ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 09 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛ. ΣΥΣΚΕΨΗΣ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑGROTIKA 1/2/2004 Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ecocrete , Παρασκευή, 13 Φεβρουάριος 2004

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑGROTIKA 1/2/2004

"Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ, ΖΩΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ

ΝΑΙ ΣΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ''

Εμείς οι εκατοντάδες εκπρόσωποι και μέλη κοινωνικών φορέων παραγωγικών, αγροτικών, καταναλωτικών, περιβαλλοντικών, αυτοδιοικητικών, πολιτιστικών, υγείας και εκπαίδευσης, με το παρόν κείμενο πού συνυπογράφουμε εκφράζουμε:

Α) ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ για το γεγονός ότι οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί και τα μεταλλαγμένα προιόντα βρίσκονται προ των πυλών ελεύθερης εισόδου και καλλιέργειας στις περιοχές της Ευρωπαϊικής Ένωσης. Οι πολυεθνικές παραγωγής και διακίνησής των μεταλλαγμένων, αναζητώντας νομικές ρυθμίσεις απελευθέρωσης της διεθνούς εμπορίας τους, πιέζουν μέσω των ΗΠΑ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις άλλες χώρες να άρουν τα εμπόδια εισαγωγής τους.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκδικάζεται στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο το αίτημα περιφερειών και χωρών της ΕΕ (Αυστρία) να προστατεύσουν τη γεωργία, τους καταναλωτές και το περιβάλλον από την εισβολή των μεταλλαγμένων. Παρακάμπτεται η κοινοτική αρχή της επικουρικότητας και το δικαίωμα των τοπικών δημόσιων αρχών και κοινωνιών να ασκούν το δικαίωμα της επιστημονικής αξιολόγησης των κινδύνων και την κατοχυρωμένη αρχή της προφύλαξης.

Β) AΡΝΟΥΜΑΣΤΕ:

-η κερδοφορία μιάς ομάδας πολυεθνικών εταιρειών μεταλλαγμένων πού με το πατεντάρισμά τους μετατρέπουν την παγκόσμια κληρονομιά του γενετικού υλικού σε ιδιοκτησία τους, να τίθεται ως προτεραιότητα σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο έναντι των δικαιωμάτων της ασφάλειας και της επιβίωσης των λαών και τοπικών κοινωνιών, του αναφαίρετου δικαιώματος των πολιτών όλου του κόσμου να επιλέγουν να μη παράγουν και να μην καταναλώνουν μεταλλαγμένα προιόντα. Να μη γίνουμε πειραματόζωα των Πολυεθνικών εταιρειών της βιοτεχνολογίας.

Γ) ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

-Tων αγροτών και παραγωγών να χρησιμοποιούν καθαρούς σπόρους και ζωοτροφές και να παράγουν ασφαλή και πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα, παραδοσιακά, βιολογικά, ονομασίας προέλευσης, συμβατικά προϊόντα και τρόφιμα ολοκληρωμένης παραγωγής. Η καλλιέργεια και η διακίνηση μεταλλαγμένων προϊόντων απειλούν με επιμόλυνση τις βιολογικές και τις παραδοσιακές, αλλά και τις συμβατικές καλλιέργειες. Ταυτόχρονα, δεν διασφαλίζεται η ανεμπόδιστη παραγωγή των άλλων ποιοτικών προϊόντων και επιπλέον μακροχρόνια υπάρχει ο κίνδυνος της εξάρτησης των παραγωγών και της μονοπωλιακής κυριαρχίας των μεταλλαγμένων (ΓΤΟ).

-Των καταναλωτών στην ενημέρωση και στο να επιλέγουν ποιοτικά μη μεταλλαγμένα προϊόντα με μηδενικά ποσοστά επιμόλυνσης, σε συνθήκες δημοκρατίας και διαφάνειας, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών της ΕΕ απορρίπτει τα μεταλλαγμένα.

-Των συλλογικών φορέων των πολιτών, της επιστημονικής κοινότητας και των δημόσιων αρχών να προστατεύουν με τις αρχές της πρόληψης, προφύλαξης και επικουρικότητας τη δημόσια υγεία, τη γεωργία και το περιβάλλον. Της θεσμοθέτησης ένός συστήματος ελέγχων και ποινών, το οποίο θα αποδίδει στις εταιρίες παραγωγής και διακίνησης μεταλλαγμένων την οικονομική ευθύνη και το κόστος για οποιαδήποτε βλάβη προκαλέσουν, είτε οικονομική, είτε περιβαλλοντική, είτε στην υγεία μας.

