ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Πέμπτη 30 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ - ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Κλίμα
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS , Κυριακή, 04 Δεκέμβριος 2005

ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ - ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, συμμετέχοντας στη ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ, που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της 1ης Συνάντησης των 156 χωρών οι οποίες έχουν κυρώσει το Πρωτόκολλο του Κιότο στο Μόντρεαλ του Καναδά, οργάνωσε το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2005, από 12 έως 2 το μεσημέρι, στο Θησείο (στον πεζόδρομο, κοντά στον Σταθμό των ΗΣΑΠ),  δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή. Υπό τους ήχους της μουσικής του Ν. Τουλιάτου και της Ομάδα Κρουστών ΗΧΟΔΡΑΣΗ οι εθελοντές του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διένειμαν ενημερωτικό υλικό για τις συνέπειες της αλλαγής του κλίματος, τις απαραίτητες αλλαγές πολιτικής, αλλά και τις αναγκαίες αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες για την αποφυγή των χειρότερων.

Την ίδια μέρα στο Μόντρεαλ οι αντιπροσωπείες είχαν διαβουλεύσεις σε διάφορα θέματα, περιλαμβανομένου του άρθρου 3.9 του Πρωτοκόλλου, σχετικά με τις μελλοντικές δεσμεύσεις, για την Κοινή Εφαρμογή, τους οικονομικούς μηχανισμούς, τη μεταφορά τεχνολογίας, την απόκτηση ικανοτήτων, την έρευνα και τη συστηματική παρακολούθηση, την έκθεση του Διακυβερνητικού Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή σε σχέση με τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα και την αποθήκευσή του κα. Αυτό το διάστημα είναι το πιο κρίσιμο μια και συζητιόνται τεχνικά θέματα και γίνεται η προετοιμασία, πριν καταφθάσουν οι πολιτικοί προς τα τέλη της εβδομάδας. Τα κύρια θέματα στα οποία παραμένουν διαφορές σχετίζονται με τους Μηχανισμούς Καθαρής Ανάπτυξης (CDM), θέματα μεθοδολογίας, τους μηχανισμούς οικονομικής χρηματοδότησης και κυρίως σε σχέση με τις δεσμεύσεις για την περίοδο μετά το 2013. Ορισμένες αντιπροσωπείες έχουν δημιουργήσει ήδη μια πολωτική κατάσταση, ενώ οι ΗΠΑ δεν συμμετέχουν στη συνάντηση των μερών του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

Ταυτόχρονα με την έναρξη των εργασιών της Συνόδου των Μερών του Πρωτοκόλλου του Κιότο, δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science μια μελέτη που διαπιστώνει ότι οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου – δύο από τα κύρια αέρια του θερμοκηπίου που ευθύνονται για την αλλαγή του παγκόσμιου κλίματος - στην ατμόσφαιρα έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ και είναι οι υψηλότερες τα τελευταία 650.000 χρόνια. Η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με τον Thomas Stocker, από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης (Ελβετία), που συντόνισε τη μελέτη, έχει αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με οποιαδήποτε περίοδο και η συγκέντρωση του μεθανίου κατά 130% σε σχέση με οποιαδήποτε περίοδο των τελευταίων 650.000 χρόνων.

Στο ίδιο περιοδικό δημοσιεύεται μια άλλη ανάλυση που έγινε σε ιζήματα από ωκεανούς που δείχνει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει διπλασιάσει τον ιστορικό ρυθμό ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Σύμφωνα με την έρευνα, τα τελευταία 5000 χρόνια η στάθμη της θάλασσας ανέβαινε κατά 1 χιλιοστό το χρόνο. Από τα μέσα του 19ου αιώνα ο ρυθμός ανόδου διπλασιάστηκε στα 2 χιλιοστά το χρόνο. Η κύρια αιτία, σύμφωνα με τον συγγραφέα της μελέτης Kenneth Miller του Πανεπιστήμιου Rutqers στις ΗΠΑ είναι η καύση ορυκτών καυσίμων και οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Σύμφωνα με την έκθεση του Διακυβερνητικού Πάνελ για τις Κλιματικές Αλλαγές αναμένεται αύξηση της στάθμης της θάλασσας μέχρι 70 εκατοστά τις επόμενες δεκαετίες.

Για περισσότερες πληροφορίες
Χριστίνα Παπαγεωργίου, 6934121827
christina@medsos.gr
Γιάννης Χρυσοβέργης 6972004059,
yannisch@medsos.gr.

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Μαμάη 3, 10440, Αθήνα
Τηλ./Fax: 210 822 8795
Email:
medsos@medsos.gr
Ιστοσελίδα: www.medsos.gr

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 251 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57642227
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.