ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τρίτη 27 Σεπ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Συμπαράσταση στις Οικολ. Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ecocrete , Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2002
Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ /Συνασπισμός των Πολιτών

ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΪΧ ΣΟΥ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21.1.2002, ΣΤΙΣ 9 Π.Μ.

Σε νέα δίκη οδηγούνται η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και τα στελέχη της Γιάννης Τζιώλας και Μιχάλης Τρεμόπουλος, λόγω της δράσης τους για την υπεράσπιση των περιαστικών δασών της πόλης. Τη Δευτέρα 21.1.2002, στις 9 π.μ. συζητιέται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο (3ος όροφος) η έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης, που είχε υποχρεώσει τους δύο οικολόγους να πληρώσουν αποζημίωση.
Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 1997, λίγες μέρες μετά την πυρκαγιά του Σέιχ Σου, κάποιοι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που είχε οργανώσει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης είχαν καταστρέψει συμβολικά μέρος του συρματοπλέγματος σε δασική έκταση στο Πανόραμα, που οι ιδιοκτήτες του είχαν εκχερσώσει από δέντρα και θάμνους και είχαν περιφράξει αμέσως μετά τον δολοφονικό εμπρησμό του δάσους.
Αποτελεί παραδοξολογία πρώτου μεγέθους, τέσσερα χρόνια μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε 16.650 στρέμματα δάσους (εντός και εκτός Σέιχ Σου), οι εμπρηστές να κυκλοφορούν ελεύθεροι και οι "ενδιαφερόμενοι" να μεθοδεύουν βιομηχανία δικών ενάντια σε όσους υπερασπίζονται με συνέπεια το συλλογικό αγαθό του δάσους και της υγείας των Θεσσαλονικέων. Αν υπάρξει έστω και μία καταδίκη, οι οικολόγοι, αυτοί ακριβώς που υπερασπίζονται το περιαστικό δάσος, θα είναι οι μόνοι που θα πληρώσουν την ολιγωρία της πολιτείας να λύσει οριστικά το ιδιοκτησιακό και να αναγεννήσει το δάσος.
Τη συγκεκριμένη έκταση των δυο στρεμμάτων, όπου υπήρχαν πεύκα και θάμνοι με πουρνάρια, οι ιδιοκτήτες είχαν αναθέσει -χωρίς καμία άδεια- σε μεγάλη οικοδομική εταιρία να την εκχερσώσει και να την περιφράξει, με προφανή στόχο την οικοδόμησή της. Με τη συμβολική εκείνη ενέργεια της αποξήλωσης της περίφραξης, έγινε προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να προκληθεί η εγρήγορση των αρμοδίων απέναντι σε όσους καραδοκούσαν την ευκαιρία να χτίσουν στο δάσος. Οι "ενδιαφερόμενοι" άφησαν πάνω από ένα εξάμηνο να καταλαγιάσει ο θόρυβος και στη συνέχεια κατέθεσαν αγωγή ζητώντας "εις ολόκληρον" από την Οικολογική Κίνηση, τον Μιχάλη Τρεμόπουλο και τον Γιάννη Τζιώλα 442.500 δρχ.!
Προφανώς ο στόχος δεν ήταν απλά να εισπράξουν το ποσό αυτό αλλά να εξασφαλίσουν κάποια νόμιμη βάση -σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αγωγή τους- ώστε να οικοδομήσουν στη συνέχεια την έκταση. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι δεν υπήρχε βλάστηση, με στόχο να ξεπεράσουν τον περιορισμό του νόμου, που χαρακτηρίζει μια έκταση ως δασική αν έχει δασική βλάστηση πάνω από 15%.
Το πρωτόδικο δικαστήριο, παρόλο που αναγνώρισε τα ευγενή κίνητρα της διαμαρτυρίας, υποχρέωσε τους δύο εκπροσώπους της Οικολογικής Κίνησης -με μόνο στοιχείο ότι υπερασπίστηκαν δημόσια την ενέργεια και όχι με κάποια μαρτυρία ότι αυτοί συγκεκριμένα προξένησαν κάποια ζημία στην περίφραξη- να πληρώσουν 100.000 δρχ, θεωρώντας ότι οι εναγόμενοι έπρεπε να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες. Είχε επιδοθεί μάλιστα επίσημα στον Μιχάλη Τρεμόπουλο και κατασχετήριο, που έβγαζε σε δημοπρασία το σπίτι του στις 10.1.01, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει το συνολικό ποσό των 227.000 δρχ. Εκείνη η κατάσχεση αποφεύχθηκε τότε δικαστικά αλλά για να κλείσει οριστικά το θέμα, θα πρέπει να κερδηθεί το δικαστήριο της Δευτέρας.
Όπως είναι γνωστό, εκκρεμεί και η απόφαση επί της αίτησης Ασφαλιστικών μέτρων για την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Μιχάλη Τρεμόπουλου, που έχει ζητήσει η πρώην ηθοποιός Νατάσα Γερασιμίδου, η κύρια δίκη για τα 300 εκατομμύρια δρχ. που ζητά προσωπικά από τον ίδιο ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση και μια άλλη δίκη όπου ο Δασάρχης Θ. Θεοδωρούδης του ζητά άλλα πέντε εκατομμύρια επειδή είχε καταγγελθεί για πλημμελή προστασία του δάσους, ενώ οι ιδιοκτήτες απειλούν και με νέες μαζικές μηνύσεις. Μήνυση εκκρεμεί και εναντίον των Οικολογικών και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, με βάση την οποία έγιναν καταθέσεις και προετοιμάζεται ποινική δίωξη.
Στόχος αυτής της μεθοδευμένης προσπάθειας από τα οργανωμένα συμφέροντα, είναι να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης στην προοπτική οικοπεδοποίησης του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης. Ήδη όμως έχει δημιουργηθεί ένα συνεχώς διογκούμενο κύμα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη προς τις Οικολογικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης και προσωπικά στον Μιχάλη Τρεμόπουλο: Οι κοινωνικοί, οικολογικοί, συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς από όλη την Ελλάδα, που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, έχουν φτάσει τους 76!

Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ /Συνασπισμός των Πολιτών
Φιλίππου 51,
54631 Θεσσαλονίκη,
τηλ. 031.222 503, 409 770, fax 421 196
E-mail: ecology-trem@nath.grΣυμπαράσταση στις Οικολογικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης και στον Μιχάλη Τρεμόπουλο στη δίκη της Δευτέρας 21.1.2002

Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ /Συνασπισμός των Πολιτών
Φιλίππου 51,
54631 Θεσσαλονίκη
τηλ. 031.222 503, 409 770, fax 421 196
E-mail: ecology-trem@nath.gr
Δελτίο Τύπου 4.1.01

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Απόλυτη προστασία για το Σέιχ Σου
Ένα συνεχώς διογκούμενο κύμα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα προς τις Οικολογικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης και προσωπικά στον Μιχάλη Τρεμόπουλο έχει εκδηλωθεί τις τελευταίες μέρες, ενόψει της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του την ερχόμενη Δευτέρα.
Όπως είναι γνωστό, η πρώην ηθοποιός Νατάσα Γερασιμίδου έχει καταθέσει αγωγή αποζημίωσης και ζητά προσωπικά από τον νομαρχιακό σύμβουλο ΜιχάληΤρεμόπουλο 300 εκατομμύρια δρχ. (880.410,85 ευρώ) για συκοφαντική δυσφήμηση. Τη Δευτέρα 21.1.2002, στις 9.30 π.μ. συζητιούνται στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (3ος όροφος) τα Ασφαλιστικά μέτρα, με τα οποία η κ. Γερασιμίδου ζητά τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Μιχάλη Τρεμόπουλου και την προσωπική του κράτηση ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης. Εκκρεμεί και αντίστοιχη έγκληση εναντίον των Οικολογικών και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, με βάση την οποία έγιναν καταθέσεις και προετοιμάζεται ποινική δίωξη. Στόχος αυτής της μεθοδευμένης προσπάθειας από τα οργανωμένα συμφέροντα, είναι να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης στην προοπτική οικοπεδοποίησης του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης. Γι' αυτό και χρησιμοποιούν με απαράδεκτο τρόπο εδώ και καιρό μία άρρωστη γυναίκα, εκμεταλλευόμενοι τη συμπάθεια προς το πρόσωπό της και τη συμπαράσταση που έχει από όλους μας για την περιπέτεια της υγείας της.
Επειδή είναι εντελώς απαράδεκτο να εξοντώνεται ένα στέλεχος του οικολογικού χώρου επειδή υπερασπίστηκε το περιαστικό δάσος της πόλης του, δεκάδες κοινωνικοί, οικολογικοί, συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς από όλη την Ελλάδα εκφράζουν τη συμπαράστασή τους.
Ταυτόχρονα, καλούν τη Νατάσα Γερασιμίδου να συνταχθεί με τη φωνή της λογικής, που αρκετοί ιδιοκτήτες αποδέχονται, και να δεχθεί να διεκδικήσουν μαζί την ανταλλαγή της ιδιοκτησίας της με άλλη έκταση, εκτός των 30.000 στρεμμάτων του Δάσους-πάρκου Σέιχ Σου. Ο λόγος είναι φανερός: αν εξαιρεθεί από την προστασία έστω και ένα τετραγωνικό μέτρο δάσους θα διεκδικήσουν την ίδια αντιμετώπιση και χιλιάδες άλλοι "ενδιαφερόμενοι", με αποτέλεσμα την καταστροφή όλου του Δάσους, αφού οι ιδιοκτησίες και οι διεκδικήσεις φτάνουν τα 15.000 στρέμματα.
Οι οργανώσεις ζητούν συμπαράσταση στο e-mail: ecology-trem@nath.gr στα τηλέφωνα 0310 222503, 0310 409770 και στο fax 0310 421196.
Το κείμενο έχουν ήδη (04-01-2002) υπογράψει πάνω από 54 οργανώσεις και σύλλογοι, μαζί και η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα κείμενο συμπαράστασης προς τις Οικολογικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης και τον Μιχάλη Τρεμόπουλο που έχουν ήδη (04-01-2002) υπογράψει πάνω από 100 πολίτες. Μπορείτε και εσείς να το υπογράψετε και να το στείλετε με fax (0310 421196) ή e-mail (ecology-trem@nath.gr):

