ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 06 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Γρίπη εκβιασμού δισεκατομμυρίων Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Υγεία
ΒΙΟ.ΖΩ. , Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2006

Μέσα στην επιτηδευμένη σύγχυση και εκφοβισμό που σπέρνουν τα ΜΜΕ και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν, για την πανδημία της λεγόμενης «γρίπης των πτηνών», επιλέξαμε κάποιες ειδήσεις που δείχνουν τι βρίσκεται πίσω από αυτό.

Η γρίπη είναι ένας ιός που αντιμετωπίζεται με επιτυχία από τον ανθρώπινο οργανισμό, δηλαδή από το ανθρώπινο αμυντικό ανοσοποιητικό σύστημα. Γι αυτό πρέπει να ενισχύσουμε αυτό το πλεονέκτημά μας.

Το αμυντικό ανοσοποιητικό σας σύστημα και τα μάτια σας!

Η μοναδική σίγουρη αγωγή της «δυτικής ιατρικής» μέχρι σήμερα είναι το εμβόλιο. Το εμβόλιο έχει στόχο την ενίσχυση του αμυντικού ανοσοποιητικού συστήματος, για τον συγκεκριμένο ιό που περιέχει. Εμβόλια όμως του ιού της γρίπης, που εμφανίστηκε προ ημερών στην Τουρκία δεν έχουν παρασκευαστεί ακόμη. Γενικά δεν υπάρχουν εμβόλια, έστω και παλιά, γιατί τα ξεπούλησαν όλα οι φαρμακοβιομηχανίες.

Ο όλος πανικός δημιουργήθηκε και δημιουργείται για να καταναλωθούν άχρηστα φάρμακα και νέα εμβόλια. Δισεκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν και θα συνεχίσουν να δαπανούνται για φάρμακα, που ανταγωνίζονται και παρεμποδίζουν το αμυντικό ανοσοποιητικό σύστημα ζώων και ανθρώπων. Το ίδιο έγινε και πριν λίγα χρόνια με το λεγόμενο SARS, που έπληξε εκατομμύρια ανθρώπους και πέθαναν 800 κυρίως από αδύναμο ανοσοποιητικό και χρήση αντιβιοτικών.

Μπρος σ’ αυτή την κρίση της ανημποριάς και του αδιεξόδου της λεγόμενης «δυτικής ιατρικής», οι φαρμακοβιομηχανίες ρίχνοντας το φταίξιμο στα πουλιά, προσπαθούν από την μιά μεριά να ξεφύγουν από τις τεράστιες ευθύνες τους και από την άλλη να θησαυρίσουν σε βάρος των καταναλωτών καταστρέφοντας ταυτόχρονα τους μικρομεσαίους πτηνοτρόφους.

Δείτε στην συνέχεια κάποιες «χαμένες» στα μικρά ειδήσεις

Γιωργ. Κωστής - ΒΙΟ.ΖΩ.

Χρήσιμα αινίγματα στις τουρκικές επιδημίες

The New York Times [http://news.kathimerini.gr 13/01/2006]

Πλήθος ερωτημάτων γεννούν στους επιστήμονες τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γρίπης των πουλερικών στην Τουρκία. Ανάμεσα στα αινίγματα, η περίπτωση των δύο νεαρών αδελφών από την ¶γκυρα -ηλικίας τεσσάρων και πέντε ετών- που αν και προσβλήθηκαν από το στέλεχος H5N1 δεν εμφανίζουν συμπτώματα. Tα παιδιά παραμένουν υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο Kετσιορέν της τουρκικής πρωτεύουσας. Oι γιατροί, επί του παρόντος, δεν γνωρίζουν αν για πρώτη φορά παρακολουθούν τα πρώτα στάδια εξέλιξης της νόσου ή αν τελικά η μόλυνση από το H5N1 δεν προκαλεί πάντα συμπτώματα ή νόσημα.

H ταυτόχρονη εμφάνιση ομάδας πέντε κρουσμάτων στην ¶γκυρα μέσα σε τρεις ημέρες γεννά πολλά ερωτήματα για την ορθότητα των θεμελιωδών υποθέσεων των γιατρών για την ασθένεια, τη μετάδοσή της και τα αίτιά της. Δεν αποκλείεται τελικά ο ιός να μην είναι όσο ισχυρός είχε αρχικά υπολογιστεί.

 «H περίπτωση των δύο αδελφών είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα» λέει εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. «Είναι η πρώτη φορά που παρακολουθούμε την εξέλιξη της ανθρώπινης λοίμωξης».

Ταυτόχρονες επιδημίες

H επιδημία όμως της Τουρκίας έχει και άλλα ειδικά χαρακτηριστικά. Είναι η πρώτη φορά που μετράμε νεκρούς και ανθρώπινα κρούσματα εκτός Ασίας και είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται ταυτόχρονα τόσες πολλές επιδημίες στα πουλερικά σε τόσο απομακρυσμένες η μία από την άλλη, περιοχές.

