ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 06 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΪΧ ΣΟΥ! Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ecocrete , Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2002
ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΪΧ ΣΟΥ!

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Κανείς δεν εμφανίστηκε σήμερα Δευτέρα 21.1.2002 στη δίκη εναντίον της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και των στελεχών της Γιάννη Τζιώλα και Μιχάλη Τρεμόπουλου. Σήμερα ήταν να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο η έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης, που είχε υποχρεώσει τους δύο οικολόγους να πληρώσουν αποζημίωση 100.000 δρχ. και έτσι η υπόθεση ματαιώνεται.
Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 1997, λίγες μέρες μετά την πυρκαγιά του Σέιχ Σου, που κατέστρεψε 16.650 στρέμματα δάσους (εντός και εκτός Σέιχ Σου), διαδηλωτές κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που είχε οργανώσει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης είχαν καταστρέψει συμβολικά μέρος του συρματοπλέγματος σε δασική έκταση στο Πανόραμα, που οι ιδιοκτήτες του είχαν εκχερσώσει από δέντρα και θάμνους και είχαν περιφράξει αμέσως μετά τον δολοφονικό εμπρησμό του δάσους.

Τη σημερινή μέρα όμως επέλεξαν αυτοί που έχουν μεθοδεύσει τη δημιουργία βιομηχανίας δικών ενάντια σε όσους υπερασπίζονται με συνέπεια το συλλογικό αγαθό του δάσους και της υγείας των Θεσσαλονικέων, για να δημοσιοποιήσουν την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους.
Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του Μιχάλη Τρεμόπουλου για τη δήλωση που έκανε στα ΜΜΕ αμέσως μετά την μήνυση της Νατάσας Γερασιμίδου εναντίον των Οικολογικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης για ανακοίνωσή τους, όπου εκτιμούσαν ότι η πρώην ηθοποιός χρησιμοποιεί την ασθένειά της για να εξασφαλίσει προνομιακή μεταχείριση ως κληρονόμος εκτάσεων μέσα στο Δάσος-Πάρκο Σέιχ Σου. Πρόκειται για το ποινικό μέρος, που συνοδεύει την αγωγή των 300 εκατομμυρίων δραχμών που ζητά από τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, επειδή επανέλαβε στα ΜΜΕ την αξιολογική κρίση περί “εμπορευματοποίησης της ασθένειάς της”. Η απόφαση επί της αίτησης Ασφαλιστικών μέτρων για την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Μιχάλη Τρεμόπουλου, που έχει ζητήσει η πρώην ηθοποιός, αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.
Ταυτόχρονα, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του πανεπιστημιακού Αλέξανδρου Γεωργόπουλου, ως υπεύθυνου έκδοσης της εφημερίδας “Τα Εν Οικω, εν δήμω”, επειδή δημοσίευσε την ανακοίνωση των Οικολογικών και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης. Για την ίδια ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στο ενημερωτικό δελτίο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εξελίσσεται προανάκριση, στην οποία όμως ο αντίστοιχος εκδότης του δελτίου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Κώστας Λιάσκας, καλείται μόνον ως μάρτυρας.
Υπενθυμίζουμε ότι η κύρια δίκη για τα 300 εκατομμύρια δρχ. που η πρώην ηθοποιός ζητά προσωπικά από τον Μιχάλη Τρεμόπουλο ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση θα εκδικαστεί στις 10.6.2002. Εκκρεμεί και μια άλλη δίκη όπου ο Δασάρχης Θ. Θεοδωρούδης του ζητά άλλα πέντε εκατομμύρια επειδή είχε καταγγελθεί για πλημμελή προστασία του δάσους, ενώ οι ιδιοκτήτες απειλούν και με νέες μαζικές μηνύσεις.
Στόχος αυτής της μεθοδευμένης προσπάθειας από τα οργανωμένα συμφέροντα, είναι να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης στην προοπτική οικοπεδοποίησης του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης. Ήδη όμως έχει δημιουργηθεί ένα συνεχώς διογκούμενο κύμα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη προς τις Οικολογικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης και προσωπικά στον Μιχάλη Τρεμόπουλο: Οι κοινωνικοί, οικολογικοί, συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς από όλη την Ελλάδα, που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, έχουν φτάσει τους 76!
Αν υπάρξει έστω και μία καταδίκη, οι οικολόγοι, αυτοί ακριβώς που υπερασπίζονται το περιαστικό δάσος, θα είναι οι μόνοι που θα πληρώσουν την ολιγωρία της πολιτείας να λύσει οριστικά το ιδιοκτησιακό με απαλλοτρίωση ή με ανταλλαγή και να αναγεννήσει το δάσος.

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Κυριακή, 28 Δεκέμβριος 2003 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 105 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58233228
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.