ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Πέμπτη 01 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
TO tetrapodologein ΚΑΙ Η "ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ" ΜΙΚΕ ΣΟΥΝΤΙΚ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Δικαιώματα των ζώων
Tetrapodologein , Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2005

TO tetrapodologein ΚΑΙ Η "ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ" ΜΙΚΕ ΣΟΥΝΤΙΚ

Aς κρατήσουν οι χοροί...

Το Τετραποδολογείν μετά την εκδίκαση στις 2/9/2005 της υπόθεσης του περιστατικού στο Ελευθέριος Βενιζέλος το Μάρτιο του 2004 (όπου η κ. Ιωάννα Γκαραγκούνη είχε σταματήσει με τη βοήθεια αστυνομικής δύναμης την παράνομη αποστολή έξι κουταβιών στο Βέλγιο, με μηνύτρια την «πασίγνωστη στην Ευρώπη ακτιβίστρια» Μίκε Σουντίκ εκ Γάνδης Βελγίου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και ως ένας εκ των τριών εναγομένων, έχει να καταθέσει τα παρακάτω:

1) Εκφράζει την ικανοποίησή του για την αθώωση και του ιδίου και των συγκατηγορουμένων του (κ. Ιωάννας Γκαραγκούνη, Προέδρου Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας και Τηλεοπτικού Σταθμού ALPHA), και

2) Δηλώνει τη βαθειά εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την προσοχή, διεξοδικότητα και υπομονή με την οποία εκδίκασε την υπόθεση. Η Εισαγγελέας καθώς και ο Πρόεδρος με ευστοχότατες ερωτήσεις υπεισήλθαν στην ουσία της υπόθεσης των εξαγωγών. Είναι αλήθεια ότι για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ έφτασε στη Δικαιοσύνη και αντιμετωπίστηκε όχι με συνοπτικές διαδικασίες (όπως θα ΄θελαν μερικοί) αλλά σε βάθος και με ιδιαίτερη σοβαρότητα το θέμα. Το Τετραποδολογείν δεν πρόκειται να αναφερθεί σε στιγμιότυπα της δίκης καθότι επιφυλάσσεται να δημοσιεύσει αναλυτικά αποσπάσματα από τα πρακτικά όταν αυτά καθαρογραφούν. Kαι θα το κάνει! Εντυπωσιακή, πάντως, υπήρξε όχι μόνο η νομική εκπροσώπηση της κ. Γκαραγκούνη και ημών αλλά και της τριμελούς ομάδας του ALPHA. Αυτή καθεαυτήν η φύση της υπόθεσης θα αποτελέσει άξονα αναφοράς για οποιεσδήποτε παρεμφερείς υποθέσεις εκδικαστούν στο μέλλον.

Αναφέρουμε τρία μόνο αντιπροσωπευτικά στιγμιότυπα της δίκης για να έχουν οι αναγνώστες μας μία πρώτη γεύση των «διαμειφθέντων».

1) Η υπεράσπιση της μηνύτριας έκανε λόγο για «αδελφές Τερέζες» οι οποίες «κάνουν» ζωοφιλία ανιδιοτελώς και «βάζοντας συνεχώς το χέρι στην τσέπη τους». Η απάντηση από την ομάδα των δικηγόρων του ALPHA ήταν ιδιαίτερα εύστοχη και αποκαλυπτική όταν υπέμνησε στο δικαστήριο ότι η μηνύτρια εισπράττει δωρεές και εισφορές από ζωόφιλους (όπως παραδέχεται και η ίδια στη μήνυσή της). Αντιλαμβάνεται κανείς ότι εδώ το ακροατήριο κατελήφθη από σύγχυση διότι δεν κατάλαβε ποιος, τελικώς, βάζει το χέρι στην τσέπη; Κοινώς, ποιος ακριβώς «ξηλώνεται» κυρίες; Εσείς ή όσοι σας εμπιστεύονται;

Ο σχετικός διάλογος, πάντως, φέρει στην επιφάνεια ένα θέμα απιστεύτου ενδιαφέροντος γύρω από τη ζωοφιλία και τα κίνητρά της. Την οικονομική παράμετρο! Και ειλικρινά απορούμε με το ζωοφιλικό πάθος της μηνύτριας η οποία παρά το κινητικό πρόβλημά της (και εκφράζουμε τη συμπάθειά μας γι αυτό), επισκέπτεται εκ Γάνδης την Ελλάδα, συχνά – πυκνά, διασπαθίζοντας την αναπηρική σύνταξή της (όπως δήλωσε η ίδια για τους οκονομικούς της πόρους ενώπιον του Δικαστηρίου), διατρέχουσα την Ελλάδα και περισυλλέγουσα παρανόμως τα δικά μας αδέσποτα την ίδια  ΑΚΡΙΒΩΣ στιγμή (και η έδρα με μεγάλη προσοχή αξιολόγησε το στοιχείο που ετέθη υπόψη της) που στην πατρίδα της σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρμοδίου Υπουργείου του Βελγίου (ευ)θανατώνονται τα δικά τους αδέσποτα κατά χιλιάδες!!!