Μέσα σε μία εβδομάδα επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη 18 ανθρώπινων κρουσμάτων, ενώ εντός της τελευταίας πενταετίας στην Aσία καταγράφηκαν 140 κρούσματα. Tην ίδια εβδομάδα το τουρκικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε την ύπαρξη εστιών γρίπης των πουλερικών σε 16 πόλεις από το Αϊδίνιο στη δυτική ακτή μέχρι το Bαν στην ανατολή.

Ακόμα και τα ανθρώπινα κρούσματα της γρίπης των πτηνών στην Τουρκία εμφανίζουν ιδιαιτερότητες συγκριτικά με αυτά που καταγράφηκαν στην νοτιοανατολική Aσία. Oι τέσσερις από τους πέντε ασθενείς εμφανίζουν πολύ ήπια συμπτώματα ή είναι εντελώς ασυμπτωματικοί. Όλοι τους είχαν έλθει σε επαφή με πτηνά, αλλά κατοικούσαν στις παρυφές μιας μεγάλης πόλης και δεν εξέτρεφαν πουλερικά στις αυλές τους. Μήπως, τελικά, το στέλεχος H5N1 δεν είναι τόσο θανατηφόρο όσο αρχικά πιστεύαμε; Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Internal Medicine υποδεικνύει ότι το στέλεχος H5N1 μπορεί να προκαλέσει ευρύ φάσμα συμπτωμάτων αλλά οι γιατροί στην Aσία προφανώς εντόπισαν μόνο τα βαρύτερα περιστατικά.

Απορία γεννά και η ταχύτητα διάδοσης του ιού στα πουλερικά. Σύμφωνα με μία θεωρία τα αποδημητικά πουλιά έσπειραν τον ιό σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια μέσα στον περασμένο Δεκέμβριο. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν παρατηρήθηκε επέκταση του λοιμού σε γειτονικά κράτη.

Γερασμένα κοτόπουλα

Μια άλλη πιθανότητα είναι να διαδόθηκε εξαιτίας των παραδοσιακών πρακτικών πώλησης πουλερικών στην Τουρκία. Στο Ντογκουμπαγιαζίτ -όπου σημειώθηκαν οι τρεις θάνατοι- οι μεγάλες πτηνοτροφικές μονάδες στέλνουν φορτηγά με γερασμένα κοτόπουλα που πουλούν μισοτιμής στους φτωχούς αγρότες. Tο τελευταίο φορτίο έφτασε στην πόλη δυο ή τρεις εβδομάδες πριν από την εμφάνιση των θανατηφόρων κρουσμάτων. Έστω κι ένα πτηνό να ήταν άρρωστο θα μετέδιδε τον ιό σε όλα τα υπόλοιπα ζώα σε μεγάλη ακτίνα.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100016_13/01/2006_169826

Περισσότερα χρήματα - φάρμακα για τη γρίπη των πτηνών

[http://www.skairadio.gr 13/01/2006]

Το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ για την καταπολέμηση της γρίπης των πτηνών για τις εκτός της ΕΕ χώρες αποφάσισε να αποδεσμεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε η επίτροπος Διεθνών Σχέσεων Μπενίτα Φερέρο-Βάλντνερ. Την ίδια ώρα, η εταιρία Ρος που παρασκευάζει το φάρμακο Ταμιφλού, δεσμεύθηκε κατά τη σύνοδο 20 χωρών στο Τόκιο, να προσφέρει περισσότερες δόσεις του φαρμάκου στις ασιατικές χώρες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νόσο. Ήδη, έχει δώσει 30 εκατομμύρια κάψουλες, μέρος των οποίων έχουν παραχωρηθεί στην Τουρκία.

ΣKAΪ 100.3 RADIO
http://www.skairadio.gr/4dcgi/_w_articles_skaiworld_100426_13/01/2006_142991

[http://news.kathimerini.gr]

...Αξίζει να σημειωθεί ότι προτάσεις προκειμένου να υπάρξει στοκ φαρμάκων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης διατύπωσαν, χθες, στο Λουξεμβούργο, και εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, αξιωματούχος του ΟΗΕ ζήτησε χθες από τις χώρες-χορηγούς να συνδράμουν περίπου 1,5 δισ. δολάρια στο συνέδριο του Πεκίνου την επόμενη εβδομάδα, στο οποίο θα παραστούν εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας, καθώς και της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_13/01/2006_169827

Πλουτίζει λόγω γρίπης ο Ράμσφελντ

Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού. Πηγή: CNN [http://news.ert.gr 2/11/2005]

Στους περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη, η γρίπη των πουλερικών προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία. Σε κάποιους άλλους όμως, μπορεί να φέρνει μόνο ευτυχία. Όπως στον Αμερικανό υπουργό ¶μυνας, ο οποίος έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του. Και αυτό γιατί, το τελευταίο εξάμηνο έγινε κατά 1.000.000 δολάρια πλουσιότερος. Χάρη στην επιχειρηματική του δράση. Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, είναι ένας από τους μεγαλομετόχους της εταιρείας βιοτεχνολογίας, Gilead Sciences, η οποία έχει τα δικαιώματα του Tamiflu, του πιο περιζήτητου αυτή τη στιγμή φάρμακου στον κόσμο.

