ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 01 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η συνέντευξη του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Αντιρρησίες συνείδησης
ΣYNΔEΣMOΣ ANTIPPHΣIΩN ΣYNEIΔHΣHΣ , Τρίτη, 10 Μάιος 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
09/05/2005

Έγινε σήμερα στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Συνέντευξη Τύπου της War Resisters International (W.R.I.) και του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης (Σ.Α.Σ.), με θέματα, το διεθνές σεμινάριο εκπαίδευσης στη μη βίαιη δράση, τις εξελίξεις σχετικά με την αντίρρηση συνείδησης στην Ελλάδα και τις δράσεις της 15ης Μαΐου, παγκόσμιας ημέρας για την αντίρρηση συνείδησης, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα…

Ο εκπρόσωπος της W.R.I. Andreas Speck υπογράμμισε ότι η διεθνής συμπαράσταση υποχρέωσε την Ελλάδα να αναγνωρίσει το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης, επισήμανε όμως ότι οι διώξεις σε βάρος των Αντιρρησιών Συνείδησης συνεχίζονται, και γι’ αυτό η φετινή Παγκόσμια μέρα για την Αντίρρηση Συνείδησης αφιερώθηκε στην Ελλάδα. Επίσης τόνισε ότι στις 15 Μαΐου θα γίνουν σε διάφορες χώρες του κόσμου εκδηλώσεις συμπαράστασης στους Αντιρρησίες Συνείδησης στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο σεμινάριο εκπαίδευσης στη μη βίαιη δράση ο Andreas Speck τόνισε την ανάγκη ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των αντιμιλιταριστικών οργανώσεων για τη μη βίαιη αντιμετώπιση του κρατικού αυταρχισμού και υπογράμμισε τη συμμετοχή σε αυτό μεγάλου αριθμού αντιμιλιταριστών από όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, των οποίων εξήρε την αλληλεγγύη στη διάρκεια των πολέμων της δεκαετίας του ’90.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της W.R.I. Kat Barton, αναφέρθηκε δια μακρών στην επικριτική έκθεση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για τη μεταχείριση των Αντιρρησιών Συνείδησης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στα μέλη της Επιτροπής η μεταχείριση που επιφύλαξαν οι ελληνικές αρχές στο Λάζαρο Πετρομελίδη.

Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας Γεράσιμος Κουβαράς υπογράμμισε  την αναγκαιότητα μείωσης της διάρκειας την Εναλλακτικής Κοινωνικής Υπηρεσίας, την υπαγωγή της σε μη στρατιωτική υπηρεσία, τη δυνατότητα δήλωσης αντίρρησης συνείδησης ακόμα και μετά την έναρξη της στρατιωτικής θητείας, την κατάργηση της έκπτωσης. Επίσης προανήγγειλε τη δημοσίευση, στις προσεχείς ημέρες, έκθεσης της Διεθνούς Αμνηστίας σχετικά με την αντίρρηση συνείδησης στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης Λάζαρος Πετρομελίδης αφού δήλωσε τη συμπαράσταση των Ελλήνων αντιρρησιών στους διωκόμενους Τούρκους αρνητές στράτευσης, ανέλυσε τους νέους ρόλους του Στρατού στην ελληνική κοινωνία και παρουσίασε την περίπτωση του εφέδρου Νίκου Μπαλτούκα, ο οποίος για λόγους συνείδησης δήλωσε ότι αρνείται εφ’ εξής κάθε συμμετοχή στον Ελληνικό Στρατό, και δικάζεται στις 18 Μαΐου στο Στρατοδικείο Ξάνθης διότι αρνήθηκε να συμμετάσχει σε στρατιωτικά γυμνάσια. Επίσης απηύθυνε έκκληση στους νέους να μην υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία και, σε όσους υπηρετούν, να λιποτακτήσουν.

Τέλος τη συμπαράσταση της War Resisters League (αμερικανικό τμήμα της W.R.I.) προς τους Έλληνες Αντιρρησίες Συνείδησης διακήρυξε ο εκπρόσωπός της Steve Theberge.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους προς τους Αντιρρησίες Συνείδησης εκπρόσωποι του Τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΝ, των Οικολόγων Πράσινων (ανακοίνωσε και την κατάθεση επερώτησης των Ευρωπαίων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αντίρρηση συνείδησης στην Ελλάδα), και της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας. Επίσης εκπρόσωποι των Οικολόγων Ελλάδας – ΟΙΔΑ, του Φυσιολατρικού Κοινωνικού Κινήματος «Κρίκος του Λαού» και των Ελλήνων Οικολόγων Χωρίς Σύνορα.

ΣYNΔEΣMOΣ ANTIPPHΣIΩN ΣYNEIΔHΣHΣ
Tσαμαδού 13A, Aθήνα - Tηλ. 6944 542228, 210 3813928 - e-mail:
greekco@hotmail.com

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 59 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55155353
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.