ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 27 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ο οργανισμός CRETE FOR LIFE Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Ανθρώπινα Δικαιώματα
CRETE FOR LIFE , Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2005

www.creteforlife.com
www.creteforlife.org 

Ο οργανισμός CRETE FOR LIFE είναι ένας φιλανθρωπικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ελλάδα. Κύριος σκοπός του είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την μεταφορά και τη φιλοξενία στο νησί της Κρήτης παιδιών θυμάτων πολέμου, χημικών και φυσικών καταστροφών, όπου ελπίζουμε να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση της υγείας τους, σωματικής και ψυχικής. Μετά τη λήξη των διακοπών, συνεχίζεται μέσω του οργανισμού μας η παροχή βοήθειας σε αυτά τα παιδιά μέσα στη χώρα τους, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των μελλοντικών προοπτικών τους.

Η Κρήτη βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, και είναι γνωστή για τα όμορφα γραφικά της τοπία, το υπέροχο μεσογειακό κλίμα, την υγιεινή τοπική κουζίνα και τους ανθρώπους της που, όχι άδικα, φημίζονται για τη ζεστασιά και τη φιλοξενία τους. Για πολλά μη προνομιούχα παιδιά ένα ανανεωτικό και βοηθητικό στην ανάρρωση τους διάλειμμα στη θερινή κατασκήνωση του οργανισμού μας στη νοτιοανατολική Κρήτη μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά.

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο οργανισμός μας συνεργάζεται με το φιλανθρωπικό οργανισμό «Ανεξάρτητη Βοήθεια Παιδιών – Ιατρική και Τσερνόμπιλ» (Independent Children Aid - Medicine and Chernobyl) της Λευκορωσίας (Moskovskala 24, Minsk, Belarus). Αυτός ο οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1993, ήταν από τους πρώτους που ιδρύθηκαν στη Λευκορωσία μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ, και είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους και γνωστότερους στη χώρα. Ο οργανισμός «Ανεξάρτητη Βοήθεια Παιδιών – Ιατρική και Τσερνόμπιλ», ανάμεσα στα άλλα φιλανθρωπικά του προγράμματα, βοηθά στην επιλογή των παιδιών που έχουν προτεραιότητα και ετοιμάζει όλα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα σύμφωνα το νομικό καθεστώς της Λευκορωσίας και των χωρών υποδοχής. Κάθε χρόνο φροντίζει τις βίζες και τα έγγραφα 4000 παιδιών ώστε να μπορούν ταξιδέψουν σε άλλες χώρες. Τα μισά από αυτά τα παιδιά περνούν τις αναρρωτικές τους διακοπές στην Ιταλία, ενώ τα υπόλοιπα φιλοξενούνται στην Ισπανία, την Αγγλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και τις Η.Π.Α. Το πρόγραμμα μας θα είναι το πρώτο στην Ελλάδα και ελπίζουμε να αποτελέσει πιλοτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία και άλλων τέτοιων κοινοτήτων στη χώρα.

Για να διασφαλίσουμε τη μέγιστη αποδοτικότητα του προγράμματος, θα επιδιώξουμε τη φιλοξενία στην Κρήτη παιδιών που δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό, μέσω άλλων φιλανθρωπικών προγραμμάτων ή με τις οικογένειές τους. Επίσης, διατηρούμε το δικαίωμα απόρριψης κάποιων παιδιών ή των συνοδών, τους σε περίπτωση που θεωρήσουμε ότι δεν είναι αυτά που το έχουν περισσότερο ανάγκη ή αν με οποιονδήποτε τρόπο δεν ταιριάζουν με αυτά που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε.

Ο σκοπός του οργανισμού μας είναι να φιλοξενούμε τις ίδιες μικρές ομάδες των 10 παιδιών στην κατασκήνωση της Κρήτης κάθε χρόνο μέχρι την ηλικία των 15 ετών. Αυτές οι διακοπές δεν έχουν σκοπό να προσφέρουν ένα και μοναδικό διάλειμμα στα παιδιά, αλλά αντίθετα να λειτουργήσουν επανορθωτικά για την υγεία και την ψυχολογία των ίδιων κάθε φορά παιδιών, καθώς αυτά θα επιστρέφουν κάθε χρόνο. Σημαντικό κομμάτι της παραμονής των παιδιών στην Κρήτη θα αποτελεί η γνωριμία των παιδιών με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της Κρήτης και η ενθάρρυνση των παιδιών να το απολαύσουν και να το εμπιστευτούν. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι δραστηριότητες του οργανισμού απευθύνονται σε παιδιά που είναι σε γενικές γραμμές υγιή και δεν πάσχουν από χρόνιες και μεταδοτικές ασθένειες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους υπάρχει τουλάχιστον ένας υπεύθυνος ανά τρία παιδιά. Σε συμφωνία με τις απαιτήσεις του οργανισμού «Ανεξάρτητη Βοήθεια Παιδιών – Ιατρική και Τσερνόμπιλ» στα παιδιά θα παρέχονται τρία γεύματα ημερησίως, ενώ θα έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο να ξεκουραστούν και θα παίρνουν μέρος σε πολλές πρόσθετες προγραμματισμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Ελπίδα και στόχος μας είναι η φιλοξενία δύο ομάδων των 10 παιδιών κάθε καλοκαίρι. Ο αριθμός των παιδιών θα εξαρτηθεί φυσικά από τους πόρους και τις δυνατότητες του οργανισμού μας. Μέσα στα μακροπρόθεσμα σχέδια μας, τα οποία ελπίζουμε να έχουν υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, είναι η καθιέρωση αποτελεσματικών πρακτικών στον τρόπο λειτουργίας και στη φιλοξενία των παιδιών, ώστε να είναι εφικτή η αύξηση του αριθμού των προσφερόμενων περιόδων φιλοξενίας καθώς και η φιλοξενία περισσότερων παιδιών.

Αντιπρόσωποι του οργανισμού μας επισκέπτονται τακτικά τη Λευκορωσία προκειμένου να διατηρούν την επαφή τους με τα παιδιά και να διασφαλίσουν τη χρήση των πόρων του οργανισμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στόχος είναι επίσης να κάνουμε ότι μπορούμε για τη βοήθεια των παιδιών που υποστηρίζουμε στην καθημερινή τους ζωή, προσαρμόζοντας τη βοήθειά μας στις εκάστοτε ανάγκες τους.
 
Στοιχεία επικοινωνίας με τον οργανισμό:

Ιστοσελίδα:
www.creteforlife.com
www.creteforlife.org 

E-mail:
olimpia@creteforlife.com
info@creteforlife.com
donations@creteforlife.com
membership@creteforlife.com 

Διεύθυνση: 
Olimpia Theodoli 
CRETE FOR LIFE
Ταχυδρομική Θυρίδα 64    
Ιεράπετρα 72200 
Κρήτη, Ελλάδα
 
Τηλέφωνο: + 30 6947 063926 , Fax: +30 28420 61508

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 132 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57603661
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.