Ο πλουσιότερος της κυβέρνησης Μπους

Ο Ράμσφελντ ήταν επικεφαλής της Gilead Research από το 1997-2001.

Αυτή τη στιγμή, παραμένει μέτοχος της εταιρείας με μερίδιο από 5-25 εκατομμύρια δολάρια. Οι φόβοι μίας πανδημίας της γρίπης των πουλερικών έχει εκτοξεύσει τη μετοχή της Tamiflu από τα 35 στα 47 δολάρια. Και ο Ράμσφελντ, είναι αυτή τη στιγμή το πλουσιότερο στέλεχος της κυβέρνησης Μπους. Μέσα σε έξι μήνες, σύμφωνα με το CNN, έχει γίνει κατά 1.000.000 δολάρια πλουσιότερος.

Το 2001 όταν έγινε υπουργός Αμυνας, ο Ράμσφελντ εξαιρέθηκε από τη λήψη κυβερνητικών αποφάσεων σε σχέση με την Gilead και το Tamiflu. Στα τέλη του περασμένου μήνα, ζήτησε από το Πεντάγωνο να του διευκρινίσουν σε τι του τι επιτρέπεται να εμπλακεί και σε τι όχι, αν ποτέ ξεσπάσει πανδημία γρίπης. Συμβουλεύθηκε για το θέμα, το υπ. Δικαιοσύνης και άλλες αμερικανικές αρχές για το αν θα έπρεπε να πουλήσει το μερίδιο που είχε στην Gilead.

Δεν του δόθηκε όμως καμία απάντηση και έτσι αναγκάσθηκε να συμβουλευθεί ιδιωτικό δικηγόρο ο οποίος τον προέτρεψε, αντί να πουλήσει, να κρατήσει το μερίδιο του και να μιλήσει δημόσια για το θέμα. Να κάνει δηλαδή γνωστό στον κόσμο, ότι έχει τις μετοχές και ότι έχει εξαιρεθεί από τυχόν κυβερνητικές αποφάσεις σε σχέση με το φάρμακο.

Δεν είναι ο μόνος...

Ο Ράσμφελντ δεν είναι ο μόνος που έχει κέρδος από την αυξημένη ζήτηση του Tamiflu, το οποίο παρασκευάζεται και πωλείται από την ελβετική φαρμακευτική Roche (η Gilead παίρνει από τη Roche λόγω δικαιωμάτων το 10% των πωλήσεων).

Όπως ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τζορτζ Σούλτζ αλλά και η σύζυγος του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γουίλσον.

"Δεν ξέρω, άλλη εταιρεία βιοτεχνολογίας τόσο καλά δικτυωμένη πολιτικά" δηλώνει ο Αμερικανός αναλυτής Andrew MacDonald.

http://news.ert.gr/11/180888.asp

Η πανδημία και η υστερία

Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

[www.enet.gr (ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ) 16/10/2005]

Ο πανικός για τη γρίπη των πουλερικών είναι ακριβώς ίδιος με εκείνον που είχε αναπτυχθεί όταν εμφανίστηκε το αναπνευστικό σύνδρομο SARS ή η νόσος των τρελών αγελάδων: εκτιμήσεις για πανδημία και προβλέψιες μερίδας ειδικών για εκατομμύρια θύματα. Ομως, και τις δύο φορές, οι κρίσεις, ευτυχώς, αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως.

Παρ' όλα αυτά, οι επιστήμονες ανησυχούν και δεν έχουν άδικο. Αν η γρίπη των πουλερικών περάσει από άνθρωπο σε άνθρωπο, όπως έχει συμβεί ήδη τρεις φορές μέσα στον περασμένο αιώνα, σίγουρα θα ακολουθήσουν αρκετές εκατοντάδες θανάτων.

- «Τα δείγματα που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, αλλά και η πορεία που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τα αποδημητικά πουλιά από τη Σιβηρία προς τη νοτιοανατολική Ευρώπη», λένε κάποιοι ειδικοί, «δεν μας βάζουν πλέον σε σκέψη για το αν η γρίπη των πουλερικών θα μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά για το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό!»

