ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τρίτη 29 Νοέ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Κάτω τα χέρια από τα Βιολογικά Πρότυπα Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Βιοκαλλιέργεια - Οικολογική Γεωργία
ΒΙΟ.ΖΩ , Παρασκευή, 07 Οκτώβριος 2005

Κάτω τα χέρια από τα Βιολογικά Πρότυπα

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2005

Οι υπηρεσίες του προέδρου των Η.Π.Α. Μπούς, προχώρησαν σε επίθεση ενάντια στην Βιολογική Γεωργία, θέλοντας να καταργήσουν τον τρόπο καθιέρωσης των βιολογικών προτύπων, για να περάσουν τις απαιτήσεις της βιομηχανίας για «επιτρεπόμενες χημικές ουσίες» στον βιολογικό τρόπο παραγωγής, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Βιοκαταναλωτών Η.Π.Α. (OCA). Τα πρότυπα περιέχουν τις διαδικασίες και τις ουσίες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, στην καλλιέργεια και την παραγωγή βιολογικών προϊόντων.

Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η δική μας η σειρά κοντεύει και επειδή δείγματα των προθέσεων υπάρχουν και στο ελληνικό πολυνομοσχέδιο για την γεωργία, καλούμε τους καταναλωτές και όλους τους παράγοντες της Βιολογικής Γεωργίας να αντισταθούν σε αυτές, να υπερασπίσουν τα πρότυπά μας και να στείλουν την συμπαράστασή τους στους αμερικάνους συναδέλφους.

Στείλτε το κάλεσμα της ΒΙΟΖΩ ελεύθερα παντού, σ' όλους τους γνωστούς σας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ

Ένωση Βιοκαταναλωτών Η.Π.Α.
Organic Consumers Association – (OCA)

ΕΠΕΙΓΟΝ – Σταματήστε την ύπουλη επίθεση στα βιολογικά πρότυπα στο Κογκρέσο

Η Ένωση Βιοκαταναλωτών Η.Π.Α. (OCA) χρειάζεται την άμεση βοήθειά σας για να σταματήσει το σοβαρό υποβιβασμό των βιολογικών (οργανικών) προτύπων από το Κογκρέσο και τη διοίκηση του Μπους. Μετά από 35 έτη σκληρής εργασίας, η αμερικανική βιολογική κοινότητα έχει δημιουργήσει μια γεωργία, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων εναλλακτική στη συμβατική - χημική, που βασίζεται σε αυστηρά βιολογικά πρότυπα και τον έλεγχο της βιολογικής κοινότητας για την τροποποίηση αυτών των προτύπων.

Τώρα, μεγάλες εταιρίες όπως η Kraft, η Wal-Mart & η Dean Foods – με βοήθεια και υποκίνηση από το αμερικανικό υπουργείο/τμήμα γεωργίας (USDA) κινούνται προς χαμηλότερα βιολογικά πρότυπα, καθώς έχει ανατεθεί σε ένα διορισμένο από τον Μπους υπάλληλο η δημιουργία ενός καταλόγου συνθετικών συστατικών, που θα επιτρέπονται στη βιολογική παραγωγή. Το χειρότερο είναι ότι αυτές οι προτεινόμενες ρυθμιστικές αλλαγές θα περιορίσουν στο μέλλον τη δημόσια συζήτηση και πληροφόρηση και θα αφαιρέσουν από το Εθνικό Συμβούλιο Βιολογικών Προτύπων (National Organic Standards Board – NOSB) την παραδοσιακά κυρίαρχη δικαιοδοσία του στον καθορισμό των βιολογικών προτύπων. Τι σημαίνει αυτό σε γενικές γραμμές; Ότι οι γραφειοκράτες του USDA και οι μεσάζοντες/ψηφοθήρες της βιομηχανίας, και όχι οι καταναλωτές, θα έχουν τώρα περισσότερο έλεγχο σε αυτό που μπορεί να μπει (στα πρόσθετα) στα βιολογικά/οργανικά τρόφιμα και προϊόντα. Γι’ αυτό στείλτε τώρα μια γρήγορη επιστολή στο Κογκρέσο πατώντας εδώ: http://www.organicconsumers.org/sos.cfm 

