ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Δευτέρα 20 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΡΚΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Αγρια ζωή
Κωνσταντίνος Χ. Δαβανέλος , Τρίτη, 26 Ιούλιος 2005

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΡΚΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ:

Οι Βιαστές της Φύσης και αυτοί που τους καλύπτουν...

Στις δύσκολες εποχές και στα δίσεκτα χρόνια στα οποία ζούμε, η Οικολογική Συνειδητοποίηση φαντάζει τουλάχιστον «ουτοπία». Είναι πρακτικά αδύνατο στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, να περιμένεις απ’ την Ανθρωπότητα, τα Έθνη και τις Κοινωνίες να αποκτήσουν «αυτογνωσία» και συνεπώς και Οικολογική Συνείδηση. Όταν το Δίκαιο του Ισχυροτέρου κυριαρχεί σε επίπεδο Πολιτικής και Διακρατικών Σχέσεων, όταν ο Πόλεμος έχει γίνει- με διάφορες προφάσεις και από διάφορες πλευρές- βίωμα της Σύγχρονης Κοινωνίας, κι όταν η Βία όχι μόνο έχει αλώσει τον Ανθρώπινο Πολιτισμό αλλά και παράγει τον δικό της, κυρίαρχο παγκοσμίως «πολιτισμό», είναι ουτοπία να προσπαθήσεις να πείσεις την Κοινωνία για την απαγόρευση της χρήσης όπλων και για την βαρβαρότητα του κυνηγιού. Όταν στους ρυθμούς της Αγοράς κινείται η Ανθρωπότητα και οικοδομείται η Παγκοσμιοποιημένη πλέον, Κοινωνία, όταν στον Βωμό του Κέρδους θυσιάζονται ανθρώπινα όνειρα και ανάγκες ,ακόμη και Ζωές, και όταν οι Χρηματιστηριακές Αξίες βρίσκονται πάνω από τις Ανθρώπινες Αξίες και η Ελευθερία του Εμπορίου πάνω απ’ την Ελευθερία του Ατόμου και της Κοινωνίας, τότε πώς μπορείς να περιμένεις από τους Ανθρώπους να ευαισθητοποιηθούν για την Καταστροφή του Φυσικού Περιβάλλοντος, και να νοιαστούν για τα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη της Φύσης; Και όταν Πολιτισμός μας είναι τα reality shows της Τηλεόρασης, τα Μνημεία που αφήνουμε για τις επόμενες γενιές είναι οι Χωματερές μας , και τα ιδανικά με τα οποία μεγαλώνουμε τις νέες γενιές είναι για «εύκολο χρήμα» και «αναγνωρισημότητα» (δηλ. όταν οι νέοι και οι νέες μας δεν ξέρουν και ίσως ποτέ τους δεν έχουν ακούσει για τον Πλάτωνα, τον Όμηρο, τον Ικτίνο, τον Ηρόδοτο, τον Αρχιμήδη και τον Ηράκλειτο, αλλά έχουν ως ινδάλματά τους τον ¶λφα Ποδοσφαιριστή, την Βήτα Τραγουδίστρια και τον Ωμέγα νικητή στο πρόσφατο  reality show της Τηλεόρασης ), τότε το να θέλεις να ευαισθητοποιήσεις την Κοινωνία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και να αναπτύξεις μια συλλογική δράση προς την κατεύθυνση αυτή, φαντάζει τουλάχιστον ουτοπικό.