- Πριν από μερικές ημέρες, ο David Nabarro, αρμόδιος της υγείας στα Ηνωμένα Εθνη, είπε χαρακτηριστικά ότι μια πιθανή πανδημία της γρίπης των πουλερικών θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, προκαλώντας το θάνατο σε 5 έως και 150 (!) εκατομμύρια ανθρώπους.

- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποστασιοποιήθηκε πάντως από τους αριθμούς αυτούς, μέσω του εκπροσώπου του για τη γρίπη, Dick Thompson. Εκτίμησε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα μπορούσαν να χάσουν τη ζωή τους σε μια περίπτωση πανδημίας θα ήταν από 2-7,4 εκατομμύρια.

Διδάγματα απ' το SARS

Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη: Αυτή των ειδικών που μιλούν για πανδημία... υστερίας και θεωρούν απομακρυσμένο το εφιαλτικό σενάριο: δεν λαμβάνουμε υπόψη μας, λένε, ότι ακόμη και η συνηθισμένη γρίπη οδηγεί στο νοσοκομείο σχεδόν 100.000 ανθρώπους κάθε χρόνο.

- Η Wendy Orent, συγγραφέας-ανθρωπολόγος, εξηγεί στο αμερικάνικο περιοδικό «New Republic» ότι ακόμη κι αν ο επικίνδυνος ιός Η5Ν1, ο οποίος ευθύνεται για τη γρίπη των πουλερικών, μεταλλαχθεί και γίνει «μεταδοτικός» μεταξύ των ανθρώπων, αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα ακολουθήσουν μαζικοί θάνατοι. «Τα διδάγματα που πήραμε από το SARS», λέει, «μια ασθένεια που ξεκίνησε από την ανατολική Ασία (όπως και η γρίπη των πουλερικών) και μάλιστα από άγρια ζώα που ζουν κοντά σε ανθρώπους, δείχνουν ότι ενώ μεταλλάχθηκε και μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο, τελικά δεν έγινε επιδημική νόσος.

Τελικά το SARS σκότωσε 800 ανθρώπους, από τους 8.000.000 που είχαν μολυνθεί, εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες, δεν προκάλεσε όμως ποτέ πανδημία και η πορεία του ανακόπηκε από τα στοιχειώδη μέτρα που έλαβαν τα συστήματα υγείας των κρατών.

Τα εμβόλια

Γεγονός είναι πάντως ότι μέχρι αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 116 άνθρωποι έχουν κολλήσει γρίπη των πουλερικών, με ένα ποσοστό θνησιμότητας μεγαλύτερο από 50% (64 άνθρωποι). «Αν το ποσοστό αυτό διατηρηθεί και η ασθένεια γίνει τόσο μεταδοτική μεταξύ των ανθρώπων όσο και η συνηθισμένη γρίπη, τότε σίγουρα θα έχουμε να κάνουμε με μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει ποτέ αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα», λένε στελέχη του ΠΟΥ.

Ομως αυτά είναι ακόμα υποθέσεις των επιστημόνων. Μέχρι αυτή τη στιγμή, ούτε η ασθένεια είναι μεταδοτική μεταξύ των ανθρώπων ούτε γνωρίζουμε, εφόσον γίνει μεταδοτική, αν θα έχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας.

- Για την ώρα, αυτό που απασχολεί τους αρμόδιους της υγείας σε όλο τον κόσμο είναι πώς θα παραγάγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το εμβόλιο για τη γρίπη των πτηνών. Θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες από τη στιγμή που θα εμφανιστεί η πρώτη μετάλλαξη του ιού μέχρι να παραχθεί το εμβόλιο. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, όμως, ο πλανήτης δεν είναι προετοιμασμένος για μια πανδημία.

Η συνολική δυνατότητα για την παραγωγή εμβολίων κατά της γρίπης είναι μόλις 300 εκατομμύρια δόσεις το χρόνο.

Κι όμως, σε περίπτωση πανδημίας, δισεκατομμύρια ανθρώπων θα χρειαστούν εμβολιασμό και πιθανότατα περισσότερες από μία δόσεις.

«Αυτό που χρειάζεται δεν είναι να κάνουμε στοκ εμβολίων, αλλά να μάθουμε να τα φτιάχνουμε γρήγορα», λέει ο καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Marc Siegel. «Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούμε το αβγό ενός πτηνού για να φτιάξουμε εμβόλια, ενώ με τη γενετική μηχανική θα μπορούσαμε να παραγάγουμε εκατομμύρια εμβόλια και θα μας χρειαζόταν πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα».

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!

ΒΙΟ.ΖΩ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", Τηλ: 210-2282632, 697-9734591, Ηλ.Ταχ: biozo@email.com

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 159 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57097719
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.