-Των επόμενων γενεών να κληρονομήσουν τη βιοποικιλότητα σπόρων και των φυτικών και ζωικών ειδών. Με τη διασπορά των μεταλλαγμένων στο περιβάλλον, διακυβεύεται η διατροφική ασφάλεια των επόμενων γενεών καθώς και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα και αειφορία όλου του πλανήτη. Η σήμανση γίνεται δεκτή μόνο ως μηχανισμός απόσυρσης και όχι ως μηχανισμός αναγνώρισης της ελεύθερης διακίνησης των μεταλλαγμένων (ΓΤΟ)

Δ) ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ να πάρουν θέση ως θεσμοί αυτοδιοίκησης ασκώντας το σύνολο των αρμοδιοτήτων τους και αφού θέσουν σε δημόσια συζήτηση το θέμα (σε ανοιχτές στους πολίτες συνεδριάσεις συμβουλίων), να αποφασίσουν:

1. Να κηρύξουν άμεσα τις περιοχές ευθύνης τους ζώνες ελεύθερες από παραγωγή και ως ανεπιθύμητη τη διακίνηση μεταλλαγμένων, με βάση το πρωτόκολλο της Καρθαγένης για το δικαίωμα της βιοασφάλειας και προστασίας της βιοποικιλότητας, πού καταρχήν εγκρίθηκε από την ΕΕ και πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή.

Να ταχθούμε "με τους πολίτες πάνω από τα κέρδη των πολυεθνικών".

2. Να γνωστοποιήσουν την απόφασή τους αυτή έως αρχές Απριλίου του 2004 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να τους ζητήσουν να συνεχίσουν το πάγωμα των εισαγωγών και να προχωρήσουν άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις ελέγχου των μεταλλαγμένων και άσκησης του δικαιώματος των χωρών και των τοπικών κοινωνιών να απαγορεύουν τα μεταλλαγμένα σε κάθε επίπεδο παραγωγής και κατανάλωσης, με εκχώρηση αρμοδιοτήτων και μέσων ώστε να λαμβάνουν αυστηρότερα μέτρα σε περίπτωση κινδύνων πού απειλούν την δημόσια υγεία, το περιβάλλον, την τοπική ποιοτική παραγωγή, τον πολιτισμό και την παράδοση και ηθική των λαών και των τοπικών κοινωνιών.

Ε) Ζητάμε από την Κυβέρνηση (και από τα συναρμόδια Υπουργεία Γεωργίας, Ανάπτυξης και ΥΠΕΧΩΔΕ) σε συνεργασία με τα κινήματα των πολιτών και των φορέων, την επιστημονική κοινότητα και τους θεσμούς της χώρας μας και της Ευρωπαικής Ενωσης να θωρακίσουν την Ελληνική τοπική ποιοτική παραγωγή και τη δημόσια υγεία.

Ζ) ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ υποστήριξης του αγώνα μας καί να συμμετάσχουν με παρεμβάσεις στο Ελληνικό και Ευρωπαικό κοινοβούλιο και προς όλες τις δημόσιες αρχές, για να μην περάσουν τα μεταλλαγμένα και να ενισχυθούν τα ποιοτικά και τοπικά προιόντα.

Η) Για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων:

-1. Η Πανελλαδική σύσκεψη κηρύσσει τον μήνα ΑΠΡΙΛΗ ως μήνα Ελληνικής και Πανευρωπαικής δράσης κατά των μεταλλαγμένων και υπεράσπισης των ποιοτικών τοπικών προιόντων

-2. Εξουσιοδοτεί την Πανθεσσαλική συντονιστική Επιτροπή ως πρωτοβουλία για την Πανελλαδική Δικτύωση να οργανώσει εντός του Φεβρουαρίου συναντήσεις συσκέψεις για ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με την ΠΑΣΕΓΕΣ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΦΕΤ με τη συμμετοχή και Ομοσπονδιών Παραγωγών, Καταναλωτών και κεντρικών φορέων.

-3. Καλεί τη Πανθεσσαλική συντονιστική επιτροπή να οργανώσει προκαταρκτική σύσκεψη στη Θεσσαλία (Λάρισα) την 28/3/2004 11.30 πμ με συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις περιοχές της χώρας, με θέματα:

α. Επίσκεψη πρώτη εβδομάδα του Απριλίου για διαβίβαση του παρόντος ψηφίσματος στη νέα πολιτική ηγεσία, των Υπουργείων Γεωργίας, ΥΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης καί στο προεδρείο της βουλής.

Β. Οργάνωση της Πανελλαδικής Εκδήλωσης - Συνέλευσης Φορέων και πολιτών στο Πολυτεχνείο της Αθήνας (παραμονή εισαγωγής μεταλλαγμένων) 17/4/2004 11.30 πμ, με θέμα:

Αλληλοενημέρωση, ανταλλαγή εμπειριών δράσης και συντονισμός (συγκρότηση ανοιχτής επιστημονικής ομάδας, κοινής νομικής επιτροπής, ομάδας συντονισμού και λειτουργίας site κα) των δράσεων των τοπικών Ελληνικών και Ευρωπαικών Δικτύων κοινωνικοοικονομικών φορέων κατά των μεταλλαγμένων και για την υπεράσπιση των ποιοτικών και τοπικών προιόντων και τροφίμων.

