ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τρίτη 29 Νοέ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Πόσο αξίζει η ζωή ενός φαντάρου; Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Αντιρρησίες συνείδησης
Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης , Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2005

Η πρόσφατη αυτοκτονία ενός ακόμη φαντάρου στην παραμεθόριο, έρχεται για άλλη μια φορά να καταδείξει με τον πλέον τραγικό τρόπο τα εγκληματικά αδιέξοδα της ακολουθούμενης στρατολογικής πολιτικής.

Την ώρα που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το καθεστώς της υποχρεωτικής στράτευσης με τον τρόπο που αυτή εφαρμόζεται καταρρέει, η αρμόδια πολιτική ηγεσία αρέσκεται να επαναλαμβάνει ότι «από δω και πέρα δε θα ξεφεύγει κανείς». Η διάψευση οικτρή: Όταν κάποιος θέλει να ξεφύγει, θα το πράξει με τον τρόπο που μπορεί…

Τραγική ειρωνεία: Την ίδια στιγμή ψηφίζεται – αν δεν έχει ήδη ψηφιστεί – ένας ακόμη «καλύτερος από όλους τους προηγούμενους» στρατολογικός νόμος. Ένας νόμος που δεν φαίνεται να λαμβάνει στο παραμικρό υπόψη όχι μόνο τις συστάσεις και τις υποδείξεις όλων των διεθνών και ελληνικών φορέων υπεράσπισης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά ούτε καν την ίδια την ελληνική κοινωνική πραγματικότητα.

Και όχι μόνο αυτό: Κατά τη διαδικασία ψήφισης του νόμου, ελάχιστοι ήταν οι βουλευτές που προσπάθησαν να αρθρώσουν έναν διαφορετικό λόγο. Η συντριπτική πλειοψηφία ανταγωνίστηκε σε κινδυνολογία και απόψεις για αύξηση θητείας, στράτευση γυναικών κλπ. Αποτέλεσμα: μια αντίληψη των πραγμάτων επικερδής για τις καφετέριες της Θήβας και τα τυροπιτάδικα της Φλώρινας, αλλά παντελώς ανακόλουθη σε σχέση τόσο με όσα τα ίδια τα κόμματα έγραφαν και έλεγαν, όσο και με την ίδια τη θέση που η χώρα θα έπρεπε να έχει ως μέλος της Ε.Ε. και άλλων διεθνών οργανισμών.

Πίσω από όλα αυτά κρύβεται ένα από τα μεγαλύτερα ίσως ταμπού της ελληνικής κοινωνίας, η σχέση της με το στρατό. Έναν αυτοαναπαραγόμενο μηχανισμό που κινείται με βάση τις δικές του λογικές, ένα απέραντο σκοτεινό πλέγμα σχέσεων και φιλοδοξιών, μια αντίληψη για την οποία ο στρατιώτης δεν είναι πολίτης, μια μηχανή που για να λειτουργήσει χρειάζεται αδιαφάνεια, υποθήκευση του μέλλοντος μιας ολόκληρης γενιάς και τρεις αγορές του αιώνα μέσα σε μόλις μια εικοσαετία.

Για αυτόν το στρατό – αλλά και για όλους τους στρατούς – η ζωή ενός φαντάρου ήταν και θα είναι πάντοτε φτηνή. Απ’ ότι όμως φαίνεται, έχει αρχίσει να γίνεται φτηνή και για τους πολιτικούς. Καλούμε όλους όσους της δίνουν ακόμη κάποια αξία, να συμπορευτούν και να αγωνιστούν μαζί μας, για να σπάσει επιτέλους αυτή η θανατηφόρα σιωπή.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ – ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ – ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ, ΠΑΡΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!!
ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΡΑ!!

Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης
Τσαμαδού 13, 10683 Αθήνα, τηλ: 6944542228
Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη, τηλ: 6934667962
e-mail:
greekco@hotmail.com

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ
antonito , 2008-08-27 11:58:39
ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΣ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ...ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΧΑΣΑΜΕ 3 ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ...ΧΑΣΑΜΕ 3 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΑ!ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ.ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ,ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΩΣ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑ ΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LIFESTYLE ΚΑΙ Η ΕΝΤΟΝΗ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ,ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΑΣ(..ΟΠΩΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΕΣ(ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ..)ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΛΥΠΑΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΑΚ ΝΑ ΛΥΠΑΣΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΞΕΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΣΤΕΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗ ΚΟΥΡΑΣΩ! 
Υ.Γ.ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΓΚΕΣ!ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ!

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 143 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56126042
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.