Στο πλευρό του Μιχάλη Τρεμόπουλου για τη σωτηρία του Σέιχ Σου

Με αφορμή την προσφυγή της Νατάσας Γερασιμίδου, που κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης ζητώντας από το νομαρχιακό σύμβουλο Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλο 300 εκατομμύρια για συκοφαντική δυσφήμηση (έχει οριστεί συζήτηση στο Πρωτοδικείο για Ασφαλιστικά μέτρα για τις 7.1.2002), τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας καθώς και την προσωπική του κράτηση ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης, όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον εναγόμενο. Και καλούμε τη γνωστή ηθοποιό να αποσύρει ΑΜΕΣΑ την αγωγή η οποία, εάν επιδικασθεί, θα έχει ως συνέπεια την οικονομική, πολιτική και κοινωνική εξόντωση ενός αγωνιστή που έχει αφιερώσει τη ζωή του στους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη Θεσσαλονίκη, την ευρωπαϊκή μεγαλούπολη με τη μικρότερη κατά κάτοικο αναλογία πρασίνου.

Επίσης καλούμε την κα Γερασιμίδου να δεχθεί να διεκδικήσει μαζί με όσους ιδιοκτήτες έχουν νόμιμους τίτλους να ζητήσουν την ανταλλαγή της ιδιοκτησίας τους με άλλη έκταση, εκτός των 30.000 στρεμμάτων του Σέιχ Σου, όπως έχει ήδη προτείνει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και έχει αποδεχθεί το νομαρχιακό συμβούλιο. Εάν εξαιρεθεί από την προστασία έστω και ένα τετραγωνικό μέτρο του Σέιχ Σου, θα ανοίξει το "παράθυρο" για να ζητήσουν την ίδια αντιμετώπιση και χιλιάδες άλλοι ενδιαφερόμενοι, με τελικό αποτέλεσμα τον κατακερματισμό, την οικοδόμηση και εντέλει την εξόντωση του δάσους, ενός πολύτιμου συλλογικού αγαθού, που προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους και το οποίο κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επιβουλεύεται.

Τέλος, καλούμε τον πολιτικό κόσμο και τους φορείς της κοινωνίας πολιτών να λάβουν άμεσα θέση επί του καυτού αυτού ζητήματος. Επιτέλους, ας μην αφήσουμε ακόμη μια φορά έναν άνθρωπο να "βγάλει το φίδι από την τρύπα" μονάχος.

Το Σέιχ σου είναι υπόθεση όλων μας.

Ονοματεπώνυμο
Ιδιότητα
Πόλη
Υπογραφή

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Κυριακή, 28 Δεκέμβριος 2003 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 247 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55111526
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.