ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Κυριακή 28 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
119ος ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ "ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ" ΤΗΣ "ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΖΟΜΕΝΗ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Κινήματα
Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κράτούμενους σ , Σάββατο, 28 Μάιος 2005

27/05/2005

ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!

119ος ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΜΠΟΥ ΓΡΑΪΜΠ – ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΤΗΣ «ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΖΟΜΕΝΗΣ» ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ και ΤΙΣ ΗΠΑ

Ο αγωνιστής του DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) Faruk KADIOGLU, ήταν ένας από τους πολιτικούς κρατουμένους που αντιστέκονται εδώ και 5 χρόνια τώρα διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς των δημαγωγών της Ε.Ε. που υπερασπίζονται το στρατοκρατικό κατεστημένο της Τουρκίας. Με αφορμή τον 119ο θάνατο, γι’ άλλη μια φορά, οι μάσκες που προσπαθούν να κρύψουν το αληθινό φασιστικό πρόσωπο της ολιγαρχίας έπεσαν και τα ψευδή μακιγιαρίσματα «εκδημοκρατισμού!», χάλασαν. Αφού, ο F. KADIOGLU, ήταν ένας από αυτούς που παρά τις δολοφονίες, εξαφανίσεις και τα βασανιστήρια δεν μετανοιώνουν, δεν παραδίνουν τα πιστεύω και τα ιδανικά τους και ποτέ δεν υποτάχθηκαν στις επιδιώξεις του ιμπεριαλισμού και των συνεργατών τους!

Σ’ αυτήν την χώρα, λοιπόν, που υποτίθεται ότι «εκδημοκρατίζεται» και «γίνονται αλλαγές», η φτώχεια απλώνεται, η ανεργία αυξάνει και η τυραννία πολλαπλασιάζεται καθημερινώς! Οι άνθρωποι που διεκδικούν να ζήσουν με τιμή και δικαιώματα και αγωνίζονται για την κατάκτηση των δημοκρατικών - συνδικαλιστικών – πολιτικών και πολιτιστικών ελευθερίων τους, συνεχίζουν να ξυλοκοπούνται, να βασανίζονται ακόμα στους δρόμους, και να γίνονται θύματα των διώξεων και φυλακίσεων για δεκάδες χρόνια...

Σ’ αυτήν την χώρα, λοιπόν, οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων κατ’ εντολή του ΔΝΤ, οι μανάδες που στέκονται στο πλάι των παιδιών τους, οι νέοι που παλεύουν για δωρεάν δημοκρατική-επιστημονική-εκπαίδευση, οι υπέρμαχοι που καταπολεμούν ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και τις καταπατήσεις των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των λαών, θεωρούνται σαν εχθροί από τους κρατικούς μηχανισμούς και σαν τέτοιους αντιμετωπίζονται και βαφτίζονται «προσκείμενοι στην εκτός νόμου οργάνωση!». Για τον λόγο αυτό, θάβονται ζωντανοί στα λευκά κελιά φέρετρα που χτίστηκαν με την έγκριση και χρηματοδότηση της Ε.Ε και των ΗΠΑ και με σκοπό την εξόντωση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα.

Ας τιμήσουμε ότι κάθε επίσημη αντιπροσωπεία που ήρθε στην χώρα μας, έδωσε κουράγιο στον φασισμό μέσω της έκθεσής τους που με την οποία συμφωνούν στο ό,τι «οι ειδικές φυλακές της απομόνωσης είναι κατάλληλες και στο ίδιο στάνταρ που ισχύει στις χώρες της Ε.Ε.». Είναι ολοφάνερο πως, η Τουρκία δεν γίνεται πιο δημοκρατική, ούτε αλλάζει. Αυτό που αλλάζει είναι η Ε.Ε. που γίνεται πιο αντιδημοκρατική και πιο αντιδραστική. Τώρα υποστηρίζει ανοιχτά την πολιτική των βασανιστηρίων, των σφαγών και της απομόνωσης των κρατουμένων.

Όποτε χρειάζεται να σιωπούν και να κάνουν στραβά μάτια, το κάνανε. Όπως κάθε 2-3 μήνες, όταν βγαίνει στο «πεδίο της μάχης», το Γενικό Επιτελείο Στρατού(ΤΣΚ) και δίνει εντολές. Χαρακτιριστικό παράδειγμα αποτελεί η αίτηση του Τ.Σ.Κ., για να κλείσει το Συνδικάτο των Δασκάλων – Καθηγητών (Eπitim Sen). Στις 25 Μαΐου 2005, το Ανώτερο Δικαστήριο της Τουρκίας (Ο ¶ρειος Πάγος) έδωσε την γνωμοδότηση για το κλείσιμο του συνδικάτου Eπitim Sen. Οι υποκριτές ευρωπαίοι πολιτικοί σιωπούν!

«Δεκάδες αγωνιστές σε διαφορές πόλεις της χώρας φυλακίστηκαν, με την κατηγορία ότι είχαν συμμετέχει στις πρωτομαγιατικές συγκεντρώσεις με τα αγωνιστικά – ταξικά τους συνθήματα και με τακτοποιημένη- όμοια ενδυμασία » καταγγέλει στην ανακοίνωση του, ο Συλλογός για τις Θεμελειώδες Ελευθερίες και Δικαιώματα που εξέδωσε στις 26 Μαϊου 2005. Οι υποκριτές ευρωπαίοι πολιτικοί σιωπούν!

Δύο πρόσφατα σεμινάρια που στους Πανεπιστημιακούς χώρους θα πραγματοποιούνταν στις 25-26 Μαΐου 2005 από τους καθηγητές και ειδικούς ανθρώπους σχετικά με θέματα «γενοκτονία των αρμενίων», «τα ανθρώπινα δικαιώματα» απαγορεύθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι υποκριτές ευρωπαίοι πολιτικοί σιωπούν!

