ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τρίτη 29 Νοέ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ανασκόπηση του ECOFESTIVAL 2005 Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Βιοκαλλιέργεια - Οικολογική Γεωργία
ΔΗΩ , Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2005

ECOFESTIVAL 2005 - 8η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΟKΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ECOFESTIVAL

Γεννήθηκε όταν η Βιολογική Γεωργία ήταν λίγο περισσότερο από ένα στοίχημα, ακολούθησε την εξέλιξή της, κατέγραψε την ανάπτυξή της, μεγάλωσε χρόνο με το χρόνο, απέκτησε δική του δυναμική, έγινε το πιο αυθεντικό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς του κόσμου της Βιολογικής Γεωργίας στη χώρα μας.

Αυξητικοί όλοι οι δείκτες της Έκθεσης συγκριτικά με πέρυσι και συγκεκριμένα:

Δεκαεπτά χιλιάδες επισκέπτες, περισσότεροι από 150 εκθέτες, εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες από τους οποίους δεκάδες ξένοι, δεκάδες δημοσιογράφοι, πάνω από 20.000 κωδικοί προϊόντων.

Πολιτικοί, εκπρόσωποι κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ΜΜΕ, επιστήμονες, άνθρωποι του πολιτισμού, της τέχνης και του θεάματος, μαθητές όλων των ηλικιών με τους δασκάλους τους, ΑΤΕΙ και ΑΕΙ, τίμησαν με την παρουσία τους και το ενδιαφέρον τους την ετήσια συνάντηση της Βιολογικής Γεωργίας, την 8η Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων - ECOFESTIVAL 2005.

Εκθέτες

- Ο πρωτογενής τομέας είχε πολύ μεγάλη εκπροσώπηση σε ποσοστό 30%, με παραγωγούς οι οποίοι μεμονωμένα ή μέσα από τις ενώσεις τους, παρουσίασαν εκατοντάδες προϊόντα.

- Η μεταποίηση, η τυποποίηση και η εμπορία ως αμιγείς ή μικτές εμπορικές και παραγωγικές επιχειρήσεις, μικρές ή μεγαλύτερες, κατέλαβαν το 30%.

- Οι υπηρεσίες μέσα από οργανισμούς, φορείς, συλλόγους, εκθέσεις, έντυπα, κατέλαβαν άλλο ένα 20%.

- Το 10% αφορά προϊόντα σχετικά με το περιβάλλον και την τεχνολογία, εφόδια, γεωργικά σκευάσματα, ανακυκλώσιμες ύλες.

Αξίζει να επισημάνουμε τις παρουσίες με περίπτερα των:

- ΤΕΙ Βιολογικής Γεωργίας

- Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών

- Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Λαϊκών Αγορών

- Πανελλήνιας Ένωσης Βιοκαταναλωτών

- Πανελληνίου Συνδέσμου Καταστηματαρχών Βιολογικών Προϊόντων

- Εκθέσεων της Biofach και της Κωνσταντινούπολης

- Βιονηπιαγωγείο

Προϊόντα

Ο επισκέπτης της Έκθεσης μπορούσε να δει, να γευτεί, να ενημερωθεί και να αποκτήσει εξαιρετικά βιολογικά προϊόντα όπως, φρούτα, φρέσκα και ξηρά, κηπευτικά, λάδι, κρασί, μπύρα, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, σάλτσες, ψωμί, αρτοσκευάσματα, ζύμες, όσπρια, κρέας, αλαντικά, αυγά, σνακ για παιδιά, για χορτοφάγους, γλυκά, αφεψήματα, πολλές ποικιλίες καφέ, αλλά και καλλυντικά, είδη προσωπικής φροντίδας, υγείας, συστήματα καθαρισμού νερού, απορρυπαντικά, οικολογικά χρώματα, προϊόντα από τον τρίτο κόσμο, τα οποία καλύπτουν πλήρως το φάσμα των αναγκών μιας οικογένειας.

Δραστηριότητες – Εκδηλώσεις

- Η τιμητική εκδήλωση υπέρ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας για τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη της Βιολογικής Γεωργίας δείχνει, ότι στην Τ.Α., υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται, που στηρίζουν έμπρακτα, που δεν βλέπουν τη Βιολογική Γεωργία από απόσταση, αλλά συμφωνούν με τους σκοπούς και τους στόχους της.

