ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 01 Απρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις και "Ένωση Επιστημόνων" Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Απόψεις
Δήμου Κ. Ιωάννης , Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2005

Προς την Επιστημονική Κοινότητα (των Φυσικών Επιστημών)

ΘΕΜΑ: Ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις και τρόποι αξιοποίησης αυτών

Αγαπητοί συνάδελφοι

Όπως πολλοί από εσάς ήδη γνωρίζετε εδώ και δέκα μήνες είναι σε εξέλιξη η εκστρατεία για τη δημιουργία ενός οικολογικού χωριού στην Κρήτη που θα φιλοξενεί και εναλλακτικούς θεραπευτές και θα ανακυκλώνει τα απορρίμματα των κοντινών συμβατικών οικισμών (πληροφορίες http://www.geocities.com/laloslal/biocall.html ).

Όσοι από εσάς κατάγονται ή εργάζονται στην Κρήτη θα βρίσκουν το εγχείρημα ενδιαφέρον. Και για τους υπόλοιπους όμως υπάρχουν πτυχές του θέματος που αξίζουν προσοχής.

Εξηγώ αμέσως:

Η Πολιτεία έδειξε ενδιαφέρον γιατί ένας οικισμός που μειώνει τον όγκο των απορριμμάτων είναι επιθυμητός και από την τοπική κοινωνία αλλά και από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Παρ΄όλα αυτά η Κυβέρνηση διστάζει να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο έργο που δεν έχει δοκιμασθεί πουθενά αλλού και δεν υπάρχουν ακόμη ισχυρές ομάδες πίεσης που να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η τελευταία πρόταση που υπέβαλα στην Κυβέρνηση προέβλεπε σαν μοναδικό έξοδο από την πλευρά της, την χρηματοδότηση για την ίδρυση μιας εταιρείας με τον τίτλο «ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ».

Το αντικείμενο εργασιών αυτής της εταιρείας θα είναι να εξετάζει ιδέες και εφευρέσεις για το αν είναι σωστές και κερδοφόρες, να τις κατοχυρώνει και να μοιράζεται με τον εφευρέτη τα έσοδα (κατόπιν συμφωνίας για τα ποσοστά ).

Τα έσοδα της εταιρείας θα διαμοιράζονται στα μέλη της που θα είναι επιστήμονες του χώρου των Θετικών Επιστημών.

Γιατί το πρότεινα αυτό:

Α) Έχω γνωρίσει εφευρέτες που διατείνονται ότι έχουν στα συρτάρια τους ενδιαφέρουσες ιδέες αλλά φοβούνται να τις ανακοινώσουν γιατί, εάν πράγματι είναι σωστές, θα κλαπούν από τους βιομηχάνους.

Β) Το οικολογικό χωριό, με τη σημερινή τεχνολογία, είναι οριακά βιώσιμο. Η ενασχόλησή μου όμως με αυτό το θέμα τα τελευταία δώδεκα χρόνια με οδήγησε σε πέντε επινοήσεις που αισιοδοξώ ότι μπορούν να αλλάξουν τελείως τα δεδομένα:

1) Ένα σύστημα άντλησης υγρών χωρίς άεργα ρεύματα, με μεγάλη διάρκεια ζωής και επισκευάσιμο από τον ίδιο τον τελικό χρήστη.

2) Δύο μεθόδους αφαλάτωσης θαλασσινού νερού που έχω κάθε λόγο να ελπίζω ότι θα ρίξουν το ενεργειακό κόστος από τις,σημερινές, 12 (δώδεκα) κιλοβατώρες ανά κυβ. μέτρο ( μέθοδος συμπύκνωσης ατμών) στη 1 (μία) κιλοβατώρα ανά κυβ. μέτρο (θεωρητικό κατώτατο όριο).

3) Μία ανεμογεννήτρια που μπορεί να εκμεταλλεύεται μεγαλύτερο φάσμα ταχυτήτων ανέμου (από πολύ ασθενείς έως πολύ ισχυρούς ), έχει απλούστερη θεμελίωση, μεγαλύτερο λόγο παραγόμενη ισχύς/βάρος, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και επισκευάζεται ευκολότερα.

4) Μία νέα μέθοδο βιολογικής καλλιέργειας (γι΄αυτή δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε πνευματικά δικαιώματα και θα τη βρείτε στην διεύθυνση http://www.geocities.com/laloslal/organzomo.html )

Η ενασχόλησή μου, παράλληλα, με την Εναλλακτική Ιατρική με οδήγησε στην ανακάλυψη φθηνών και αποτελεσματικών θεραπειών για:

1) Έρπη των γεννητικών οργάνων (θεράπευσα μία επί συνόλου μιας περιπτώσεων). Η ασθένεια αυτή είναι επώδυνη, παρεμποδίζει την ομαλή ερωτική ζωή και υποτροπιάζει συχνά. Η συμβατική Ιατρική χρησιμοποιεί φάρμακα ελάχιστα αποτελεσματικά και με πολλές παρενέργειες. Η δική μου συμβολή στην καταπολέμηση της ασθένειας έγκειται στην ανακάλυψη θεραπευτικής ουσίας (φυτικής προέλευσης – μη αλλεργιογόνου) μηδενικού κόστους που με εφαρμογή ενός μηνός επιφέρει οριστική θεραπεία (δεν σημειώνονται υποτροπές). Επιπλέον ανακάλυψα και μία ουσία-δείκτη που χρωματίζει μόνο τις προσβεβλημένες από τον ιό περιοχές (ακόμη και εάν δεν υπάρχουν εκεί φλύκταινες ).

