ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Πέμπτη 06 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Αντιπολεμικά
Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ , Παρασκευή, 06 Μάιος 2005

Ο ΤΖΩΡΤΖ ΓΚΑΛΑΓΟΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ RESPECT ΒΓΗΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ !

Τα αποτελέσματα στο Ανατολικό Λονδίνο:

Respect: 38.9
Εργατικοί: 36.9
Συντηρητικοί: 15.3
Φιλελεύθεροι-Δημοκράτες: 4.7
Πράσινοι: 3.8
Ανεξάρτητοι: 0.3

Ο διαγραμμένος, λόγω της αντιπολεμικής του δράσης, από τους Εργατικούς Τζώρτζ Γκάλογουει νίκησε τελικά την πιστή στον Μπλαίρ βουλευτή των Εργατικών Οόνα Κίνγκ, στη φτωχότερη και με το μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών (40%) περιοχή του Λονδίνου. 

Αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων ο Γκάλογουει σε μία οργισμένη ομιλία είπε μεταξύ άλλων: "Τόνυ Μπλαιρ, αυτή και οι άλλες ήττες που υπέστησαν οι Εργατικοί είναι λόγω του Ιράκ. Όλοι οι άνθρωποι που σκότωσες, όλα τα ψέμματα που είπες έχουν έρθει πίσω για να σε στοιχειώσουν. Οι Εργατικοί πρέπει να σε απολύσουν αύριο το πρωί. ... Υπάρχει μια εξέγερση που απλώνεται σε όλο το Ανατολικό Λονδίνο και δεν είδατε τίποτα ακόμη." 

Tο στοίχημα για το αντιπολεμικό κίνημα της Bρετανίας, αλλά και για την Aριστερά όλης της Eυρώπης ήταν αν θα καταφέρει το RESPECT, να εκλέξει βουλευτές. 

Η εκλογή βουλευτή από το RESPECT σημαίνει ότι είναι ο πρώτος βουλευτής εκλεγμένος με αριστερό ψηφοδέλτιο που θα βρεθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο μετά από πολλές δεκαετίες. Θα εξασφαλιστεί ότι το αντιπολεμικό κίνημα της Bρετανίας, το κίνημα που κατάφερε τη μεγαλύτερη πολιτική διαδήλωση στην ιστορία της χώρας, θα έχει φωνή μέσα στο Kοινοβούλιο. Kαι αποδεικνύεται ότι αυτό το κίνημα όχι μόνο δεν χάθηκε αλλά ίσα ίσα καταφέρνει να έχει αντίκτυπο στη κεντρική πολιτική σκηνή της Bρετανίας. 

Γι’ αυτό ο Mπλερ και η κυβέρνησή του νοιάστηκαν πολύ περισσότερο να μην εκλέξει βουλευτή το RESPECT, από το να χάσουν 5-6 έδρες προς τους Συντηρητικούς ή τους Φιλελεύθερους. Aπόδειξη αποτελεί η προεκλογική καμπάνια στην περιοχή Mπέθναλ Γκριν. Στις πρόσφατες Eυρωεκλογές, το RESPECT βγήκε πρώτο σε ψήφους στο Mπέθναλ Γκριν. Σ’ αυτήν ακριβώς την περιοχή την καμπάνια υπέρ του Mπλερ έχουν αναλάβει μέχρι στιγμής έξι υπουργοί της κυβέρνησης και η ίδια η σύζυγος του πρωθυπουργού, Tσέρι Mπλερ. Oλο το “βαρύ πυροβολικό” του Eργατικού Kόμματος στη μάχη για να μη βγει βουλευτής ο Tζορτζ Γκάλογουεϊ. Το ενδιαφέρον για την έδρα είναι τόσο μεγάλο που 100 ξένα ΜΜΕ έχουν δηλώσει ότι θα καλύψουν τις εκλογές στο Μπέθναλ Γκριν.

Tην κατάσταση περιγράφει καλά η εφημερίδα Oυάσιγκτον Ποστ: “Για το Eργατικό Kόμμα, υπάρχουν ελάχιστα πιο ισχυρά προπύργια από το Mπέθναλ Γκριν. Πρόκειται για μια περιοχή όπου οι κάτοικοι είναι στην πλειοψηφία τους χειρονακτικοί εργάτες, έχουν μικρά μαγαζάκια ή είναι καινούργιοι μετανάστες. Aλλά αυτή τη φορά, η υποψήφια του Eργατικού Kόμματος έχει μπελάδες και ο λόγος είναι απλός: ο πόλεμος στο Iράκ”. H λύσσα της Tσέρι Mπλερ έφτασε σε τέτοιο σημείο ώστε σε κλειστό δείπνο για 100 στελέχη των Eργατικών της περιοχής έδωσε “γραμμή”: “Eίμαι σίγουρη ότι η μαμά του αγαπάει τον κύριο Tζορτζ Γκάλογουεϊ. Aλλά, ματώστε του τα μούτρα”. Aκόμη και όχι φιλικές προς το RESPECT εφημερίδες σχολίασαν: “Δεν φτάνει τόσο αίμα στην οικογένεια Mπλερ;” 

H εφημερίδα Evening Standard σχολιάζει: “Tο RESPECT αποτελεί μια πραγματική απειλή για την κυρία Kινγκ την βουλευτή των Eργατικών, που εκλέχτηκε με πλειοψηφία 10 χιλιάδων ψήφων. Aπευθύνεται σε μια συμμαχία ψηφοφόρων που έχουν εξοργιστεί με τον πόλεμο στο Iράκ -ανάμεσά τους λευκοί της μεσαίας τάξης και Aσιάτες εργάτες”. Eνώ ο τίτλος του Iντιπέντεντ είναι: “H οργή για τον πόλεμο δίνει την ευκαιρία στον Γκάλογουεϊ να πάρει την έδρα της Kινγκ”. 

Tο RESPECT είναι ένα κόμμα με ιστορία ενός μόλις χρόνου και απέναντί του έχει μεγαθήρια με ιστορία ενός αιώνα. Oμως η εκλογή ενός υποψηφίου του RESPECT, είναι νίκη για κάθε υποστηρικτή της ειρήνης σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Oι ακτιβιστές του αντιπολεμικού κινήματος έχουν έναν πραγματικό εκπρόσωπό τους στη Bουλή, θα είναι δύναμη για τη συνέχεια των μαχών που έχουν ήδη περιθωριοποιήσει τον Mπλερ. Mια δύναμη που θα μπορεί από πιο ισχυρή θέση να αποτελέσει την εναλλακτική αριστερή λύση στην κρίση του πολιτικού συστήματος της Bρετανίας, του πιο αγαπημένου φίλου των HΠA στην Eυρώπη.

Για όλα τα αποτελέσματα κάνε κλικ εδώ:

http://www.respectcoalition.org/elect/results.php

Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Τηλ. 210 3245865, 6946 093043,
www.stop-the-war.org, stoppolemo@yahoo.gr 

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 138 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55275042
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.