ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τετάρτη 28 Σεπ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑΣ 2004 - ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Αθλητισμός
Δημοτική Κίνηση Μαρουσιού "Κόντρα στον Καιρό" , Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2005
"Ένα χρόνο μετά θλίβεται κανείς αν αναλογισθεί τι απέμεινε τελικά από όλες αυτές τις μεγαλοστομίες, τις σπατάλες και τις πρακτικές δημοσίων σχέσεων που προσπαθούν να μας επιβάλλουν ως υποκατάστατο της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών" αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Δημοτική Κίνηση Μαρουσιού "Κόντρα στον Καιρό"...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑΣ 2004 – ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ

Συμπληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες  ένας χρόνος από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνας 2004. Και ποιος δεν θυμάται το κλίμα ευφορίας εκείνων των ημερών, τις ψεύτικες προσδοκίες που γέννησαν οι μεγάλες διακηρύξεις για τη νέα εποχή που ανοιγόταν μπροστά μας και για τις μεγάλες οργανωτικές αρετές της χώρας κάτω από τις κατάλληλες ηγεσίες.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μόνιμες υποδομές στο Μαρούσι για τουλάχιστον μια 20ετία», αυτό ήταν το όραμα του κ. Τζανίκου όπως δήλωνε σε συνέντευξη τύπου στις 17 Μαΐου 2004 στην Αίγλη του Ζαππείου.

Ανυπολόγιστοι πόροι ξοδεύτηκαν προς αυτή την κατεύθυνση. Το ποσό δεν είναι γνωστό παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις που έχουν γίνει από την δημοτική μας κίνηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ας θυμίσουμε μερικές πρωτοβουλίες του Δήμου που, όπως τονιζόταν στην ίδια συνέντευξη, θα έδιναν την αφορμή για τον επανασχεδιασμό του Αμαρουσίου και τη συνολική αναβάθμιση της πόλης:

1. Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου
2. Λειτουργία ψηφιακού ραδιοφώνου
3. Πρόγραμμα Ειρήνης και Πολιτισμού
4. Σύνδεση κέντρου πόλης με Ο.Α.Κ.Α.
5. Ολυμπιακό Βαλκανικό Κέντρο
6. Διαθρησκευτική συνάντηση
7. Πρόγραμμα Scuoloxenia
8. Υποδοχή διαπιστευμένων δημοσιογράφων
9. Διεθνής έκθεση κεραμικής

Ένα χρόνο μετά θλίβεται κανείς αν αναλογισθεί τι απέμεινε τελικά από όλες αυτές τις μεγαλοστομίες, τις σπατάλες και τις πρακτικές δημοσίων σχέσεων που προσπαθούν να μας επιβάλλουν ως υποκατάστατο της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών.

Εκτός από τα τεράστια χρέη που άφησε πίσω της αυτή η υπόθεση, τις μη αναστρέψιμες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον του λεκανοπεδίου, την έλλειψη σχεδιασμού για τις μεταολυμπιακές χρήσεις των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και τη μη ένταξή τους στο γενικότερο σχεδιασμό του λεκανοπεδίου, ειδικά στο Μαρούσι : 
- Το εμπορικό κέντρο έχει τα χάλια του με τις αντιαισθητικές και επικίνδυνες κακοτεχνίες που έχουν γίνει. Κανένας δεν ξέρει τι έχει απογίνει τελικά, πόσα λεφτά δαπανήθηκαν, αν το έργο έχει παραληφθεί, αν είναι υποχρεωμένος ο ανάδοχος να το αποκαταστήσει. Οι πολίτες κινδυνεύουν με τραυματισμό κάθε στιγμή , πολλοί έχουν ήδη νοσηλευτεί στο Κ.Α.Τ. Οι έμποροι, σε  απελπιστική κατάσταση  αντιδρούν με δυναμικές κινητοποιήσεις.
- Για το ψηφιακό ραδιόφωνο και τους ραδιοφωνικούς Super Star FM 98,6 Maroussi Olympic City και Kiss FM δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά (και εδώ κανείς δεν γνωρίζει πόσα). Προσλήφθηκε διευθυντής επικοινωνίας του Δήμου, ο κ. Ταλαμάγκας ο οποίος έχει ήδη αποχωρήσει, όμως η πολιτιστική τους προσφορά στην πόλη είναι ανύπαρκτη. Ποιος γνωρίζει να μας πληροφορήσει με πιο τρόπο οι  παραπάνω σταθμοί συνδέονται με το Δήμο;