2) Προβλήματα της ρινικής κοιλότητας εξωγενούς προέλευσης (ιοί, βακτήρια και, ενδεχομένως, μύκητες) και φαρυγγίτιδες. Η θεραπεία που ανακάλυψα είναι μηδενικού κόστους, έχει επαναλήψιμα και ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ αποτελέσματα και βασίζεται σε φυτική ουσία μη αλλεργιογόνο.

3) Θυλακίτιδες (φλεγμονή της ρίζας της τρίχας) εξαιρετικά ανθεκτικές σε αντιβίωση και αντισηπτικά. Η θεραπεία βασίζεται σε φυτική ουσία μη αλλεργιογόνο και μηδενικού κόστους. Θεράπευσα μία επί συνόλου μιας περιπτώσεων.

4) Δερματίτιδα του τριχωτού της κεφαλής. Θεράπευσα μία επί συνόλου μιας περιπτώσεων με φυτική ουσία μη αλλεργιογόνο και μηδενικού κόστους.

5) Έλκος δωδεκαδακτύλου. Θεράπευσα μία επί συνόλου μιας περιπτώσεων. Δεν χρησιμοποίησα καμία ουσία. Πρόκειται για αναβίωση μιας παλαιάς τεχνικής που περιφρονήθηκε από τη σύγχρονη Ιατρική.

6) Ωτίτιδες. Πέτυχα σε όλες τις περιπτώσεις ίαση με παλαιές τεχνικές (μηδενικού κόστους) περιφρονημένες από τη σύγχρονη Ιατρική.

7) Ευρυαγγείες προσώπου. Θεράπευσα μία επί συνόλου μιας περιπτώσεων χρησιμοποιώντας φυτική ουσία μηδενικού κόστους, μη αλλεργιογόνο.

Οι παρατηρήσεις μου στις παραπάνω περιπτώσεις μου δίνουν ελπίδες ότι οι εν λόγω θεραπευτικές ουσίες θα μπορούσαν να έχουν αποτελέσματα σε:

- οποιοδήποτε πρόβλημα βλεννογόνου και δέρματος εξωγενούς προελεύσεως (ιοί, βακτήρια, μύκητες) όπως π.χ. γρίππη πτηνών, μυκητιάσεις κόλπου, τραχηλίτιδες, σαλπιγγίτιδες, ιγμορίτιδες, πιτυρίδα

- έκζεμα

- αιμορροϊδες. Αντιμετώπισα μία μόνο περίπτωση. Δεν κατόρθωσα να εξαλείψω το ανατομικό σκέλος της πάθησης αλλά η ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗ του πόνου και της αιμορραγίας υποπτεύομαι ότι δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά αποτέλεσμα της θεραπείας.

- AIDS. Δεν γνωρίζω πώς δρούν αυτές οι θεραπευτικές ουσίες (ενισχύουν το αμυντικό σύστημα ή επιδρούν άμεσα πάνω στους ιούς και τα βακτήρια ; ). Εάν εξοντώνουν άμεσα τους ιούς τότε είναι προφανής η αξία τους στην καταπολέμηση του AIDS.

Διερεύνηση χρήζει η επίδραση αυτών των ουσιών σε άλλες παθήσεις όπως δισκοπάθεια, αρθρίτιδα, υπέρταση, άσθμα.

Οι εν λόγω θεραπείες ανοίγουν ένα καινούργιο κεφάλαιο στην Εναλλακτική Ιατρική γιατί δεν εμπίπτουν σε καμία από τις γνωστές υποδιαιρέσεις της.

Τα γνωστοποιώ όλα αυτά στην επιστημονική κοινότητα με το συνοδευτικό ερώτημα: «Θέλετε να τα παραδώσω δωρεάν στους βιομηχάνους (που θα πλουτίσουν γελώντας με την αφέλειά μας ) ή θέλετε να πλουτίσουν οι επιστήμονες;»

Τα ποσά που διακυβεύονται είναι τεράστια. Μόνο το φάρμακο για τις παθήσεις της ρινικής κοιλότητας θα μπορούσε να αποδώσει ετησίως (με πρόχειρους υπολογισμούς ) περί τα 500 ευρώ για κάθε επιστήμονα των Θετικών Επιστημών. Όταν η συνήθης γρίππη σκοτώνει 36000 ανθρώπους ετησίως μόνο στις ΗΠΑ (National Geographic Νοέμβριος 2003 ) και ταλαιπωρεί εκατομμύρια άλλους, όταν βρίσκεται προ των πυλών η γρίππη των πτηνών, ποιος δεν θα το προμηθευτεί ;

Το 75% των γυναικών θα πάθει μια ή περισσότερες φορές μυκητίαση του κόλπου (Ελευθεροτυπία 24-5-2005 ).