Ούτε ένας από τους δολοφόνους - βασανιστές του κρατούς ή παρακράτους δεν τιμωρείται, όχι μόνο αθωώνονται άλλα και επιβραβεύονται! Δεν παίρνούν στα σοβαρά επίσης τις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, επειδή έχουνε πάρει αρκετά δάνεια από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ., πληρώνουν το πρόστιμο και συνεχίζουν τα εγκλήματά τους! Όπως την φυλάκιση του 17χρονου μαθητή που πριν μερικές μέρες τόλμησε να απαγγείλει ένα απόσπασμα από το Ναζίμ Χικμέτ, στον διαγωνισμό ποίησης που οργανώθηκε σ’ ένα Λύκειο της περιοχής Μιλάς στην πόλη Μανίσα. Οι υποκριτές ευρωπαίοι πολιτικοί σιωπούν!

Ας μη παραπονιόμαστε για την σιωπή τους με την οποία δίνουν την δυνατότητα στο φασισμό για να μπορέσει να συνεχίσει την εγκληματικότητα του. Επειδή θυμόμαστε πως πριν ακόμη ένα χρόνο, οι λεγόμενοι δημοκράτες της Ε.Ε., συνεργαζόμενοι με το φασιστικό καθεστώς, πραγματοποίησαν εφόδους σε νόμιμους εκδοτικούς οίκους – συλλόγους-δημοκρατικούς φορείς και συνέλαβαν συνεργάτες και δεκάδες άλλους ανθρώπους που αγωνίζονται για δικαιώματα και ελευθερίες στην Τουρκία.

Στις 26 Μαΐου 2005, παρά την αντίσταση των κρατούμενων, τις διαμαρτυρίες των οικογενειών, των δικηγόρων και των εκπρόσωπων των δημοκρατικών φορέων, ψηφίστηκε Νέος Σωφρονιστικός Κώδικας, με τον οποίο, οι συνεχιζόμενες καταπατήσεις των δικαιωμάτων και ελευθεριών, νομιμοποιήθηκαν!

Ο Ν.Σ.Κ., αποτελεί προϊών νομοθετικής ρύθμισης που συνάντησε την αποδοχή από τους εκπροσώπους της Ε.Ε., παρ’ όλη την προπαγάνδα που είχε σα στόχο να προστάζει στο Ν.Σ.Κ. μία ευρύτερη νομιμοποίηση, στην ουσία όμως ο Νέος Σωφρονιστικός Κώδικας αυτός αποτελείται από πραγματικά δρακόντεια μέτρα που έρχονται να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή και να καταπνίξουν κάθε λαϊκή αντίσταση.

Με το Ν.Σ.Κ., λοιπόν, αυτό που στην πραγματικότητα κάνει η κυβέρνηση του Τ. Ερντογάν δεν είναι άλλο από το να διατηρεί στην ζωή και να θεσμοθετεί επίσημα εκείνες τις πολιτικές που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε η ίδια φασιστική χούντα της 12ης Σεπτεμβρίου του 1980.

Τις ίδιες ώρες που συζητιόταν ο Ν.Σ.Κ. στο κοινοβούλιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι σε αυτή την νέα επίθεση του αυταρχισμού και της περιστολής των δικαιωμάτων, ο Faruk KADIOGLU, στις «φυλακές τύπου Φ» της πόλης Τεκιρντάγ, αυτοπυρπολήθηκε αγωνιζόμενος ενάντια στην πολιτική της καταστολής, της απομόνωσης και της λογοκρισίας της Ε.Ε. και του φασιστικού καθεστώτος. Ο F.KADIOGLU, γεννημένος στην Τραπεζούντα το 1977, Λαζικής-Ποντιακής καταγωγής, φυλακίστηκε στις 15 Αυγούστου 2001 και είχε συμμετάσχει στις 9 Μαΐου 2005 στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου, παίρνοντας μέρος στην 12η ομάδα της αντίστασης. Στην ομιλία που έκανε αρχίζοντας την αντίσταση, φώναζε στους συναγωνιστές του στα διπλανά του κελιά :

«Σύντροφοι, είμαι περήφανος που παίρνω και εγώ μέρος σε τέτοια τιμημένη-ηρωική αντίσταση. Όλοι ξέρουμε ο δρόμος του αγώνα και της νίκης, δεν είναι εύκολος. Όσο κι αν είναι δύσκολος, σας υπόσχομαι ότι θα ξεπεράσω με την αγάπη μου, την εμπιστοσύνη και την πίστη μου στο λαό, στο Κόμμα-Μέτωπο, στην επανάσταση και την νίκη του αγώνα μας ενάντια στους ιμπεριαλιστές που μας επιβάλλουν την πολιτική μετάνοιας και εξευτελισμού , που θέλουν να μας υποτάξουν στις επιδιώξεις τους, που πασχίζουν να σκύβουμε το κεφάλι μας μπροστά στους υπηρέτες-λακέδες τους... Σας αγαπώ τόσο πολύ, μα τόσο πολύ ώστε να θυσιάσω την ίδια μου την ζωή για την συνέχιση του αγώνα μας, για την νίκη που τελικά θα έχουν οι καταπιεζόμενοι λαοί αφού αγωνίζονται. Σύντροφοι, ονομάζομαι «τιμημένος» έτσι θα ‘μαι και αντάξιος στους ήρωες μας! Να είστε καλά σύντροφοί μου!»

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΝΙΚΙΟΥΝΤΑΙ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κράτούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν
Τζαβέλλα 3, 106 81 Αθήνα, Τηλ: 210 3848330, e-mail:
epitropi_allileggis@yahoo.com

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 99 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58154032
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.