Για τους λόγους αυτούς πιστεύω ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η σύγχρονη οικονομικοκοινωνική συγκυρία,  πολύ λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν οι Οργανωμένες Πολιτείες και ακόμη λιγότερα οι Πολίτες για το Περιβάλλον, την Φύση και την Οικολογία. Το να μην μπορείς όμως να εμποδίσεις μια αρνητική «κατάσταση» και μία δυσοίωνη εξέλιξη, δεν σημαίνει και ότι δεν πρέπει και να εναντιωθείς σ’αυτήν. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια. Η ανθρωπότητα δεν εξελίχθηκε με την λογική του εφικτού αλλά με το διαρκές κυνήγι της Ουτοπίας. Ο ¶νθρωπος « άνω θρώσκει », για αυτό και ονομάζεται έτσι. Και σε τελική ανάλυση το να εναντιωθούμε σήμερα είναι ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε αύριο και να καταχτήσουμε στο μέλλον. Γι’ αυτό και με τον κίνδυνο ακόμη και να χαρακτηριστώ «γραφικός» ( αλλά ένας τέτοιος  χαρακτηρισμός από μια κοινωνία που ως «σύγχρονους» θεωρεί τους αρματοζωσμένους και αιματοβαμμένους κυνηγούς που αλληλοσκοτώνονται για ένα σπουργίτι και μετά το περιφέρουν ως τρόπαιο, ίσως θα ήταν τιμητικός αντί για προσβλητικός ) διατηρώ και διεκδικώ το δικαίωμά μου καταρχάς να διαμαρτύρομαι για την καταστροφή του Φυσικού Περιβάλλοντος, ακόμη και αν είναι λίγοι αυτοί που θα με ακούσουν. Αφετέρου διεκδικώ το δικαίωμά μου να καταγγέλλω πράξεις και συμπεριφορές που σε τελική ανάλυση είναι αντίθετες ακόμη και με την ισχύουσα νομοθεσία. Και τέλος πάντων διεκδικώ το δικαίωμα του παιδιού μου να ζήσει σε ένα καλύτερο κόσμο και σε ένα ανθρώπινο και υγιές περιβάλλον.

Καταγγέλλω λοιπόν αυτούς που σκότωσαν δύο αρκούδες στην Ορεινή Ναυπακτία και τις περιέφεραν ως τρόπαια στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου στα γύρω χωριά. Είναι οι ίδιοι που εξολόθρευσαν τους τελευταίους λύκους της περιοχής και τους περιέφεραν με τον ίδιο τρόπο, αποσκοπώντας στην συλλογή λίγων ευρώ από τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Είναι οι ίδιοι που σκοτώνουν ζαρκάδια, αγριοκάτσικα, αετούς ακόμη και ερωδιούς και βίδρες.

Καταγγέλλω την Πολιτεία και τα διάφορα θεσμοθετημένα της Όργανα ( π.χ. Δασαρχείο Ναυπάκτου) για ηθελημένη ή αθέλητη συγκάλυψη του Θέματος αυτού , παρότι οι Αρκούδες προστατεύονται απ΄ την υπάρχουσα νομοθεσία ως είδος προς εξαφάνιση, και παρότι το συμβάν έγινε και σε περίοδο που απαγορεύεται το κυνήγι.

Καταγγέλλω τους κυνηγούς και τους Συλλόγους τους, για υπόθαλψη εγκληματιών.

Καταγγέλλω τους τοπικούς «¶ρχοντες»,τους δημάρχους της Περιοχής , την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γιατί αφήνουν το Φυσικό Περιβάλλον στην Ορεινή Ναυπακτία εντελώς απροστάτευτο, παρά το γεγονός ότι με το Φράγμα και την Εκτροπή του Ευήνου Ποταμού διαταράχθηκε ανεπανόρθωτα η Οικολογική Ισορροπία στην περιοχή και συνεπώς έχει ανάγκη προστασίας από κάθε άλλη βλαπτική επέμβαση, ώστε να αναρρώσει ,στον βαθμό που γίνεται να αναρρώσει.

Απαιτώ την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για την δολοφονία των δύο Αρκούδων στην Ορεινή Ναυπακτία.

Απαιτώ την λήψη προληπτικών μέτρων και ασφαλιστικών δικλίδων ώστε να μην ξαναγίνουμε μάρτυρες τέτοιων κτηνωδιών.

Απαιτώ την λήψη μέτρων για την υποβοήθηση του Περιβάλλοντος στην Ορεινή Ναυπακτία ώστε να αντιμετωπίσει την πίεση που δέχεται από το Φράγμα και την Εκτροπή του Ευήνου. Όπως έχουν δικαίωμα οι άνθρωποι σε αντισταθμιστικά οφέλη και αποζημιώσεις άλλο τόσο και πολύ περισσότερο έχει ανάγκη η Φύση μέτρων για να ξαναβρεί την οικολογική της ισορροπία.