Μπορούμε να έχουμε μια βιομηχανία φαρμάκων φθηνών μεν αλλά με τεράστια κατανάλωση.

Οι νέες μέθοδοι αφαλάτωσης και η νέα ανεμογεννήτρια εάν κατοχυρωθούν από μια ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ μπορεί να μας αποφέρουν οικονομική ισχύ πρωτοφανούς μεγέθους.

Κατανοώ απόλυτα την όποια δυσπιστία σας. Τι πιθανότητες έχει ένας απλός καθηγητής Γυμνασίου να κάνει τέτοιες ανακαλύψεις ; Την ίδια σκέψη κάνοντας αμφιταλαντεύτηκα αρκετά χρόνια πριν τα ανακοινώσω. Μετά από ελέγχους και έρευνα στο διαδίκτυο δεν βρήκα τίποτα που να με πείθει ότι κάνω λάθος.

Πριν απορρίψετε το μήνυμά μου, ως ανάξιο προσοχής, λάβετε υπ΄ όψιν σας ότι τα τελευταία 12 χρόνια αφιερώνω τον ελεύθερο χρόνο μου στην έρευνα γύρω από την αφαλάτωση και την Εναλλακτική Ιατρική. Λάβετε υπ΄όψιν σας ότι υπήρξε πρόσφατα και άλλη περίπτωση ανεξάρτητου ερευνητή που έκανε σημαντική ανακάλυψη.

Αναφέρομαι στον Μορίς Γουόρντ, κομμωτή (!) από την Αγγλία, που απασχόλησε πολλές φορές τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το 1994 με την ανακάλυψη ενός νέου πλαστικού ιδιαίτερα ανθεκτικού στη θερμότητα.

¶σχετα με το αν οι επινοήσεις οι σχετικές με τη Φυσική είναι σωστές (υποθέτω ότι δεν υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για τις άλλες ) αυτή η Ένωση Επιστημόνων έπρεπε να έχει ιδρυθεί εδώ και πολύ καιρό. Εκατοντάδες ιδέες και εφευρέσεις είναι φυλακισμένες στα συρτάρια. Δεν μπορεί όλες να είναι ανάξιες λόγου.

Από το 1992 έως το 1999 κατατέθηκαν στην Ελλάδα 3149 αιτήσεις για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (ΕΞΟΥΣΙΑ 19-1-1999 )

Οι εφευρέτες θα εμπιστευθούν την Ένωση Επιστημόνων γιατί θα συνδυάζει ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ της ορθότητας και ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ. Έως τώρα έπρεπε αλλού να απευθυνθούν για την επιβεβαίωση και αλλού για την κατοχύρωση με προφανείς τους κινδύνους να εξαπατηθούν και να κατοχυρώσει κάποιος άλλος την εφεύρεση.

Ας μην ξεχνάμε ακόμη ότι πολλές φορές ο εφευρέτης δεν έχει τα ποσά που απαιτούνται για την κατοχύρωση με αποτέλεσμα να την «θάβει» ή να την δίνει δωρεάν.

Δεν μπορεί οι βιομήχανοι να πλουτίζουν επ΄ άπειρον με τις ΔΙΚΕΣ μας ιδέες. Σήμερα ένα καινούργιο φάρμακο μπορεί να κατοχυρωθεί το πολύ για μια πενταετία. Μετά γίνεται «κτήμα της ανθρωπότητας». Δεν άκουσα όμως τα εργοστάσια των βιομηχάνων μετά από μία πενταετία να γίνονται κτήμα των εργατών που δουλεύουν εκεί !

Δώσαμε στους πολιτικούς και τους βιομηχάνους την δύναμη να καταστρέψουν τον πλανήτη και τώρα τους παρακαλούμε να δείξουν αυτοσυγκράτηση!

Τους δώσαμε τον πλούτο που κατέχουν και τώρα εκλιπαρούμε για μια θέση εργασίας ή ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα !

Πρέπει επιτέλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσουμε το μερίδιο της δύναμης (οικονομικής και πολιτικής ) που μας ανήκει. Η Ένωση Επιστημόνων και το οικολογικό χωριό θα είναι το πρώτο βήμα.

Καβάλα 16-10-2005
Δήμου Κ. Ιωάννης
Γεωλόγος – καθηγητής Β΄ /θμιας Εκπ/σης
64011-ΚΕΡΑΜΩΤΗ
2510-225056
693 7740077
sci222@hotmail.com 

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 89 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57675424
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.