδυνος αυτό που θα μείνει ως συμπέρασμα με τη δίκη αυτή να είναι πως τελικά οι τρεις σημερινοί κατηγορούμενοι είναι αυτοί που ευθύνονται, επειδή ακριβώς υποστήριξαν το αυτονόητο: ότι δηλαδή ο επιχειρηματίας αυτός, που πρόσφατα καταδικάστηκε γιατί πλούτισε παράνομα στο Χρηματιστήριο, έχει εξαγοράσει συνειδήσεις για να προωθήσει τα συμφέροντά του, συσπειρώνοντας όμως απέναντί του όσους έχουν αγωνιστεί για την υπεράσπιση του μέλλοντος της περιοχής και την αξιοπρέπειά τους.

Επιπλέον, απορρίπτουμε κάθε δίωξη λειτουργών της Αυτοδιοίκησης, όταν εκφράζουν μάλιστα αξιολογικές κρίσεις στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι σαφές ότι επιλέχθηκαν ως στόχοι άτομα που μοναδική τους επιδίωξη είχαν την προστασία της ποιότητας ζωής και των δασών καθώς και την υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος.

Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στις 10 Μαΐου δεν μπορεί παρά να είναι η πανηγυρική αθώωση των κατηγορουμένων.
      
Δικά τους κείμενα συμπαράστασης έχουν στείλει:

Φορείς:
1. ΕΝΑΕ –Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων
2. Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (European Green Party)
3. Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης 
4. Οικολόγοι Πράσινοι
5. Τμήμα Δικαιωμάτων του Συνασπισμού
6. Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση -Π.Ε.Κ.Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας
7. Πανελλήνιο Δίκτυο οικολογικών Οργανώσεων –ΠΑΝΔΟΙΚΟ
8. Δίκτυο «Μεσόγειος SOS»
9. Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων 
10. Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης ¶γριων Ζώων και Πουλιών 
11. Επιτροπή Φορέων Χανίων Ενάντια στο Ξεπούλημα των Αγ. Αποστόλων
12. AKOA
13. Παγκρήτιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων

Προϋπογράφουν το κείμενο συμπαράστασης:

Α. Φορείς:

1. Ecocrete, το βήμα των Οικολογικών και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κρήτης
2. Αγροπεριβαλλοντική Ομάδα Βιοκαλλιεργητών Δ. Ελλάδας
3. Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
4. Αρκτούρος
5. Αυτενεργός, ηλεκτρονική εφημερίδα
6. ΒΙΟ.ΖΩ- Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών «ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ»
7. Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας»
8. Δημοτική Κίνηση Πειραιά «Το λιμάνι της αγωνίας»
9. Δίκτυο «Μεσόγειος SOS»
10. Δίκτυο κινήσεων για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα
11. Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης  
12. Έλληνες Οικολόγοι Χωρίς Σύνορα
13. Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης ¶γριων Ζώων και Πουλιών
14. Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
15. Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορ. Ελλάδας
16. Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ζακύνθου
17. Ένωση Πολιτών Σύρου για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό
18. Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη
19. Ηλιόσποροι (Νέοι Πράσινοι), Εναλλακτικό Δίκτυο Ενημέρωσης για την Πολιτική και Κοινωνική Οικολογία
20. Καλλιστώ –Περιβαλλοντική Οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση
21. Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και μη Βία «Αντιγόνη»
22. Κινηματογραφική Λέσχη Ζακύνθου
23. Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη
24. Κοινωνικό Φόρουμ Θεσσαλονίκης
25. Νομαρχιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης «Οικολογία -Αλληλεγγύη /Συνασπισμός των Πολιτών»
26. Νομαρχιακή Κίνηση Ιωαννίνων «Κόκκινη -Πράσινη Παρέμβαση»
27. Νομικοί Περιβάλλοντος
28. Οικολογική & Πολιτιστική Κίνηση Αλοννήσου
29. Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
30. Οικολογική Κίνηση Δήμου Χορτιάτη
31. Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
32. Οικολογική Κίνηση Κοζάνης 
33. Οικολογική Κίνηση Πάτρας 
34. Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
35. Οικολογική Ομάδα Καρπενησίου
36. Οικολογική Ομάδα Κοινωνικής ¶μυνας
37. Οικολογική Ομάδα Σητείας
38. Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου Κρήτης
39. Οικολογική Πρωτοβουλία Γέφυρας
40. Οικολογική Πρωτοβουλία Δήμου Φοίνικα
41. Οικολογική Πρωτοβουλία Ορεινού Δήμου Μακρύ Γιαλού 
42. Οικολογική Πρωτοβουλία Χαλκιδικής
43. Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων
44. ΟΚΔΕ
45. Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Ν. Θεσσαλονίκης
46. Πανελλήνιο Δίκτυο κατά των μεταλλαγμένων
47. Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου
48. ΠΕΒ-Πανελλήνια Ένωση Βιολόγων
49. ΠΕΕΚΠΕ- Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - τμ. Κεντρικής Μακεδονίας
50. Περιβαλλοντική Α.Μ.Κ. Εταιρία «ΑΓΕΛΑΟΣ» Ναυπάκτου
51. Περιβαλλοντική Ομάδα Κυκλάδων «ΓΑΙΑ»
52. Περιβαλλοντική Ομάδα Πανεπιστήμιου  Κρήτης –Ρέθυμνο
53. Περιβαλλοντική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης «Γείωση» –Χανιά
54. Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας
55. Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας
56. Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου
57. Πολιτιστική Γέφυρα
58. Πρωτοβουλία Γένοβα 2001
59. Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Ζάκυνθο 
60. Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
61. Σύλλογος για την Προστασία των Κοινών Αγαθών   
62. Σύλλογος Κατελειού για τη Μελέτη και Προστασία της Θαλάσσιας και Χερσαίας Ζωής, Κεφαλονιά
63. Σύλλογος Κατοίκων «Μικρό Έμβολο 2000»
64. Σύλλογος Κατοίκων Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου Ν. Κατιρλί  
65. Σύλλογος Κατοίκων Πεύκων «Οικόραμα» 
66. Σύλλογος Προώθησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και επίλυσης του ενεργειακού Κρήτης
67. Σύλλογος Φυσικής Υγιεινής- Σέρρες
68. Συνδικαλιστική Παράταξη «Αντεπίθεση των Εργαζομένων»
69. Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος
70. Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών 
 
Β. ¶τομα:

Daniel Con Bedit, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος
Monica Franssoni, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος
Hamstra Arend, γραμματέας της FYEG (Ομοσπονδία Νέων Πράσινων της Ευρώπης)
Cande Claudio, ευρωβουλευτής Green Group
Belireud Ivan, ευρωβουλευτής Green Group
Jonckheer Pierre, ευρωβουλευτής Green Group
Romero Raul, ευρωβουλευτής Green Group, Spain
Butikofen Reinhard, Γραμματέας των Bundis90/ Die Grunen
Relecce Hans, ευρωβουλευτής Green Group
Turnes Claude, ευρωβουλευτής Green Group
Voynet Dominique, γερουσιαστής -Γαλλία
Schlyter Carl, Πράσινος Ευρωβουλευτής -Σουηδία
Dede Abdulhalim, Δημοσιογράφος /Azinlikca Κομοτηνής
Giokaris Maria- Luiza, καθηγήτρια
Perea Costa Ana Maria, καθηγήτρια

Αβραμίδης Δημήτρης, καταστηματάρχης
Αβραμίδης Στάθης, αντινομάρχης Θεσσαλονίκης
Αβραμίδου Μαριέτα, οικονομολόγος
Αγραφιώτου Αρετή, εκπαιδευτικός
Αδάμ Νίκος, συνταξιούχος, Κοινωνικό Εργαστήρι του Φόρουμ Θεσσαλονίκης 
Αδαμίδης Κώστας, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Αδικημενάκη Μαρία, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Αθανασιάδου Μυρσίνη, εκπαιδευτικός, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΝ
Αλεβιζόπουλος Γιώργος, νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά
Αλεξανδρίδης Κυριάκος, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Αλεξιάδης Μένιος, πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς
Αλιφέρη Στέλλα, πρώην βουλευτής ΣΥΝ, δημοτική παράταξη «¶ρωμα Πόλης»
Αλμπάνης Γιάννης, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα 
Αλωπούδης Δημήτρης
Ανανιάδης Παναγιώτης, καθηγητής ΤΕΕ- Εσπερινού Γυμνασίου Πολυγύρου
Αναστασάκης Κώστας, ιστοσελίδα Τετραποδολογείν
Αναστασιάδης Σάββας, Έπαρχος Λαγκαδά
Αναστασόπουλος Τάσος, πανεπιστημιακός
Ανδριτσοπούλου Μαρία, Νοσηλεύτρια ΤΕ, παρασκευάστρια ΔΕ
Αντωνιάδης Μπάμπης, Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλίου
Αντωνίου Φωτεινή, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Αποστολάκος Γιάννης, γυμναστής
Αραμπατζής Γιάννης, βιοκαλλιεργητής
Αραμπατζής Θωμάς, πολιτικός μηχανικός
Αρβανιτάκη Αντρίκα, Υπάλληλος
Αρβανίτης Θωμάς, ελαιοχρωματιστής
Αργυρίου ¶γγελος, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Αρμάγου Μαρία, Μαθηματικός
Αρμένης Γιώργος, Ιχθυολόγος (Δ/νση Αλιείας Ζακύνθου)
Αρναουτέλης Σταύρος, ιδ. υπάλληλος 
Αρτεμιάδου Βασιλεία, υπ. Διδάκτωρ Βιολογίας
Ασλάογλου Νίκος, μέλος Γραμματείας ΠΑΝΔΟΙΚΟ
Αστράς Δ. Ηρακλής, Δικηγόρος, πρ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ιωλκού, Βόλος
Βαγιωνάκη Βάλια, νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων
Βαλιάνου Χριστίνα, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Βανάρδου Πάνος, εκπαιδευτικός
Βανταράκης Βαγγέλης, εφοριακός
Βαρβιάνης Νικόλαος, βιοκαλλιεργητής
Βασιλάκη ¶ννα, από Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
Βασιλάκη Μαρία, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσ/νίκης
Βασιλάκη Μαρία, μέλος Ομοσπονδίας Γονέων Θεσ/νίκης
Βασιλάκη Χαρά, από Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
Βασιλείου Ανδρέας, Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Βασίλη Νανά, μέλος Κομμουνιστική Ανανέωση
Βασιλιάδου Σοφία, εκπαιδευτικός, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΝ
Βερούλη ¶ννα, νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών
Βερύκοκκος Ελευθέριος, μέλος ΔΣ Περιβαλλοντικής Κίνησης Νάξου
Βιδάλης ¶ρης, γραφίστας
Βισβάρδης Πέτρος, βιοκαλλιεργητής
Βολιώτης Κώστας, εκπαιδευτικός, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας
Βουδούρης Kώστας, Λέκτορας ΑΠΘ
Βουδούρης Κωνσταντίνος, Λέκτορος ΑΠΘ
Βουζουνεράκη Ιωάννα, από Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
Βουνάτσος Φωκίων Δημήτρης, νομαρχιακός σύμβουλος Λέσβου
Βουτυράκης Μανόλης, Φυσικός-Περιβαλλοντολόγος, πρόεδρος Σ.Π.Α.Π.Ε.Κ.Ε.Ε.Κ.