Απαιτώ να αναγνωριστεί το «δικαίωμά» μου να μπορώ να περπατώ στα Δάση χωρίς να κινδυνεύω να «φάω» αδέσποτες τουφεκιές. Να μπορώ να δω τα ζαρκάδια να πετάγονται ανάμεσα στις φυλλωσιές , να μπορώ να φωτογραφήσω τους γυπαετούς ανάμεσα στα σύννεφα, να αφουγκραστώ το κελάηδημα της πέρδικας και να μπορώ να δείξω στα παιδιά μου τα ίχνη των λύκων στο χιόνι. Απαιτώ να μου αναγνωρίσει η Πολιτεία τα «Δικαιώματα» αυτά, απέναντι στο ληστρικό-δολοφονικό «δικαίωμα» του κυνηγιού. Η Φύση δεν ανήκει σε εμάς: εμείς ανήκουμε στην Φύση και αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της. Κι αν ανήκει σε κάποιον αυτός είναι οι επόμενες γενιές  και σίγουρα όχι οι κουμπουροφόροι βάρβαροι που έχουν μείνει στην εποχή των σπηλαίων (με την διαφορά ότι οι άνθρωποι τότε κυνηγούσαν για να επιβιώσουν και όχι από ευχαρίστηση).

Απαιτώ την απαγόρευση της Κατοχή Όπλων ως μέτρο προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τα δήθεν ατυχήματα (που στην πραγματικότητα πρέπει να χαρακτηρίζονται τουλάχιστον ως εγκληματική αμέλεια), και ως προσπάθεια της Πολιτείας να αυτοπροστατευθεί  από τις ληστείες και τις δολοφονίες που σε μεγάλο ποσοστό γίνονται χάρη σε αυτά. Εξάλλου μια σύγχρονη Κοινωνία και μία Πολιτεία με Κέντρο τον ¶νθρωπο δεν μπορεί παρά να αποκηρύσσει την οπλοκατοχή ως βαρβαρότητα.

Διεκδικώ το Δικαίωμά μου να αντιταχθώ στην Βαρβαρότητα όσων με μπουλντόζες καταστρέφουν βουνά, με φράγματα εκτρέπουν ποτάμια, με φωτιές καίνε δάση, και με καραμπίνες σκοτώνουν τις τελευταίες αρκούδες στα ελληνικά βουνά. Είναι οι ίδιοι που αφήνουν τον Τρίτο Κόσμο στην Φτώχια και στον Λιμό, είναι οι ίδιοι που δημιουργούν Τρίτους Κόσμους μες στην ίδια τους την Χώρα, είναι οι ίδιοι που και σε πολέμους μπορούν να μας σύρουν αρκεί να έχουν εξασφαλισμένο το Κέρδος τους. Είναι αυτοί που σήμερα ελέγχουν την Ζωή μας, και που για να συνεχίσουν να την ελέγχουν προσπαθούν να ελένξουν και την Σκέψη μας. Και δυστυχώς τα καταφέρνουν πολύ καλά…

Καλώ όσους δεν υποτάσσουν την Ζωή και τα Όνειρά τους στα γρανάζια της καθημερινότητας και του εφικτού, όσους αγωνιούν για το Μέλλον, όσους καταλαβαίνουν την Αξία της Λέξης «¶νθρωπος» να ενώσουμε τις φωνές μας. Να τραγουδήσουμε για την Φύση που χάνεται, να ξυπνήσουμε και όλους τους υπόλοιπους πριν να είναι αργά, ώστε ενώνοντας και αυτοί τις φωνές τους μαζί μας, να τραγουδήσουμε τόσο δυνατά ώστε να ακουστούμε παντού : ακόμη και σε αυτούς που είναι επιλεκτικά κωφοί σε τέτοια τραγούδια.

Καλώ όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για το Περιβάλλον να βοηθήσουν  στο να Προστατευθεί η Φύση της Ορεινής Ναυπακτίας από κάθε άλλη ανθρώπινη επιβουλή.

