ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τετάρτη 07 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Παγκόσμια Έκκληση για τις Ξεχασμένες Ασθένειες Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Υγεία
Γιατροί Χωρίς Σύνορα , Σάββατο, 18 Ιούνιος 2005

Παγκόσμια Έκκληση για τις Ξεχασμένες Ασθένειες

Υπογράψτε τώρα στο www.researchappeal.org

Ένα μήνα πριν από τη συνάντηση των G8 στη Μεγ. Βρετανία, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, άλλες μη-κυβερνητικές οργανώσεις, επιστήμονες και προσωπικότητες που έχουν βραβευθεί με Νόμπελ, ενώνουν τις δυνάμεις τους ανά τον κόσμο στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για τα «Φάρμακα για τις Ξεχασμένες Ασθένειες» απευθύνοντας παγκόσμια έκκληση ώστε να εστιαστεί το ενδιαφέρον της έρευνας στη δημιουργία νέων φαρμάκων, διαγνωστικών τεστ και εμβολίων για τις Ξεχασμένες Ασθένειες.

Οι υπογράφοντες απαιτούν τη λήψη πολιτικών αποφάσεων που θα καθορίσουν τις ερευνητικές προτεραιότητες, θα διασφαλίσουν σταθερή οικονομική υποστήριξη και θα περιορίσουν τις πατέντες ευρεσιτεχνίας και τα νομοθετικά εμπόδια στην παραγωγή φαρμάκων, προκειμένου να προωθήσουν τις ενέργειες για έρευνα και ανάπτυξη. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην έναρξη μιας εκστρατείας διάρκειας ενός χρόνου για τη συλλογή υπογραφών και την επίτευξη υποστήριξης από επιστήμονες, ερευνητές, πολίτες και διασημότητες προκειμένου να πιέσει τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση. Τα αποτελέσματα της έκκλησης θα παρουσιαστούν στο World Health Assembly το 2006.

Οι Ξεχασμένες Ασθένειες και η Πρωτοβουλία DNDi

Μια σειρά από θανατηφόρες, αλλά ιάσιμες, τροπικές ασθένειες προσβάλλουν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο: η Νόσος του Ύπνου προσβάλλει 500.000 ανθρώπους το χρόνο και απειλεί 60 εκατομμύρια σε 36 αφρικανικές χώρες, η νόσος Chagas απειλεί το 1/4 του πληθυσμού της Λ. Αμερικής (σχεδόν 100 εκατομμύρια) και η Λεϊσμανίαση προσβάλλει 12 εκατομμύρια ανθρώπων παγκόσμια, κυρίως σε τροπικές χώρες.

Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν, εκατοντάδες χιλιάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο από την έλλειψη αποτελεσματικής θεραπείας για τις λεγόμενες «ξεχασμένες ασθένειες». Οι ασθενείς στις αναπτυσσόμενες χώρες αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν αναποτελεσματικά και συχνά επικίνδυνα φάρμακα. Η ανάγκη για την ανάπτυξη νέων, φτηνών, αποτελεσματικών φαρμάκων είναι επιτακτική!

Γιατί όμως δεν υπάρχουν φάρμακα για τα εκατομμύρια των ξεχασμένων φτωχών;

Δισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται κάθε χρόνο για την έρευνα και την ανάπτυξη φαρμάκων για καταστάσεις που προσβάλλουν αυτούς που μπορούν να πληρώσουν, όπως η παχυσαρκία, η τριχόπτωση και η γήρανση.

Από το σύνολο των νέων φαρμάκων που κυκλοφόρησαν από το 1975 έως το 1999 μόνο το 1% αφορά στη θεραπεία τροπικών ασθενειών. Μόνο το 10% των ερευνών διεθνώς που αφορούν στην υγεία, έχει αφιερωθεί σε ασθένειες που προκαλούν το 90% των προβλημάτων υγείας παγκόσμια!

Η απάντηση έρχεται από την Πρωτοβουλία για τα Φάρμακα κατά των Ξεχασμένων Ασθενειών (Drugs for Neglected Diseases initiative - DNDi), ένα διεθνή φορέα που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία των ΓΧΣ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) και 4 εκπροσώπων του δημοσίου φορέα και συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Pasteur (Γαλλία), του Υπουργείου Υγείας της Μαλαισίας και των Ινστιτούτων Ιατρικής Έρευνας της Ινδίας και της Κένυας.

Η DNDi στοχεύει να συγκεντρώσει 250 εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα διαθέσει σε διάστημα 12 ετών για την ανάπτυξη 6-7 φαρμάκων αρχικά, και περισσότερων στη συνέχεια, για την αντιμετώπιση των ξεχασμένων ασθενειών.

Οι ΓΧΣ συμμετέχουν ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή, με τη συλλογή πόρων, τη συμμετοχή στην επιστημονική έρευνα και με την εφαρμογή των νέων φαρμάκων μέσα από τα προγράμματά τους. Το επιστημονικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη των νέων φαρμάκων υπάρχει ήδη. Η αντιμετώπιση των ξεχασμένων ασθενειών είναι ζήτημα θέλησης πλέον!

Στις ξεχασμένες ασθένειες συγκαταλέγονται η Νόσος του Ύπνου (που μεταδίδεται με τη μύγα Τσε-Τσε), η Λεϊσμανίαση ή Kala-azar («μαύρος πυρετός» στα Χίντι, κύρια διάλεκτο στην Ινδία), η νόσος Chagas (οφείλεται στο τρυπανόσωμα Cruzi που μεταδίδεται με το τσίμπημα εντόμων), το Έλκος Buruli (οφείλεται σε μυκοβακτηρίδιο που προσβάλλει τα άκρα), η Σχιστοσωμίαση, η Ελεφαντίαση κ.ά.

Δείτε επίσης:

.: www.dndi.org - Πρωτοβουλία για τα Φάρμακα κατά των Ξεχασμένων Ασθενειών

.: www.researchappeal.org - Παγκόσμια Έκκληση για τις Ξεχασμένες Ασθένειες

Γιατροί Χωρίς Σύνορα
Ελληνικό Τμήμα
http://www.msf.gr

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 72 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58239859
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.