2) Η υπεράσπισή μας αναφέρθηκε σε έναν πάρα πολύ απλό συλλογισμό: Κατά το νομοθέτη ο εξάγων ζώα υποχρεούται (βάσει της με αρ. 280239/03 Υπουργικής Απόφασης) να υπογράψει Υ.Δ. 1599/86 ότι «το ζώο δεν θα χρησιμοποιηθεί για πειραματικούς ή άλλους σκοπούς». Οι εξαγωγείς όμως αρνούνται επιμόνως να υπογράψουν τέτοια δήλωση συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της «πασίγνωστης στην Ευρώπη ακτιβίστριας» Μίκε Σουντίκ. Λοιπόν; Ποιος τις κατηγόρησε τις κυρίες για πειράματα; Εμείς ή ο νομοθέτης που τις/σας/μας θεωρεί όλους δυνάμει ύποπτους; Και το τρίτο:

3) Κατηγορήθηκε ο ALPHA ότι με τον τίτλο του ρεπορτάζ «Μπλόκο στην κτηνωδία» (λέξη την οποία χρησιμοποίησε πολλάκις και η Εισαγγελέας αναφερόμενη στους ΑΘΛΙΟΥΣ όρους μεταφοράς των τετραπόδων), αποσκοπούσε στην αύξηση της τηλεθέασής του για να εισπράξει την αποστομωτική από τους δικηγόρους του καναλιού, απάντηση: «Μα θα ανέβαινε η τηλεθέασή μας παρουσιάζοντας μια γυναίκα που είναι παντελώς άγνωστη στην Ελλάδα»;

Τέλος, επειδή το Τετραποδολογείν έχει δεχθεί ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ μηνύσεις που παρότι νομικά «χωλαίνουν» και δεν πείθουν για το «αξιόποινον» των πράξεων που επικαλούνται οι μηνυτές του, το υποχρεώνουν όμως να παρίσταται κάθε φορά δια των δικηγόρων του και να επιβαρύνεται οικονομικά (στη διάθεση του οιουδήποτε τα επίσημα παραστατικά των αμοιβών της νομικής εταιρείας που μας εκπροσωπεί), προειδοποιούμε τις επίδοξες μηνύτριές μας, επειδή – επαναλαμβάνουμε για ακόμη μία φορά – εμείς ΔΕΝ εισπράττουμε ούτε δωρεές, ούτε συνδρομές, ούτε χορηγίες, εμείς ΔΕΝ διαφημίζουμε ΚΑΝΕΝΑΝ, συντηρούμαστε ΔΙ ΙΔΙΩΝ ΠΟΡΩΝ και επιπροσθέτως εργαζόμαστε – παναπεί δεν είμαστε ανεπάγγελτοι, όπως θα νόμιζε κανείς - , ότι θα στραφούμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εναντίον των μηνυτριών μας ζητώντας τους και τις ανάλογες αποζημιώσεις. Πρέπει να καταλάβετε κάποτε, ΟΛΕΣ ΣΑΣ, ότι οι μηνύσεις δεν είναι σπορ, ούτε μέσο εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης διαφωνούντων. Ist es klar?

Υ.Γ. Αναμένουμε επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον «έγκυρη» ενημέρωση για το αποτέλεσμα της δίκης μας από την εφημερίδα ATHENS NEWS ανταποκριτής της οποίας σε προηγούμενο άρθρο για την έκβαση σχετικής υπόθεσης της κ. Ιωάννας Γκαραγκούνη (και στην οποία παρέστημεν ως μάρτυρες υπεράσπισης), έγραψε ψευδώς ότι η προαναφερόμενη «έχασε» τη δίκη και παρότι τους προκαλέσαμε να μας προσκομίσουν αποδείξεις, οι υπεύθυνοι του εσιώπησαν… Το παρελθόν της εφημερίδας, το οποίο προσωπικώς σεβόμαστε, επιβάλλει απάντηση!  [βλ. σχετ. κείμενό μας με τίτλο: Οι τελευταίες εξαγωγές αδεσπότων και το Τετραποδολογείν (β΄ μέρος)]. 

Της Ομάδας του Τετραποδολογείν, Αθήνα 18/9/2005 (www.tetrapodologein.gr)

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2005 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 177 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56159879
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.