Καλώ όσους δήθεν κόπτονται για την Ανάπτυξη της Ορεινής Ναυπακτίας να δουν το έκτρωμα της Τεχνητής Λίμνης του Ευήνου που με το ανεβοκατέβασμα της στάθμης της κατά δεκάδες μέτρα έχει δημιουργήσει έναν κρανίου τόπο, και έτσι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς σεβασμό στο Περιβάλλον. Η Ορεινή Ναυπακτία είναι πριν και πάνω από όλα η ίδια της η Φύση. Καταστρέφοντας την φύση της καταστρέφουμε την ίδια την Πατρίδα μας. Και αυτοί που σκότωσαν τις αρκούδες στην πραγματικότητα τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα την Ορεινή Ναυπακτία. Και όσοι τους καλύπτουν είναι αν όχι συνυπεύθυνοι τουλάχιστον ηθικοί αυτουργοί για τα παρόμοια εγκλήματα που θα ξαναγίνουν στην περιοχή μας, όσο υπάρχει και κυριαρχεί η ασυδοσία των κυνηγών.

Πριν λίγα χρόνια με μία παρόμοια επιστολή καλούσα τις αρχές να προστατεύσουν τις Αρκούδες στην Περιοχή μας. Και βέβαια δεν έγινε απολύτως τίποτε με αποτέλεσμα να  φθάσουμε στην σημερινή κατάσταση. Με στοιχεία από επιτόπια  έρευνα, από την σφαγή των κυνηγών έχει γλιτώσει ένα μικρό αρκουδάκι το οποίο έδωσε σημεία ζωής στα όρια των Δημοτικών Διαμερισμάτων Κλεπάς και Περδικόβρυσης του Δήμου Πλατάνου…  Αν πάθει τίποτε, τότε άμεσα υπεύθυνοι πρέπει να θεωρηθούν το Δασαρχείο Ναυπάκτου , οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι και τα Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής. Οι μηνύσεις πρέπει να πάψουν να γίνονται κατά αγνώστων και να αφορούν τους ηθικούς αυτουργούς. Επανειλημμένα διάφοροι τοπικοί φορείς ( π.χ. Σύλλογος Κλεπάς «ο Γεροπλάτανος»)  έχουν εγγράφως ζητήσει από το Δασαρχείο Ναυπάκτου την Προστασία της Περιοχής «Ξεροβούνι Κλεπάς- Στενά Ευήνου- Διπόταμα Ελατόβρυσης- Λάλκα » ως ιδιαιτέρου φυσικής και αισθητικής αξίας. Το Δασαρχείο όμως κωφεύει… Και να τα αποτελέσματα. Μήπως ήρθε η στιγμή να αλλάξει στάση όσο ζει η τελευταία αρκούδα στην περιοχή αυτή και πριν να είναι αργά; Προτάσεις υπάρχουν- βούληση χρειάζεται. 

Καλώ όλους όσους, πολίτες και φορείς, πραγματικά ενδιαφέρονται για το Περιβάλλον, να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε οι υπεύθυνοι να πάψουν να κωφεύουν… Η τελευταία αρκούδα στην Ορεινή Ναυπακτία πρέπει να επιβιώσει των Κυνηγών. Το Περιβάλλον μπορεί και πρέπει να προστατευθεί. H Ορεινή Ναυπακτία πρέπει να αποκτήσει μια ελπίδα.

Κωνσταντίνος Χ. Δαβανέλος
Ιούλιος 2005

ΥΓ1) λίγες ώρες αφού είχε γραφτεί αυτή η καταγγελία, και πριν καλά στεγνώσει το μελάνι με το οποίο γράφτηκε, ήρθε το τραγικό συμβάν στο Νεοχώρι Ναυπακτίας όπου κατά την διάρκεια παράνομου κυνηγιού γιος σκότωσε τον πατέρα του, να επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο όχι μόνο ότι στην Ορεινή Ναυπακτία δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από το Δασαρχείο και ότι η Λαθροθηρία μαστίζει την περιοχή , αλλά και ότι η αναγκαιότητα κατάργησης της οπλοκατοχής ως άμεσο προληπτικό μέτρο παρομοίων ατυχημάτων είναι επιβεβλημένη. Στην Κρήτη γίνεται εκστρατεία ενάντια των «μπαλωθιών», παρόλο που τα θύματα του παράλογου αυτού εθίμου είναι σαφώς λιγότερα από όσα έχουμε κάθε χρόνο εξαιτίας του κυνηγιού…Μήπως ήρθε η ώρα να παρθεί μια ανάλογη πρωτοβουλία και για το κυνήγι, ώστε να μην έχουμε άλλα τέτοια τραγικά γεγονότα όπως είχαμε στο Νεοχώρι και όπως έχουμε κάθε χρόνο παντού στην Ελλάδα;