Βωβού Σίσσυ, μέλος Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών 
Γαλάνη Παρασκευή, ελεύθερη επαγγελματίας
Γαρυπίδης Αναστάσιος, συνταξιούχος αξιωματικός
Γερόπουλος Γιάννης, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας
Γεωργόπουλος Αλέκος, αναπλ. καθηγητής ΑΠΘ
Γιάνναρη Νίκη, «Δίκτυο Γυναικών Θεσσαλονίκης»
Γιάννη Αικατερίνη, δικηγόρος
Γιαννιού Σουλτάνα, γεωπόνος
Γιαννίρης Ηλίας, Δρ ΕΜΠ πολεοδόμος χωροτάκτης, Παρατηρητήριο Ελεύθερων Χώρων
Γιάντση Δήμητρα, Ιδιωτική υπάλληλος
Γιόκα Πολύνα, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
Γιόκαρης Βασίλης, μηχανικός
Γιούλης Παναγιώτης, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
Γιώργος Περδίκης, Πρόεδρος ΠΕΕΚΠΕ Κ. Μακεδονίας
Γκαραγκούνη Ιωάννα, Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος,
Γκαργάνας Πάνος, ΣΕΚ
Γκουρτσογιάννη Μελίτα, αρχιτέκτων
Γουσέτης Διονύσης, πολ. μηχανικός, αρθρογράφος
Γούσιου Αικατερίνη, οικογεωργοπτηνοτρόφος
Γρηγοριάδης Παναγιώτης, ελεύθερος επαγγελματίας
Γριμάνης Κώστας, Βιολόγος
Γρίμπας Αλέκος, δικηγόρος
Δάγκας Αλέκος, επικ. καθηγητής Παιδαγωγικού Α.Π.Θ.
Δαλακούρα Κατερίνα, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Δαλαμάγκα Αντιγόνη, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
Δανιηλίδης Σίμος, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Θεσ/νίκης
Δανιηλίδης Σίμος, Δήμαρχος Συκεών
Δαρδαμανέλης Θρασύβουλος, βιολόγος, μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσ/νίκης
Δασκαλάκης Γιάννης, εκπαιδευτικός
Δασκαλάκης Παύλος, μέλος Οικολογικής Ομάδας Ιεράπετρας
Δάφφας Γιώργος, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Δεινόπαπα Λίζα, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Δελημπαλταδάκης Πολύδωρος, μέλος Οικολογικής Ομάδας Ιεράπετρας
Δεργιαδές Φίλιππος, δημοσιογράφος
Δημητρίου Όλγα, εκπαιδευτικός
Δημητρίου Κορίνα, ΜΚΟ «Συμφιλίωση», Κύπρος
Δημητρόπουλος Βασίλης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας
www.energynews.gr
Δημητρούδης Παναγιώτης, καθηγητής
Δημούλα Μαριγώ, βιοκαλλιεργητής
Διάκος Κώστας, δικηγόρος
Δίγκα Λιάνα, φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
Δίζη Πατσουρέα Μαρίνα, πρώην Βουλευτής Οικολόγων και Δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών
Δόδουρα Έφη, τραπεζικός
Δόδουρα Κατερίνα, δημόσια υπάλληλος
Δορδανάς Στράτος, ιστορικός
Δουμπιώτη Καίτη, εκπαιδευτικός
Δρίτσας Θόδωρος, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά
Δωροβίνης Βασίλης, αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Ελευθεριάδου Κυριακή, οικιακά
Ευαγγελινός Γιάννης, ναυτικός
Ευαγγελινού Δώρα, βιοκαλλιεργήτρια
Ευθυμιάδης Δημήτρης, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Ευσταθιάδου Δώρα, νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Ζαγγανά Ελένη, γεωλόγος
Ζαγκότση Αννα, αρχιτέκτων
Ζαμπέτογλου Αγγελική, καλλιτέχνης
Ζαμπέτογλου Ανδρέας, ζωγράφος
Ζαμπέτογλου Μάγδα, οικιακά
Ζδούκου Δέσποινα, καθηγήτρια Λυκείου
Ζδούκου Δέσποινα, μέλος Ομάδας «Γυναίκες στην Εκπαίδευση»
Ζήσης Γιάννης, μέλος Γραμματείας ΠΑΝΔΟΙΚΟ
Ζήσης Ξενοφών, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, δημοτικός υπάλληλος
Ζιώγας Γιάννης, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Ζουραράκης Νίκος, μέλος Οικολογικής Ομάδας Ιεράπετρας
Ζώτου Ελεονώρα, οικονομολόγος
Ζωχιός Γιάννης
Ζωχιός Αναστασιος Φοιτητής Οικ. Παν. Πειραιά
Ηλία Γαριφαλιά, φοιτήτρια
Ηλίας Κώστας, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Βόλου
Θεοδωρακοπούλου Νατάσα, Πολιτική Γραμματεία ΣΥΝ
Θεοδωρίδης Νάσος, διευθυντής Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης «Αντιγόνη»
Θεοδωρόπουλος Μιχάλης, Δίκτυο Μεσόγειο SOS
Θεοδωρόπουλος Σωτήρης, ακτιβιστής, οικολόγος
Θεοδώρου Γιάννης, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Ιατρού Σταύρος, νομαρχιακός σύμβουλος Αν. Αττικής
Ιφόγλου Ιωάννης, βιοκαλλιεργητής
Ιωαννίδου Ελένη, ιστορικός- δημοτικός υπάλληλος
