ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 27 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Κάλεσμα συμμετοχής στην αντιπροσωπεία παρατηρητών σε Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Επιτροπή Αλληλεγγύης , Παρασκευή, 06 Φεβρουάριος 2004

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
ΤΖΑΒΕΛΛΑ 3 - 106 81 ΑΘΗΝΑ, Τηλ: 210-38 48 330
e-mail: epitropi_allileggis@yahoo.com


1. Κάλεσμα συμμετοχής στην αντιπροσωπεία παρατηρητών σε δίκη στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 22-26/2/2004

Η δίκη της υπόθεσης "Αρμουτλού" για την τιμωρία των θυμάτων συνεχίζεται! "Βοήθεια και υποστήριξη σε παράνομη οργάνωση": Αυτή είναι η κατηγορία που προσάπτεται σε 19 ανθρώπους που έγιναν μάρτυρες της κρατικής επίθεσης στην συνοικία "Αρμουτλού" της Κωνσταντινούπολης, μεταξύ 5 και 13 Νοέμβρη του έτους 2001. Η επίθεση κατέληξε στη δολοφονία 4 ανθρώπων. Εκείνες τις μέρες ειδικές δυνάμεις του κράτους με βαρύ οπλισμό επιτέθηκαν για να καταστείλουν με βίαιο τρόπο την αλληλεγγύη στην αντίσταση και την απεργία πείνας μέχρι θανάτου στις φυλακές, το προπύργιο της οποίας ήταν η Αρμουτλού. Όπως ήδη έγινε στην σφαγή των φυλακών μεταξύ 19 και 22 Δεκέμβρη 2000 το κράτος έκανε χρήση χημικών όπλων. Όπως και τότε κάηκε το δέρμα των θυμάτων χωρίς να πάρουν φωτιά τα ρούχα τους. Από τις 5 Νοέμβρη 2001 οχτώ άνθρωποι βρίσκονται άδικα στις φυλακές χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις για την ενοχή τους. Κι όμως, θα έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι και στη θέση του κατηγορουμένου θα έπρεπε να κάτσουν οι δολοφόνοι του κράτους.
Από τους κατηγορούμενους οι οχτώ βρίσκονται σε διάφορες φυλακές, ο ένας εκ των οποίων κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου, ενώ 11 έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Στο μεταξύ έχουν γίνει εφτά δικάσιμες, που όμως δεν κατέληξαν πουθενά. Η υπεράσπιση υποθέτει ότι στόχος είναι η τιμωρία των κατηγορουμένων με τη διαρκή μετάθεση της δίκης και την παράταση της παράνομης κράτησης χωρίς να χρειάζεται να αποδειχθεί η ενοχή τους. Για την παρακολούθηση της 8ης δίκης που θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου 2004 μια νέα αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη. Η αντιπροσωπεία θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη από 22 μέχρι 26 Φεβρουαρίου, όπου θα συναντηθεί και θα συζητήσει πριν τη δίκη με διάφορους ανθρώπους και οργανώσεις. Έχουν κανονιστεί συναντήσεις με το Γραφείο της TAYAD -οργάνωση των συγγενών των κρατουμένων- στην Κωνσταντινούπολη, τους Δικηγόρους του Λαού HHB, με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, την πολιτική εφημερίδα "Ekmek ve Adalet", βετεράνους της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου και εργατικά σωματεία.

Καλούμε όλους τους ανθρώπους που εκτιμούν ακόμη την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, να πάρουν μέρος στην αντιπροσωπεία και να παρακολουθήσουν από κοντά την 8η δικάσιμο για την υπόθεση Αρμουτλού.

2. Από τις 19 μεχρι τις 22 Δεκεμβρίου έγινε στη Φλωρεντία της Ιταλίας το 2ο Παγκόσμιο Συμπόσιο κατά του αποκλεισμου και του βασανισμού των κρατουμένων.

Πέρυσι είχε γίνει στο ¶μστερνταμ της Ολλανδίας στις ίδιες ημερομηνίες το πρώτο Συμπόσιο όπου οι σύνεδροι από πολλές χώρες του κόσμου ανακήρυξαν αυτές τις μέρες σαν παγκόσμιες μέρες κατά της απομόνωσης στα λευκά κελιά και των βασανιστηρίων. Αυτές οι μέρες επιλέχθηκαν σε μνήνη της δολοφονικής επίθεσης των Τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού κατά των Τούρκων κρατουμένων που έγινε το 2000 με τελική κατάληξη 28 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Από τότε έχουν πέσει ηρωικά 107 Τούρκοι κρατούμενοι αλλά και συμπαραστάτες τους μετά από απεργία πείνας μέχρι θανατου.

Τις εμπειρίες τους μετέφεραν στο συμπόσιο Τούρκοι πρώην κρατούμενοι μια γυναίκα αξιωματικός των φυλακών εκείνη την περίοδο, ο Αχμέτ Κουλακσίζ, πατέρας των δυο κοριτσιών που πέθαναν από απεργία πείνας στην Τουρκία αλλά και πολλοί άλλοι από διάφορες άλλες χώρες όπως ο Μοhammed Safa Γενικός Γραμματέας του Κέντρου αποκατάστασης των θυμάτων βασανισμού από τους Ισραηλινούς στο Λίβανο, ο Ιμπραήμ Μαχαλζίνα από την κατεχόμενη παλαιστίνη που αναφερθηκε στις συνθήκες κράτησης στις Ισραηλινές φυλακές, εκπρόσωπος της επιτροπής των Βάσκων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκπόσωπος από την Αυστρία της επιτροπής "Ελευθερία στους πέντε Κουβανούς" που έχουν φυλακιστεί στις ΗΠΑ. Μίλησαν εκπρόσωποι αργανώσεων από τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ιρλανδία αλλά και από τη Σαχάρα και άλλες χώρες. Από τη Χώρα μας μίλησε εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ.

Επίσης μίλησαν ο Ιταλός Νευρολόγος Τσιανφράνκο Ντι Μόιομε θέμα τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας απεργίας στον αργανισμό του ανθρώπου καθώνς και η Ιταλίδα Χάιντι Τζουλιάνι, μητερα του Κάρλο Τζουλίανι που δολοφονήθηκε στη Γένοβα το 2002.

Με το τέλος του Συμποσίου ψηφίστηκαν δυο ψηφίσματα, σαν συνέχεια της διακήρυξης που είχε ψηφιστεί πέρυσι στο ¶μστερνταμ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2004 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 123 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57606244
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.