-4. Καλούνται τα τοπικά Δίκτυα και κινήσεις κοινωνικών φορέων , οι επιστημονικοί φορείς και τα συνεργαζόμενα κεντρικά Δίκτυα φορέων, να αποστείλουν τους εκπροσώπους τους πού θα συμμετάσχουν στην Προπαρασκευαστική Πανελλαδική σύσκεψη στη Θεσσαλία και στις άλλες ομάδες και ενέργειες συντονισμού της δράσης μας (ανοιχτή επιστημονική ομάδα, κοινή νομική επιτροπή, ομάδα συντονισμού και λειτουργίας site κα), καθώς και τις προτάσεις τους, στο email και τα τηλ/φαξ της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Πολιτών.

-5. Τέλος καλούνται όλοι οι συμμετέχοντες συναγωνιστές στο Πανελλαδικό Δίκτυο να περιφρουρήσουν την ενότητα, αυτονομία, τις αρχές δεοντολογίας και την αλληλεγγύη πού καταχτήθηκε στη δημιουργική δράση του κινήματός μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας ΔΙΚΤΥΟΥ:

Καρδίτσα: 2441021000
Λάρισα: 6974344138

Μαγνησία : 2428086903
Τρίκαλα: 6945707882
E-mail επικοινωνίας: revis@otenet.gr


Συμμετέχοντες και στηρίζοντες μέχρι σήμερα φορείς και οργανώσεις :

1. ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
2. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
3. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
4. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΕΓΕΣ
5. ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ
6. ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΣΟΝΟΣ
7. ΑΣΕΠΟ ΑΓΙΑΣ
8. ΓΕΣΑΣΕ
9. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΛΑΡΙΣΑΣ
10. ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
11. ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
12. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
13. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
14. ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΩΝ
15. ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ -ΤΥΡΝΑΒΟΥ
16. ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
17. ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
18. ΙΝΚΑ - ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
19. ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
20. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
21. ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ
22. ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ-ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ
23. ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
24. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
25. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
26. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
27. GREENPEACE
28. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
29. ΔΡΥΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΕΜΠΩΝ
30. ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ
31. ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
32. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
33. ΦΙΛΟΙ ΦΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
34. ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
35. ΕΣΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ
36. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
37. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΠΑΝΔOIΚΟ)
38. ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ
39. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
40. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΒΟΛΟΥ
41. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
42. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
43. ΦΟΡΕΑΣ 'ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ' ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
44. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
45. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΔΗΩ
46. ΒΙΟΕΛΛΑΣ
47. ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΕ
48. ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ
49. ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
50. ΠΕΛΙΤΗ (ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΣΠΟΡΩΝ)
51. ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ (ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ)
52. ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΒΟΛΟΥ
53. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΗΤΗΣ ΑΓΙΑΣ
54. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
55. ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
56. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣΙΩΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
57. ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
58. ΟΜΑΔΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΒΟΛΟΥ
59. ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
60. ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ
61. ΠΑΝΕΛ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ - ΚΡΕΩΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΦΥΛΩΝ
62. ΧΟΝΔΡΟΔΗΜΟΣ ΒΑΣ. ΓΕΩΠΟΝΟΣ Δ/ΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
63. ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
64. ΑΡΣΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
65. ΒΙΟΖΩ (ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ΒΙΟΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ)
66. ΠΕΕΚΠΕ (ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ)
67. ΝΕΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ - ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ).
68. ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
69. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ
70. ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
71. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΤΟΚΙΑ
72. ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
73. ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
74. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
75. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ - ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
76. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
77. ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
78. ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
79. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
80. ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
81. ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
82. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΙΤΑΜΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
83. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΤΑΜΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
84. ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
85. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
86. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
87. ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
88. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
89. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
90. ΔΗΜΟΣ ΙΤΑΜΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
91. ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
92. ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
93. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
94. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
95. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
96. ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
97. ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
98. ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΒΙΟΡΑΜΑ
99. ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ
100. ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ
101.Ε.Α.Σ Λάρισας
102.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΒΟΛΟΥ
103.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
104.ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
105.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ-ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
106.ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
107.ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΨΑΝΗΣ
108.ΙΠΠΟΣ
109.ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ
110.ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ
111.ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
112. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ "γαία" Ν. ΧΑΝΙΩΝ
113.ΔΗΜΟΣ ΑΙΣΩΝΙΑΣ
114.ΕΑΣ ΒΟΛΟΥ
115.Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
116.ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΤΕΛΕΟΥ
117.ΑΓΡ.ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
118.ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
119.ΔΗΜΟΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
120.ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
121.ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
122.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΗΛΕΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
123.ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ
124.ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
125.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ
126.ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΒΟΛΟΥ
127.ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ
128.ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΣΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
129.ΕΑΣ ΠΗΛΙΟΥ
130.ΟΜΑΔΑ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΣΥΝ/ΜΟΥ Κ.ΛΕΧΩΝΙΩΝ
131.Δ/ΝΣΗ Β ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ -ΓΡ.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
132.ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
133.ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓ.ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ
134.ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΒΟΛΟΥ
135.ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ-ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
136.ΦΙΛΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
137.ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
138.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΡΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
139.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΙΛΚΙΣ
140.ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
141.ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΨΑΝΗΣ
142.ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ.ΒΛΑΣΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 94 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54566279
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.