Ιωαννίδου Όλγα, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής ΑΠΘ
Καβακόπουλος Αναστάσιος, παλαιοπώλης
Καδηγιαννάκη Ζηνοβία, δικηγόρος
Κακιπίτσης Παναγιώτης, βιοκαλλιεργητής
Καλαϊτζιδάκη Δώρα, υποψήφια διδάκτωρ
Καμπαγιάννης Θανάσης, μέλος ΣΕΚ
Καναβάς Δημήτρης, μελισσοκόμος
Κανάρη Ελένη, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Καπετανάκη Ελένη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου
Καπνιάς Δημήτρης, τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός
Καραβέλας Δημήτρης, διευθυντής WWF Hellas –Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση
Καραγιώργος Βαγγέλης, δημοσιογράφος, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Καραϊσκος Θανάσης, εκπαιδευτικός
Καραμέρης Γιάννης, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Λαμίας 
Καρανίκας Νίκος, ιδ. υπάλληλος
Καραντινός Γεράσιμος, Πρόεδρος Αγροπεριβαλλοντικής Ομάδας Βιοκαλλιεργητών Δ. Ελλάδας
Καραπιπέρη Ζωή, οικιακά
Καρασαββίδης Ιωάννης, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Καρασαββίδου Ελένη, εκπαιδευτικός,
Καρατζος Κίμων, μέλος Γραμματείας ΠΑΝΔΟΙΚΟ
Καριάτογλου Λευτέρης, Τετραποδολογείν
Καρπαδάκης Κώστας, ελεύθερος επαγγελματίας
Καρυάμης Θανάσης, επιχειρηματίας
Κασοπίδου Μαίρη, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Θεσ/νίκης
Καστρινάκη Ρούλα, αγροτουριστικές επιχειρήσεις
Κατή Πόπη, βιοκαλλιεργήτρια
Κατροτζανάκη Ειρήνη, από Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
Κατσαρέλης Κώστας, ιδ. υπάλληλος
Κατσίκης Βασίλης, σκηνοθέτης
Κάτσου Μαίρη, Γενική Γραμματέας Ομοσπονδίας Γονέων Θεσ/νίκης
Καφαλίδης Σπύρος, πρόεδρος Συλλόγου Φυσικής Υγιεινής- Σέρρες
Κεκελιάδης Κώστας, δημοσιογράφος
Κερσανίδης Στράτος, δημοσιογράφος
Κετογλίδου Δέσποινα, ειδ. Γραμματέας Ομοσπονδίας Γονέων Θεσ/νίκης
Κετογλίδου Δέσποινα, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσ/νίκης
Κιλεσσοπούλου Θεοδότα, κριτικός τέχνης
Κιρκινέ Ευαγγελία, νηπιαγωγός
Κιρκινέ Ευαγγελία, Ομάδα Γυναικών Θεσσαλονίκης
Κιτσίκης Κώστας, αρχιτέκτων
Κλιάπης Πέτρος, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής ΑΠΘ
Κλοκίτη Κυριακή, γεωπόνος
Κογκίδου Δήμητρα, αναπλ. καθηγήτρια Α.Π.Θ.
Κοκκίνου Εύα, Όμιλος Φίλων Βουνού & Θάλασσας
Κολοβού Ελισάβετ, περιβαλλοντολόγος
Κολτσίδα Κατερίνα, ιδ. υπάλληλος
Κονδοζήλα Ευαγγελία, μαθηματικός
Κοντός Γιάννης, μεταπτυχιακός φοιτητής Πανεπιστημίου του Λονδίνου
Κοραή Αδάμ, Σύλλογος Κατοίκων Μαρμαρά
Κορωνάκης Τάσος, Γ.Γ. Νεολαίας ΣΥΝ, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Κοτσιφάκης Θέμης, ειδικός γραμματέας Δ.Σ. ΟΛΜΕ Πολυγύρου
Κουβίδης Γιώργος, γιατρός
Κουζής Ιωάννης, πανεπιστημιακός
Κουκιάσας Βαγγέλης, Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Κουκουμπέσης Αθανάσιος, μουσικός
Κούλογλου Στέλιος, δημοσιογράφος
Κουράκης Νίκος, μέλος ΔΣ Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
Κουράκης Τάσος, καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ, δημ. σύμβουλος, επικεφαλής «Θεσσαλονίκης των Πολιτών και της Οικολογίας»
Κουρουπάκη Δέσποινα, Όμιλος Φίλων Βουνού & Θάλασσας
Κουτσουρής Αλέξανδρος, γεωπόνος
Κρασοπούλου Αλέκα, εκπαιδευτικός
Κριτή Ελένη, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Κυπριανίδου Ρούλα, ιδ. υπάλληλος
Κυπριανίδου Σοφία, ηθοποιός
Κυριαζής Κων/νος, αγρότης
Κυρίμης Χρήστος, Ε.Ε.Δ.Ι.Π./ Εργαστήριο Κτηνιατρικής ΑΠΘ
Κυρκίτσος Φίλιππος, Δρ. Περιβαλλοντολόγος, πρόεδρος Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης
Κωνσταντάτος Χάρης, Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Κωνταντίνου Πέτρος, Πρωτοβουλία Γένοβα 2001
Κώστα Αικατερίνη, φοιτήτρια
Κωσταντίνου Γιώργος, τραπεζικός υπάλληλος
Κώστας Δημήτριος, φαρμακοποιός
Λαδικός ¶κης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζακυνθίων
Λαζαράτου Μελίτα, Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Λαζαρίδης Βύρων, ψυχίατρος
Λαζαρίδης Χαράλαμπος, καθηγητής Α.Π.Θ.
