ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 01 Απρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΟΙ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ Σ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Ανθρώπινα Δικαιώματα
Οικολόγοι Πράσινοι , Δευτέρα, 25 Ιούλιος 2005

ΟΙ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ θεωρούν ότι η βία και η τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχονται, δεν έχουν καμιά σχέση με την ανοιχτή και δημοκρατική Ευρώπη που οραματίζονται. Αυτό που επιτυγχάνουν οι αιματηρές πολιτικές ενέργειες, που στηρίζονται μάλιστα στη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης, είναι να τροφοδοτούν αντιδραστικές πολιτικές, να υποσκάπτουν τις αξίες του αντιπολεμικού κινήματος, να ενισχύουν τα συναισθήματα μνησικακίας ή καχυποψίας απέναντι στους μουσουλμάνους (πιθανόν και συμπολίτες μας), να εδραιώνουν στην κοινή γνώμη πεποιθήσεις για έναν υποτιθέμενο «πόλεμο πολιτισμών», να συσπειρώνουν τους πολίτες πίσω από φιλοπόλεμους ηγέτες και να αποδέχονται την αστυνομοκρατία ως καθημερινότητα.

Πρέπει όμως να κατανοήσουν όλοι ότι αυτό που πυροδοτεί και πολλαπλασιάζει τα φαινόμενα τυφλής βίας, όπως αυτά των βομβιστικών επιθέσεων στο Λονδίνο, είναι η πολιτική των ένοπλων επεμβάσεων και της ληστρικής εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων των φτωχότερων χωρών από τις μεγάλες εταιρείες και τις κυβερνήσεις της Δύσης.

Προφανώς αρνούμαστε την αυτολογοκρισία αλλά και τη συκοφαντία ότι όποιος δε στηρίζει τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", ταυτίζεται με τον Μπιν Λάντεν, ακριβώς γιατί θα πρέπει να προστατέψουμε την κληρονομιά του μεγάλου αντιπολεμικού κινήματος.

Πιστεύουμε βαθύτατα ότι η συρρίκνωση της Δημοκρατίας, με την αύξηση των μέτρων καταστολής και τη συρρίκνωση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, βεβαίως και δεν αποτελεί λύση. Οι αντιδημοκρατικές πολιτικές, από την παρακολούθηση όλων των επικοινωνιών των πολιτών μέχρι την εκτέλεση οποιουδήποτε θεωρείται απλώς ύποπτος, δεν μπορούν να αποκαταστήσουν την απώλεια ενός αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Η μονομερής επιβολή τέτοιων μέτρων από τις κυβερνήσεις θα πρέπει να βρει τους πολίτες απέναντί τους.

Η λύση είναι η οικοδόμηση ενός πιο δίκαιου κόσμου, η απεξάρτηση από το πετρέλαιο, η στροφή στις αποκεντρωμένες ήπιες μορφές ενέργειας, το σταμάτημα των επεμβάσεων σε άλλες χώρες, η απομάκρυνση των ξένων στρατευμάτων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, η στροφή και δέσμευση στην ειρήνη και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ παλεύουν για έναν κόσμο ειρήνης και μη βίας και  θεωρούν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ψύχραιμα ένα κύμα Ισλαμοφοβίας με μη βίαιες δράσεις, που ενισχύουν την πολυμορφία και τη διάθεση επικοινωνίας των ανθρώπων, χριστιανών, μουσουλμάνων ή άθεων, Ευρωπαίων ή μη και όχι με συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών μας. Η Ελλάδα, μάλιστα, θα μπορούσε να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση της ειρηνικής συνάντησης του αραβικού κόσμου με τη Δύση.

Για να πάψει το φαινόμενο των καμικάζι και για να μπορέσει το «παιδί της διπλανής πόρτας» να ζήσει σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, οφείλει η Ευρώπη να συμβάλει στην ισότιμη κοινωνική ένταξή του αλλά και στην εξάλειψη της φτώχειας των αναπτυσσόμενων χωρών. Να αντιμετωπίσει τις μεγάλες οικονομικές ανισότητες, το Μεσανατολικό, με μια συνολική στρατηγική, αυξάνοντας τα προγράμματα βοήθειας και επιτρέποντας τα προϊόντα τους να πωληθούν στις αγορές της.

Αν αδυνατούμε να κατανοήσουμε τα αίτια της ένοπλης οργής (είτε στην Αίγυπτο είτε στην Τουρκία, είτε στην Παλαιστίνη κτλ) ή δεν τολμάμε ακόμη και μετά από μια δεκαετία να καταδικάσουμε εγκλήματα όπως αυτό της Σρεμπρένιτσα ως το σημείο της απόλυτης φρίκης για αυτούς που το διέπραξαν, σύντομα κάθε μουσουλμάνος θα θεωρείται ύποπτος βίας και οι πολίτες θα έχουν απολέσει για πάντα την καθημερινότητά τους.

Η Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, 409770, fax 2310.421196
25-7-2005

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τρίτη, 26 Ιούλιος 2005 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 86 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57675616
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.