ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Επιτροπή Αγ. Αποστόλων Σάββατο 03 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΧΑΝΙΑ: ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ Α Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Ανακοινώσεις
Επιτροπή Αγίων Αποστόλων , Σάββατο, 06 Αύγουστος 2005

Χανιά, 6-8-2005

ΧΑΝΙΑ:
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στο Ξεπούλημα της περιοχής των Αγίων Αποστόλων των Χανίων (δημόσια έκταση 584 στρεμμάτων κοντά στα Χανιά, με ελεύθερες παραλίες και δασάκια) συνεχίζει τις εκδηλώσεις της.

Την Τρίτη 2 Αυγούστου στο Δημαρχείο Χανίων έγινε παρουσίαση της Ιστορίας της περιοχής των Αγίων Αποστόλων, με σημαντικά ιστορικά ντοκουμέντα και φωτογραφικό υλικό από τη λειτουργία εκεί Παιδικών Κατασκηνώσεων από το 1938, τη χρήση της Κατασκήνωσης για συγκέντρωση αιχμαλώτων από τους Ναζί το 1941 και για συγκέντρωση πολιτικών κρατουμένων από τη χούντα το 1967 κ.ά. Την παρουσίαση έκανε ο Μανώλης Μανούσακας, μέλος του Δ.Σ. της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Κρήτης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η συγγραφέας Μαρία Καλογεράκη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης (εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ) υπέρ της «ήπιας αξιοποίησης» της περιοχής, που όταν κλήθηκε να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί, δήλωσε ότι θα συζητήσει ο Δήμος στα αρμόδια όργανά του. Κατά της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος κι υπέρ της προστασίας της περιοχής τάχθηκε ο νομαρχιακός σύμβουλος Ευτύχης Λαμπουσάκης, πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων (εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ).

Ο Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου (από τους φορείς που τάσσονται κατά του ξεπουλήματος και συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα) Φώτης Ποντικάκης (μέλος των Οικολόγων  Πράσινων – εκλέγεται με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο) πρότεινε τη λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο κτίριο των παλιών κατασκηνώσεων και την επαναλειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης για τα φτωχότερα παιδιά. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αντώνης Σχετάκης (εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ), η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Γεωργία Νικηφοράκη, ο Ν. Παπαντωνάκης (μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου από το χώρο του ΚΚΕ), οι αντιστασιακοί και συγγραφείς Νίκος και Αργυρώ Κοκοβλή, ο πανεπιστημιακός Γ. Λιοδάκης, ο συγγραφέας Β. Χαρωνίτης κ.ά.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου στην παραλία των Αγίων Αποστόλων ο ζωγράφος Ν. Μπλαζάκης ζωγράφισε με τα παιδιά την παραλία, η θεατρική ομάδα ΑΝΙΜΑ έπαιξε ένα μικρό θεατρικό για το δάσος κι ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής με τη συμμετοχή της νομαρχιακής συμβούλου Βάλιας Βαγιωνάκη εκ μέρους της Νομαρχίας, του δημάρχου Ν. Κυδωνίας Α. Αποστολάκη, εκπροσώπου 4 συνεργαζόμενων Δήμων της Αττικής που αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού, εκπροσώπου των Χειμερινών Κολυμβητών, της προέδορ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Γ. Νικηφοράκη κ.ά. Διαβάστηκε μήνυμα της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Δήμου Ορεινού που αγωνίζεται ενάντια στο ξεπούλημα του δάσους του Απηγανιά Λασιθίου για να γίνει γήπεδο γκολφ.

Η Νομαρχία Χανίων (πλειοψηφία ΣΥΝ) έχει πλέον αναδιπλωθεί και ζητάει ολόκληρη η περιοχή να περιέλθει στην τοπική κοινωνία από την ΕΤΑ ΑΕ και στη συνέχεια να γίνει φορέας διαχείρισης και να συζητηθούν οι χρήσεις και πιθανές «εγκαταστάσεις διημέρευσης». Στη συζήτηση επισημάνθηκε η αυθαιρεσία που οργιάζει στις παραλίες (ομπρέλες κλπ) και τονίστηκε η ανάγκη να περάσει ιδιοκτησιακά η περιοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να προχωρήσει άμεσα η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού που προτείνει την κήρυξη της περιοχής ως «χώρου περιαστικού πρασίνου», απαγορεύοντας έτσι την τσιμεντοποίηση.

Η βραδιά έληξε με συναυλία κρητικής μουσικής με το συγκρότημα του Γ. Βογιατζή.

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 38 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56173722
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.