ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Παρασκευή 09 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αντιρατσιστική πορεία αύριο Τετάρτη 12 Ιαν. στο Ρέθυμνο Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Πρόσφυγες - Μετανάστες
Οικολόγοι Πράσινοι , Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2006

ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την αποτρόπαια δολοφονία του Αλβανού Έντισον Γιαχάι που έγινε στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για ένα ρατσιστικό έγκλημα, που έρχεται να προστεθεί σε σειρά ρατσιστικών γεγονότων όπως οι επιθέσεις κατά Αλβανών μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αλβανίας – Ελλάδας, η επίθεση κατά του Στεκιού Μεταναστών στο Ρέθυμνο, ο αποκλεισμός Αλβανών από ορισμένα νυχτερινά καταστήματα κλπ.

Τα τελευταία επεισόδια ξεκίνησαν με αφορμή την αλβανική σημαία στη μπλούζα ενός νεαρού μιας παρέας Αλβανών σε κέντρο διασκέδασης. Ακολούθησε συμπλοκή με παρέα ντόπιων. Στη συνέχεια 8 άτομα ελληνικής και βουλγαρικής καταγωγής εισέβαλαν στο σπίτι του Αλβανού Έντισον Γιαχάι, ο οποίος, σημειωτέον, δεν είχε συμμετάσχει στη συμπλοκή. Χτύπησαν άγρια τον άρρωστο πατέρα του (υποβάλλεται συχνά σε αιμοκάθαρση) και στη συνέχεια δολοφονήθηκε ο Έντισον Γιαχάι. Δράστης της δολοφονίας με 17(!) μαχαιριές φέρεται (έχει ομολογήσει) Ρεθεμνιώτης φαντάρος που υπηρετεί στους καταδρομείς και ήταν και πρώην αθλητής άρσης βαρών. Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν στην εισβολή στο σπίτι και στα επεισόδια ήταν και ο πατέρας και ο αδελφός του στρατιώτη.

Η Ελλάδα, έχοντας και η ίδια στείλει πάρα πολλούς Έλληνες μετανάστες σε πολλές ξένες χώρες, οι οποίοι έζησαν στο πετσί τους το ρατσισμό, οφείλει να καταδικάσει και να απομονώσει φαινόμενα ρατσισμού και αποκλεισμού των μεταναστών.

Οι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας είτε για οικονομικούς είτε για πολιτικούς λόγους, από τα Βαλκάνια και αλλού πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα, πρέπει να νομιμοποιηθούν για να εκλείψουν τα φαινόμενα εκμετάλλευσης και να καταπολεμηθούν τα κυκλώματα δουλεμπορίας, πρέπει να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή αυτού του τόπου, πλουτίζοντας με τους δικούς τους πολιτισμούς τον ελληνικό πολιτισμό. Η δύναμη ενός πολιτισμού δεν είναι η απομόνωσή του αλλά η δυνατότητά του να παίρνει στοιχεία από άλλους πολιτισμούς και να εξελίσσεται, κάτι που και ο Ηρόδοτος τόνισε αναγνωρίζοντας στοιχεία γειτονικών πολιτισμών στον ελληνικό όπως και επιδράσεις του ελληνικού πολιτισμού στους γειτονικούς. Η ποικιλομορφία είναι δύναμη, όπως η βιοποικιλότητα στη φύση.

Χαιρετίζουμε την αντιρατσιστική αντίδραση των ευαίσθητων πολιτών και φορέων του Ρεθύμνου και της Κρήτης και καλούμε σε συμμετοχή στην πορεία που οργανώνουν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Ρέθυμνο.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει, πέρα από την καταδίκη τέτοιων ρατσιστικών και ξενοφοβικών φαινομένων, να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών, να αναγνωρίσει τα δικαιώματά τους, να φροντίσει για τη δημιουργία τμημάτων υποδοχής μεταναστών στα ελληνικά σχολεία όλων των βαθμίδων, για τη διδασκαλία των γλωσσών των χωρών καταγωγής τους στα σχολεία, για τη διδασκαλία Ελληνικών για τους ενήλικες μετανάστες, για τη διευκόλυνση της οργάνωσης των κοινοτήτων τους και της συμμετοχής τους.

Επιπλέον, είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου τόσο εντός της Ελλάδας ώστε να εκλείψει η μαύρη εργασία και η όξυνση της φτώχειας που γεννάει ρατσισμό, όσο και διεθνώς όπου ο οδοστρωτήρας της παγκοσμιοποίησης οδηγεί μεγάλες περιοχές του πλανήτη σε οικονομική κατάρρευση, καταστροφή των φυσικών πόρων, φτώχεια και μαζική μετανάστευση σε αναζήτηση καλύτερου μέλλοντος.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Οικολόγοι Πράσινοι
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, 409770, fax 2310.421196
10-1-2005

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 81 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58253353
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.