Λαζαρίδου Μαρία, καθηγήτρια Ζωολογίας ΑΠΘ
Λαζαρίδου Παυλίνα, οικονομολόγος
Λαθουράκη Στέλλα, από Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
Λαλένη ¶ννα, Εκπαιδευτικός
Λαλώτης Νίκος συνταξιούχος
Λάμπρου Αναστασία, από Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
Λάσκαρης Κων., γραμματέας Οικολογικής Εξόρμησης Αττικής
Λευκόπουλος Τάσος, ακτινολόγος
Λιάμπας Αναστάσιος, λέκτορας Α.Π.Θ.
Λιανού Βασιλική, γεωλόγος
Λιαπάκης Μιχάλης, από Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
Λιαπόπουλος Πάνος, Νοσηλευτής ΤΕ, Φυσικοθεραπευτής
Λιθοξοϊδου Λουκία, εκπαιδευτικός
Λιοναράκης Νικήτας, δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος Greenpeace
Λιώπας Βασίλης, επιχειρηματίας
Λιώρας Χάρης, δημοτικός υπάλληλος
Λυγνού Έφη, ιδ. υπάλληλος 
Λυκεσάς Απόστολος, δημοσιογράφος
Μάγνης Γεώργιος, επαγγελματίας
Μακρής Ηλίας, εκπαιδευτικός
Μαλεβίτη Μαρία, επιχειρηματίας
Μανδραβέλης Πάσχος, δημοσιογράφος
Μανιατέα Ορθοδοξία, εκπαιδευτικός
Μανομενίδης Νικόλαος, πρόεδρος Ένωσης μεσιτών Θεσσαλονίκης
Μαρίνος Διονύσης, φωτογράφος
Μαρκέτος Σπύρος, λέκτορας, Τμήμα Πολιτικών Επιστήμων ΑΠΘ
Μαρώτη Ελισσάβετ, υπάλληλος ΤΕΔΚ Ζακύνθου
Μαστρογιαννάκη Βιργινία, ζωγράφος
Μαστρογιαννάκης Δημοσθένης, γυμναστής
Μαστρογιαννάκης Ηρακλής, συνταξιούχος δασολόγος
Μαυραγάνης Στρατής, δικηγόρος
Μαυράκη ¶λκηστις, δικηγόρος
Μαυρίδου Αθηνά, Δρ. Βιολόγος, Καθηγήτρια Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων ΤΕΙ Αθήνας
Μαυροκουκουλάκη Αθηνά, από Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
Μαχαίρας Γιάννης, βιολόγος
Μαχαίρας Ιωάννης, από Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
Μελισσαροπούλου Σταυρούλα, ιδιωτική υπάλληλος
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Πρόεδρος Γ΄ ΕΛΜΕΘ
Μητσικούδης Αργύρης, βιοκαλλιεργητής
Μήτσιου Αθανάσιος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων Θεσ/νίκης
Μήτσιου Θανάσης, πρόεδρος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσ/νίκης
Μίιγκου Ευγενία, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Λαμίας
Μινώτος Διονύσης, αρχαιολόγος
Μινώτου- Λαδά Μαρία, αρχαιολόγος
Μινώτου Χαρίκλεια, βιοκαλλιεργήτρια
Μίχαλος Δημήτρης, μέλος Γραμματείας ΠΑΝΔΟΙΚΟ
Μίχας Γιάννης, Νομάρχης Πειραιά
Μοναστηρίδης Μηνάς, μέλος εκτελεστικής γραμματείας ΕΔΟΘ
Μορέλλας Βασίλειος, φοιτητής
Μοσχουπήρης Σπύρος, βιοκαλλιεργητής
Μουσουλιώτης Χρήστος, δημοσιογράφος
Μουτροπούλου Γιώτα, Συνδικαλίστρια, Γ. Γραμματέας Υπαλλήλων ΝΑΘ
Μπακατζάς Γιώργος, συνταξιούχος
Μπακέλας Χρήστος, δικηγόρος
Μπαλαούρας Μάκης, εφημερίδα «Εποχή»
Μπαλάση Μαριάνθη, Δημ. Υπάλληλος
Μπαλάσης Γιώργος, Γεωπόνος
Μπαλτάς Μπάμπης, Εκπαιδευτικός
Μπανιώρα Ξανθίππη, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς
Μπάρμπας Γιώργος, λέκτορας Παιδαγωγικού Α.Π.Θ.