Δε θέλουμε να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο για τις φιέστες εκείνων των ημερών και σε τι ωφέλησαν την πόλη. Η πρόθεση ήταν να κατακλυστεί το Μαρούσι από τουρίστες. Όμως όχι μόνο οι τουρίστες, αλλά ούτε οι Μαρουσιώτες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, με το κυκλοφοριακό χάος να έχει γίνει ανυπόφορο.

Είναι πραγματικά θλιβερό ένα χρόνο μετά από όλες τις φιέστες και τα υπέρογκα έξοδα που έγιναν:

- Η πόλη να μη διαθέτει ούτε έναν αξιοπρεπή χώρο πολιτισμού. Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις γίνονται στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού σχολείου
- Το μοναδικό γήπεδο ποδοσφαίρου της πόλης να έχει γίνει αφετηρία λεωφορείων
- Η πολιτιστική δημιουργία στο Μαρούσι να μην ενισχύεται
- Το Κέντρο Ηλεκτρονικού Τύπου να παραμένει ακλόνητο στη θέση του μνημείο κακογουστιάς, παρά την υποχρέωση της πολιτείας να το κατεδαφίσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες
- Η πόλη να κινδυνεύει με ακόμα μεγαλύτερη ρύπανση από τη σχεδιαζόμενη χρήση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων
- Καμία ουσιαστική ρύθμιση για το κυκλοφοριακό και τη στάθμευση να μην έχει γίνει
- Οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου να μειώνονται αισθητά αφού άλλοι παραδίδονται για οικοδόμηση (κτήμα ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ, οικόπεδο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ»), και άλλοι όπως οι πλατείες των γειτονιών της πόλης κτίζονται παρανόμως από τη Δημοτική Αρχή με αντιαισθητικά κτίρια  που θυμίζουν οχυρά – πολυβολεία   
- Ο αυταρχισμός και η καταπάτηση των προσωπικών και δημοκρατικών ελευθεριών να ενισχύονται και οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων να εξακολουθούν να λειτουργούν και μάλιστα με της ευλογίες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, χωρίς καμία αντίδραση από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των Μαρουσιωτών.

Η πολιτική της Δημοτικής Αρχής του κ. Τζανίκου και όσων την υποστηρίζουν, είναι φανερό πως απέτυχε παταγωδώς κρίνοντάς την από το αποτέλεσμα. Υπερχρέωσε το Δήμο, κατασπατάλησε τους πόρους του και δημιούργησε καινούργια προβλήματα χωρίς να λύσει τα παλιά.

Η αντικατάσταση της Δημοτικής Αρχής από μιαν άλλη, που θα σέβεται τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ανάγκες του πολίτη και κύρια την ποιότητα ζωής των κατοίκων του, προβάλλει πλέον ως μοναδική επιλογή για το άμεσο μέλλον. Μια Δημοτική Αρχή, η οποία με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, θα προχωρήσει με βήματα γοργά και μεθοδικά στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων και παρεμβάσεων, για να ξαναγίνει το Μαρούσι μια πόλη ανθρώπινη γι’ αυτούς που εργάζονται και κατοικούν σ’ αυτό. Μια πόλη που το περιβάλλον της θ’ αποτελεί κοινό αγαθό για τον άνθρωπο και όχι αντικείμενο χυδαίας οικονομικής εκμετάλλευσης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2-4 ΜΑΡΟΥΣΙ 15124
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & FAX 210 6125532

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 314 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55126344
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.