ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Παρασκευή 07 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ τεύχος 5 Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Ενημέρωση
ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2006

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 5ΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2006
 
Κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ το 5ο τεύχος της μηνιαίας επιθεώρησης H ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Στο editorial που υπογράφει ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, αναλύεται η τρέχουσα ρευστή γεωπολιτική κατάσταση στην εγγύτερη γεωγραφική περιοχή που συνορεύει με την Ελλάδα, διαπιστώνεται ότι «κανένα σύνορο δεν είναι δεδομένο» και τίθενται ερωτήματα για το πώς προσεγγίζει η ελληνική κυβέρνηση τα δύσκολα αυτά ζητήματα.

Το τεύχος Φεβρουαρίου περιλαμβάνει ειδικό φάκελο για την ΠΓΔΜ, με τον εύγλωττο τίτλο «Γεωπολιτική της αυτοκαταστροφής και ο κίνδυνος για την Ελλάδα», με αναλύσεις και άρθρα των Κώστα Χατζηαντωνίου, Θεοφάνη Μαλκίδη, Ευάγγελου Κωφού, Αχιλλέα Λαζάρου, Ιωάννη Αντωνίου, Στέφανου Σωτηρίου και Θεόδωρου Μπατρακούλη. Επίσης, δημοσιεύεται ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν πρόσφατα 200 ομογενείς πανεπιστημιακοί –κυρίως από πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά- στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κο Κάρολο Παπούλια και στην οποία, με τεκμηριωμένο τρόπο διατυπώνουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις σε ολόκληρο το φάσμα των θεμάτων που σχετίζονται με τα διεθνή συμφέροντα της Ελλάδας. 

Επίσης, η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ παρουσιάζει αποκλειστικές πληροφορίες και αναλύσεις για τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν στην κλιμάκωση των σχέσεων της Δύσης με το Ιράν, με αφορμή την ξεκάθαρη πλέον διατύπωση απειλής χρήσης πυρηνικών όπλων από τη σκληροπυρηνική κυβέρνηση του Αχμαντινεζάντ, κείμενα για το ζήτημα της πολυπολιτισμικότητας, η οποία –όπως δείχνει το παράδειγμα του Λιβάνου- σταδιακά οδηγεί στην επικράτηση του ριζοσπαστικού Ισλάμ και άρθρα γνώμη για την πρόσφατη δίκη του Δαρβίνου στις ΗΠΑ και την αβάσταχτης ελαφρότητας «στρατηγική» προσέγγιση της Κίνας από την κυβέρνηση Καραμανλή.

Στο νέο τεύχος της ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ περιλαμβάνονται ακόμη άρθρα για την εξόχως προβληματική συνταγματική αναθεώρηση, για την αδράνεια και την ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετώπισε το πρόσφατο ρατσιστικό έγκλημα στο Ρέθυμνο, για την επαπειλούμενη καταστροφή του ιστορικής σημασίας τοπίου και της παραδοσιακής φυσιογνωμίας των οικισμών στα νησιά του Αιγαίου και για θεσμοποιημένη πια και μη επιδεχόμενη αμφισβήτησης πολυπραγμοσύνη του ελληνικού λαού. Ακόμη, υπάρχουν προβληματισμοί για το πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπνευσθεί από ένα νέο δημοκρατικό πατριωτισμό, για την απαραίτητη απαιτούμενη ανασύνθεση των αστικών στρωμάτων στην ελληνική κοινωνία, ως βασική προϋπόθεση-κλειδί για τη ζητούμενη μεταρρύθμιση και για το τι γίνεται με την αγωγή του πολίτη στην Ελλάδα και στην Ε.Ε..

Γράφουν: Γιώργος Π. Μαλούχος, Ευθύμης Παπαδημητρίου, Γιώργος Παπαγούνος, Στάντης Αποστολίδης, Μιχάλης Προμπονάς, Μελέτης Μελετόπουλος, Γιάννης Σακιώτης, Κώστας Χατζηαντωνίου, Γιάννης Ζέρβας, Δημήτρης Νούλας, Δημήτρης Κουτσονίκας, Νίκος Λιναρδάτος και η Ειρήνη Γρατσία.

Η ύλη του περιοδικού συμπληρώνεται από την επιφυλλίδα του Μελέτη Μελετόπουλου για την «έσχατη λειτουργία του μαρξισμού», τις βιβλιοκρισίες των Σπύρου Κουτρούλη και Γιάννη Νικολόπουλου και από τα άρθρα γνώμης και τις μόνιμες στήλες για τον πολιτισμό, με κείμενα των Σπύρου Γιανναρά, Κωνσταντίνου Μπλάθρα, Γιάννη Δρακόπουλου και Χρίστου Βράχα. Επίσης, συνεχίζεται η στήλη με σταυρόλεξα για πολύ καλά ενημερωμένους λύτες.

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 5 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ, ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τιμή τεύχους: 3,5 Ευρώ. Ετήσια συνδρομή (11 τεύχη): 30 Ευρώ Τηλ. 210 5225479,
fax:210 5243345, e-mail:
neapolitiki@pressline.gr

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 156 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55276202
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.