ΥΓ2) οι Δολοφόνοι-κυνηγοί προς το παρόν κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους. Οι φήμες λένε πως ειδοποιημένοι από Κρατικά Όργανα, αποτέφρωσαν τα πτώματα των αρκούδων για να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για το έγκλημα τους. Οι ίδιες αυτές φήμες αναφέρουν και ονόματα, τόσο για την ταυτότητα των δολοφόνων , όσο και για αυτούς που τους καλύπτουν. Αλλά δεν μπορεί κανείς να βασίζεται σε φήμες. Προσωρινά λοιπόν μπορούν να κρύβονται πίσω από την δειλία τους. Θεωρούν τους εαυτούς τους «άνδρες» όταν αρματοζωσμένοι δολοφονούν ανυπεράσπιστα ζώα, αλλά όταν πρέπει να επωμιστούν τις ευθύνες των πράξεών τους  κρύβονται σαν τους τρομοκράτες της «Αλ Κάιντα». Κι όπως η «Αλ Κάιντα» ήταν δημιούργημα μυστικών υπηρεσιών, ανεξάρτητα αν μετά ξέφυγε από τον έλεγχο τους, έτσι και οι επονομαζόμενοι «λαθροκυνηγοί» είναι δημιούργημα των Δασαρχείων και των Κυνηγετικών Συλλόγων και χάρη σ’ αυτούς διαιωνίζονται.  Έχουν επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους; Είναι «άθλημα» αυτό που κάνουν, για να τους δώσουμε ολυμπιακό μετάλλιο ; Ή μήπως θα δηλώσουν «φυσιολάτρες», όπως είναι της μόδας να κάνουν τελευταία οι κυνηγοί; Επειδή λοιπόν δεν έχουν «λόγο» να προφέρουν , παρά μόνο άναρθρες κραυγές αφού είναι απολιθώματα της εποχής των σπηλαίων, ας κρυφτούν βαθιά στις σπηλιές τους- όπως κρύβεται και ο Μπιν Λάντεν στις σπηλιές του Αφγανιστάν. Σ’ αντίθεση ο Σπάρτακος και ο Ζαπάτα, ο Γκάντι και ο Μαρτί, ο Τσε Γκεβάρα και ο Μακρυγιάννης, ακριβώς επειδή υπηρετούσαν ανώτερα ιδανικά, δεν τα έβαζαν με αθώους και δεν κρυβόντουσαν σαν δειλοί αλλά όρθωναν το ανάστημά τους απέναντι στους εχθρούς τους, εξυψώνοντας ταυτόχρονα και την έννοια του «Ανθρώπου». Αλλά ιδανικά και βαρβαρότητα όχι μόνο δεν πάνε μαζί αντιθέτως έρχονται σε άμεση αντιπαράθεση. H «Αλ Κάιντα» των ελληνικών δασών πρέπει να εξαρθρωθεί... Η βαρβαρότητα του κυνηγιού πρέπει να απομονωθεί από οποιαδήποτε κοινωνικά ερείσματα διαθέτει... Οι καρικατούρες του Μπιν Λάντεν που λυμαίνονται τα ελληνικά βουνά και όσοι τους στηρίζουν (κρατικοί φορείς – έμποροι όπλων κ.α.) πρέπει να κλειστούν μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αν θέλουμε να κάνουμε βήματα προς μια σύγχρονη-πολιτισμένη και εξανθρωπισμένη Κοινωνία.

ΓΟΝΙΔΑΚΗΣ
Επισκέπτης , 2006-11-11 09:12:10
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ. ΣΟΡΡΥ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΑΛΛΑ xxxxxxx ΤΟΥΣ

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 68 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57544953
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.