ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τετάρτη 07 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ποιος φταίει για την γρίπη των πουλερικών; Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Υγεία
Γιώργος Χαλκιάς , Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2006

Γρίπη των πουλερικών, νέα διατροφικά σκάνδαλα, μεταλλαγμένα, απελευθέρωση του εμπορίου

Έως τα μέσα του Γενάρη είχαν ήδη πεθάνει 4 άνθρωποι στην Τουρκία, και σχεδόν 100 στην Ασία, από την γρίπη των πουλερικών. Η ασθένεια αυτή είναι ένας θανατηφόρος ιός γρίπης που προσβάλει κυρίως τα πτηνά και μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο. Φορείς του ιού μπορεί να είναι και άλλα πουλιά, ωστόσο ο ιός ενδημεί στα πτηνά των βιομηχανικών-εντατικών εκμεταλλεύσεων.

Ο οικολογικός χώρος είχε προειδοποιήσει (και) για αυτό το διατροφικό σκάνδαλο τονίζοντας ότι υπεύθυνη είναι η βιομηχανική γεωργία, όπου για χάρη του κέρδους, τα πτηνά εκτρέφονται σε άθλιες συνθήκες, οπότε είναι πολύ ευάλωτα στις ασθένειες. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ, ενώ τόσο καιρό δεν μας ανέφεραν τίποτα για το θέμα, τώρα που το πρόβλημα είναι δίπλα μας «ανησύχησαν» και προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπεύθυνα για το πρόβλημα δεν είναι οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων, οι τροφές-σκουπίδια και τα φάρμακα που τους δίνουν, αλλά τα ελευθέρας βοσκής πουλερικά και τα αποδημητικά πτηνά! («ξέχασαν» να μας αναφέρουν όμως ότι δεν έχει παρατηρηθεί ούτε 1 κρούσμα στα βιολογικά πτηνά), και έχουν εξαπολύσει πογκρόμ εναντίων της παραδοσιακής πτηνοτροφίας και των αποδημητικών πτηνών, προσπαθούν να βγάλουν εκτός νόμου τα οικόσιτα ζώα(!), θανατώνουν (με απίστευτη βαρβαρότητα) προληπτικά εκατομμύρια πτηνά και  κλείνουν τα σύνορα, ενώ οι τοποθετήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών πτηνοτρόφων, ότι τα πτηνά των βιομηχανικών εκμεταλλεύσεων είναι ασφαλή, παρουσιάζονται σαν επίσημες απόψεις της πολιτείας…

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά με τα νέα διατροφικά σκάνδαλα, στην Γαλλία συλλαμβάνεται και οδηγείται στην φυλακή ο ακτιβιστής αγρότης και στέλεχος του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης Ζοζέ Μποβέ, και άλλοι οικολόγοι, επειδή κατέστρεψαν μεταλλαγμένα. Ας σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία ελληνικών οικολογικών οργανώσεων εκδόθηκε κοινό ψήφισμα συμπαράστασης από όλα τα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται η 6η σύνοδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), που συνοδεύτηκε από τις έντονες διαδηλώσεις μικρών αγροτών-οικολόγων-ακτιβιστών από όλο τον πλανήτη με πρωτοπόρο την παγκόσμια ομοσπονδία των μικρών αγροτών Via Campensina (περιττό να αναφερθεί η καταστολή και οι συλλήψεις εκατοντάδων αγροτών), στην οποία οι ισχυροί του πλανήτη αποφάσισαν ότι επιθυμούν την πλήρη κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων από τη μια, και από την άλλη την κατάργηση των δασμών και φόρων που επιβάλλονται στις βιομηχανίες και τις πολυεθνικές, και την πλήρη απελευθέρωση του εμπορίου, των μεταλλαγμένων κτλ. Λένε σαν δικαιολογία ότι ήθελαν να βοηθήσουν τους μικρούς αγρότες του Νότου, αλλά δεν λένε ότι η κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων του Βορρά, θα ενισχύσει τις εξαγωγές του Νότου, αλλά όχι τους φτωχούς αγρότες, μιας και αυτοί δεν εξάγουν. Και τα μεταλλαγμένα θα ενισχύσουν τους μεγαλοαγρότες και τις εταιρίες, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε νέα διατροφικά σκάνδαλα, ενίσχυση των πολυεθνικών, τεράστιο ξεκλήρισμα των μικρών αγροτών όλου του πλανήτη, μείωση της βιοποικιλότητας και της τροφικής ανεξαρτησίας, και οι πολυεθνικές θα ασυδωτούν ακόμα περισσότερο εις βάρος του περιβάλλοντος και των εργατικών δικαιωμάτων.

Η καλύτερη απάντηση στις πολυεθνικές, τον ΠΟΕ, την απελευθέρωση του εμπορίου, τα μεταλλαγμένα, την βιομηχανική γεωργία, την γρίπη των πουλερικών και τα διατροφικά σκάνδαλα, στον αφανισμό των μικρών αγροτών και της υπαίθρου, την καταστροφή του περιβάλλοντος και της υγείας, είναι η ενίσχυση των κινημάτων, ο κοινός αγώνας των μικρών αγροτών, και των καταναλωτών, όλου του πλανήτη, για την οικολογική-παραδοσιακή γεωργία και τις ντόπιες ποικιλίες, τους μικρούς-οικογενειακούς αγρότες, την αυτάρκεια, την αποκέντρωση, την τοπική οικονομία.

Τα οικολογικά προβλήματα δεν γνωρίζουν σύνορα - Ας παγκοσμιοποιήσουμε την αντίσταση

Γιώργος Χαλκιάς, βιοκαλλιεργητής
Εύβοια, 6937283908
oikologos1@yahoo.gr

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 67 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58240008
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.