Μπασκουρέλος Χάρης, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Μπατζικώστα Στέλλα, επαγγελματίας
Μπλιαχούτας Δημήτρης, Υπάλληλος ΔΕΗ
Μπλιώνης Γιώργος, βιολόγος
Μποζατζίδης Πλάτων, ελεύθερος επαγγελματίας
Μποϊκος Νίκος, συνδικαλιστής, ΒΙΟΖΩ 
Μπόλαρη Μαρία, ΔΕΑ, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Μπόμπας Ανδρέας, εκπαιδευτικός
Μπομποτσιάρης Ντίνος, Δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου  
Μπόρτσης Κώστας, υπάλληλος ΕΡΤ
Μποτόπουλος Κώστας, συνταγματολόγος, μέλος της Επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ.
Μπουλούμπαση Α., φόρουμ Λακωνίας
Μπύρος Κομνηνός, γεωπόνος
Μυλωνά Μορφούλα, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσ/νίκης
Μυλωνάς Νίκος, Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Νακρατζάς Γεώργιος, συγγραφέας-πολιτικός σύμβουλος ΕFA Ευρωκοινοβουλίου
Νάντσου Θεοδώρα, στέλεχος WWF –Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση
Νηφόρος Ν. Δ., Γιατρός
Νικίσιανης Νίκος, μεταπτυχιακός φοιτητής
Νικολαϊδης Επαμεινώνδας, τμήμα Προσχολικής Αγωγής ΑΠΘ
Νικολαϊδου Κορνηλία, Ομάδα Γυναικών Θεσσαλονίκης 
Νικολουδάκης Αντώνης, έμπορος παιχνιδιών
Νικολουδάκης Γιάννης, φοιτητής
Νούλας Νίκος, πολιτικός μηχανικός
Νταβανέλος Αντώνης, δημοσιογράφος, ΔΕΑ
Ξεφτέρης Χρήστος, υπάλληλος
Ξυδιάκου Ειρήνη, από Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
Οικονομόπουλος Γιώργος, γιατρός φαρμακευτικών εξαρτήσεων
Οικονόμου Ευάγγελος, συνταξιούχος 
Οικονόμου Ευθύμιος, ιδ. υπάλληλος
Οικονόμου Στέλλα, επιχειρηματίας
Ομοροπούλου Κική, Γεωπονική ΑΠΘ
Πάγκαλος Σπύρος, καθηγητής Δ.Ε.
Παγκαρλιώτα Ελισάβετ, συμβολαιογράφος
Παλάτος Γεώργιος, π. Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων
Παναγιωτίδης Μιχάλης, εκπαιδευτικός
Παναγιωτόπουλος Γιώργος, πολιτικός επιστήμων
Πανάγου Αντώνης, συνταξιούχος
Παναγούλιας Δημήτρης, παιδίατρος
Πάντου Έλενα, οικιακά
Παπαγεωργίου Αριστοτέλης, δασολόγος
Παπαγεωργίου Γιώργος, Όμιλος Φίλων Βουνού & Θάλασσας
Παπαγεωργίου Χάρης, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Παπαγιαννάκης Μιχάλης, μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ
Παπαγιάννης Γιάννης, νομικός
Παπαδάκης Αριστείδης, γραφίστας 
Παπαδογιάννης Νίκος, φοιτητής, μέλος Νεολαίας ΣΥΝ
Παπαδόπουλος Γιώργος, ιδ. υπάλληλος
Παπαδόπουλος Δαμιανός, δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριά
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, δικηγόρος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Τραπεζοϋπάλληλος-Γραμματέας Δικτύου Κοινων. Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, μέλος Π.Γ. του ΣΥΝ
Παπαδοπούλου Μαρία Λουίζα, Σκηνοθέτης
Παπαζήση Θεανώ, Αν. Καθηγήτρια ΑΠΘ
Παπαηλιού Θανάσης, Τεχνολόγος Μηχανικός
Παπακωνσταντίνου Γιώργος, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Παπακωνσταντίνου Δημήτρης, Γεωπόνος
Παπαλιάς Κυριάκος, εκπαιδευτικός
Παπανικολάου Αργύρης, επαγγελματίας
Παπανικολάου Ελένη, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής ΑΠΘ
Παπανικολάου Ιωάννης, συνταξιούχος κτηνίατρος
Παπανικολάου Κώστας, Περιβαλλοντική Α.Μ.Κ. Εταιρία "ΑΓΕΛΑΟΣ"
Παπανικολάου Νικόλαος, μηχανικός
Παπανικολάου Τασούλα, μηχανικός
Παπαπέτρου Μιχαήλ, φοιτητής