- Οι εξαγωγές των βιολογικών προϊόντων στηρίζουν την ελληνική οικονομία, θέμα με πολύ ενδιαφέρον το οποίο ανέπτυξαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, του ΟΠΕ, της έκθεσης Biofach.

- Η παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή κου Νικ. Σιδηρά ΄΄Βιολογική Γεωργία΄΄ και της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής πύλης για τη Βιολογική Γεωργία ΄΄Bio@agro΄΄, είναι τα τεκμήρια της συμπόρευσης της Βιολογικής Γεωργίας με την Επιστήμη και την Τεχνολογία.

- Οι παρουσιάσεις θεματικών ενοτήτων για κατηγορίες όπως τα καλλυντικά και άλλα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και υγείας με βιολογικά συστατικά, τα οικολογικά απορρυπαντικά, η ένδυση, η βιοκλιματική αρχιτεκτονική και η ενεργειακή αποδοτικότητα των κτηρίων, ενημέρωσαν το κοινό της Έκθεσης για ό,τι ενδιαφέρον αναπτύσσεται σε κλάδους πέραν του τροφίμου.

- Η διατροφή των νέων, ειδικά μέσα στους σχολικούς χώρους, έδωσε μια άλλη διάσταση για το πόσο άμεσα είναι συνδεδεμένη η διατροφή με την παιδεία και την υγεία.

- Η ενημέρωση για τη εξέλιξη της Βιολογικής Γεωργίας από τους εκπροσώπους του Μεσογειακού τμήματος της IFOAM, διεθνοποίησε περισσότερο την Έκθεση.

- Η συζήτηση για τα προβλήματα των βιολογικών λαϊκών αγορών, οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας σχετικά με τις προοπτικές και τη στήριξη της βιολογικής γεωργίας, υπήρξε σημείο αναφοράς ενός διαλόγου που ξεκίνησε πριν την Έκθεση και θα μας απασχολήσει και μετά.

- Τα μεταλλαγμένα έκλεισαν συμβολικά το τετραήμερο των εκδηλώσεων του ECOFESTIVAL με την ελπιδοφόρα παραίνεση για περισσότερη επαγρύπνηση και αντίσταση σε όσους επιβουλεύονται τις τωρινές, αλλά και τις μελλοντικές γενιές.


Στο ECOFESTIVAL 2005 δόθηκε η τιμή και η ευκαιρία να φιλοξενήσει τον πρώτο Διαγωνισμό – Γευσιγνωσία Κρασιού από Σταφύλια Βιολογικής Καλλιέργειας, που έγινε στην Ελλάδα.

Ο Καραγκιόζης, η τζαζ και η ρεμπέτικη μουσική έβαλαν το κερασάκι στη βιολογική τούρτα, καθώς όλη η προσφερόμενη διατροφή, φαγητό, ποτό και καφές, αποτελούνταν αποκλειστικά από συστατικά βιολογικής προέλευσης.

Στο ECOFESTIVAL εστιάζεται κάθε Νοέμβριο η προσοχή των επαγγελματιών του χώρου, αλλά και των καταναλωτών. Έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας, αλλά και ως αναπόσπαστο κομμάτι της δραστηριότητας της ΔΗΩ, του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων. Η Έκθεση διοργανώνεται από τη ΔΗΩ με τη συμβολή της Τεχνικής Εκθεσιακής.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε εκθέτες και επισκέπτες, αλλά και όλους όσους αφιέρωσαν χρόνο, χώρο, έναν καλό λόγο για το ECOFESTIVAL, το χορηγό επικοινωνίας μας, την πλειονότητα των ΜΜΕ και πολλούς από τους ανθρώπους τους, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι,

"Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ"

ΔΗΩ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 38 –104 33 ΑΘΗNA
ΤΗΛ: 210 8224384 FAX: 210 8848164
Ιστοσελίδα:
www.dionet.gr
E-mail: magazine@dionet.gr

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 138 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56125537
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.