Αύριο, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ενεργώντας βιαστικά και υπό σχεδόν απόλυτη μυστικότητα, η αμερικανική Γερουσία (Senate) θα ψηφίσει για την προσθήκη ενός όρου στο νομοσχέδιο για τις γεωργικές ιδιοποιήσεις του 2006, ο οποίος θα μειώσει τον έλεγχο των βιολογικών πρότυπα που ασκείται από το Εθνικό Συμβούλιο Βιολογικών Προτύπων και θα δώσει αυτό τον έλεγχο στα χέρια των ομοσπονδιακών γραφειοκρατών του USDA (θυμηθείτε την πρόταση του USDA το 1997-98, που έλεγε ότι η γενετική μηχανική, η τοξική λάσπη, και η ακτινοβολία τροφίμων επιτρέπονται στα οργανικά αγροκτήματα, ή τις προτάσεις του USDA το 2004 ότι επιτρέπονται τα μέχρι τούδε απαγορευμένα φυτοφάρμακα, οι ορμόνες, οι μολυσμένες τροφές και τα φάρμακα για τα ζώα!).

Την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, η Ένωση Βιοκαταναλωτών Η.Π.Α. (OCA) προέτρεψε τα μέλη της Γερουσίας να μην ανοίξουν πάλι και να μην υπονομεύσουν το ομοσπονδιακό νόμο που ρυθμίζει τα αμερικανικά βιολογικά πρότυπα (Νόμος για την Παραγωγή Βιολογικών Τροφίμων – OFPA), αλλά να μας αφήσoυν, τη βιολογική κοινότητα και το εθνικό συμβούλιο βιολογικών προτύπων, να επιλύσουμε τις διαφορές μας εσωτερικά, για ζητήματα όπως τα συνθετικά προϊόντα και τις ζωοτροφές και να προχωρήσουμε έπειτα σε μια περίοδο ανοιχτού δημόσιου σχολιασμού. Δυστυχώς οι περισσότεροι γερουσιαστές φαίνονται ότι ακούνε τους μεσάζοντες/ψηφοθήρες της βιομηχανίας περισσότερο απ’ ό,τι εμάς. Πρέπει να υψώσουμε τις φωνές μας. Γι’ αυτό στείλτε τώρα μια γρήγορη επιστολή στο Κογκρέσο πατώντας εδώ: http://www.organicconsumers.org/sos.cfm 

Στο παρελθόν, η κινητοποίηση σε επίπεδο βάσης και η μαζική πίεση από τους βιοκαταναλωτές μπόρεσαν να σταματήσουν τον υποβιβασμό των βιολογικών προτύπων από το USDA και το Κογκρέσο. Αυτή τη φορά εσωτερικές πηγές από την Ουάσιγκτον μας λένε ότι "το ζήτημα έχει ήδη κλείσει." Γι’ αυτό πρέπει να αναλάβουμε αποφασιστική δράση τώρα. Σας χρειαζόμαστε για να τηλεφωνήσετε στους Αμερικανούς γερουσιαστές σας σήμερα. Σας χρειαζόμαστε για να υπογράψετε το ακόλουθο αίτημα και να το στείλετε σε όλους τους γνωστούς σας. Επίσης, έχουμε απόλυτη ανάγκη από χρηματοδότηση για να αποκόψουμε αυτήν την επίθεση τις ερχόμενες εβδομάδες και τους μήνες. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας. Μαζί θα πάρουμε πίσω τον έλεγχο των βιολογικών προτύπων για τους πολίτες και θα διατηρήσουμε τη βιολογική ακεραιότητα.

Στείλτε μια γρήγορη επιστολή στο Κογκρέσο πατώντας εδώ: http://www.organicconsumers.org/sos.cfm

Ευχαριστούμε

Σημειώσεις της ΒΙΟΖΩ:

* Τα νομοσχέδια εγκρίνονται πρώτα από την Γερουσία και μετά πηγαίνουν για ψήφιση στο Κογκρέσο.

* Μετά τους Αμερικάνους έχουμε και μεις σειρά, γι’ αυτό ας ενεργήσουμε από τώρα, να υπερασπίσουμε τα πρότυπά μας.

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!
ΒΙΟ.ΖΩ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ"
Τηλ: 210-2282632, 697-9734591, Ηλ.Ταχ:
biozo@email.com

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 132 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56126069
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.