Παπαχρυσός Δημήτρης, μέλος Γραμματείας ΠΑΝΔΟΙΚΟ
Παρασκευόπουλος Γιάννης, π. Γ. Γραμματέας Συλλ. Προσωπικού Τραπέζης Ελλάδος, ιδρυτικό μέλος Οικολόγων Πράσινων
Παργιανάς Δημήτρης, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Παρδάλη Μαρία, λογίστρια
Πάρκινσον Τζούλιαν, σκηνοθέτης
Παρπούδης Νίκος, Γραμματέας ΕΔΟΘ
Πασπαλιάρης Νικόλαος, Όμιλος Φίλων Βουνού & Θάλασσας
Πασχαγιαννίδης Αχιλλέας, νομαρχιακός σύμβουλος Γρεβενών
Πατσιλάρα Κοραλία, φοιτήτρια
Πατσιλάρα Μαριάννα, ιδ. υπάλληλος
Πατσιλάρας Βασίλειος, ιδ. υπάλληλος
Παυλίδης Νίκος, Γραμματέας ΣΥΝ Α’ Θεσς/νίκης, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΝ
Παύλου Μιλτιάδης, κοινωνιολόγος
Πεντζίκη Βασούλα, επαγγελματίας
Περάκη Βίκη, από Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
Περτσινίδης Νικηφόρος, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος
Πετράκος Δημήτρης, γεωπόνος
Πετράκος Θανάσης, νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας
Πετροπούλου Αναστασία, πολίτης
Πέττας Δημήτρης, φοροτεχνικός
Πέττας Στέλιος, κοινωνιολόγος
Πιερρουστάκου Ειρήνη, Τετραποδολογείν
Πίνιου-Καλλή Μαρία, γιατρός
Πισπίνη Μυρτώ, καμπαίηνερ Greenpeace
Πλέσσας Κώστας, Γεωπόνος
Πλέσσας Σπύρος, Περιβαλλοντολόγος
Πολίτης Παναγιώτης, Λέκτορας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ποντικάκης Φώτης, πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, μέλος Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων
Ποντικίδης Αθανάσιος, ταμίας Ομοσπονδίας Γονέων Θεσ/νίκης
Πορφύρης Δημήτριος, Μηχανικός
Ποτίδης Αντώνιος, συνταξιούχος
Ποτίδου Αικατερίνη, οικιακά
Πουλάκης Πέτρος, φοιτητής
Προεστοπούλου Αθηνά, φαρμακοποιός
Προϊστάκη Δέσποινα, από Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
Ράγκου Πολυξένη, Λέκτορας Τμ. Δασολογίας &Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ
Ρακιντζής Παναγιώτης, εκπαιδευτικός, συνδικαλιστής Δ’ ΕΛΜΕ
Ρένχουλτ Μαρία, επιχειρηματίας
Ρηγόπουλος Γιώργος, ηλεκτρολόγος
Ρίγγος Δημήτρης, Νομάρχης Γρεβενών
Ροδαφηνός Γιώργος, φυσιοθεραπευτής
Ρόμπου Μαργαρίτα, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Σαγρής Γιώργος, γεωργός
Σαλαπατάρας Στυλιανός, Υπεύθυνος Περιβ. Εκπαίδευσης ΔΔΕΝ Βοιωτίας
Σαλπιγκτής Κρίτων, πολιτικός μηχανικός, συγγραφέας
Σαμανίδης Νίκος, εκπαιδευτικός
Σαμψωνίδης Ιωάννης, Πολιτικός μηχανικός
Σαρακινίδου Σοφία, εκπαιδευτικός
Σαχίνογλου Ιορδάνης, ηλεκτρολόγος μηχανικός
Σαχπατζίδου Αντιγόνη, επαγγελματίας
Σβορώνου Λουκία, μουσικός
Σγούρας Σπύρος, ιδ. υπάλληλος
Σηφακάκης Γιάννης, Συμμαχία «Σταματήστε τον Πόλεμο»
Σιμοπούλου Μαρία, ιδ. υπάλληλος
Σινάνης Νίκος, κτηνίατρος
Σκαρτσή Θεοδώρα, Δασολόγος
Σκούφας Απόστολος, μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας  Γονέων Ν. Θεσ/νίκης
Σουλτανίδου Χριστίνα, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΝ
Σπανόπουλος  Κώστας, δημοσιογράφος
Σπηλιοπούλου Μάγδα, υπεύθυνη τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ
Σπηλιωτίδη Ελισάβετ, καθηγήτρια αγγλικών
Σπηλιωτίδης Βασίλειος, συνταξιούχος Τραπέζης Ελλάδας
Σπυριδάκης Γιώργος, Εκπαιδευτικός
Σπυριδάκης Μιχάλης, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Στάγκος Πέτρος, Καθηγητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. 
Στάης Αντώνης, εκπαιδευτικός- γεωλόγος
Στάθη Μαρία, ιδ. υπάλληλος
Στάθης Κυριάκος, δημ. υπάλληλος
Σταματόπουλος Μιχάλης, βιοκαλλιεργητής
Σταμέλλος Στέφανος, Υπάλληλος ΟΤΕ
Στασινόπουλος Δημήτρης, δικηγόρος
Σταύρου Μάκης, Πρόεδρος Ομίλου Φίλων Βουνού & Θάλασσας
Στεργίου Κων/νος, Αναπληρωτής Καθ. Τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ
Στεφανίδης Νίκος, νομαρχιακός σύμβουλος Αν. Αττικής
Στογιάννης Θανάσης, καθηγητής
Συμπροβαλάκη Ρένα, από Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
Ταβερναράκη Μαίρη, Όμιλος Φίλων Βουνού & Θάλασσας
Ταλιάν Καν, περιοδικό «Ο Αγώνας» Τουρκία, Κουρδιστάν
Ταμουτσέλη Ντίνα, εκπαιδευτικός
Τενεκετζής Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος
Τζάκη Ιωάννα, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Τζάτζος Μάρκος, πανεπιστημιακός
Τζιώλας Γιάννης, ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος
Τζόλλας Μιχάλης, αντινομάρχης Θεσσαλονίκης
Τιφλιώρης Γιώργος, βιοκαλλιεργητής
Τοπαρλάκη Μαρία, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Τουλιάτος Νίκος, μουσικός
Τραϊανός Χρήστος, γεωργός
Τρανάκης Αθανάσιος, ιδ. υπάλληλος
Τριαρίδης Θανάσης, δικηγόρος- συγγραφέας
Τσάγκα Αικατερίνη, οικιακά
Τσάγκα Σοφία, οικιακά
Τσάκος Δημήτριος, συνταξιούχος
Τσαλίκη Βέτα, εκπαιδευτικός
Τσαμπρούνης Δημήτρης, Εκπαιδευτικός
Τσαντήλα Γιάννα, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Λαμίας
Τσαντήλας Τάκης, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Λαμίας
Τσαρουχίδης Γιώργος, ιδ. υπάλληλος
Τσέρος Ηλίας, από Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
Τσέτση Βούλα, Γραμματέας Πράσινων του Ευρωκοινοβουλίου
Τσιάκαλος Γιώργος, Καθηγητής Α.Π.Θ.
Τσιγγάνης Δημήτρης, ιδ. υπάλληλος
Τσικριτζής Λάζαρος, καθηγητής ΤΕΙ Κοζάνη
Τσιλιμίγκρας Διονύσης, επιχειρηματίας
Τσιρώνης Γιάννης, εκπαιδευτικός
Τσολακοπούλου Ιωάννα, εκπαιδευτικός
Τσουκαλά Κατερίνα, μέλος Ομοσπονδίας Γονέων Θεσ/νίκης
Τσουκαλάς Ιωάννης, πολίτης
Τσούμας Δημήτρης, συνδικαλιστής Α΄ ΕΛΜΕ
Τσούμας Κώστας, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Λαμίας
Τσώκλης Δημήτρης, Εκπαιδευτικός
Φαναριώτης Δημήτρης, μέλος Γραμματείας ΠΑΝΔΟΙΚΟ 
Φελέκης Γιάννης, ΟΚΔΕ, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
Φέστας Θεόδωρος, οδοντίατρος
Φιλίδης Κώστας, δημοσιογράφος
Φιλίππου ¶ννα, εκπαιδευτικός
Φιτσιώρη Ελευθερία, ηθοποιός
Φουτάκης Δημήτρης, πανεπιστημιακός
Φραγκίδης Παναγιώτης, μέλος εκτελεστικής γραμματείας ΕΔΟΘ
Φρονιμάκη Παρασκευή, από Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
Φτάκα Φανή, καθηγήτρια γαλλικών
Φωτοπούλου Θεοδότα, ελεύθερη επαγγελματίας
Χαλδούπης Ηλίας, μαθηματικός, υπάλληλος ΟΤΕ
Χαραλαμπίδης Γιώργος, καθηγητής
Χαραλαμπίδου Δέσποινα, αναπληρώτρια Γραμματέας ΕΚΘ
Χαραλαμπίδου Δέσποινα, μέλος ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Χαρίτου-Φατούρου Μίκα, Ομ. Καθηγήτρια ΑΠΘ
Χασάπης Δημήτρης, Γραμματέας ΕΣΒΕΠ
Χατζάκη Μερόπη , ιδ. υπάλληλος
Χατζάκης Γαϊτάνος, ιδ. υπάλληλος
Χατζάκης Ιωάννης, ιδ. υπάλληλος
Χατζάκης Νικόλαος, βιοτέχνης
Χατζάκης Παναγιώτης, βιοτέχνης
Χατζή Βενετία, Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Χατζηαστερίου  Σοφία, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Θεσ/νίκης
Χατζηνικολάου Γιώργος, βιολόγος
Χατζηνικολάου Γιώργος, υπ. Διδάκτωρ Βιολογίας
Χατζηπαναγιώτου  Πλάτων, Σύλλογος Κατοίκων Μαρμαρά
Χατζησάββας Γρηγόρης, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Χλωράκας Στέφανος, νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων
Χοβαρδάς Τάσος, βιολόγος
Χολέβα Χριστίνα, Ομάδα Γυναικών Θεσσαλονίκης
Χοντολίδου Ελένη, επ. καθηγήτρια Φιλοσοφικής ΑΠΘ
Χουβαρδά Ιωάννα, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, μέλος Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης
Χουρμουζιάδης Χουρμούζιος, Δημ. Υπάλληλος
Χούσος Κώστας, Υδραυλικός
Χρηστάκης Χρήστος, αντιδήμαρχος Ελευσίνας
Χριστοδουλοπουλου Κάλη, από Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας
Χριστοδούλου Ιφιγένεια, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, ΑΠΘ
Χρυσοβέργης Γιάννης, Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Χρυσοβέργης Γιώργος, συνταξιούχος
Χρυσόγελος Νίκος, Δίκτυο Μεσόγειος SOS
Χρυσός Ευάγγελος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας
Ψωμιάδης Διονύσης, αντινομάρχης Θεσσαλονίκης

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ /Συνασπισμός Των Πολιτών
Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310.222503/409770, fax 2310.421196
e-mail:
ecology-trem@nath.gr
www.ecology-salonika.org

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 146 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56125877
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.